Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ultima_palabra

#226 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by ultima_palabra »

dr.Gonzo wrote:
I ako nisi kod njih bio redovan na predavanjima, radio seminarske i workshopove, položio ispite...nećeš onda majčin sine biti ljevičar, odmah te gone tamo u mrske klerofašiste i nazadnjake Ko još zna da im mrski klerofašisti na početku fiskalne godine odobre mrvice iz budžeta da bi mogli furati svoje furke u poodmaklim godinama
Meni fakat nije jasno na koga se odnosi ova pjesma "Umrezi se". Rekao bih da poznajem dosta ljudi, od kojih se neki bave gradjanskim aktivizmom, i ne prepoznajem nikoga u opisu ove pjesme. Mozda je u Tuzli situacija drugacija, ali dabogda. Gdje su u Bosni ti silni sminkerski anarhisti, anti-globalisti i ljevicari koje Damir Avdic kritikuje?

Mada dobro zvuci ono "đojn d grup on fejsbuk".
Pa možda nisu tako isprofilisani ;-) Ali da su samodopadni i samodovoljni, jesu...
A shvatam to i kao upozorenje, jer u svakom od nas ima makar mrvica ovakvog pozerstva...
agnostic_front

#227 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by agnostic_front »

Svirka je bila prejaka, i nema druge.
Ovaj što je iš'o da gleda kakve ko cvike nosi, možeš jarane samo da žališ što si dao cenera, i da žališ vrijeme koje trošiš dok pišeš svoje dubokoumne postove. Ako ti se Damir ne sviđa, što si dolazio, i šta imaš srat' po ljudima koji ga slušaju...ne kontam fol...

Kako god, oder'o je pravo, nisam dugo na boljoj svirci bio...Jest da su mi smetali ovi njegovi fanovi, pankeri/štreberi i njihovi okviri za naočale, ali Bože moj...
dr.Gonzo

#228 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by dr.Gonzo »

Pa možda nisu tako isprofilisani Ali da su samodopadni i samodovoljni, jesu...
A shvatam to i kao upozorenje, jer u svakom od nas ima makar mrvica ovakvog pozerstva...
Ne znam vala, meni zuvuci kao kritika upucena na nepostojecu adresu. Kao sto si i sam rekao, objekti kritike nisu profilirani, i zbog toga je kritika gruba generalizacija. Meni se uvijek vise svidjaju licne price.
black

#229 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by black »

ma nema "kritika" mu je bash ono :lol:
zao mi je sto nisam mogao doci da vidim... :mrgreen: fakat mi nije jasan tvoj animozitet koji ide dotle da bi i degenek primio
kecher II

#230 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by kecher II »

pa ja koliko znam i shvatam punk i anahrizam za mene su uvijek bili ortodoksno lijeve ideje i stavovi nasuprot desnih, utabanih i u svijesti tacno odredjenih puteva i shvatanja. nema lijevo desno vec se znaju tacno odredjeni arsini i pravila po kojima pristupas i zagovaras desne ideje, jedini arsin za anarhiste i punkere je da ne ''jebu'' ni sekunde ove desne arsine kao uostalom ni jedne.
diplomatz je po meni bas ljevicar koji isto tako ne ''jebe'' arsine i pravila drustveno prihvatljivih normi, od svirke do samoga zivota.
Alfons Kauders

#231 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Alfons Kauders »

dr.Gonzo wrote:
I ako nisi kod njih bio redovan na predavanjima, radio seminarske i workshopove, položio ispite...nećeš onda majčin sine biti ljevičar, odmah te gone tamo u mrske klerofašiste i nazadnjake Ko još zna da im mrski klerofašisti na početku fiskalne godine odobre mrvice iz budžeta da bi mogli furati svoje furke u poodmaklim godinama
Meni fakat nije jasno na koga se odnosi ova pjesma "Umrezi se". Rekao bih da poznajem dosta ljudi, od kojih se neki bave gradjanskim aktivizmom, i ne prepoznajem nikoga u opisu ove pjesme. Mozda je u Tuzli situacija drugacija, ali dabogda. Gdje su u Bosni ti silni sminkerski anarhisti, anti-globalisti i ljevicari koje Damir Avdic kritikuje?

ne kontam sta nije jasno... pa lik podjebava internet ratnike i revolucionare, kojih je npr. i ovaj forum prepun... likove koji prave facebook grupe za kojekakve gluposti, nako pomodarstva radi... besmislene peticije, demonstracije za jebene tramvajske karte, revolucionare koji "vrebaju u zasjedi na jebeno dizajniranoj stranici"...

sto se mene tice, lik je u jednoj pjesmici isprozivao masu ljudi koji i meni idu na kurac, "ubo" je i to da valja... ovisnike o facebooku, dezurne revolucionare i kojekakve internet ljevicare koji s 30+ godina kuckaju iz materinog stana i kontaju da su pametni i progresivni...

znaci lik nije prozivao poimenicno aktiviste u tuzli ili sarajevu, vec onako generalno opleo po masi... dovoljno je procitati par rasprava na sa-x da se nadje metar takvih... i ne kontam zasto se njegova kritika shvata kao poziv na zadrzavanja statusa quo? kao da su po automatizmu svi pozivi na aktivizam i kojekakve akcije dobri... nisu, zapravo vecina nije... jer vecina nasih "aktivista" je za kurac i tu su samo ne bi li se ogrebali za koju milju preko kakvih nevladinih kuraca, zato jer ne znaju nista konkretno raditi...

i ja sam bezbroj puta prozivao takve likove, sto po kafanama i u raji, sto na ovom forumu... pa sam vazda zavrsio sa zanimljivim etiketama... x puta sam ispao fasista, desnicar i ratni profiter zato jer necu na ulicu kad se nekom dvadesetogodisnjem revolucionaru digne kurac...

btw. na koncertu nisam bio, jer ne vjerujem da bi mogao trpiti 2 sata gitare i vokala, mada mi je graha generalno zanimljiv lik... steta sto nije uspjela saradnja s edom, trnokop je dosta obecavao...
dr.Gonzo

#232 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by dr.Gonzo »

fakat mi nije jasan tvoj animozitet koji ide dotle da bi i degenek primio
Ne kontam ovaj dio za degenek? I uopste nemam toliki animozitet, vec mi nije jasno zbog cega se ljudi toliko odusevljavaju pjesmama o kojima se pricalo. Ja u njima ne prepoznajem ono sto mene "pece".
ne kontam sta nije jasno... pa lik podjebava internet ratnike i revolucionare, kojih je npr. i ovaj forum prepun... likove koji prave facebook grupe za kojekakve gluposti, nako pomodarstva radi... besmislene peticije, demonstracije za jebene tramvajske karte, revolucionare koji "vrebaju u zasjedi na jebeno dizajniranoj stranici"...
Ja koliko vidim, u Bosni vlada mrtva apatija. Ratnika i revolucionara ni za lijeka, pa ni onih sa fejsbuka.
Sezam

#233 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Sezam »

Nisam znao da se na underground koncerte mora ici okupan i pocesljan :lol:

Dedo od 45? Soli pamet? :mrgreen:
black

#234 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by black »

dr.Gonzo wrote:
Ne kontam ovaj dio za degenek?
ma nesto u postu je pomenuo da je uvjeren da bi sve te koji su bili prebio...
mislim nidje veze, a ne znam ni chemu sva pricha ali eto..
Risto Kuglarić

#235 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Risto Kuglarić »

Zox wrote:
...
Jedan patetican skup punkera koji nose naocale.

Ja sam visok metar i sedamdeset, nisam razvijen niti sportski tip, oduvijek sam i sam bio streber ali, necete vjerovati, uvjeren sam da bih vas sve prebio, vas koji se furate na neki punk i vicete "Mali Joza, jebem mu ja mater".

Ako mislite suprotno, lako cete me pronaci u gradu. Da me lakse prepoznate, reci cu vam da sam ja onaj koji je stajao potpuno sam na samom centru sale. Imao sam prugastu, bijelo plavu kosulju.

Ako vam to jos uvijek nije dovoljno, evo jos jedan hint: jedini od svih muskaraca nisam smrdio.

P.S. Dragi direktore mog preduzeca, nisam vas vidio na koncertu, ali znam da postujete Damira Avdica. Ako JESTE bili na koncertu, sasvim sam siguran da ni vi niste smrdili, i odmah se ogradjujem od moje prethodne izjave.
:shock: :lol: sjo, ja ovog neuhranjenog ultimate fightera u prugastoj plavo-bijeloj košulji. :roll: Na stadion pa se tuci... primitivac...

Inače koncert bio OK, trajo taman tolko da ne dosadi. Čovjek jebiga ne zna baš pjevat, al ko je došo nije došo zbog vokalnih sposobnosti izvođača.

Energija, kao što i sam gore citirani goropadni uposlenik mjeseca primijeti, za 10.
Alfons Kauders

#236 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Alfons Kauders »

dr.Gonzo wrote:
Ja koliko vidim, u Bosni vlada mrtva apatija. Ratnika i revolucionara ni za lijeka, pa ni onih sa fejsbuka.
pa ja, upravo to je bit pjesme, barem kako ja kontam...

mrtva apatija, neki se tjese praveci facebook grupe i ruseci vlast po forumima... pa kontaju da su fol aktivisti
dr.Gonzo

#237 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by dr.Gonzo »

Bolje vidjeti klinca u Che majici, koji pravi raznorazne grupe na fejsbuku, nego ne vidjeti ni to.

Nije problem u njima. Oni osjete da stvari nisu uredu, ali ne znaju sta da urade. Treba im pruziti neku konstruktivnu alternativu, inace je kritika jednako jalova kao i ono sto oni rade.
Sezam

#238 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Sezam »

dr.Gonzo wrote:Bolje vidjeti klinca u Che majici, koji pravi raznorazne grupe na fejsbuku, nego ne vidjeti ni to.

Nije problem u njima. Oni osjete da stvari nisu uredu, ali ne znaju sta da urade. Treba im pruziti neku konstruktivnu alternativu, inace je kritika jednako jalova kao i ono sto oni rade.
Pa zar ne vidis da im Damir upravo to i pruza?

Pitanje za one koji su isli na njegove prijasnje kocerte: Je li ovaj sinoc bio najposjeceniji do sada?
dr.Gonzo

#239 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by dr.Gonzo »

Pa zar ne vidis da im Damir upravo to i pruza?
Ne vidim, zato sam se i ukljucio na ovu temu.
kolega

#240 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by kolega »

kuda sestro :roll: :D
Alfons Kauders

#241 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Alfons Kauders »

dr.Gonzo wrote:Bolje vidjeti klinca u Che majici, koji pravi raznorazne grupe na fejsbuku, nego ne vidjeti ni to.

slazem se da je bolje da rade bilo sta i da im treba pruziti konstruktivnu alternativu, ali ne vidim zasto bi to trebali ocekivati od grahe... covjek je umjetnik, fura neki svoj fol i cao - nije im ni brat, ni otac, ni profesor... uostalom, ni ostali muzicari se ne angazuju na slican nacin... mozda ce neke od njih upravo ovakva kritika natjerati da se pocnu baviti konkretnim stvarima umjesto da mlate praznu slamu...

dosta muzicara manje vise zaboli za politiku, a oni drugi kritikuju vlast, kao i graha, samo sto on usput proziva i narod, vjerske institucije, opoziciju itd... meni zato njegove prozivke djeluju nekako iskrenije, jer nikog ne stedi, pocev od sebe...

usput, graha je saradjivao sa edom i frenkijem na par stvari, a oni su, pogotovo potonji, bili i ostali jako bliski raznim aktivistima... doduse, graha je radio sa jos metar tuzlanskih muzicara, npr. s hotom, koji se bave vise muzikom nego politikom (necu da kazem da su apoliticni, ali se plaho ne guraju u politiku stvaralackim radom)
black

#242 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by black »

kolega wrote:kuda sestro :roll: :D

...stenje Bosna pod nogama patriotskog orgijanja
kolega

#243 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by kolega »

kuda ćemo, s jedne strane Abu Graib, s druge Guantanamo
Sezam

#244 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Sezam »

Alfons Kauders wrote:

slazem se da je bolje da rade bilo sta i da im treba pruziti konstruktivnu alternativu, ali ne vidim zasto bi to trebali ocekivati od grahe... covjek je umjetnik, fura neki svoj fol i cao - nije im ni brat, ni otac, ni profesor... uostalom, ni ostali muzicari se ne angazuju na slican nacin... mozda ce neke od njih upravo ovakva kritika natjerati da se pocnu baviti konkretnim stvarima umjesto da mlate praznu slamu...

dosta muzicara manje vise zaboli za politiku, a oni drugi kritikuju vlast, kao i graha, samo sto on usput proziva i narod, vjerske institucije, opoziciju itd... meni zato njegove prozivke djeluju nekako iskrenije, jer nikog ne stedi, pocev od sebe...

usput, graha je saradjivao sa edom i frenkijem na par stvari, a oni su, pogotovo potonji, bili i ostali jako bliski raznim aktivistima... doduse, graha je radio sa jos metar tuzlanskih muzicara, npr. s hotom, koji se bave vise muzikom nego politikom (necu da kazem da su apoliticni, ali se plaho ne guraju u politiku stvaralackim radom)
Dobar post.

Ljudi na Grahu isuvise gledaju crno/bijelo, a to postaje problem kod nas, svi moraju svakoga staviti u odredjene 'kutijice' da bi se lakse snalazili u zivotu, e sad, u koju kutijicu svrstat Grahu? :lol: Ko sto bi Rundek rekao: "O o-o tko ce shvatiti to, ljevica? desnica? centralno?" ;-)

Covjek je u stvari sociolog i realista, kao Emile Zola, Charles Dickens itd...
Kyuss

#245 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Kyuss »

Imali naocale na koncertu? I to one sa onim okvirima??? Pa kuda to hrli ovaj svijet!
Sezam

#246 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Sezam »

Dedo propovjeda slijepcima :lol:
Kyuss

#247 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by Kyuss »

Sezam wrote:Dedo propovjeda slijepcima :lol:
Jednooki je kralj u zemlji coravih 8) (ili tako nekako)
freedom within

#248 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by freedom within »

ultima_palabra wrote:
dr.Gonzo wrote:

Pa možda nisu tako isprofilisani ;-) Ali da su samodopadni i samodovoljni, jesu...
DAMIR AVDIC
BRATE LYRICS
Brate
grad nam je otisao u kurac
brate
nova gudra melje djecu
brate
padaju ko mladi majmuni s grana
brate
posmrtnice ko dzambo plakati brate
ulice blate
Brate
novo vrijeme novi zvuk je oko mene
brate
nova raja nova prica sad je svuda oko mene brate
podrzavam brate podrzavam
ali postovacu tek za deset godina
kada budem vidio ko je ostao
a ko je sa novim trendom picka postao brate
pocka postao brate
a takvih je puno
na sve su strane
a bili su tamo gdje ja i ti
danas pljuju jebu mater
sve sto su bili
su blatili
Brate
danas kad cujes hard core
znas da je begovska familija brate
begovska
Tvrtka kralja loza brate
Brate
znas da ne konzumiram brate
nikad nisam i nikad necu
ali danas kad zamirise sjemenka
znas da je skolovana ruka rolala brate
skolovana
na vrh sinteticka djubreta brate

Brate
da ih vidis brate
da ih cujes brate
na sve strane pricaju brate
na sve strane govore brate
stara skola
svi su danas stara skola brate
svi su danas stara skola
Koja stara brate
koja skola brate
kad smo valjali rifove nije bilo skole brate
nije bilo skole
ni temelja brate
Brate
dodji brate
sunce tudjeg neba ne ostavlja opekotine
kao nase
o brate
ultima_palabra

#249 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by ultima_palabra »

Licencia poetica 8-) Naravno da se ovdje ne misli na "begovat"...
kolega

#250 Re: Damir Avdić Diplomatz: "Mrtvi su mrtvi"

Post by kolega »

Abdulaha nema ko da pazi
al da gazi
neće niko nikad
Post Reply