a jel' nisiTesssa wrote:eno...sad sam i maloljetnica...cccc
Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
-
callmethebreeeze
#226 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
- Tesssa
#227 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
zacatavas nadasve ozbiljnu temu

-
callmethebreeeze
#228 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
poslao me antibosnjacki, antipiramidalni lobi. lobi je sastavljen od arheologa iz cijelog svijeta koji se boje za svoje poslove nakon semovih epohalnih otkrica i koji se ne libe da koriste najprljavije metode da bi sema osujetili u njegovoj casnoj namjeri.Tesssa wrote:zacatavas nadasve ozbiljnu temu![]()
![]()
-
Kolega sa Alipasinog
#229 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Ismete jes to ti glavom i bradom, a narocito bradom?saibaba wrote:Koliko god ta ideja : brdo = pramida 10 brda = 10 Pramida, bila glupa drago mi je da je malo uzdrmao sarajevske "ozbiljne arheologe" muzejske miševe koji se bave istraživanjima jedino kad se istrazuju pare po budžetu.
Evo ga jos jedan naucnik iz skolskog zahoda, odakle se nada nekoj diplomi, i koji nikad nije nogom krocio niti u jednu biblioteku, a kamo li u dvoriste Zemaljskog muzeja. Vidim svi se poceli razumijevat u arheologiju, bas kao sto je Sam htio.
Uzdramli piramidioti nauku pravo, jelde?
- Tesssa
#230 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
opet ti o bibliotekama i nacitanosti i pismenosti...nemoj vise, molim teKolega sa Alipasinog wrote:
Ismete jes to ti glavom i bradom, a narocito bradom?
Evo ga jos jedan naucnik iz skolskog zahoda, odakle se nada nekoj diplomi, i koji nikad nije nogom krocio niti u jednu biblioteku, a kamo li u dvoriste Zemaljskog muzeja. Vidim svi se poceli razumijevat u arheologiju, bas kao sto je Sam htio.
Uzdramli piramidioti nauku pravo, jelde?
- veseoko_kukulamovic
#231 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Jes' vala, muzejski miševi samo hapaju pare iz budžeta a ništa ne rade. Šta su oni radili dok je Semke udarnički tražio piramide? Hm... Da vidimo... Našli i radili u:saibaba wrote:Koliko god ta ideja : brdo = pramida 10 brda = 10 Pramida, bila glupa drago mi je da je malo uzdrmao sarajevske "ozbiljne arheologe" muzejske miševe koji se bave istraživanjima jedino kad se istrazuju pare po budžetu.
1. Hutovu
2. Tekiji kod Blagaja
3. Srebrenici
4. Okolištu
5. At Mejdanu
Etc., etc. - puni spisak nerada ovih uzdrmanih muzejskih miševa pogledati ovdje, rubrika "Foteljaši".
- uozo
#232 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Ja nista ne naplacujem, za razliku od vas potomaka atlantidjana.Kolega sa Alipasinog wrote:Ti bi sad duple pare naplatiouozo wrote: I to da ga vrate i oni koji su sakom i kapom davali i koji su ga uzimali.
Dobar ti je i taj biznis. Da nisi ti slucajno iz Visokog?
Samo tvrdim da se u jednoj pravnoj drzavi svaka prevara mora i istraziti. Pitanje je samo vremena ko ce i kada pokrenuti postupak protiv pokretaca tragikomicne ideje o postojanju piramida u BiH.
-
Neregistrirani
#233 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Ima nekih podataka o donacijama. Iako na spisku donatora (http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... &Itemid=32) ne pise ko je koliko uplatio (4x Služba za zapošljavanje ZeDo Kantona, Zenica, BiH !!!), Semir je na forumu RSE dao sljedece podatke:callmethebreeeze wrote: ja mislim da je svaki fening dat za ovu budalastinu bacena para. bas me zanima koliko je tacno para iz budzeta dato za tu budalastinu.
$300,000 SEMIR OSMANAGIC
$220,000 BERJAYA (MALAYSIA)
$190,000 BOSANSKA PRIVATNA PREDUZECA (VISPAK, IGM, ASFALTGRADNJA, SARAJEVO OSIGURANJE, INTEREX, ASA PREVENT ETC.)
$ 45,000 BH TELECOM
$ 24,000 INDIVIDUALNE DONACIJE NA ARHEOLSOKOJ LOKACIJI I SMS
$ 30,000 OPCINAVISOKO
$ 20.000 BH OPCINE (STARI GRAD I DR.)
$ 60,000 ZENICKO-DOBOJSKI KANTON
$ 23,000 FEDERALNA VLADA I MINISTARSTVO TURIZMA
$ 15,000 TURISTICKA ZAJEDNICA ZDK
UKUPNO: $900,000 ILI OKO 1.2 MIL. KM
Znaci, nekih 193 hiljade dolara od poreskih obveznika, plus put oko Svijeta da s Baftom snima serijal za FTV, plus vozila i oprema koja je donirana.
Pripremi Fondacija te neke izvjestaje ali su oni puni nelogicnosti i slika posjetilaca umjesto tacnih finansijskih podataka.
Gradonacelnica Sarajeva je od pocetka za projekat, cak je i najavila da ce se "okrenuti točak historije na jednu drugu stranu", a opcina Stari grad vec tri godine sponzorise projekat koji do sada nije pokazao nalaze i rezultate. Opcina Visoko ce djelimicno sponzorisati teferic u aprilu.
Za razliku od Fondacije, neki drugi, "misevi", "foteljasi", "kabinetski strucnjaci", bez teferica i pompeznih otvaranja novih 200-dnevnih ciklusa kopanja i oblikovanja brda vec ostvaruju svoje prve ovogodisnje rezultate, a i ostali kulturnjaci rade i sa jako ogranicenim sredstvima.
-
Neregistrirani
#234 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Dok god ga oni iz Vlade posjecuju i podrzavaju, niko nece ni spomenuti ni postupak ni odgovornost.uozo wrote: Samo tvrdim da se u jednoj pravnoj drzavi svaka prevara mora i istraziti. Pitanje je samo vremena ko ce i kada pokrenuti postupak protiv pokretaca tragikomicne ideje o postojanju piramida u BiH.
http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... Itemid=115
- veseoko_kukulamovic
#235 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Pored navedenog, za ovu godinu su Atlantiđani već ubrali 150.000KM od općine Visoko i 100.000 od kantonalnog Ministarstva nauke Ze-Do. Frtalj miliona marona!

-
Neregistrirani
#236 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
A potrebna mu je jos samo sica od 100 miliona dolara!!!

-
ghetter_exe
#237 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Malo je ljudi to, malo je

-
callmethebreeeze
#238 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
jebo majku. moj projekat interkontinentalnog dvorisnog tunela nije dobio ni pola ove sume.
salu na stranu, zar opstina visoko nema pametnijeg posla vec da trosi tolike pare za ove budalastine. 100 000 km? ne znam da li ste obratili paznju i na cinjenicu da bi sem the man da raskopava i zasticene dijelove. cccc. bas ce biti zanimljivo vidjeti lica svih ovih politicara kada se pokaze da je sve ovo bila jedna velika budalastina. samo, na zalost, za to niko nece odgovarati.
salu na stranu, zar opstina visoko nema pametnijeg posla vec da trosi tolike pare za ove budalastine. 100 000 km? ne znam da li ste obratili paznju i na cinjenicu da bi sem the man da raskopava i zasticene dijelove. cccc. bas ce biti zanimljivo vidjeti lica svih ovih politicara kada se pokaze da je sve ovo bila jedna velika budalastina. samo, na zalost, za to niko nece odgovarati.
- veseoko_kukulamovic
#239 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Zamišljam šta bi Izmo napravio od svoje bašće da mu dadnu bar 10% od tih para. Mislim da bi to bila veća in situ atrakcija od Semketovih sondi! 
- simonese
#240 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
http://www.icbp.ba/
haman ce bit neki verifikejshin
mene samo zanima iz kojeg dzepa ce se platiti ovo palamudanje
- pitt
#241 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
ko da neko odgovara za sve ostale promashajecallmethebreeeze wrote:jebo majku. moj projekat interkontinentalnog dvorisnog tunela nije dobio ni pola ove sume.
![]()
![]()
![]()
-
artzy
#242 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Meni je bas zao sto nema pravog dokaza, nema nalaza iz dubine brda/piramide (neke prostorije), nisu povezane bar neke od sondi, nisu nadjeni pravi artifakti, ista sto bi i ukazivalo na neku civilizaciju, vecina pronadjenih "zidova", "strana piramide" izgledaju da je moguce da su djelo prirode...
Sve u svemu - razocarenje...
Stvarno steta jer mi zasluzujemo da nadjemo piramidu
Sve u svemu - razocarenje...
Stvarno steta jer mi zasluzujemo da nadjemo piramidu
- pitt
#243 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
vjeruj da je bolje da nikakve piramide (a ni nesto znacajnije ) ne nadju kod nas
Sta bi mi sa necim takve historijske vaznosti? Prvo sto bi se jos kamara para potrosila, milion novih ublehaskih teorija stvorilo, a o svadjama jel piramida srpska, muslimanska, hrvatska, visocka, sarajevska....da ne pricham 
-
Neregistrirani
#244 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
simonese wrote:http://www.icbp.ba/
Kazem ja: kad te niko ne priznaje, a ti sebi lijepo napravi konferenciju, dovedi jarane i neka te verificiraju!
Kao svaki pravi bosanskohercegovacki patriotski projekat, tako i ova stranica ima svoju verziju na bosanskom/srpskom/hrvatskom/bilo kojem domacem jeziku. Cek, cek, nema...hmm. Mozda je to zato sto ce stranci placati duplo, pa su onda oni i zasluzili stranicu na engleskom: "The ICBP conference fee per foreign participant is 100 euros, and per local participant 100 KM. Participants presenting papers will not be charged the conference fee."
Admiral/3xdoktor/turisticki vodic/domacin Swelim pise u svom izvjestaju: "Otherwise reasonable disagreements on scientific matters have to be discussed and, if correct, accepted. In all cases we need to refrain from pseudoscientific, supernatural and romantic explanations." Mislim da ce Fondacija s ovim imati jako puno problema.
Elem, koliko je ozbiljna ta konferencija, najbolje govore linkovi koji su navedeni na stranici. Sve ubleha do ublehe!
bosnianpyramid.com
astraeamagazine.com
bosnian-pyramid.com
bosnianpyramidofthesun.com
european-pyramids.net
pyramidsinbosnia.com
world-pyramids.com
- simonese
#245 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
"romantic explanations"
mozda da naprave predstavu Romea i Julije na piramidi
-
Neregistrirani
#246 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Mogli bi, samo ce se onda Julija morati zvati Sabina.simonese wrote:"romantic explanations"
Ima Semir tog glumackog iskustva u romanticnim ulogama: http://uk.youtube.com/watch?v=SczEXgOgfR8
- veseoko_kukulamovic
#247 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Evo ko će platit:simonese wrote:http://www.icbp.ba/
http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... &Itemid=26
http://www.piramidasunca.ba/ba/index.ph ... Itemid=125Mjesto održavanja ovog međunarodnog skupa bit će, ljubaznošću rukovodstva i načelnika sarajevske Općine Stari Grad, u Velikoj sali Općine.
Znači, sve će to Semke platit sam iz svoga džepa!OPĆINA STARI GRAD JEDNOGLASNO IZA PROJEKTA PIRAMIDA
27.01.2008
Već treću godinu zaredom vjećnici sarajevske Općine „Stari Grad" jednoglasno donose odluku o sponzoriranju projekta istraživanja Bosanske doline piramida. Članovi Upravnog odbora Fondacije Jovo Jovanović, Ahmed Bosnić i Semir Osmanagić posjetili su 24. januara načelnika Općine Mustafu Resića i njegove saradnike i porazgovarali o budućoj saradnji.
„Općina Stari Grad je prepoznala perspektivu za BiH u ovom projektu i stoga će ga i dalje podržavati" istakao je Resić.
- veseoko_kukulamovic
#248 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
I kod Izme je radno, sprema se početak nove istraživaĆke sezone:

Priatelj mog prođekta dajđa Đevad obšoje juće sonde umenemi ubašći koe sam iskopo in situ prošle godne. Nakraju posijete uime sebe i familijemu unjega dodoje 100 maraka mojoj Fondaciji dase nastavi strućno multiciplinarno istraživanje malo vako malo nako. Dajđa Đevad nije mogo sakrit kolkoje bijo uzbudit sa vidženim pase upiso i u knjigu strućni utisaka:

-
Neregistrirani
#249 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Genijalno!
Nista bez Izme!
S obzirom na to da je Izmo, tj. njegovi radovi, jos uvijek na stranicama Fondacije, a i da ga u enciklopedijama navode u istom clanku sa Semirom, mislim da Izmo zasluzio pocasno mjesto na toj medjunarodnoj konferenciji.
S obzirom na to da je Izmo, tj. njegovi radovi, jos uvijek na stranicama Fondacije, a i da ga u enciklopedijama navode u istom clanku sa Semirom, mislim da Izmo zasluzio pocasno mjesto na toj medjunarodnoj konferenciji.
Last edited by Neregistrirani on 25/03/2008 14:59, edited 1 time in total.
- simonese
#250 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6
Izmo,samo mojne trazit suske