dr.Gonzo wrote:
I ako nisi kod njih bio redovan na predavanjima, radio seminarske i workshopove, položio ispite...nećeš onda majčin sine biti ljevičar, odmah te gone tamo u mrske klerofašiste i nazadnjake Ko još zna da im mrski klerofašisti na početku fiskalne godine odobre mrvice iz budžeta da bi mogli furati svoje furke u poodmaklim godinama
Meni fakat nije jasno na koga se odnosi ova pjesma "Umrezi se". Rekao bih da poznajem dosta ljudi, od kojih se neki bave gradjanskim aktivizmom, i ne prepoznajem nikoga u opisu ove pjesme. Mozda je u Tuzli situacija drugacija, ali dabogda.
Gdje su u Bosni ti silni sminkerski anarhisti, anti-globalisti i ljevicari koje Damir Avdic kritikuje?
Mada dobro zvuci ono "đojn d grup on fejsbuk".
ne kontam sta nije jasno... pa lik podjebava internet ratnike i revolucionare, kojih je npr. i ovaj forum prepun... likove koji prave facebook grupe za kojekakve gluposti, nako pomodarstva radi... besmislene peticije, demonstracije za jebene tramvajske karte, revolucionare koji "vrebaju u zasjedi na jebeno dizajniranoj stranici"...
sto se mene tice, lik je u jednoj pjesmici isprozivao masu ljudi koji i meni idu na kurac, "ubo" je i to da valja... ovisnike o facebooku, dezurne revolucionare i kojekakve internet ljevicare koji s 30+ godina kuckaju iz materinog stana i kontaju da su pametni i progresivni...
znaci lik nije prozivao poimenicno aktiviste u tuzli ili sarajevu, vec onako generalno opleo po masi... dovoljno je procitati par rasprava na sa-x da se nadje metar takvih... i ne kontam zasto se njegova kritika shvata kao poziv na zadrzavanja statusa quo? kao da su po automatizmu svi pozivi na aktivizam i kojekakve akcije dobri... nisu, zapravo vecina nije... jer vecina nasih "aktivista" je za kurac i tu su samo ne bi li se ogrebali za koju milju preko kakvih nevladinih kuraca, zato jer ne znaju nista konkretno raditi...
i ja sam bezbroj puta prozivao takve likove, sto po kafanama i u raji, sto na ovom forumu... pa sam vazda zavrsio sa zanimljivim etiketama... x puta sam ispao fasista, desnicar i ratni profiter zato jer necu na ulicu kad se nekom dvadesetogodisnjem revolucionaru digne kurac...
btw. na koncertu nisam bio, jer ne vjerujem da bi mogao trpiti 2 sata gitare i vokala, mada mi je graha generalno zanimljiv lik... steta sto nije uspjela saradnja s edom, trnokop je dosta obecavao...