prvo Bajram barecola, ko slavi....eto
a sada o politici malo
nisam ja rekao da je BPS neka neznam ti kakva multietnicka stranka, i da je veca od SDP-a. Ja sam tebi nesto drugo htio da kazem - sa onoliko para, infrastrukture, medijske podrske i svega, SDP bi morao biti bolji. Izvini, ali SDP danas ima 15% podrske. BPS ima 5% sa 200% para nego sto to ima SDP. ja tebi pokusavam nesto drugo reci - mozda si ti upravu, mozda bi SEfer trebao da sjedne sa Lagumdzijom i da svi postanu jedna stranka, ja bih to najvise i volio, ali care moj, izvini, Sefer je veci lik od Zlatka. Histzorijski, ovako, onako Sefer je ozbiljan lik. Jedan od nekoliko koji ce ostati u historiji BiH. Zlaja, svaka njemu cast, ali mislim da nikada ne bi podnio da mu SEfer bude predsjednik, i odmah da se razumijemo i obrnuto. Zbrog toga mislim da je to nemoguce. Druga stvar - SDP je bio gotova firma, dakle sve je vec postojalo, samo je trebalo zajahati i pobjediti po mogucnosti. BPS je stvoren u sred napada na SEfera, u sred Hagova, itd itd. i pazi - parlamentarna stranka vec desetak godina. znaci ima neki potencijal. neki dan je na ntv99 bio snimak nekog skupa BPs-a tuzla, i tamo vidim predsjednica je dr. mirsada prasho - sefica anesteziologije na UKC tuzla. ko je to predsjednik SDP tuzla? nije jasmin imamovic odmah da znas. znaci ima ljudi i tamo i vamo, ali mi to previse ne znamo jer nam se stalno guraju jedni te isti ljudi pod nos - filipovci, becirovici, behmeni itd.
o tome ti pricam. sa druge strane vala i nek nije previse multietnicka stranka BPS. neko treba preuzeti od SDA i SZBiH glasove Muslimana. mislim da SEferova partija to u dogledno vrijeme i dobar rad moze uraditi.
SDP-u zelim sve najbolje i fakat bih volio da jednom ovo sve psotane jedna stranka, da se prevazidju sitne i male sujete i da pobjede skupa na izborima.
no mi smo balije, i ne vjerujem da ce se to dogoditi. nama je prece da svako ima svoju prciju i da tamo vlada. stoka bolan, zato nam i jeste ovako