Unicredit - prva prava evropska sramota
Moderator: anex
-
sigicalo
#226 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Ja vec evo treci vikend ne mogu do para na kartici...napunis kolica i da platis ali malo sutra... kaze "odbijena-nema odgovora host modema". Ni na bankomatu nema para...prikaze pravo stanje ali ne da nista ni marku.Sutra cu u banku jezik malo pruziti opsovati koju jer me fakat dovode u nezgodnu situaciju...A to sa benzinskom pumpom se i meni desilo ali prije ovog spajanja i isto nedjelja bila...Koji blam pobotovo ako nemas dovoljno kesa. Bljak
- jennisjoplin
#227 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
a sto se cudite??? znate li da je sve prebaceno u hercegovinu tj Mostar? znate li da hercegovanci pojma nemaju o bankarstvu? znate li da su svima place kasnile? ZNATE LI STO VAS CEKA KADA MOGNETE ODBLOKIRATI RACUNE? Neznate, ali znamo mi nesretnici kojima je po dva-tri puta isti racun oduzet, zato ne kukaj nego brizi u drugu banku nemoj samo UPI, oni su tu negdje kao i hercegovanci

-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#228 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Bio jutros u poslovnici da vidim u čemu je problem. Po kompjuteru zaduženje kakvo i treba da bude. Po bankomatu duži me za hiljadu više. Prekoračenje mi bez ikakvog obrazloženja umanjili za hiljadarku iako mi se plaća povećala. Danas ili sutra ću pokriti dug i adio škutori 
- zgembo_sa
#229 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Limit se odredjuje automatski, na osnovu prosjeka uplata na tvoj racun. Ako zelis veci limit mozes ga zatraziti i dobices ga, nikakav problem, ja sam tako vec uradio, bez ikakve nervoze i zuci.
Ne znam sto ste svi tako nervozni. Do prije koju godinu nismo ni znali sta je kartica, stajali u redovima da podignemo lovu, za kredite skupljali dokumentaciju po mjesec dana itd. a danas nam je strasan problem sto su nam smanjili limit, koji se moze i povecati. Da vam je kako da vam bankari dodju u krevet i ceskaju vam jajca. Svratite nekad i do banke pa im recite za te probleme koje imate, a ne samo ovdje pljuvati.
Mislim da ste malo razmazeni. Ako banka ne zadovoljava vase potrebe probajte naci neku drugu koja ce to uspjeti. Ja zaista nemam ama bas nikakvih problema sa Unicredit bankom. Usluge su joj odlicne, kartice redovno koristim u inostranstvu i to bez provizije, kredit digao u sred prodavnice u roku od 5 minuta, bez ikakve dokumentacije osim kartice i licne karte, elektronskim bankarstvom vrsim placanja i provjeravam stanje na racunu...
Ne znam sto ste svi tako nervozni. Do prije koju godinu nismo ni znali sta je kartica, stajali u redovima da podignemo lovu, za kredite skupljali dokumentaciju po mjesec dana itd. a danas nam je strasan problem sto su nam smanjili limit, koji se moze i povecati. Da vam je kako da vam bankari dodju u krevet i ceskaju vam jajca. Svratite nekad i do banke pa im recite za te probleme koje imate, a ne samo ovdje pljuvati.
Mislim da ste malo razmazeni. Ako banka ne zadovoljava vase potrebe probajte naci neku drugu koja ce to uspjeti. Ja zaista nemam ama bas nikakvih problema sa Unicredit bankom. Usluge su joj odlicne, kartice redovno koristim u inostranstvu i to bez provizije, kredit digao u sred prodavnice u roku od 5 minuta, bez ikakve dokumentacije osim kartice i licne karte, elektronskim bankarstvom vrsim placanja i provjeravam stanje na racunu...
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#230 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Možda govoriš u svoje ime... Prije tri godine sam pobjegao od Zagrebačke banke baš iz razloga što mi je po nekoliko puta znalo skidati lovu sa računa konto "komunikacijske greške" a da bi povratio svoju lovu, morao sam pisati pismene zahtjeve koje poslovnica prosljeđuje u Mostar i to u istu ovu banku u kojoj mi se sada vodi obrada računa i gdje sam čekao po mjesec dana svoju lovu. Misliš da su mi obračunali pozitivne kamate?zgembo_sa wrote:Ne znam sto ste svi tako nervozni. Do prije koju godinu nismo ni znali sta je kartica, stajali u redovima da podignemo lovu, za kredite skupljali dokumentaciju po mjesec dana itd.
E sad je to ista ta banka pod drugim imenom. Zato škutorska mafijo - adio
- zgembo_sa
#231 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Pa eto, sretno ti u drugoj banci. Sumnjam da ces bolje proci bilo gdje, al hajd, sto kaze nas narod "sam pao, sam se ubio".za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Možda govoriš u svoje ime... Prije tri godine sam pobjegao od Zagrebačke banke baš iz razloga što mi je po nekoliko puta znalo skidati lovu sa računa konto "komunikacijske greške" a da bi povratio svoju lovu, morao sam pisati pismene zahtjeve koje poslovnica prosljeđuje u Mostar i to u istu ovu banku u kojoj mi se sada vodi obrada računa i gdje sam čekao po mjesec dana svoju lovu. Misliš da su mi obračunali pozitivne kamate?zgembo_sa wrote:Ne znam sto ste svi tako nervozni. Do prije koju godinu nismo ni znali sta je kartica, stajali u redovima da podignemo lovu, za kredite skupljali dokumentaciju po mjesec dana itd.![]()
![]()
E sad je to ista ta banka pod drugim imenom. Zato škutorska mafijo - adio
- zgembo_sa
#232 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
btw. kako to da si ih napustio prije tri godine, a sad ti smanjuju limit?
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#233 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Pa vidiš da me prate k'o CIA. Otišao u HVB i opet me ulovili u martu.
Šta si im ti - PR?
Šta si im ti - PR?
-
nady
#234 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Na prethodnim stranicama sam ih falio, povlačim riječ, najgori su nakon ovog spajanja.
- Better Man
#235 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
[quote="jennisjoplin"]a sto se cudite??? znate li da je sve prebaceno u hercegovinu tj Mostar? znate li da hercegovanci pojma nemaju o bankarstvu? znate li da su svima place kasnile? ZNATE LI STO VAS CEKA KADA MOGNETE ODBLOKIRATI RACUNE? Neznate, ali znamo mi nesretnici kojima je po dva-tri puta isti racun oduzet, zato ne kukaj nego brizi u drugu banku nemoj samo UPI, oni su tu negdje kao i hercegovanci
[/quote]
Šta fali UPI banci? Imam otvoren račun kod UPI banke i preko nje primam platu i nemam niti jednu zamjerku na uslugu.
Šta fali UPI banci? Imam otvoren račun kod UPI banke i preko nje primam platu i nemam niti jednu zamjerku na uslugu.
- zgembo_sa
#236 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Vidis mogao bih se potrudit da ih jos malo pohvalim pa cu stavit i ime i prezime, mozda me zaposle :p Volio bih imati bankarsku platuza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Pa vidiš da me prate k'o CIA. Otišao u HVB i opet me ulovili u martu.
Šta si im ti - PR?
-
b@tto
#237 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Mislim da ste malo razmazeni. Ako banka ne zadovoljava vase potrebe probajte naci neku drugu koja ce to uspjeti. Ja zaista nemam ama bas nikakvih problema sa Unicredit bankom. Usluge su joj odlicne, kartice redovno koristim u inostranstvu i to bez provizije, kredit digao u sred prodavnice u roku od 5 minuta, bez ikakve dokumentacije osim kartice i licne karte, elektronskim bankarstvom vrsim placanja i provjeravam stanje na racunu...[/quote]
ja imam potpuno suprotno iskustvo,prije 40 dana predao papir za yes paket,do dana današnjeg ništa,slao im mail dva puta,zvao ,ostavio podatke ,broj telefona prije 6 dana i ništa,ali baš ništa.
PRVA PRAVA EVROPSKA BANKA,SMIJEŠNO,ALI BAŠ SMIJEŠNO
ja imam potpuno suprotno iskustvo,prije 40 dana predao papir za yes paket,do dana današnjeg ništa,slao im mail dva puta,zvao ,ostavio podatke ,broj telefona prije 6 dana i ništa,ali baš ništa.
PRVA PRAVA EVROPSKA BANKA,SMIJEŠNO,ALI BAŠ SMIJEŠNO
-
emir506
#238 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
a kako vi znate stanje na racunu, kad nikad nemam papira u bankomatu. a nece da vam kaze stanje na ekran.
Koji je debil pravio taj softver
Koji je debil pravio taj softver
- alphonse kauders
#239 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Jučer crkao automat na Socijalnom, red u banci do ulaza - čekanje u zagušljivom prostoru NEPROCIJENJIVO. Ali, primjetio sam mazohizam ovdje - pljujemo ih u svakoj prilici, a niko ne mijenja banku, izgleda da su nam isprali mozak, opčinili nas, šta li.. 
-
d2
#240 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
neke firme ne dozvoljavaju da sam odaberes banku gdje ce ti lijegati plata nego plata lijeze u onoj banci sa kojom radi ta firma
-
sabanss
#241 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Na pofalicima dva bankomata + uvijek prazna filijala. Meni dosta...alphonse kauders wrote:Jučer crkao automat na Socijalnom, red u banci do ulaza - čekanje u zagušljivom prostoru NEPROCIJENJIVO. Ali, primjetio sam mazohizam ovdje - pljujemo ih u svakoj prilici, a niko ne mijenja banku, izgleda da su nam isprali mozak, opčinili nas, šta li..
-
b@tto
#242 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
alphonse kauders wrote:Jučer crkao automat na Socijalnom, red u banci do ulaza - čekanje u zagušljivom prostoru NEPROCIJENJIVO. Ali, primjetio sam mazohizam ovdje - pljujemo ih u svakoj prilici, a niko ne mijenja banku, izgleda da su nam isprali mozak, opčinili nas, šta li..
možda je u pitanju to što vjerovatno trebaš vratiti limit pa onda se moći prebaciti u drugu banku,a limit blizu 1000 maraka,kod nekoga i preko 1000.
-
nady
#243 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
U pravu si, sve što je vezano za platu, krediti bez jemaca, limiti po karticama, mora se izmiriti na 0, da bi promjenio banku preko koje primaš platu.
-
b@tto
#244 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
nady wrote:U pravu si, sve što je vezano za platu, krediti bez jemaca, limiti po karticama, mora se izmiriti na 0, da bi promjenio banku preko koje primaš platu.
ne bih rekao da se mora izmiriti i kredit ako je bez žiranata,ali sve je moguće
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#245 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Krediti se izmiruju prema otplatnom planu nevedenom u Ugovoru o kreditiranju. Znači potrebno je da tvoja firma (putem administrativne zabrane) ili ti lično na vrijeme uplaćuješ rate.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#246 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Danas volšebno, bez ikakvog zahtjeva ili intervencije sve vraćeno na staro stanje što govori nešto drugo - sistem i obrada im je u banani - nepouzdano. Ipak dižem sidro.
-
Zux
#247 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Otkako sam otvorio tekuci racun u ovoj banci (2 godine skoro), imam samo probleme sa njihovim nesposobnim, ponekad i vrlo bezobraznim uposlenicima. Duga je lista sranja koja sam imao priliku dozivjeti i stoga mijenjam banku pa makar mi bilo gore, nema veze opet cu promijeniti. Dok god se svi budemo ponasali ko ovce, banke i slicni njima ce nas hebati u zdrav mozak. Necu spominjati "sitnice" tipa da im je trebalo 2 mjeseca mi izdaju debitnu karticu, jer ne znaju raditi svoj posao. Ali ono sranje oko kasnjenja plate, i uz to jos obracunata kamata na minus u koji sam usao zahvaljujuci njihovoj nesposobnosti, pa uzimanje provizije na bivsim bankomatima HVB banke, pa sranje sa placanjem maestro karticom van nase divne lijepe drzave itd itd, su stvari koje su konacno prevrsile svaku mjeru. Da smo iole normalna drzava trebalo bi ih tuziti za ono kasnjenje plata od skoro mjesec dana, ali posto se kod nas ljudi ponasaju u skladu sa: "ma neka..." nista od toga naravno.
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#248 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
... i još se dogovaraju kako da nam zavrnu još veće kamate... m...cu im lihvarsku
-
akcija007
#249 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
Ovo ti nije prvoziija nego kursna razlika koja se javlja kod Maestro kartica.Naime Maestro kartica Zgarbeacke banke BH-UniCredit Zagrebacke pa UniCredit Banke podlijeze obracunu kursnih razlika kada se transakcije relaziraju preko bankomata,POS-ova koji nisu UniCredit.Ja sam pocetkom godine dizao pare s Maestro UNIZABE na HVB-u i digo sam 20 KM,a teretilo me 20,20KM i ovih 0,20KM su kursne razlike jer je vjerovali ili ne poravnavanje po Maestro karticama u Becu u eurima. Mi sve sto platima u KM-ovima preko drugih banaka se konvertuje u eure po kupovnom za devize a ne po srednjem kursu,pa mozda ti je Zux to to a ne provzija.A VISA kartice se poravnavaju u KM-ovima jer je glavno poravnavanje za VISA u Rapidovom neboderu za sve banke.Zux wrote: pa uzimanje provizije na bivsim bankomatima HVB banke, .
Jeli ko bio u inostranstvu s Maestro karticom(u evropskoj monetarnoj uniji) kako se terete transakcije u KM jel po srednjem kursu ili... ?
-
b@tto
#250 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota
ajde neka mi neko objasni ovo,danas sam dobio karticu,visa electron u okviru yes paketa ,kako se limit vraća,je li se limit vraća tako što mi se sa tekućeg računa odbija rata,ako je,koliko rata,kako se to određuje,jer mi niko ništa u banci ne objašnjava,ni zašto služi token,ni kako se vraća limit,ni taj kredit za koji je potrebna samo mjenica.
slab sam sa tim bankarskim stvarima.
hvala.
slab sam sa tim bankarskim stvarima.
hvala.