SUBOTA, 23.2. u 13h, ISPRED KATEDRALE

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hana-x

#226 logo i slogan

Post by Hana-x »

predlazem da slogan buducih protesta bude:

SAMO VAS GLEDAMO!

a evo i prvi prijedlog za logo:

Image
Last edited by Hana-x on 17/02/2008 19:05, edited 2 times in total.
Shingen

Post by Shingen »

fixer wrote:
agent_47 wrote:Imam i ja par prijedloga :D

Kad vec trazite ostavke a i ja se slazem s vama da trebaju dati ostavke onda morate navesti jasne razloge zasto ostavka. U ovom slucaju nam fakat trebaju pravnici koji se razumiju u ove nadleznosti itd.

Predlazem da im date rok za podnesenje ostavki. Npr. nek zvanicno podnesu ostavke 1.03.2008. (moze biti neki drugi datum samo recite koji). U slucaju da ne podnesu ostavku u datom roku onda mi nazalost cemo biti prisiljeni blokirati glavnu raskrsnicu 2h, et nek bude raskrsnica kod Biche i mislim da je najbolji radni dan za to i to u 12h. Pretpostavljam da je neko ovdje protiv ove blokade razlog kao da je ovo "ilegalno" al nazalost mislim da malo trebamo promijeniti strategiju i mislim da nece nista promijeniti ako svake subote protestujemo na isti fazon. Ako i ove blokade ne pomognu nazalost moracemo primijeniti strategiju "farbanje fasade" kao sto je uradio Tutto comleto i sve tako ici radikalnije i ponuditi im nove rokove.

Za sad drzimo se kao glavne zahtljeve ove ostavke i sigurnost Sarajevskih ulica, za ove ostale zahtljeve cemo kasnije doci, samo polako i opstimicno.

Nemoj te se taliti za razne dzambo plakate i oglase jer ce neko pomisliti....ne znam ni ja sta ce pomisliti......Boga pitajte sta ce pomisliti....neka organizacija placenicka ili sta vec. Bolje te pare dati u humanitarne svrhe. Mislim da ovdje ima dosta ljudi koji imaju veza pa da oglasavanje bude dzaba, evo vidio sam Pecanin se prijavio na forum, nek i on stavi besplatan oglas u novinama kad vec podrzava protest.

Et toliko za sad od mene, ako se bude sjetio novih prijedloga javi cu vam se :-D
agente dobro dosao. odlicno razmisljas. samo bi te zamolio da mi kazes zasto govorish:"dajte im zahtjeve..." zasto ne dajmo? pa ako podrzavas proteste zasto se ne prikljucis?
Agent je odavno prikljucen pokretu i srcem i dusom! Agent, ja i jos tri-cetiri babe smo jedni ostali da stojimo kad su kornjace krenule na nas u srijedu! :D
fixer

Post by fixer »

agent_47 wrote:
madner wrote:

Kad vec trazite ostavke a i ja se slazem s vama da trebaju dati ostavke onda morate navesti jasne razloge zasto ostavka. U ovom slucaju nam fakat trebaju pravnici koji se razumiju u ove nadleznosti itd.
Ne trebaju nam pravnici. Pa to i jest suština ako tražiš ostavku iz moralnih razloga. Da su napravili prekršaj onda bi tražili iz pravnih ili tehničkih ili kako vec hoces.

Ili jednostavnije tražim da oni koji imaju nadležnost snose i odgovornost.
Ja kolko znam jedan od glavnih zahtljeva ovog protesta su ostavke troje lica da sad ne spominjem koja su to lica, raja vec zna. Al niko do sad nije spomenio koji su razlozii to oni konkretni razlozi. Jest mozda neko spomenio zato sto su oni nadlezni a onda i ovi na medijima izljavjuju da nisu nadlezni, i onda mi opet moramo imati kontra-argument i da im kazemo: "Da vi jeste nadlezni, vasa nadleznost je to i to, vas propust je to i to, zato morate podnijeti ostavke". Zato sam rekao da nam trebaju pravnici koji ce nam pomoci u prikupljanju razloga za ostavke.
hehehe
da sam pijan sad bi se pitao kad sam ovo napisao. covjece citas mi misli. odgovornost cemo da im nadjemo u ustavu. ev tabirim ga. imal tko zeli pomoci?
A_I_

Post by A_I_ »

nesvjesna wrote:ej... znam da nije baš vezano za planiranje subote, ali... u srijedu je u svim gimnazijama bilo rečeno da se pred kantonom očekuju neredi i da djeca zato ne smiju izać. kako su mogli očekivati nerede kad smo na svaki mogući način javljali da je protest miran? inčresting :roll:

plus, svima koji nisu bili prisutni ne upisuju se samo dva neopravdana, nego im se automatski snižava vladanje, i to ne samo za jedan, nego za dva.

i upozoravali su ih za ovu subotu da ne idu. upozoravaće i za iduću vjerovatno.
juce, koji sat pred proteste, saznadoh konkretno u I gim. da su im "zabranili" (mozda smanjenjem vladanja lol) odlazak na proteste u vrijeme kad se nije odrzavala nastava tj u subotu.
interesantno kako se vrsi pritisak i zastrasivanje u cilju sto manjeg odziva na proteste...
inace bilo je vise nego dobro; sljedeci put dolazim s pistaljkom 8)
Last edited by A_I_ on 17/02/2008 18:53, edited 1 time in total.
agent_47

Post by agent_47 »

fixer wrote:

Predlazem da im date rok za podnesenje ostavki. Npr. nek zvanicno podnesu ostavke 1.03.2008. (moze biti neki drugi datum samo recite koji). U slucaju da ne podnesu ostavku u datom roku onda mi nazalost cemo biti prisiljeni blokirati glavnu raskrsnicu 2h, et nek bude raskrsnica kod Biche i mislim da je najbolji radni dan za to i to u 12h. Pretpostavljam da je neko ovdje protiv ove blokade razlog kao da je ovo "ilegalno" al nazalost mislim da malo trebamo promijeniti strategiju i mislim da nece nista promijeniti ako svake subote protestujemo na isti fazon. Ako i ove blokade ne pomognu nazalost moracemo primijeniti strategiju "farbanje fasade" kao sto je uradio Tutto comleto i sve tako ici radikalnije i ponuditi im nove rokove.

Za sad drzimo se kao glavne zahtljeve ove ostavke i sigurnost Sarajevskih ulica, za ove ostale zahtljeve cemo kasnije doci, samo polako i opstimicno.

Nemoj te se taliti za razne dzambo plakate i oglase jer ce neko pomisliti....ne znam ni ja sta ce pomisliti......Boga pitajte sta ce pomisliti....neka organizacija placenicka ili sta vec. Bolje te pare dati u humanitarne svrhe. Mislim da ovdje ima dosta ljudi koji imaju veza pa da oglasavanje bude dzaba, evo vidio sam Pecanin se prijavio na forum, nek i on stavi besplatan oglas u novinama kad vec podrzava protest.

Et toliko za sad od mene, ako se bude sjetio novih prijedloga javi cu vam se :-D
agente dobro dosao. odlicno razmisljas. samo bi te zamolio da mi kazes zasto govorish:"dajte im zahtjeve..." zasto ne dajmo? pa ako podrzavas proteste zasto se ne prikljucis?
Bio sam ja u srijedu kad je najveci belaj bio, bio sam na onoj mirnoj setnji u subotu i bicu nadam se u ovoj subotu i 1 Marta :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#231 Re: logo i slogan

Post by -LIBERO- »

Hana-x wrote:predlazem da slogan buducih protesta bude:

SAMO VAS GLEDAMO!

Image
Mozda ovo nije lose,i kao logo i kao poenta????''
jasminasab

#232 Re: logo i slogan

Post by jasminasab »

SAMO VAS GLEDAMO!

Image
The big forum is watching you! :lol: :lol:
alica.k

Post by alica.k »

skojotovski wrote:ovaj prevod saopstenja Vlade, u reziji BHG, po mom misljenju treba staviti u novine, kao odgovor na njihov idiotluk! naravno, bez .urca. znam da palac nije bas adekvatna zamjena, ali bilo bi svima jasno.
sta velite?
nece ti ovo objavit ;)
Tesssa

Post by Tesssa »

fixer wrote:
hehehe
da sam pijan sad bi se pitao kad sam ovo napisao. covjece citas mi misli. odgovornost cemo da im nadjemo u ustavu. ev tabirim ga. imal tko zeli pomoci?
"Nisu odgovorni" isti ljudi koji nakon poziva na odgovornost sazivaju hitnu sjednicu :roll:

Koga vise lazu i prave budalama?
[Matrix]

#235 Re: logo i slogan

Post by [Matrix] »

jasminasab wrote:

SAMO VAS GLEDAMO!

Image
The big forum is watching you! :lol: :lol:
Lopte se najbolje igra bez dresova u majci,onako kako se zateknes.Meni cim su dali uniformu znao sam da je borba zavrsena.Manite se te idolatrije bitno je da ste voljni i horni za ispravnu stvar i da vam to vasa glava govori.
Shingen

#236 Re: logo i slogan

Post by Shingen »

SAMO VAS GLEDAMO!

Image

Hm, pa dosad smo ih samo gledali! Sad smo presli sa gledanja na djela! :D
madner

Post by madner »

suncica24 wrote: Ovo nisu politicki protesti. Ovo su gradjanski protesti! :D
To dvoje nije medusobno iskljucivo. Treba stavit do znanja da je cilj poboljsati nivo vlasti, a ne je promjenit. Cista politika.

suncica24 wrote: I..vozdraaa vozdu :D
When things start to look tough, there is usually someone willing to take command. More often then not, he is totally crazy. :D
suncica24

Post by suncica24 »

[Matrix] wrote:
madner wrote:
suncica24 wrote: Ukoliko ce ovo iko zloupotrjebiti za nastanak nove stranke,ili guranje postojece, ja se ispisujem :(
Voždu :D vodi nas u apolitičke političke proteste.

:lol:
gospodjica vjerovatno misli da se ne pojavi neki "mesija" (aludiram na Tanovica) koji ce nam objasniti da je on sve i sam mislio uraditi ali da je dobro da smo mi tu i da ce nas pomenuti u jednom od svojih "evangelija"
Sine,ja sam se takvih nalgedao koliko ti dusa zeli,kad Tanovic poturi svoju guzicu u vatru onda mozda,ali dok puca iz "izbjeglistava" on je za mene samo polovan reziser(bez uvrede).
suncica24 hoce da kaze da ukoliko iko podje iskoristavati ovo i navoditi vodu na svoj mlin, jeb... ovo! Oni dugi samo to i cekaju
:roll:
PS: Pod iko se podrazumijeva: Oglasavanje Danisa i onih koji misle biti dio te stranke, oglasavanje SDP-a i navlacenje na crveno, dolazenje u majicama sa printom SDU-a i GDS-a, pisanje po forumu kako je GDS dosao, uplitanje Pokreta za mlade i Jasmina... kako vec, koji se fino posao ovim i dalje uhljebljivat, navlacenje ljudi u DOSTA i GROZD i ostale potpisane NVO, mama koje se hvale aktivnom djecom, taje koji bi nas koristili da kazu kako se ne boje...
Toliko od mene na ovu temu. Tacka! :D
Last edited by suncica24 on 17/02/2008 19:06, edited 1 time in total.
maki_celo

#239 Re: logo i slogan

Post by maki_celo »

SAMO VAS GLEDAMO!

Image

ovaj je jos bolji:

Image

SAMO VAS GLEDAMO!
DO SADA SMO NIJEMO GLEDALI
Marko99

Post by Marko99 »

suncica24 wrote:
madner wrote:
suncica24 wrote: Ukoliko ce ovo iko zloupotrjebiti za nastanak nove stranke,ili guranje postojece, ja se ispisujem :(
Voždu :D vodi nas u apolitičke političke proteste.

:lol:
Ovo nisu politicki protesti. Ovo su gradjanski protesti! :D
I..vozdraaa vozdu :D
Slazem se!!! Ko ima neke politicke ambicije ili postojece politicke strukture koje se zele koristiti ovim dogadjanjima kao sto je uradio SDU u srijedu, mene u tome nema i mislim da nema podrsku svih casnih forumasa. Ovo je gradjanski pokret i neka to ostane! Cilj je pokazati politicarima da gradjani napominjem gradjani imaju pravo traziti od njih odgovornost a jel to Silajdzic Pecanac, Tanovic ili bilo ko drugi sasvim je svejedno.
teAMICA

Post by teAMICA »

jooj sjedoh da vidim sta ima novo "u rulje" :D , pa me doceka milion stranica i mailova za procitati... Svaka cast, nek se nesto radi. Da se tuspasim da vas "samo gledam" i tu sam za svaku akciju. No, da dam i ja svoje cijenjeno misljenje:
Mislim da ne treba apsoluno nicim da se "obiljezavamo", niti bojimo (mislim na farbu, da neko ne pomisli da nas je strah :-D ), daj da svi budemo isti, a to je - razliciti. Treba da ostanemo Gradjani, forumashi, Walteri, ali na protestima da nosimo jasne poruke nasim dragim ... :x u vidu transparenata...
Hana-x

#242 gle gle

Post by Hana-x »

slazem se da je najbitnija volja ali nije zgoreg imati i nesto sto simbolizira protest. pogotovo sto ovaj protest nema veze sa svim onim nacionalistickim sranjima koja nas prate godinama. ovo je gradjanski pokret i ovakva vrsta obiljezja to izricito i pokazuje.

evo jos jedan prijedlog, copyright by me;-)

Image

GLE, GLE, GLEDAMO VAS!
Last edited by Hana-x on 17/02/2008 19:12, edited 1 time in total.
Ibrahimovski

Post by Ibrahimovski »

Ne pišem skoro pa nikako na forumu i član sam možda tek mjesec dana, ali sam uglavnom čitao zanimljive teme. No, bez obzira na to, i ja sam jedan od vas. I tu i na protestima.
Skroz je pozitivno što se građanski protesti "organiziraju" ovako, skoro pa spontano, tek iz volje da se stvari mijenjaju, iz građanskog i političkog morala.
Ako smijem reći... Trebalo bi paziti da protesti ne postanu pro forme ili da se ne zna zbog čega se protestuje ili protiv koga...
Tako...
Uključujem se.
Idemo naprijed.
madner

Post by madner »

agent_47 wrote: Ja kolko znam jedan od glavnih zahtljeva ovog protesta su ostavke troje lica da sad ne spominjem koja su to lica, raja vec zna. Al niko do sad nije spomenio koji su razlozii to oni konkretni razlozi. Jest mozda neko spomenio zato sto su oni nadlezni a onda i ovi na medijima izljavjuju da nisu nadlezni, i onda mi opet moramo imati kontra-argument i da im kazemo: "Da vi jeste nadlezni, vasa nadleznost je to i to, vas propust je to i to, zato morate podnijeti ostavke". Zato sam rekao da nam trebaju pravnici koji ce nam pomoci u prikupljanju razloga za ostavke.
Ne postoji clanak gdje nekog mozes pozvati na moralnu odgovornost. Cim je clanak nije vise moralna nego legalna. :D

Sto se tice zasto, to je jednostavno.

Tajo je, premier kantona i sef izvrsne vlasti. Posto je izdao zakljucak da se slaze sa radom svojim ministara za policiju, a sigurnosno stanje nije zadovoljajuce, on snosi odgovornost.

Sto se tice Semihe, to je malo komplikovanije, jer ona nema odgovornost. Medutim, posto prima platu a ne radi nista, tj nije nadlezna, sta ce nam? Treba trazit ukidanje gradskih institucija.
[Matrix]

Post by [Matrix] »

Top lista na prosloj temi (16.2) :)

Samo oni do 10 poruka i vise. :D

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
| Nickname | CountOfSadrzaj |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
| alica.k | 180 |
| | |
| | |
| fixer | 106 |
| | |
| | |
| skojotovski | 98 |
| | |
| | |
| suncica24 | 79 |
| | |
| | |
| nesvjesna | 55 |
| | |
| | |
| jolia | 46 |
| | |
| | |
| damirm | 45 |
| | |
| | |
| obuca | 42 |
| | |
| | |
| Zox | 41 |
| | |
| | |
| vjesticanametli | 39 |
| | |
| | |
| DaysleepeR | 38 |
| | |
| | |
| zmogi | 37 |
| | |
| | |
| shuriken | 36 |
| | |
| | |
| homo_sapiens | 31 |
| | |
| | |
| mala-i | 31 |
| | |
| | |
| anakadabra | 30 |
| | |
| | |
| -LIBERO- | 28 |
| | |
| | |
| in33sa | 25 |
| | |
| | |
| Martian_Kyo | 24 |
| | |
| | |
| teAMICA | 22 |
| | |
| | |
| delightful | 21 |
| | |
| | |
| jasminasab | 20 |
| | |
| | |
| Atan | 20 |
| | |
| | |
| Sunii | 20 |
| | |
| | |
| XMaLLenaX | 19 |
| | |
| | |
| Vertex_bh | 18 |
| | |
| | |
| don vito | 17 |
| | |
| | |
| Ergot | 17 |
| | |
| | |
| luciferino | 17 |
| | |
| | |
| johnnykola | 16 |
| | |
| | |
| sadness | 16 |
| | |
| | |
| uvjek dobar gost | 16 |
| | |
| | |
| Šapat | 16 |
| | |
| | |
| Vedoni | 15 |
| | |
| | |
| Skyfox | 15 |
| | |
| | |
| madner | 14 |
| | |
| | |
| black_noke | 14 |
| | |
| | |
| sijedi | 13 |
| | |
| | |
| Liberalism | 13 |
| | |
| | |
| Dasi | 13 |
| | |
| | |
| BHG | 13 |
| | |
| | |
| Area_51 | 13 |
| | |
| | |
| Lesli Eldridž | 12 |
| | |
| | |
| Pearl | 11 |
| | |
| | |
| Legolas | 10 |
| | |
| | |
| [Matrix] | 10 |
| | |
| | |
| PITARKA_SA | 10 |
| | |
| | |
| valterbranisarajevo | 10 |
| | |
| | |
| Baby Blue | 10 |
| | |
| | |
Ibrahimovski

Post by Ibrahimovski »

Taju se može odrati za političku, profesionalnu odgovornost. A i za moralnu, "božiju", kako on kaže. A gradonačelnicu-majčicu, nju posebno treba rastresti na moralnoj odgovornosti, kao finu vjernicu koja ne obavlja svoje dužnosti.
don vito

Post by don vito »

Dosada smo imali podrsku naroda jer nismo isli kontra naroda. A volja naroda, izrazena na posljednjim izborima, je da vlast u Kantonu Sarajevo obnasaju SDA i SBiH. To sto nismo direktno glasali za gradonacelnika i predsjednika Vlade kantona daje nam dodatni prostor da trazimo ostavke Semihe i SS-a. Naravno, prevashodni razlog legitimnog zahtjeva za ostavkama je njihova nesposobnost, netransparentno trosenje budzetskih sredstava, vrijedjanje vlastitih gradjana. To znaci da treba ostati na zahtjevu za njihovim ostavkama a prekinuti price o novim strankama, prijevremenim izborima i slicno. Cilj je promjena politickog ambijenta 2008. godine kako bi vlast postala servis u sluzbi gradjana, da odgovara za svoje postupke, podnosi racune gradjanima. Sto kaze jucerasnji transparent: NASE JE DA PITAMO, VASE DA ODGOVARATE. Da ih natjeramo da odgovaraju, i na pitanja i za svoje postupke! Ako uspijemo u tome, ostvarili smo cilj i bice nam manje-vise svejedno ko ce pobijediti na izborima 2010. godine. To je ono sto su uspjeli u Hrvatskoj pa je HDZ zadnjih godina postao kolovodja promjena, najveci zastitnik manjina, stranka koja smjenjuje ministre zbog korupcije itd.
alica.k

Post by alica.k »

haha
s vetrom uz lice

Post by s vetrom uz lice »

suncica24 wrote:
suncica24 hoce da kaze da ukoliko iko podje iskoristavati ovo i navoditi vodu na svoj mlin, jeb... ovo! Oni dugi samo to i cekaju
:roll:
PS: Pod iko se podrazumijeva: Oglasavanje Danisa i onih koji misle biti dio te stranke, oglasavanje SDP-a i navlacenje na crveno, dolazenje u majicama sa printom SDU-a i GDS-a, pisanje po forumu kako je GDS dosao, uplitanje Pokreta za mlade i Jasmina... kako vec, koji se fino posao ovim i dalje uhljebljivat, navlacenje ljudi u DOSTA i GROZD i ostale potpisane NVO, mama koje se hvale aktivnom djecom, taje koji bi nas koristili da kazu kako se ne boje...
potpisujem ti ovo ženo skrooz
Shingen

Post by Shingen »

Ja vidim da mi imamo jos mnogo djecijih bolesti, ali vremenom ce se stvari iskristalizirati. Svi moraju imati pravo iznijeti svoje misljenje na ovome forumu bez da ih ostali usutkuju! Provokatori i kontrasi se lako mogu prepoznati i razlikovati od ostalih koji zele dobro cijelom pokretu. Svi ostali koji pokusavaju biti konstruktivni bi se trebali postovati i uvazavati. Pokret MORA OSTATI APSOLUTNO NEZAVISAN OD UTICAJA BILO KOJIH POLITICKIH PARTIJA, STRANAKA ILI OPCIJA! Potez SDU u srijedu je sraman u najmanju ruku! Nas druge stranke mogu podrzati ali nas ne mogu iskoristavati za svoje politicke ciljeve! Mi nismo sluge ni jedne politicke partije, kako to mnogi pokusavaju da dokazu! Mi smo gradjani Sarajeva koji zele dobro ovome gradu, a onda i ovoj zemlji. Ali morate shvatiti da smo mi vec politicki pokret! I svako gadjenje i ogradjivanje od politike me u najmanju ruku cudi. Politika je svakako nase oruzije.
Locked