Vojislav Šešelj

Post Reply
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#226 Re: Vojislav Šešelj

Post by plain vanilla »

junior3 wrote:
plain vanilla wrote:Sta sad kazu Srbi, jel sud pravican?
Ne mogu reci da se slazem s odlukom suda u Haagu, ali ne moze se nakon svake odluke mijenjati misljenje o tom sudu-ili ga prihvatamo ili ne.
Normalno da nije pravičan. :mrgreen:
A šta ti kažeš?
Nemam pojma sta reci. Ali Srbi sve vrijeme forsiraju pricu kako je to sud koji radi protiv njih, kako osudjuje samo Srbe i sl, dok Bosnjaci uglavnom podrzavaju rad Suda. E sad, ne znam hoce li se zamijeniti u tim ulogama.

Meni se odluka ne svidja, mozda tuzilastvo nije dobro odradilo posao, mozda nam sudije nisu bile naklonjene, mozda nisu dobro odradili svoj dio posla, ali ne mogu sad tvrditi kako je to politicki sud usmjeren protiv Bosnjaka :?
vješalica

#227 Re: Vojislav Šešelj

Post by vješalica »

JNA je imala dobrovoljce u svom sastavui bilo je samo dovoljno da se jave u opstine da se angazuju vojno na terenu
Tako su se seaeljavci arkanovci i ostali mnogobrojni dobrovoljci prikljucivali vojsci JNA i prijavljivali u srbijanskim opstinama sto je cisti dokaz agresije a ne gradjanskog rata kako to neki jugocetnici na temi seru ukljucujuci i mentalitet tuzioca koji ne.mogu da shvate da vise JNA u vrijeme agresijenije bila nikakva legitimna vojska na podrucju BIH vec agresor
Otcjepljenjem je pprestala da postoji JNA i svako njeno djelovanje je bilo nezakonito i agresorski
Last edited by vješalica on 31/03/2016 13:20, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#228 Re: Vojislav Šešelj

Post by Chmoljo »

Yug wrote:Ono sto je jos vaznije a sto nismo culi prije je to da kako se kaze u presudi "OSNIVANJE AUTONOMIJE BOSANSKIH SRBA NIJE BIO KRIMINALNI AKT" i ovo "Sve strane su se naouruzavale u isto vrijeme".Ratovi u ex Yu su vec odavno u medjunarodnim krugovima oznaceni kao gradjanski ali ovo gore sto je navedeno u presudi je najbitnije za pomirenje jer Karadzicu narod nije dao odobrenje da pravi zlocine u stvaranju autonomije i njegova presuda nema veze sa pravom srpskog naroda na autonomiju kao sto je navedeno u ovoj ISTORIJSKOJ PRESUDI.
kako je lepo biti...

osnivanje autonomnih oblasti i nije kriminalni akt per se, ukoliko izostane činjenje zločina. jeste antidržavni akt, protuustavni i sl, ali sigurno nije za Haaga. ratnom rukovodstvu Srba se sudi jer je to osnivanje pratio genocid. odnosno, da budem precizniji, bili su polazna tačka za genocid.

a to da su se svi naoružavali, kog bolan lažeš? dok su jedni dobijali artiljerijske baterije, dotle su drugima prodavani kalašnjikovi po basnoslovnim cijenama. dok su jedni ukopavali artiljeriju oko Sarajeva i navlačilu ratni tehniku, drugi su organizovali straže po haustorima sa lovačkim puškama.

ne prosipaj demagogiju života ti. prelijep je dan da bi me mogao isprovocirati, a kako sam već ranije rekao, srbovanje se samo obije o glavu.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#229 Re: Vojislav Šešelj

Post by JoseMujica »

dezurni_ucenik wrote:

mojne se meni obracati. Vidis da mujica fura te price
sorry ne furam ja nikakve priče

govorim o suđenju sa pravnog aspekta...Vojo jeste personifikacija zla i to meni niti jedan sud ili presuda neće promjeniti

ono na šta sam se osvrnuo jeste Selnovo poređenje Voje sa Gebelsom gdje je gabi osuđen a Vojo oslobođen i tu je sa pravnog aspekta stvar jasna Gabi je bio dio službene mašinerije dok Vojo nije i samim tim je teško i gotovo nemoguće Voju strpat u prdekanu jer sudovi ne osuđuju ideje, ma koliko nastrane bile
dust in the wind

#230 Re: Vojislav Šešelj

Post by dust in the wind »

plain vanilla wrote:
junior3 wrote:
Ne mogu reci da se slazem s odlukom suda u Haagu, ali ne moze se nakon svake odluke mijenjati misljenje o tom sudu-ili ga prihvatamo ili ne.
A šta ti kažeš?
Nemam pojma sta reci. Ali Srbi sve vrijeme forsiraju pricu kako je to sud koji radi protiv njih, kako osudjuje samo Srbe i sl, dok Bosnjaci uglavnom podrzavaju rad Suda. E sad, ne znam hoce li se zamijeniti u tim ulogama.

Meni se odluka ne svidja, mozda tuzilastvo nije dobro odradilo posao, mozda nam sudije nisu bile naklonjene, mozda nisu dobro odradili svoj dio posla, ali ne mogu sad tvrditi kako je to politicki sud usmjeren protiv Bosnjaka :?
bravo vanilla... potpisujem. ne mogus jedan dan reći poštujem odluku sud, a drugi ga pljuvati toliko... a sa odlukom se lično mogu ne slagati. kao što se i ne slažem.
ABH017

#231 Re: Vojislav Šešelj

Post by ABH017 »

Thorgerson wrote:
JoseMujica wrote:Seln nije isto...Gabi je imao funkciju, komandnu ulogu u čitavom sistemu, a Vojo nije...barem ne dok su ratovi trajali.....Vojo je čitavo vrijeme samo srao i ložio no nigdje ga nema u oficijelnom zločinačkom sistemu, već se samo pojavljuje ka pajac-trubadur zla

pravo gledano ne mogu ga osuditi za ideje, ma koliko grozne bile
Mogli su ga osuditi - da je bilo volje. Ali nije.

Opet evo i tebe da pitam, kako to Bosnic pade i dobi 7 godina? I to ej na NASEM sudu. Kontas? Dakle, mi ga osudili zato eto sto je vrbovao momke da idu u Siriju!

Hag je smijurija. Cine se ustupci srbiji da ih se malo smiri. Zato ih nisu ni osudili ni zasta. Jest eto hrpica bosanskih srba uspjela sve ovo organizovati. Inace ta hrpica srba je napala i sloveniju i hrvatsku...Pa koja to budala jos moze u to vjerovati.

I pustite se te suplje postovat cemo odluku suda! Zasto bih je postovao. Necu. Postovat cu one za koje mislim da su pravedne. Ova nije. Jel srbi postuju ijednu jebenu odluku? Postuju moj qrac. A eto mi cemo sad pravit fini...naivcine¨.
:thumbup:
Boga mi si u pravu. 100%.
dezurni_ucenik

#232 Re: Vojislav Šešelj

Post by dezurni_ucenik »

JoseMujica wrote:
dezurni_ucenik wrote:

govorim o suđenju sa pravnog aspekta...Vojo jeste personifikacija zla i to meni niti jedan sud ili presuda neće promjeniti

ono na šta sam se osvrnuo jeste Selnovo poređenje Voje sa Gebelsom gdje je gabi osuđen a Vojo oslobođen i tu je sa pravnog aspekta stvar jasna Gabi je bio dio službene mašinerije dok Vojo nije i samim tim je teško i gotovo nemoguće Voju strpat u prdekanu jer sudovi ne osuđuju ideje, ma koliko nastrane bile

9:45 hladno Seselj prizna kako je na zahtjev SLobodana Milosevica, Radmila Bogdanovica i drugih skupljao dobrovoljce i slao na ratista.

Ali, jok, hajmo mi postovati sudske odluke :oops:
junior3

#233 Re: Vojislav Šešelj

Post by junior3 »

plain vanilla wrote:
junior3 wrote:
A šta ti kažeš?

Naravno da neće doći do zamjene uloga.
Ne može jedna dobra presuda izbrisati bezbroj loših.

To što se nas Srba tiče. :D
Patriotska_Liga

#234 Re: Vojislav Šešelj

Post by Patriotska_Liga »

Edin H. wrote:
Patriotska_Liga wrote:
Ipak, ovo sa Šešeljem je naravno dvosjekli mač.
Zasto mislis da je dvosjekli mac?
S jedne strane abolirana uloga jednog srpskog političara, s druge strane dolazi na velika vrata u politiku Srbije sve sa svojom antieuropskom ideologijom. Gdje su garancije da će obećano biti ispunjeno ako on dođe na vlast?
arzuhal

#235 Re: Vojislav Šešelj

Post by arzuhal »

Sarajevo i Vukovar bi, da je imalo obraza, trebali podići spomenik Dr Šešelju, u znak izvinjenja zbog lažnih optužbi i duševne boli koja mu je nanešena tim lažnim optužbama.

Haški tribunal je uspio da pomiri zavađene strane da ga jednako i istom snagom popljuju.
vješalica

#236 Re: Vojislav Šešelj

Post by vješalica »

Chmoljo wrote:
Yug wrote:Ono sto je jos vaznije a sto nismo culi prije je to da kako se kaze u presudi "OSNIVANJE AUTONOMIJE BOSANSKIH SRBA NIJE BIO KRIMINALNI AKT" i ovo "Sve strane su se naouruzavale u isto vrijeme".Ratovi u ex Yu su vec odavno u medjunarodnim krugovima oznaceni kao gradjanski ali ovo gore sto je navedeno u presudi je najbitnije za pomirenje jer Karadzicu narod nije dao odobrenje da pravi zlocine u stvaranju autonomije i njegova presuda nema veze sa pravom srpskog naroda na autonomiju kao sto je navedeno u ovoj ISTORIJSKOJ PRESUDI.
kako je lepo biti...

osnivanje autonomnih oblasti i nije kriminalni akt per se, ukoliko izostane činjenje zločina. jeste antidržavni akt, protuustavni i sl, ali sigurno nije za Haaga. ratnom rukovodstvu Srba se sudi jer je to osnivanje pratio genocid. odnosno, da budem precizniji, bili su polazna tačka za genocid.

a to da su se svi naoružavali, kog bolan lažeš? dok su jedni dobijali artiljerijske baterije, dotle su drugima prodavani kalašnjikovi po basnoslovnim cijenama. dok su jedni ukopavali artiljeriju oko Sarajeva i navlačilu ratni tehniku, drugi su organizovali straže po haustorima sa lovačkim puškama.

ne prosipaj demagogiju života ti. prelijep je dan da bi me mogao isprovocirati, a kako sam već ranije rekao, srbovanje se samo obije o glavu.
Isplanirana organizacija agresije navlacenjem oruzja u vrijeme kad JNA vise nije postojala kao legitimna vojna sila i nametanje iste je agresija
Szo se tice autonomije nije zlocinacka ali kad za cilj ima genocid i etnicko ciscenje prostora ukljucujuci i sopstveni narod onda jeste agresija a ne sukob na nivou kafanske tuce
oridjidji

#237 Re: Vojislav Šešelj

Post by oridjidji »

Vojo je srpski Gebels. Izvukao se. Ko zna kako i ko zna radi cega. U Srbiji su izbori, mozda se nekome ne svidja trenutni poredak stvari. Mozda im treba da zakomplikuje jos vise slozenu srbijansku, pa i balkansku politicku scenu. Vidjecemo sta vrijeme nosi. Ko kosi, a ko vodu nosi.
Fudo387

#238 Re: Vojislav Šešelj

Post by Fudo387 »

Sad ocekujem neku suludu ideju doticnog manijaka, recimo da zatrazi od Hrvatske da na Ovcari digne spomenik svojim koljacima. Sta, ljudi su se umarali dok su klali, a ocigledno da to po medjunarodnom pravu i nije vise zlocin.
Jebo im on majku a oni njemu.
VjecitiStudent

#239 Re: Vojislav Šešelj

Post by VjecitiStudent »

Edin H. wrote:
VjecitiStudent wrote:Svega troje sudija je u vijeću, jedno, Flavia Lattanzi je bila protiv u skoro svemu što je vijeće odlučilo, drugo je, Mandiaye Niang, lutka na koncu iz Senegala koja je dovedena u sud 2013. da zamijeni buntovnog Harhoffa, treće je Antonetti, sramotni lik, čija smo obrazloženja svi upravo čuli i vidjeli.
Da, smijena Harhoffa je i presudila.
Antonetti je čak i u Lukićevom slučaju imao izdvojeno mišljenje ...
Lukic filed a request in February last year asking for the Hague Tribunal’s final verdict to be overturned because he had found new witnesses and evidence. The request was rejected by a chamber presided over by Theodor Meron, the president of the International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia, in July this year.
But judge Antonetti expressed a dissenting opinion, arguing that the case should be reheard because there were “errors in law and fact” in the final verdict.
http://www.balkaninsight.com/en/article ... 09-01-2015
Thorgerson

#240 Re: Vojislav Šešelj

Post by Thorgerson »

Preokret u presudama suda se desava nakon 2012 godine. Sudija Harhoff je to sve objasnio u svom pismu, natakario se na Ameriku i Izrael i dobio po usima.

Ispod je pismo. Glavna poenta je u tome da sud pokusava da komandujuce oslobodi sto vise krivice, iako su oni najdogvoroniji, kako im i samo ime kaze. Razlog - pa da generali i komandujuci americke i izraelske vojske mogu mirno spavati.

Zato su oslbodjeni Gotovina, Perisic, Stanisic, Simatovic...

Kome nije mrsko neka procita. Pa ce mu biti jasno zasto je moguce nepostovati ove odluke suda, a ipak postovati odluke oslobadjajucih presuda npr. generalu Seferu Halilovicu ili Naseru Oricu. Jer praksa sudjenja ne da nije ista, nego je APSOLUTNO drugacija. Da je sudjeno Perisicu, Gotovini, Stanisicu, Seselju, Simatovicu sa tom praskom kao prema Seferu ili Naseru, nema sanse da bi spomenuti bili oslobodjeni.
Dear friends,
Some of you may by now have read the two articles I sent round, and I thought it only proper to add a few personal comments to what you have read. The articles are good because they focus on measures that cause deep concern both for me and among colleagues here in the corridors of the court.

In brief: Right up until autumn 2012, it has been a more or less set practice at the court that military commanders were held responsible for war crimes that their subordinates committed during the war in the former Yugoslavia from 1992-95, when the Daytona Agreement brought an end to the war in December 1995.

The responsibility then was either normal criminal responsibility as either (1) contributing to or (2) responsibility for the top officers with command responsibilities in amilitary system of command authority where these failed to prevent the crime or punish the subordinates.There is nothing new in this.We had also developed an extended criminal responsibility for people (ministers, politicians, military leaders, officers andothers), who had supported an overall goal to eradicate ethnic groups from certain areas through criminal violence, and which in one way or another contributed to the achievement of such a goal; it is this responsibility that goes by the name of „joint criminal enterprise“.

But then the court’s Appeals Chamber suddenly back-tracked last autumn with the three Croatian generals and ministers in the Gotovina case. They were acquitted for the Croatian army’s war crimes while driving out Serbian forces and the Serbian people from major areas in Croatia – the so-called Krajina area in August 1995 (home to generations of Serbians).

Shortly after, the Appeals Chamber struck again with the acquittal of the Serbian Commander Chief of Staff, General Perisic, when the Chamber decided that eventhough his military and logistical support from Serbia in the Bosnian-Serbian forces in Bosnia had contributed to the forces’ crimes against Bosnian Muslims and the Bosnian Croatians in Bosnia,
Perisic had “not intended” for his forces to be used to commit crimes.He provided the support, but was unaware, according to the Appeals Chamber, that the support would be and was used to commit crimes in Bosnia.This despite the media’s daily coverage of the Bosnian-Serbian forces’ macabre crimes against Muslims (and to a less extent Croatians) in Bosnia.

It is however very hard to believe that Perisic didn’t know what the plan was in Bosnia, and what his support was actually used for. And now follows the judgement last week that acquitted the head of the Serbian secret service, General Jovica Stanisic and his henchman Franko Simatovic, for their assistance in the Bosnian-Serbian forces’ notorious crimes in Bosnia against the Bosnian Muslims and Croatians, and with the same reasonused for Perisic, that those in question were „unaware“ that their efforts would be used to commit crimes.

What can we learn from this?

You would think that the military establishment in leading states (such as USA and Israel) felt that the courts in practice were getting too close to the military commanders’ responsibilities.One hoped that the commanders would not be held responsible unless they had actively encouraged their subordinate forces to commit crimes. In other words:

The court was heading too far in the direction of commanding officers being held responsible for every crime their subordinates committed. Thus their intention to commit crime had to be specifically proven.

But that is exactly what the commanders get paid for:They MUST ensure that in their area of responsibility no crimes are committed, and if they are they must do what they can to prosecute the guilty parties.And no one who supports the idea of ethnic eradication can deny the responsibility of,in one way or another, contributing to the achievement of such a goal.

However, this is no longer the case. Now apparently the commanders must have had a direct intention to commit crimes – and not just knowledge or suspicion that the crimes were or would be committed.

Well, that begs the question of how this military logic pressures the international criminal justice system? Have any American or Israeli officials ever exerted pressure on the American presiding judge (the presiding judge for the court that is) to ensure a change of direction?We will probably never know. But reports of the same American presiding judge’s tenacious pressure on his colleagues in the Gotovina – Perisic case makes you think he was determined to achieve an acquittal – and especially that he was lucky enough to convince the elderly Turkish judge to change his mind at the last minute.Both judgements then became majority judgements 3 -2.

And so what of the latest judgement in the Stanisic-Simatovic case?Here it was not the Appeals Chamber that passed the judgement, but a department in a premium authority with the Dutch judge Orie as presiding judge supported by the Zimbabwean judge, but with dissent from the female French judge…? Was Orie under pressure from the American presiding judge? It appears so! Rumour from the corridors has it that the presiding judge demanded that the judgement against the two
defendants absolutely had to be delivered last Thursday – without the three judges in the premium authority having had time to discuss the defence properly – so that the presiding judge’s promise to the FN’s security service could be met. The French judge only had 4 days to write the dissent, which was not even discussed between the three judges in the department. A rush job. I would not have believed it of Orie.

The result is now that not only has the court taken a significant step back from the lesson that commanding military leaders have to take responsibility for their subordinates’ crimes (unless it can be proven that they knew nothing about it) – but also that the theory of responsibility under the specific “joint criminal enterprise“ has now been reduced from contribution to crimes (in some way or another) to demanding a direct intention to commit crime (and so not just acceptance of the crimes
being committed). Most of the cases will lead to commanding officers walking free from here on.So the American (and Israeli) military leaders can breathe a sigh of relief.

You may think this is just splitting hairs. But I am sitting here with a very uncomfortable feeling that the court has changed the direction of pressure from “the military establishments” in certain dominant countries.

In all the courts I have worked in here, I have always presumed that it was right to convict leaders for the crimes committed with their knowledge within a framework of a common goal. It all boils down to the difference between knowing on the one hand that the crimes actually were committed or that they were going to be committed, and on the other hand planning to commit them.That’s the bottom line!

How do we now explain to the 1000s of victims that the court is no longer able to convict the participants of the joint criminal enterprise, unless the judges can justify that the participants in their common goal actively and with direct intent contributed to the crimes? Until now, we have convicted these participants who in one way or another had showed that they agreed with the common goal (= to eradicate the nonSerbian population from areas the Serbians had deemed “clean”) as well as, in one way or another, had contributed to achieving the common goal – without having to specifically prove that they had a direct intention to commit every single crime to achieveit. It is almost impossible to prove…

And I always thought that was right. I have delivered my judgements in trust that those at the top could see that the plan to “eradicatethe others” from “own” areas contradicted the basic order of life, a challenge of right or wrong, and not least in a world where internationalisation and globalisation rejects any notion of someone’s „natural right“ to live in certain areas without the presence of others. Seventy years ago we called it Lebensraum.

However, apparently this is no longer the case. The latest judgements here have brought me before a deep professional and moral dilemma, not previously faced. The worst of it is the suspicion that some of my colleagues have been behind a short-sighted political pressure that completely changes the premises of my work in my service to wisdom and the law.

Kind regards

Frederik
julisiz es grant

#241 Re: Vojislav Šešelj

Post by julisiz es grant »

JoseMujica wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Jeste. Mnogi ne znaju da je Gebels sve vrijeme bio gaulajter Berlina. U prevodu-bog i batina u glavnom gradu Trećeg Rajha. Samo je Hitler bio iznad njega.
Patriotska_Liga

#242 Re: Vojislav Šešelj

plain vanilla wrote:
junior3 wrote:
A šta ti kažeš?

Taj sud je usmjeren da vodi dnevnu politiku, što je juče bio zločin, danas nije i slično. Za presude se lobira u diplomatskim krugovima.

Na nama je da interpretiramo presude kako nama odgovara, i one koje su dobre za nas ali i one koje nisu. Najveći žal ostaje zbog toga što žrtve nisu doživjele djelimičnu satisfakciju u pravednim presudama, ali što se tiče nas ostalih za nas nema pardona, mi nema šta da čekamo pravdu u Haagu ili bilo gdje drugo, ima samo politička borba. Mi samo ima da radimo na tome da se ovakve stvari ne ponove nama.
and

#243 Re: Vojislav Šešelj

Post by and »

nabitnije suđenje ono bih protiv srbije je pokazalo u kom smjeru će sve ići.čovjeka koji je podigao tužbu i koji je vjerovatno znao kako je dokazati je zamijenio diletant iz bih.vjerovatno zbog nekog međunarodnog pritiska,jer se presuda ticala sviju.
bih je bila međunarodno priznata država i međunarodna zajednica je bila dužna da pomogne legalnim vlastima da spriječi zločine i zavede red.
oni su posmatrali,uveli legalnoj vladi embargo na oružje i direktno omogućili sve zločine koji su se desili.
znamo svi kakvu je ulogu imala srbija u svemu,a zna to i međunarodna zajednica.zato su i dozvolili da se zatamne i ne iznesu dokumenti na sudu koji bi sve dokazali.
da bi sa sebe skinuli odgovornost,"pomilovali" su srbiju i dali im da su samo krivi sto nisu ništa učinili da genocid spriječe,a mogli su.
to je formulacija koja je trebala biti ostavljena za neke faktore u mz,jer oni su ti koji nisu nista učinili da se spriječi genocid.
podsjetiću,genocid se dogodio u ZAŠTIĆENOJ ZONI UN.
to je taj neki kompromis u kojem međunarodna zajednica nije ni za sta kriva,srbija malo,a mi smo krivi što smo živi :zzzz:
Thorgerson

#244 Re: Vojislav Šešelj

Post by Thorgerson »

oridjidji wrote:Vojo je srpski Gebels. Izvukao se. Ko zna kako i ko zna radi cega. U Srbiji su izbori, mozda se nekome ne svidja trenutni poredak stvari. Mozda im treba da zakomplikuje jos vise slozenu srbijansku, pa i balkansku politicku scenu. Vidjecemo sta vrijeme nosi. Ko kosi, a ko vodu nosi.
Ama izvukao se zato sto se sudije nisu mogle sebi popisati u usta.

Kako ces osloboditi ove likove, a onda osuditi seselja.
Jovica Stanišić (30. srpnja 1950.) bio je šef Resora Državne Bezbednosti tj. UDBe, srpske tajne službe između 1991. i 1998. godine., koja je u tom svojstvu naoružavala i zapovijedala srpskim paravojnim formacijama kao što su Crvene beretke, Arkanovi tigrovi, Škorpioni [1] tijekom Domovinskog rata i Rata u Bosni i Hercegovini.

Franko Simatović "Frenki" (Beograd, 1. travnja 1950.) bio je srpski obavještajac i zapovjednik specijalnih snaga UDBe Srbije. Bio je osnivač Jedinice za specijalne operacije (JSO).

Momčilo Perišić (Koštunići, 22. svibnja 1944), general-pukovnik VJ bivši je načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije, koji je koordinirao vođenje rata u Bosni i Hrvatskoj

Dakle pobrojani su oslobodjeni, a mozes vidjeti kakva je njihova DIREKTNA uloga bila u ratu u BiH (i Hrvatskoj). I onda tu imas dvorsku ludu Seselja. Pa bilo bi cudo da su ga i osudili, vodeci se ovom praksom.
Avangardno

#245 Re: Vojislav Šešelj

Post by Avangardno »

Primjetim na fejsbuku da su građani pala vrlo razdragani povodom ove presude.

Borci VRS su se dogovorili da je ovo najbolja slika i uskoro će biti postavljena kao bilbord na ulazu u federalno Sarajevo, a slično će se uraditi i sa Šešeljem.

I zaista, ta neka veza sarajevskih Srba i poezije je neraskidiva. Pa i gusli. Primjer jedne zaista muzikalne etničke grupe.

Image
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#246 Re: Vojislav Šešelj

Post by Chmoljo »

Yug wrote:ovo gore sto je navedeno u presudi je najbitnije za pomirenje jer Karadzicu narod nije dao odobrenje da pravi zlocine u stvaranju autonomije i njegova presuda nema veze sa pravom srpskog naroda na autonomiju kao sto je navedeno u ovoj ISTORIJSKOJ PRESUDI.
i bogati šta je narod čekao da smijeni Karadžića četiri godine nakon što je Republika masovnih grobnica temeljito očišćena, i što je jadni narod čekao da se Tomašica usmrdi pa da neko dođe i makne je?

pazi molim te, Karadžić se oteo kontroli... :-)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#247 Re: Vojislav Šešelj

Post by plain vanilla »

Patriotska_Liga wrote: Taj sud je usmjeren da vodi dnevnu politiku, što je juče bio zločin, danas nije i slično. Za presude se lobira u diplomatskim krugovima.

Na nama je da interpretiramo presude kako nama odgovara, i one koje su dobre za nas ali i one koje nisu. Najveći žal ostaje zbog toga što žrtve nisu doživjele djelimičnu satisfakciju u pravednim presudama, ali što se tiče nas ostalih za nas nema pardona, mi nema šta da čekamo pravdu u Haagu ili bilo gdje drugo, ima samo politička borba. Mi samo ima da radimo na tome da se ovakve stvari ne ponove nama.
Ovaj rat nije imao pobjednika, i to je mislim glavni problem. Da jeste, ne sumnjam da bi svi zlocinci, kao i agresor, bili kaznjeni kako prilici. Medjutim, desio se Daytonski sporazum, onakav kakav jeste, i mislim da nam je on zapravo i presudio.
Meni licno ce Seselj uvijek biti cetnik i zlocinac, i nema tog suda koji ce promijeniti moje misljenje, ali isto tako ne mozemo danas postivati taj sud, a sutra govoriti kako je sve to politika.
Kikibombona

#248 Re: Vojislav Šešelj

Post by Kikibombona »

Haski sud ne prihvata niko. Za to je i ova tema jedan od dokaza.

Svaki sud je politicki. Pravda u politici nije cilj, samo se nekada poklope.

Taman da Seseljevci nisu ubili nijednog nevinog covjeka, on je treba odgovarati za sirenje mrznje, da pravda uopste postoji.

Srpski nacionalizam je sa presudom Seselju zvanicno oslobodjen odgovornosti.

Seselju nece biti lako spinovati presudu. Koliko podilazi njegovoj prici o cestitosti srpskog nacionalizma - toliko se suprostavlja svemu sto je do sada govorio o Haskom sudu i odnosu zapada prema njemu. Govorio je da ga sud zeli ubiti, da ce ga osuditi jer sudi Srbima, bla, bla... Sada se vadi pricom da su sudije moralne, te da bi dobio 70 godina da su mu presudile sudije sa predmeta Karzadzic. Neugodno.

Sto se tice njegove politicke karijere u Srbiji, on je gotov. Jedino bi ovdje kod nas u BiH pomeo izbore... nazalost...
Rockefeller

#249 Re: Vojislav Šešelj

Post by Rockefeller »

Očekivana presuda. Većina naroda u BiH pati.
Patriotska_Liga

#250 Re: Vojislav Šešelj

plain vanilla wrote:
Patriotska_Liga wrote: Taj sud je usmjeren da vodi dnevnu politiku, što je juče bio zločin, danas nije i slično. Za presude se lobira u diplomatskim krugovima.

Ovaj rat nije imao pobjednika, i to je mislim glavni problem. Da jeste, ne sumnjam da bi svi zlocinci, kao i agresor, bili kaznjeni kako prilici. Medjutim, desio se Daytonski sporazum, onakav kakav jeste, i mislim da nam je on zapravo i presudio.
Meni licno ce Seselj uvijek biti cetnik i zlocinac, i nema tog suda koji ce promijeniti moje misljenje, ali isto tako ne mozemo danas postivati taj sud, a sutra govoriti kako je sve to politika.
Naravno, da je rat imao pobjednika visili bi svi na oknu fabrike akumulatora u Srebrenici. I Karadžić, i Mladić, i Šešelj i ostali.

Ja taj sud ne poštujem od početka, mislim da ni jedan Bošnjak koji drži do vlastitog dostojanstva ne treba da poštuje taj sud, ali to ne mijenja činjenicu da svaku presudu treba iskoristiti onako kako nama odgovara. Da budem potpuno jasan treba iskoristiti direktno protiv srpske politike.
Post Reply