o zakonu atrakcije

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
Hera

#226 Re: o zakonu atrakcije

Post by Hera »

Jeste culi za Esther i Jerry Hicks-a, americke pisce koji drze i workshop-ove na temu zakona ljubavi i atrakcije. Esther kanalise Abrahama visu inteligenciju.. Na youtube ako ukucate Abraham Hicks ima hrpa klipova filmica stvarno je super super, cak mozete i upisati rijec neku koja vas interesuje tipa relationship, resistance, irritation, fear.. :) Meni je Abe sreca :) i slusam svaki dan cim izletim iz sadasnjeg trenutka.... Pa eto ko je zainteresovan mozda i vama bude pasalo.. Svako ima svoga ucitelja/cu... Pozdravcic
vaca

#227 Re: o zakonu atrakcije

Post by vaca »

Pikaboo wrote:
BIONA wrote:Evo jedan konkretan primjer od mene :)
Vec duze vrijeme zelim jednu knjigu, razmisljam o njoj...vrlo cesto...ali je nisam mogla kupiti...nisam nikome pricala o toj knjizi... i prije par dana dobijem BAS TU KNJIGU na poklon sasvim neocekivano od jedne osobe :)
Bas kako se u knjizi Tajna i mnogim drugim i govori...silno sam je zeljela i dobila :D mada znam da sve tako u zivotu ne funkcionise...

Imate li vi neke svoje primjere? :-D
Ma super.I ja cekam da neko navede neke konkretne primjere.
meni se nešto desilo, potpuno neočekivano i iznenadno, što sam duuuuugo priželjkivala i što je promjenilo mooj život :)

mislim ipak da je bolje da sakuplja svako svoje primjere i dokaze....krenuvši od onih malih......ja sam trenutno extremno happy pa ne bih dalje da ne zvučim nerealistično, možda vam ovo pomogne malo

good luck

http://www.youtube.com/watch?v=PDMzvJOu9vQ

http://www.youtube.com/watch?v=XVNNjkNURCQ
logme

#228 Re: o zakonu atrakcije

Post by logme »

vaca wrote: meni se nešto desilo, potpuno neočekivano i iznenadno, što sam duuuuugo priželjkivala i što je promjenilo mooj život :)

mislim ipak da je bolje da sakuplja svako svoje primjere i dokaze....krenuvši od onih malih......ja sam trenutno extremno happy pa ne bih dalje da ne zvučim nerealistično, možda vam ovo pomogne malo
Neces nam makar priblizno reci o cemu se radi?
PS drago mi je zbog tebe
BIONA

#229 Re: o zakonu atrakcije

Post by BIONA »

E hajde stvarno ispricaj taj svoj primjer :)
vaca

#230 Re: o zakonu atrakcije

Post by vaca »

odlučila sam da mjesec dana kontrolišem misli i emocije ŠTA GOD da se desi znajući koliko je to teško iako zvuči jednostavno! nisam ignorisala (sve) probleme, samo sam im drugačije pristupala...neke sam istina i izgnorisala.... relativno dobro je to prošlo, samo par puta sam izgubila fokus i kontrolu :D

potom se u par dana izdešavalo sve.....otišla na put iz mojih snova - slučajno, izgubila (dobro plaćen) posao koji ne podnosim, upoznala ljude i prostore kakve nisam sanjala da postoje, dobila novac koji će mi omogućiti da promjenim život i lokaciju-potpuno neočekivano, dobila nove perspektive....i uživala i uživam u svakoj sekundi!!!!

možda nije sve išlo tim redosljedom i možda nedostaje informacija da godinama radim na sebi...ne samo u smislu manifestiranja.... ali kakogod-super :)
logme

#231 Re: o zakonu atrakcije

Post by logme »

vaca wrote:odlučila sam da mjesec dana kontrolišem misli i emocije ŠTA GOD da se desi znajući koliko je to teško iako zvuči jednostavno! nisam ignorisala (sve) probleme, samo sam im drugačije pristupala...neke sam istina i izgnorisala.... relativno dobro je to prošlo, samo par puta sam izgubila fokus i kontrolu :D

potom se u par dana izdešavalo sve.....otišla na put iz mojih snova - slučajno, izgubila (dobro plaćen) posao koji ne podnosim, upoznala ljude i prostore kakve nisam sanjala da postoje, dobila novac koji će mi omogućiti da promjenim život i lokaciju-potpuno neočekivano, dobila nove perspektive....i uživala i uživam u svakoj sekundi!!!!

možda nije sve išlo tim redosljedom i možda nedostaje informacija da godinama radim na sebi...ne samo u smislu manifestiranja.... ali kakogod-super :)
@vaca drago mi je, bas mi je drago :thumbup: .
Ja sam i prije nego sto sam procitao "Tajnu" poceo razmisljati na slican nacin, ne znajuci nista o ovim stvarima. Jednostavno kad bih se osjecao bas lose, obukao bih najljepse sto imam, nafurao se da mi je super, spicio u grad i dobro se proveo.
Odlicno se kontrolisem kad su moji problemi u pitanju, jos uvijek ne uspjevam na najbolji nacin kad su u pitanju problemi dragih ljudi oko mene, ali i to ide na bolje.
Nista spektakularno se jos nije desilo, ali osjecam da se dosta sitnica promjenilo, prije svega ljudi oko mene. Osjecam da sam pun neke pozitivne energije.
Malo smijesan je primjer iz Tajne, ali super mi je fazon sa mjestom za parking. Radim u strogom centru Sarajeva, u zadnje vrijeme skoro svako jutro gotovo isto mjesto za parking ceka ... mene :-D
BIONA

#232 Re: o zakonu atrakcije

Post by BIONA »

Super su mi ovi vasi primjeri, ja bih vam preporucila jedan blog i forum gdje imate super primjere raznih tehnika i licnih iskustava,ali mislim da ga ovdje ne mogu navoditi :D
logme

#233 Re: o zakonu atrakcije

Post by logme »

BIONA wrote:Super su mi ovi vasi primjeri, ja bih vam preporucila jedan blog i forum gdje imate super primjere raznih tehnika i licnih iskustava,ali mislim da ga ovdje ne mogu navoditi :D
zato ima PP, ako ti nije problem.
Hvala
BIONA

#234 Re: o zakonu atrakcije

Post by BIONA »

Poslala :D javite se i ostali ako vas zanima.
Luce

#235 Re: o zakonu atrakcije

Post by Luce »

vaca wrote:odlučila sam da mjesec dana kontrolišem misli i emocije ŠTA GOD da se desi znajući koliko je to teško iako zvuči jednostavno! nisam ignorisala (sve) probleme, samo sam im drugačije pristupala...neke sam istina i izgnorisala.... relativno dobro je to prošlo, samo par puta sam izgubila fokus i kontrolu :D

Jako mi je drago zbog tebe :)
Imam i ja svojih primjera ali pretjerano su licni pa ih ne bih iznosila ovdje...ali funkcionira.
Potakla sam velike promjene i sad ne znam sta bih s njima :D

Eh svasta se izdesavalo u mom zivotu u zadnjih godinu dana i jos uvijek se promjene desavaju, ali moram priznati da sam malo izgubila fokus, :sad:
Ako imas nekih pametnih savjeta za mene, "kako se vratiti on the right track moze i na pp... :)
Rado bih cula tvoje misljenje.
Luce

#236 Re: o zakonu atrakcije

Post by Luce »

BIONA wrote:Poslala :D javite se i ostali ako vas zanima.
Moze i meni:)hvala
vaca

#237 Re: o zakonu atrakcije

Post by vaca »

Luce wrote:

Imam i ja svojih primjera ali pretjerano su licni pa ih ne bih iznosila ovdje...ali funkcionira.

Eh svasta se izdesavalo u mom zivotu u zadnjih godinu dana i jos uvijek se promjene desavaju, ali moram priznati da sam malo izgubila fokus, :sad:
Ako imas nekih pametnih savjeta za mene, "kako se vratiti on the right track moze i na pp... :)
pa i ovaj opis je prilično...hm...uopšten, ima tu stvari koje zadržavam za sebe :D

ja se ne bih predstavljala kao poseban znalac, radim svašta, učim, korak naprijed, pa nazad, zanima me pa svašta čitam, gledam, čačkam...kažu da je to prirodno i tako treba.....izgubiš fokus ali ne gubiš ono što si stekla - znanje.

ja sam se dakle u ovih mjesec dana, za koje sam se čvrsto odlučila da ću imati fokus na stvari koje želim, osjećati se kao da ih već imam, ponašati se tako, od momenta kada otvorim oči - pa dok ne zaspim, koristila svim i svačim! podsjetnicima po zidovima i plafonima, bilježnicama, meditacijama, vizualizacijama, ali ništa na silu - samo i u onoj mjeri u kojoj mi to prija. i kako sam se počela osjećati sjajno, zaboravila na cilj svoje 'vježbe' stvari su se obrušile na mene.....

poslaću ti par štiva na pp pa istražuj :thumbup:

Hvala BIONA na linku i hvala ostalima :)
Luce

#238 Re: o zakonu atrakcije

Post by Luce »

vaca wrote:
Luce wrote:

pa i ovaj opis je prilično...hm...uopšten, ima tu stvari koje zadržavam za sebe :D

ja se ne bih predstavljala kao poseban znalac, radim svašta, učim, korak naprijed, pa nazad, zanima me pa svašta čitam, gledam, čačkam...kažu da je to prirodno i tako treba.....izgubiš fokus ali ne gubiš ono što si stekla - znanje.

ja sam se dakle u ovih mjesec dana, za koje sam se čvrsto odlučila da ću imati fokus na stvari koje želim, osjećati se kao da ih već imam, ponašati se tako, od momenta kada otvorim oči - pa dok ne zaspim, koristila svim i svačim! podsjetnicima po zidovima i plafonima, bilježnicama, meditacijama, vizualizacijama, ali ništa na silu - samo i u onoj mjeri u kojoj mi to prija. i kako sam se počela osjećati sjajno, zaboravila na cilj svoje 'vježbe' stvari su se obrušile na mene.....

poslaću ti par štiva na pp pa istražuj :thumbup:

Hvala BIONA na linku i hvala ostalima :)
Ovakvi razgovori su uvijek konstruktivni, potaknu na razmisljanje.
Ono sto ja moram da shvatim je sta je to dalje sto zelim, obzirom da sam postigla dio onoga sto sam htjela.I da radim na tome.
Hvala na stivima i hvala sto si podijelila svoje iskustvo s nama te nam tako dala jos poticaja da nastavimo:)
Ljuska_u_BaklaFi

#239 Re: o zakonu atrakcije

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Zanima :D
Ljuska_u_BaklaFi

#240 Re: o zakonu atrakcije

Vaaaaaaacoooooooo nemoj me zaboraviti, gubim seeeeeeee :D
BIONA

#241 Re: o zakonu atrakcije

Post by BIONA »

Halo ljudi, ima li kakvih rezultata? :) kod mene ima :)
logme

#242 Re: o zakonu atrakcije

Post by logme »

BIONA wrote:Halo ljudi, ima li kakvih rezultata? :) kod mene ima :)
Mislio sam da smo se precutno dogovorili da se barem okvirno opise sta se desilo.
Kod mene dosta lijepih sitnih stvari, mada ne bas ono sto sam zaista zelio. Mozda jos uvijek ne znam kako da kanalisem zelje, ali ide naprijed. Najvaznije je da se osjecam super uprkos iznimno teskom periodu na poslu. Prije neki dan setam, pjevusim i pitam sam sebe sta si ti tako dobro raspolozen, a umoran, slomljen :D
BIONA

#243 Re: o zakonu atrakcije

Post by BIONA »

Pa recimo, da neke stvari koje su stagnirale i gusile me, pocele su da se lagano micu sa mrtve tacke. Mislim da sam prestala da pruzam otpor problemu, jer kako kazu: what you resist - persist !
E to sam def.osjetila na svojoj kozi .
Ljuska_u_BaklaFi

#244 Re: o zakonu atrakcije

Ja to sad osjecam na svojoj kozi :roll:
Pikaboo

#245 Re: o zakonu atrakcije

Post by Pikaboo »

Mogu li i ja dobiti jedan PP
otsam

#246 Re: o zakonu atrakcije

Post by otsam »

ajde i meni baci pp da vidim o cemu se radi

neki dan raspremam sobu i nadjem jednu konfiguraciju pravo dobrog racunara iz 2009 godine koji sam trebao kupiti i koji sam silno zelio, znaci top klasa u toj godini to je bio pred racun, i nikad taj racunar nisam kupio jer je bio preskup ...

bezveze pregledam konfiguraciju, i skontam da trenutno imam identicnu plocu , identican procesor, i cak sve iste komponente kao taj racunar, koji sam zelio kupiti, a skoro sam kupio takav...

i jos jedan primjer..

zelio sam davno neku opremu bas davno 2005 godina tacnije, i stavio sam to na vrata... 2008 kupujem opremu, a slika koja je bila na vratima , IDENTICNA kao ta oprema... coincidence?? znaci identicna!
cartman

#247 Re: o zakonu atrakcije

Post by cartman »

i ja bi taj neki PP =)

meni se takodjer desavaju ti sinhroniciteti, cudne slucajnosti.i to u zadnje vrijeme sve cesce!
Pikaboo

#248 Re: o zakonu atrakcije

Post by Pikaboo »

cartman wrote:i ja bi taj neki PP =)

meni se takodjer desavaju ti sinhroniciteti, cudne slucajnosti.i to u zadnje vrijeme sve cesce!
Hajd nam i ti reci svoj primjer i kako se ti fokusiras na predmet zelja?
ladyada

#249 Re: o zakonu atrakcije

Post by ladyada »

de posalji i meni PP...........thx.....
vaca

#250 Re: o zakonu atrakcije

Post by vaca »

Bionin link je odličan :) Ima sjajnih priča i ličnih iskustava a ja sam pronašla i nove inspiracije i tehnike poput Silva metode i Nevilla Godarda, oca kreativne vizualizacije. Vrijedi malo istražiti...

Htjela sam međutim još nešto da podijelim sa vama. Bashar....Moje novo otkriće :-D . Nešto poput Abraham Hicksa, dakle kanalisanje više energije. U zadnje vrijeme obožavam da ga slušam jer mi stvari predstavlja na jedan malo drugačiji način i popunjava neke od rupa...Evo jedan mali klip i još jedna tehnika koju bi trebali primjenjivati 60 - 90 dana, svaki dan. Ako je primjenjujete redovno i ispravno, iskusni ljudi tvrde da će potpuno promjeniti vaš život, ako im je vjerovati....ja je praktikujem tek par dana....

Što se tiče iskustava... :D ....konkretno na jednoj stvari koju radim (određena suma novca, malo veća) zanimljivo je kako dolazi na razne načine, stvarno iz neočekivanih izvora.....ali sa jednom malom kvakicom - ne mogu ga trošiti, barem ne trenutno :D Tako da moram biti malo preciznija u meditaciji.....

Nadam se da je kod vas kreativno... ;-)

evo Bashara....

Evo tehnike...

i
.

ovdje ćete naći dijagram sa 9 krugova koji spominje..

Sretno!

ps. ako nekoga zanima ko je/su Bashar
http://www.youtube.com/watch?v=3lQJqESkJcY
Post Reply