STIDIM SE SVOG SARAJEVA

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mikado

Post by Mikado »

basta sljezove boje wrote:
Prozor wrote:Mislim da je dobro sto su objavljena imena, sa time zlocinci vise nisu samo dvojica bezimenjaka u "moru" vec jasne osobe. Sada ih treba deportirati na Kosovo odnosno Italiju, a starosni limit za zatvor spustiti na 14 godina, pa nek´ se dva-put zapitaju...
malo morgen ce Kosovo primati natrag osobe koje imaju drzavljanstvo BiH
Oni su državljani Srbije i Italije.
vaca

Post by vaca »

Mikado wrote:
basta sljezove boje wrote:
Prozor wrote:Mislim da je dobro sto su objavljena imena, sa time zlocinci vise nisu samo dvojica bezimenjaka u "moru" vec jasne osobe. Sada ih treba deportirati na Kosovo odnosno Italiju, a starosni limit za zatvor spustiti na 14 godina, pa nek´ se dva-put zapitaju...
malo morgen ce Kosovo primati natrag osobe koje imaju drzavljanstvo BiH
Oni su državljani Srbije i Italije.
Otkud sad srbije? Kosovo je srbija? :D
gradjani svijeta

Post by gradjani svijeta »

Kad govorimo o distanci da kazem da sam dobila otkaz u ratu jer mi nije valjala " krvna slika". Otisla sam s djecom u Hrvatsku, akd sam se vratila nakon nekoliko bezuspjesnih pokusaja da se zaposlim, iako je moja struka bila deficitarna 1995 (prije Dejtona sam se vratila) receno mi je otvoreno da sa svojim imenom nikad necu dobiti posao i da se ne glupiram sa pirjavljivanjem.
Posto se suprug koji ima dobru " krvni siku" ali nije bio ni profiter, ni lopov, ni pljackas niti neko ko bi se prodao za vlast ili novac godinama patio da nekako zaradi nesto novca za familiju, odlucili smo da odemo. Da smo bogdo otisli 1992, svi zajedno, a ne on bio na ratistu, ja izbjeglica sa djecom, svako ima svoju tesku pricu. Vjerovali smo u Sarajevo, u BIH, koja nas je izdala i prevarila, meni dala otkaz a njemu cekanje i bezizlazan polozaj u mrtvoj firmi koju su cerupali tranzicijski kriminalci.
Sto duze zivimo u inostranstvu, sve nam se manje dolazi, sve nam je nas primitivizam veci, prljavstina odvratnija. A dusa nas boli.
Evo sad djeci hoce uvesti vjeronauk u vrtice, spomenike kulture iz 16 vijeka premjestaju da se poveca hotel, stari most u Mostaru puca...je li ovo dno dna?
Hvala Bogu, bar smo izasli fizicki citavi iz rata, a kako je onima koji nisu? Koji su dali mladost, zivot za BIH, Sarajevo kakvo je nekad bilo. Prestrasno...
mala od skandala

Post by mala od skandala »

suštinski problem je u tome ... što su došli "divlji" i istjerali "pitome"
worker

#230 stidim se svoga Sarajeva

Post by worker »

Imam isto misljenje
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Mislim da suštinski problem je što danas sviju boli neka stvar.... što nema mnogo ljudi koji bi se žrtvovali za opšte dobro, problem je što riba smrdi od glave... problem je što je lakše okrenuti glavu nego zagalamiti, postaviti leđa i pokazati zube...

Ma mi smo postali problem !!!
Boom964

Post by Boom964 »

uvjek dobar gost wrote:Mislim da suštinski problem je što danas sviju boli neka stvar.... što nema mnogo ljudi koji bi se žrtvovali za opšte dobro, problem je što riba smrdi od glave... problem je što je lakše okrenuti glavu nego zagalamiti, postaviti leđa i pokazati zube...

Ma mi smo postali problem !!!
Potpisujem :thumbup:
Post Reply