PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hare_mne

#226 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by hare_mne »

poz, pitanje za one koji imaju pezo 308...koje boje vam je gepek..jeli boje koje je i auto sa vana? gledao sam neki pezo 308 al gepek mu zelen a on crn??? i nekakve mjehurice ima na gepeku i naprijed ispod haube a 2008 godiste cudno mi nesto :p ??
AS_sa

#227 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by AS_sa »

eh kad smo vec kod gepeka, kako se mjenjaju sijalice zadnje tablice ... ????
belajko

#228 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by belajko »

Ajde mogu i ovdje pitati...

Naime vracam se kuci prije nekih pola sata i sve normalno radi, kad upalih duga svjetla, a ona se ugasise sama od sebe nakon par sekundi i rade kratka i tako par puta .Stvarno ne kontam do cega bi moglo biti, da su zarulje ne bi nikako radila, a ovako se upale na par sekundi. Jedino da nije do rucice, al najgore je sto kod 307 kad gurnes rucicu da upalis duga ona se upale, a rucica ostaje u polozaju gdje rade kratka, pa da kazem da rucica izbacuje ili sta vec...

Kako god okrenes elektricar mi je sutra, ali ako ima tko od vas kakav prijedlog, savjet neka pomogne :D

I usput da pitam kada se radi tzv. "veliki servis" na 307 , trenutno sam na nekih 160 hiljada....
ElRe

#229 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by ElRe »

Prvi veliki servis se radi obicno u intervalu 100k-120k km, a kasnije do cca 80k km.
Najvjerovatnije je problem do rucice za paljenje svjetala.
dzevolaki

#230 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by dzevolaki »

ja sam nov na forumu imam peugot 307 sw 2004 godiste motor 2.0 hdi 66kw imam ga godinu i po i mnogo putujem s njim vani imam jedan problem s temperaturom motora tj u voznji na autoputu voznja do 130 temperatura je u normali preko 130 i preko 3000 obrtaja raste temperatura da hocu mogu i da prokuha isao sam mnogim majstorima promijenio sam vodenu pumpu termostat radio sam dijagnostiku mjenjao dihtung glave al nista problem imam i dalje skoro mi je jaran bio u italiji u servisu peugotovom sa 407 com i slucajno spomeno moj problem oni su mu rekli da je to problem s elkro ventilom izduvni gasova .zna li iko nesto o ovome problemu jeli to taj elkro ventil izduvni gasova ili je nesto drugo probao sam kod svih majstora al nista nisam rijesio i auto nema fap filter hvala vam unaprijed
respo

#231 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by respo »

belajko wrote:Ajde mogu i ovdje pitati...

Naime vracam se kuci prije nekih pola sata i sve normalno radi, kad upalih duga svjetla, a ona se ugasise sama od sebe nakon par sekundi i rade kratka i tako par puta .Stvarno ne kontam do cega bi moglo biti, da su zarulje ne bi nikako radila, a ovako se upale na par sekundi. Jedino da nije do rucice, al najgore je sto kod 307 kad gurnes rucicu da upalis duga ona se upale, a rucica ostaje u polozaju gdje rade kratka, pa da kazem da rucica izbacuje ili sta vec...

Kako god okrenes elektricar mi je sutra, ali ako ima tko od vas kakav prijedlog, savjet neka pomogne :D

I usput da pitam kada se radi tzv. "veliki servis" na 307 , trenutno sam na nekih 160 hiljada....
pretpostavljam da ti se svjetla automatski pale
da bi duga stalno radila okrene se vrh rucice pa se upale duga
armanhz

#232 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by armanhz »

Pozdrav

Da ne otvaram novu temu postavit cu ovdje pitanje pa valjda ko odgovori.

Vozim Peugeota 1007 i kada kocim sa zadnje lijeve strane mi poprilicno skripi.

Posto se ne razumijem bash najbolje u auta rekoh da pitam ovdje nekoga ko ima malo vise pojma o autima sta bi mi to moglo biti ? Neki mi govore da su to vjerovatno disk plocice. Ukoliko je to, ima li kakav servise koji me ne bi oderao da to promjenima i koliko bi to uopste kostalo ?

LP :)
johntra

#233 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by johntra »

diskovi ili disk pločice...pročitaj ovu temu bolje, kažu da je taj servis 206 negdje dole u Nedžarićima jako povoljan...nije to neki veliki posao, više će te doći cijena diskova ili pločica, nego ruke...
haris0032

#234 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by haris0032 »

belajko wrote:Ajde mogu i ovdje pitati...

Belajko nista se ne sekiraj, to je jedna jako dobra opcija!
Naime, kad nevecer izgasis auto i blicnes, ostaju upaljena svjetla iz razloga tog ako je bas mracno da ti osvjetle put do kuce haustora ili sl. Svjetla se gase nakon 30-ak sekundi!
Kralj Tvrtko I.

#235 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Kralj Tvrtko I. »

Tema je Peugeot pa hajde da pitam ovdje, kakva su iskustva sa 407-com?
Planiram nabaviti jednu, ovih karakteristika
Godište 2005
Kilometraža 161
Konjskih snaga 115
KW (kilovata) 85
Kubikaža 1.7
Pogon Prednji
Gorivo Benzin
Veličina felgi 16

...pa me zanima eto, kakvi su, jel ovo OK motor za njegovu velicinu...i tako to...
diason

#236 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by diason »

Otišla zadnja torzija,lupa nenormalno,specijalno desna strana.Ako bi mi neko mogao reći da li se može popraviti ili samo mijenjati i cijenu otprilike u servisima ,recimo ovom na stupu ? ... peugeot 206 1,4 hdi. 2003.
Ambrozija

#237 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ambrozija »

armanhz wrote:Pozdrav

Da ne otvaram novu temu postavit cu ovdje pitanje pa valjda ko odgovori.

Vozim Peugeota 1007 i kada kocim sa zadnje lijeve strane mi poprilicno skripi.

Posto se ne razumijem bash najbolje u auta rekoh da pitam ovdje nekoga ko ima malo vise pojma o autima sta bi mi to moglo biti ? Neki mi govore da su to vjerovatno disk plocice. Ukoliko je to, ima li kakav servise koji me ne bi oderao da to promjenima i koliko bi to uopste kostalo ?

LP :)

Kod mene se identicno desava na 308-ici..Bas me zabrine :D Neki mi govore da su disk plocice a drugi da su kocnice nesto kao tvrde, i da je to u sustini dobro jer se manje trose ?? :D

Uglavnom pitanje je, da li je to opasno, sta god da je i mogu li poginuti od toga :D
Last edited by Ambrozija on 11/07/2012 17:05, edited 1 time in total.
_ado_

#238 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by _ado_ »

reparacija torzije u servisu 206 je 560 km, bar je toliko bila prije godinu dana. negdje sam procitao da je kod dedovica 600 km, al nisam siguran. samo nemoj da te neko od ovih nasih vrlih 'majstora' nagovori da ugradis kojekakve piksne.
drndalo

#239 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by drndalo »

Ambrozija, Armanhz,

Kako skripi ? Kao da se metal tare o metal, pa cvili, ili kao da nesto smirglas smirgl-papirom, pa se vise cuje Shhhhhhhhhhhhhhhhhh zvuk ?
Ambrozija

#240 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ambrozija »

drndalo wrote:Ambrozija, Armanhz,

Kako skripi ? Kao da se metal tare o metal, pa cvili, ili kao da nesto smirglas smirgl-papirom, pa se vise cuje Shhhhhhhhhhhhhhhhhh zvuk ?
Joj, ne znam kako da opisem. Ne cvili...vise je kao trrrrrrrrrr zvuk... :D Stvarno ne znam objasniti, mozda ce ovaj momak kojem se isto desava kao muskarac bolje objasniti...ali ja nisam ocjenila kao da je samo s lijeve strane kao armanhz nego sa obje....
respo

#241 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by respo »

pop tome trrrrrrr sve su prilike da su otisli ili diskovi ili disk plocice se istrosile

odes do auta i vidis onaj krug rukom predjes preko oba i vidis jesu li glatki ili imaju bora po sebi
Ambrozija

#242 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ambrozija »

respo wrote:pop tome trrrrrrr sve su prilike da su otisli ili diskovi ili disk plocice se istrosile

odes do auta i vidis onaj krug rukom predjes preko oba i vidis jesu li glatki ili imaju bora po sebi
:o Da li je to opasno? :D
Comrad

#243 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Comrad »

Imam jendog majstora kojem vjerujem, pa kontam da kod njega odradim servis. Mislim da ce me doci jeftinije, a ne moram se brinuti hoce li me zakinuti ili ne, plus sto majstor zna svoj posao...

Samo me zanima je li dobro rjesenje ili da idem u ovlasteni servis. 307 je u pitanju.
Ambrozija

#244 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ambrozija »

Comrad wrote:Imam jendog majstora kojem vjerujem, pa kontam da kod njega odradim servis. Mislim da ce me doci jeftinije, a ne moram se brinuti hoce li me zakinuti ili ne, plus sto majstor zna svoj posao...

Samo me zanima je li dobro rjesenje ili da idem u ovlasteni servis. 307 je u pitanju.
Ako budes zadovoljan, i meni javi kako da ga kontaktiram i gdje se nalazi, ako nije problem :D
respo

#245 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by respo »

Ambrozija wrote:
respo wrote:pop tome trrrrrrr sve su prilike da su otisli ili diskovi ili disk plocice se istrosile

jos uvijek nije :)
respo

#246 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by respo »

Comrad wrote:Imam jendog majstora kojem vjerujem, pa kontam da kod njega odradim servis. Mislim da ce me doci jeftinije, a ne moram se brinuti hoce li me zakinuti ili ne, plus sto majstor zna svoj posao...

moja preporuka kod bilo kojeg vozila posebno novijih je ici u ovlasteni servis jer racun koji dobijes je ujedno i garancija
a u ovlastenim to nije problem(bar ne bi trebao biti) jer u slucaju nekih greski sto se tice dijela fabrika placa troskove tako da majtor sa zadovoljstvom odradi to

e sada ima i druga strana medalje o kojoj u vecini slucajeva ne volim raspravljati
ekonomska situacija
tu dolazimo do onoga koliko skupo ili jeftino ces proci kod jednog ili drugog majstora

i sam sam zavrsio za mehanicara ali mjenjanje bilo kog dijela pa cak i ulja filtera i tako tih zezancija idem u ovlasteni bez obzira sto bih i sam znao to uraditi
u jednu ruku ne radim jer nemam adekvatnu opremu i prostor a u drugu necu da se mucim oko stvari koje toliko zahtjevaju
kod mene se sve svodi na mjenjanje sijalica i sve ostalo sto u servisu ne rade tipa cd player zvucnici itd
Ambrozija

#247 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ambrozija »

respo wrote:
Ambrozija wrote:

jos uvijek nije :)
kako mislis jos uvijek? Znaci moze postati opasno? Koliko kosta zamjena?
respo

#248 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by respo »

po normalno da moze postati opasno
sudeci po tome sto si opisala ili su se diskovi vise deformisali u smislu da ne koci kompletnom povrsinom a tako i diskove deformise jer onda disk izgleda kao ta sara na disku sto onda utice na kocenje
logicno je onda da to s vremenom moze postati opasno da ne koci kako treba kad je mozda najpotrebnije
ovo ne mora biti pravilo al je moguce

koliko kosta zamjena ne bih ti napamet znao reci najbolje je nazvati servis i pitati jer ima razlike i koji je motor u njemu pa prema tome i velicina diska

ja bih ti preporucio dedovic servis u barama jer i ja tu odrzavam auto
ako te nesto detaljnije zanima mozes preko pp-a
Ambrozija

#249 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ambrozija »

respo wrote:po normalno da moze postati opasno
sudeci po tome sto si opisala ili su se diskovi vise deformisali u smislu da ne koci kompletnom povrsinom a tako i diskove deformise jer onda disk izgleda kao ta sara na disku sto onda utice na kocenje
logicno je onda da to s vremenom moze postati opasno da ne koci kako treba kad je mozda najpotrebnije
ovo ne mora biti pravilo al je moguce

koliko kosta zamjena ne bih ti napamet znao reci najbolje je nazvati servis i pitati jer ima razlike i koji je motor u njemu pa prema tome i velicina diska

ja bih ti preporucio dedovic servis u barama jer i ja tu odrzavam auto
ako te nesto detaljnije zanima mozes preko pp-a
Koci sasvim uredu, mnogo bolje od dosadasnjih automobila koje sam vozila (uglavnom Citroeni)...Nista nije cudno osim tog jezivog zvuka koji ispusta, ali ga ne ispusta uvijek, to sam zaboravila napomenuti.

1.6 HDi je motor

Hvala ti na savjetima :)
Last edited by Ambrozija on 12/07/2012 14:52, edited 1 time in total.
respo

#250 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by respo »

citroen pezo to je u biti jedno te isto auto jer je ista korporacija tj pezo je vlasnik citroena al nebitno sada

po svemu sudeci otisli su ti ili diskovi ili disk plocice koje je potrebno zamjeniti i to je to al ako budes mjenjala diskove obavezno promijeni i te plocice dok obrnuto moze a i ne mora u nekim slucajevima
Post Reply