SAMO VAS GLEDAMO!
a evo i prvi prijedlog za logo:

Agent je odavno prikljucen pokretu i srcem i dusom! Agent, ja i jos tri-cetiri babe smo jedni ostali da stojimo kad su kornjace krenule na nas u srijedu!fixer wrote:agente dobro dosao. odlicno razmisljas. samo bi te zamolio da mi kazes zasto govorish:"dajte im zahtjeve..." zasto ne dajmo? pa ako podrzavas proteste zasto se ne prikljucis?agent_47 wrote:Imam i ja par prijedloga![]()
Kad vec trazite ostavke a i ja se slazem s vama da trebaju dati ostavke onda morate navesti jasne razloge zasto ostavka. U ovom slucaju nam fakat trebaju pravnici koji se razumiju u ove nadleznosti itd.
Predlazem da im date rok za podnesenje ostavki. Npr. nek zvanicno podnesu ostavke 1.03.2008. (moze biti neki drugi datum samo recite koji). U slucaju da ne podnesu ostavku u datom roku onda mi nazalost cemo biti prisiljeni blokirati glavnu raskrsnicu 2h, et nek bude raskrsnica kod Biche i mislim da je najbolji radni dan za to i to u 12h. Pretpostavljam da je neko ovdje protiv ove blokade razlog kao da je ovo "ilegalno" al nazalost mislim da malo trebamo promijeniti strategiju i mislim da nece nista promijeniti ako svake subote protestujemo na isti fazon. Ako i ove blokade ne pomognu nazalost moracemo primijeniti strategiju "farbanje fasade" kao sto je uradio Tutto comleto i sve tako ici radikalnije i ponuditi im nove rokove.
Za sad drzimo se kao glavne zahtljeve ove ostavke i sigurnost Sarajevskih ulica, za ove ostale zahtljeve cemo kasnije doci, samo polako i opstimicno.
Nemoj te se taliti za razne dzambo plakate i oglase jer ce neko pomisliti....ne znam ni ja sta ce pomisliti......Boga pitajte sta ce pomisliti....neka organizacija placenicka ili sta vec. Bolje te pare dati u humanitarne svrhe. Mislim da ovdje ima dosta ljudi koji imaju veza pa da oglasavanje bude dzaba, evo vidio sam Pecanin se prijavio na forum, nek i on stavi besplatan oglas u novinama kad vec podrzava protest.
Et toliko za sad od mene, ako se bude sjetio novih prijedloga javi cu vam se
heheheagent_47 wrote:Ja kolko znam jedan od glavnih zahtljeva ovog protesta su ostavke troje lica da sad ne spominjem koja su to lica, raja vec zna. Al niko do sad nije spomenio koji su razlozii to oni konkretni razlozi. Jest mozda neko spomenio zato sto su oni nadlezni a onda i ovi na medijima izljavjuju da nisu nadlezni, i onda mi opet moramo imati kontra-argument i da im kazemo: "Da vi jeste nadlezni, vasa nadleznost je to i to, vas propust je to i to, zato morate podnijeti ostavke". Zato sam rekao da nam trebaju pravnici koji ce nam pomoci u prikupljanju razloga za ostavke.madner wrote:Ne trebaju nam pravnici. Pa to i jest suština ako tražiš ostavku iz moralnih razloga. Da su napravili prekršaj onda bi tražili iz pravnih ili tehničkih ili kako vec hoces.agent_47 wrote:Imam i ja par prijedloga![]()
Kad vec trazite ostavke a i ja se slazem s vama da trebaju dati ostavke onda morate navesti jasne razloge zasto ostavka. U ovom slucaju nam fakat trebaju pravnici koji se razumiju u ove nadleznosti itd.
Ili jednostavnije tražim da oni koji imaju nadležnost snose i odgovornost.
juce, koji sat pred proteste, saznadoh konkretno u I gim. da su im "zabranili" (mozda smanjenjem vladanja lol) odlazak na proteste u vrijeme kad se nije odrzavala nastava tj u subotu.nesvjesna wrote:ej... znam da nije baš vezano za planiranje subote, ali... u srijedu je u svim gimnazijama bilo rečeno da se pred kantonom očekuju neredi i da djeca zato ne smiju izać. kako su mogli očekivati nerede kad smo na svaki mogući način javljali da je protest miran? inčresting![]()
plus, svima koji nisu bili prisutni ne upisuju se samo dva neopravdana, nego im se automatski snižava vladanje, i to ne samo za jedan, nego za dva.
i upozoravali su ih za ovu subotu da ne idu. upozoravaće i za iduću vjerovatno.
Bio sam ja u srijedu kad je najveci belaj bio, bio sam na onoj mirnoj setnji u subotu i bicu nadam se u ovoj subotu i 1 Martafixer wrote:agente dobro dosao. odlicno razmisljas. samo bi te zamolio da mi kazes zasto govorish:"dajte im zahtjeve..." zasto ne dajmo? pa ako podrzavas proteste zasto se ne prikljucis?agent_47 wrote:Imam i ja par prijedloga![]()
Predlazem da im date rok za podnesenje ostavki. Npr. nek zvanicno podnesu ostavke 1.03.2008. (moze biti neki drugi datum samo recite koji). U slucaju da ne podnesu ostavku u datom roku onda mi nazalost cemo biti prisiljeni blokirati glavnu raskrsnicu 2h, et nek bude raskrsnica kod Biche i mislim da je najbolji radni dan za to i to u 12h. Pretpostavljam da je neko ovdje protiv ove blokade razlog kao da je ovo "ilegalno" al nazalost mislim da malo trebamo promijeniti strategiju i mislim da nece nista promijeniti ako svake subote protestujemo na isti fazon. Ako i ove blokade ne pomognu nazalost moracemo primijeniti strategiju "farbanje fasade" kao sto je uradio Tutto comleto i sve tako ici radikalnije i ponuditi im nove rokove.
Za sad drzimo se kao glavne zahtljeve ove ostavke i sigurnost Sarajevskih ulica, za ove ostale zahtljeve cemo kasnije doci, samo polako i opstimicno.
Nemoj te se taliti za razne dzambo plakate i oglase jer ce neko pomisliti....ne znam ni ja sta ce pomisliti......Boga pitajte sta ce pomisliti....neka organizacija placenicka ili sta vec. Bolje te pare dati u humanitarne svrhe. Mislim da ovdje ima dosta ljudi koji imaju veza pa da oglasavanje bude dzaba, evo vidio sam Pecanin se prijavio na forum, nek i on stavi besplatan oglas u novinama kad vec podrzava protest.
Et toliko za sad od mene, ako se bude sjetio novih prijedloga javi cu vam se
Mozda ovo nije lose,i kao logo i kao poenta????''Hana-x wrote:predlazem da slogan buducih protesta bude:
SAMO VAS GLEDAMO!
The big forum is watching you!Hana-x wrote:predlazem da slogan buducih protesta bude:
SAMO VAS GLEDAMO!
nece ti ovo objavitskojotovski wrote:ovaj prevod saopstenja Vlade, u reziji BHG, po mom misljenju treba staviti u novine, kao odgovor na njihov idiotluk! naravno, bez .urca. znam da palac nije bas adekvatna zamjena, ali bilo bi svima jasno.
sta velite?
"Nisu odgovorni" isti ljudi koji nakon poziva na odgovornost sazivaju hitnu sjednicufixer wrote:
hehehe
da sam pijan sad bi se pitao kad sam ovo napisao. covjece citas mi misli. odgovornost cemo da im nadjemo u ustavu. ev tabirim ga. imal tko zeli pomoci?
Lopte se najbolje igra bez dresova u majci,onako kako se zateknes.Meni cim su dali uniformu znao sam da je borba zavrsena.Manite se te idolatrije bitno je da ste voljni i horni za ispravnu stvar i da vam to vasa glava govori.jasminasab wrote:The big forum is watching you!Hana-x wrote:predlazem da slogan buducih protesta bude:
SAMO VAS GLEDAMO!
![]()
Hana-x wrote:predlazem da slogan buducih protesta bude:
SAMO VAS GLEDAMO!
To dvoje nije medusobno iskljucivo. Treba stavit do znanja da je cilj poboljsati nivo vlasti, a ne je promjenit. Cista politika.suncica24 wrote: Ovo nisu politicki protesti. Ovo su gradjanski protesti!![]()
When things start to look tough, there is usually someone willing to take command. More often then not, he is totally crazy.suncica24 wrote: I..vozdraaa vozdu
suncica24 hoce da kaze da ukoliko iko podje iskoristavati ovo i navoditi vodu na svoj mlin, jeb... ovo! Oni dugi samo to i cekaju[Matrix] wrote:gospodjica vjerovatno misli da se ne pojavi neki "mesija" (aludiram na Tanovica) koji ce nam objasniti da je on sve i sam mislio uraditi ali da je dobro da smo mi tu i da ce nas pomenuti u jednom od svojih "evangelija"madner wrote:Voždusuncica24 wrote: Ukoliko ce ovo iko zloupotrjebiti za nastanak nove stranke,ili guranje postojece, ja se ispisujemvodi nas u apolitičke političke proteste.
Sine,ja sam se takvih nalgedao koliko ti dusa zeli,kad Tanovic poturi svoju guzicu u vatru onda mozda,ali dok puca iz "izbjeglistava" on je za mene samo polovan reziser(bez uvrede).
DO SADA SMO NIJEMO GLEDALIHana-x wrote:predlazem da slogan buducih protesta bude:
SAMO VAS GLEDAMO!
ovaj je jos bolji:
SAMO VAS GLEDAMO!
Slazem se!!! Ko ima neke politicke ambicije ili postojece politicke strukture koje se zele koristiti ovim dogadjanjima kao sto je uradio SDU u srijedu, mene u tome nema i mislim da nema podrsku svih casnih forumasa. Ovo je gradjanski pokret i neka to ostane! Cilj je pokazati politicarima da gradjani napominjem gradjani imaju pravo traziti od njih odgovornost a jel to Silajdzic Pecanac, Tanovic ili bilo ko drugi sasvim je svejedno.suncica24 wrote:Ovo nisu politicki protesti. Ovo su gradjanski protesti!madner wrote:Voždusuncica24 wrote: Ukoliko ce ovo iko zloupotrjebiti za nastanak nove stranke,ili guranje postojece, ja se ispisujemvodi nas u apolitičke političke proteste.
![]()
I..vozdraaa vozdu

Ne postoji clanak gdje nekog mozes pozvati na moralnu odgovornost. Cim je clanak nije vise moralna nego legalna.agent_47 wrote: Ja kolko znam jedan od glavnih zahtljeva ovog protesta su ostavke troje lica da sad ne spominjem koja su to lica, raja vec zna. Al niko do sad nije spomenio koji su razlozii to oni konkretni razlozi. Jest mozda neko spomenio zato sto su oni nadlezni a onda i ovi na medijima izljavjuju da nisu nadlezni, i onda mi opet moramo imati kontra-argument i da im kazemo: "Da vi jeste nadlezni, vasa nadleznost je to i to, vas propust je to i to, zato morate podnijeti ostavke". Zato sam rekao da nam trebaju pravnici koji ce nam pomoci u prikupljanju razloga za ostavke.
potpisujem ti ovo ženo skroozsuncica24 wrote:
suncica24 hoce da kaze da ukoliko iko podje iskoristavati ovo i navoditi vodu na svoj mlin, jeb... ovo! Oni dugi samo to i cekaju
![]()
PS: Pod iko se podrazumijeva: Oglasavanje Danisa i onih koji misle biti dio te stranke, oglasavanje SDP-a i navlacenje na crveno, dolazenje u majicama sa printom SDU-a i GDS-a, pisanje po forumu kako je GDS dosao, uplitanje Pokreta za mlade i Jasmina... kako vec, koji se fino posao ovim i dalje uhljebljivat, navlacenje ljudi u DOSTA i GROZD i ostale potpisane NVO, mama koje se hvale aktivnom djecom, taje koji bi nas koristili da kazu kako se ne boje...