19 Oktobra 2003, umro je jedan COVIJEK...

Locked

Alija Izetbegovic je bio?

Nas BiH predsjednik
103
66%
Ne moj predsjednik
54
34%

Total votes: 157

brdo

Post by brdo »

Larci wrote:
mostarac wrote:
PasoDzigera007 wrote:Nek mu je vjecni rahmet i prelijepi dzenet.
Hvala ti predsjednice,jer si stavio potpis za mir dokazo si da si covjek ,zaustavio si daljno klanje svoga naroda. U KOJE SI NAS TI SA SVOJIM KOALICIONIM PARTNERIMA UVEO

Hvala ti predsjednice jer sad moje dijete moze reci sa ponosom da je Bosanac musliman bez straha. STO TI JE OMOGUCIO JOSIP BROZ TITO, IZETBEGOVICEV JEDINI NEPRIJATELJ

Hvala ti predsjednice jer sad moje dijete u skoli moze da prica i pise bosanskim jezikom. TO POSEBNO SA UZITKOM RADE DJECA PO BANJALUCI, GRUDAMA, CAPLJINI, ZVORNIKU, FOCI...

Hvala ti predsjednice jer si zaustavio namjere susjeda da budemo gradjani drugog reda. PA SMO OD CRVENOG PASOSA BEZ MANE STO PROLAZI GRANE, STALI U REDOVE PRED AMBASADAMA I TO U VISE REDOVA, A I BUBREGE JOS SAMO NA PIJACI NISMO POCELI PRODAVAT KAKO NAM JE DOBRO U "PRVOM" REDU

Hvala ti predsjednice za sve sto si uradio za svoj narod i NE MOGU ONI TEBE MRZITI KOLIKO TE MI MOZEMO VOLJETI! - LJUBAV JE KAZU CESTO SLIJEPA

Ne bi sjala ovako jako,ova nasa lijepa avlija
ja bih svjetlo zvao mrakomPasoDzigera007 (citat):
Nek mu je vjecni rahmet i prelijepi dzenet.
Hvala ti predsjednice,jer si stavio potpis za mir dokazo si da si covjek ,zaustavio si daljno klanje svoga naroda. U KOJE SI NAS TI SA SVOJIM KOALICIONIM PARTNERIMA UVEO

Hvala ti predsjednice jer sad moje dijete moze reci sa ponosom da je Bosanac musliman bez straha. STO TI JE OMOGUCIO JOSIP BROZ TITO, IZETBEGOVICEV JEDINI NEPRIJATELJ

Hvala ti predsjednice jer sad moje dijete u skoli moze da prica i pise bosanskim jezikom. TO POSEBNO SA UZITKOM RADE DJECA PO BANJALUCI, GRUDAMA, CAPLJINI, ZVORNIKU, FOCI...

Hvala ti predsjednice jer si zaustavio namjere susjeda da budemo gradjani drugog reda. PA SMO OD CRVENOG PASOSA BEZ MANE STO PROLAZI GRANE, STALI U REDOVE PRED AMBASADAMA I TO U VISE REDOVA, A I BUBREGE JOS SAMO NA PIJACI NISMO POCELI PRODAVAT KAKO NAM JE DOBRO U "PRVOM" REDU

Hvala ti predsjednice za sve sto si uradio za svoj narod i NE MOGU ONI TEBE MRZITI KOLIKO TE MI MOZEMO VOLJETI! - LJUBAV JE KAZU CESTO SLIJEPA

ja bih svjetlo zvao mrakom DA TE NIJE ALIJA! - NARAVNO DA NE BI SJALA AVLIJA, JER JE BILA DRZAVA, A SADA JE AVLIJA DA TE NIJE ALIJA! - NARAVNO DA NE BI SJALA AVLIJA, JER JE BILA DRZAVA, A SADA JE AVLIJA
NABIJEM TE NA KU... JELI TI SVE JASNO SUPAK :x
brdo

Post by brdo »

Larci wrote:
mostarac wrote:
PasoDzigera007 wrote:Nek mu je vjecni rahmet i prelijepi dzenet.

ja bih svjetlo zvao mrakomPasoDzigera007 (citat):
Nek mu je vjecni rahmet i prelijepi dzenet.

ja bih svjetlo zvao mrakom DA TE NIJE ALIJA! - NARAVNO DA NE BI SJALA AVLIJA, JER JE BILA DRZAVA, A SADA JE AVLIJA DA TE NIJE ALIJA! - NARAVNO DA NE BI SJALA AVLIJA, JER JE BILA DRZAVA, A SADA JE AVLIJA
NABIJEM TE NA KU... JELI TI SVE JASNO SUPAK :x
piskerernest

Post by piskerernest »

Better Man wrote:
hara-master wrote:zauvijek u srcima svih bh patriota...neka mu Gospodar pokloni dzennetsko staniste...
Prije će biti u srcima svih ratnih profitera i kriminalaca, nego BiH patriota. Ako na neki način i možemo reči da je bio koliko toliko pozitivan dqo 1993. godine odnosno do pšostavljanja Rasima Delića na ćelo ARBIH, poslije toga je apsolutno negativna ličnost, jer se uvezao sa kriminalcima i ratnim profiterima kojima je dao sve, dok je poštene građane i časne Generale Divjaka, Šibera i druge uklonio u stranu.
potpisujem
gospodar kuglastih munja

Post by gospodar kuglastih munja »

Samo jos papci podrzavaju zivotno djelo Alije Izetbegovica !
izbori2008

Post by izbori2008 »

piskerernest wrote:
nije dokazano da su i hrvati imali na umu etničko čišćenje muslimana ,kad i gdje je kao što ti tvrdiš.sva sreća da je arapa bilo daleko manje,ne bi bilo niu mene ni većine srba i hrvata da ih je bilo par hiljada u zenici i isto toliko i isto toliko u drugim gradovima,sva sreća da je alija bio na vlasti pa nisu imali odriješene ruke.prvi koji je u sudu bih osuđen za ratne zločine je makzouf jer je pomogao da se travnički hrvati otmu u sred grada i poslije su ih arapi u gučoj gori ubili,znači civili a ne vojnici,ili su za tebe svi hrvati bili potencijalne ustaše.mene su 2 puta u zenici zaustavili sa curom jer smo se držali za ruke a jednom i prijetili pištoljem,za mee su isti ko i četnici.
Ko kaze da nije. To je prvi slucaj etnickog ciscenja koji je dokazan u Evropi nakon drugo svjetskog rata. Kao odgovorna strana je oznacena Herceg-Bosna (iza koje je stajalo 90% hrvata u BiH), a inicijator Darijo Kordic, Bobanov zamjenik i prvi politicar sa Balkana koji je osudjen za masovne zlocine i plan da se Bosnjaci zbrisu iz Centralne Bosne, preciznije doline Lasve.
http://en.wikipedia.org/wiki/La%C5%A1va ... _cleansing

The International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (ICTY) has ruled that these crimes amounted to crimes against humanity in numerous verdicts against Croat political and military leaders and soldiers, most notably Dario Kordić. [4] Based on the evidence of numerous HVO attacks at that time, the ICTY Trial Chamber concluded in the Kordić and Čerkez case that by April 1993 Croat leadership had a common design or plan conceived and executed to ethnically cleanse Bosniaks from the Lašva Valley. Dario Kordić, as the local political leader, was found to be the planner and instigator of this plan. [5] Further concluding that the Croatian Army was involved in the campaign, the ICTY defined the events as an international conflict between Bosnia and Herzegovina and Croatia.[6]
kada je rijec o maktoufu, on je osudjen za pomaganje otmice pet ljudi, i to je individualan slucaj koji nema nikakve politicke pozadine. ovo gore sto sam citirao je namjera o istrebljenju jednog naroda sa najviseg vrha tadasnje hrvatske politike u bih, potpomognute republikom hrvatskom.
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

gospodar kuglastih munja wrote:Samo jos papci podrzavaju zivotno djelo Alije Izetbegovica !
Papanluk i glupost vidim da si vec odavno savladao a evo uspjesno i demonstriras! bravo :D :D :D
izbori2008

Post by izbori2008 »

piskerernest wrote:
izbori2008 wrote:
jefferson wrote: Brojcano? Tacno, itekako tacno!
Jesul sistemski ubijali? Nisu!
Jesul ubijali? Jesu!
Jesul malteretirali raju po Zenici? Jesu!
I takvi ljude trebam zvati borcima?
ma daj, stvarno se budala pravis!
Prvo nemoj me nazivat budalom, ako nisi u stanju da diskutujes i da argumentujes svoje teze, onda bolje suti.

Brojcano hoces da kazes da su cetnici i ustase imali jedan odred? :-)

Jesul ubijali civile? Nisu, a cetnici i ustase su napadali civile kao osnovnu metu, jer im je genocid bio politicki program iz srbije i hrvatske.

Jel i jedan arap osudjen u hagu? Nije.

Koliko ih je optuzeno? Nijedan.

Koliko je cetnika i ustasa u Hagu? Oko 150.

Ko ih je pustio u BiH preko Hrvatske i HRHB? Republika Hrvatska i HVO.

S cijim dokumentima su dosli u BiH? Sa hrvatskim.

Zasto su ih Hrvati pustili bez problema, a toliko su pricali protiv arapa? Da bi imali opravdanje za masovne zlocine i preko deset hiljada bosnjaka koje su pobili, jer uvijek se mozes pozvat na islamski fundamentalizam pa rec sta fali sto smo pobili tolike ljude kada sutra mogu postat teroristi.

Je li ih Alija pozvao u BiH? Nije.

Jeli armija kontrolisala granicu sa hrvatskom? Nije.

Ko je kontrolisao? HVO i Herceg-Bosna... :zzzz:
s tobom ne vrijedi diskutovati jer ti očito misliš da su bošnjaci nebeski anđeli i da oni ne znaju pogriješiti.vozdra
pa sam si rekao da ne zelis diskutovat o narodima, a sada ovdje to zelis :-)

a kada bi krenuli od tvojih tvrdnji koje si u svakom narednom postu mijenjao, onda ti ne bi bio ravan ni ovaj za kojeg ovdje tvrde da je mislio do podne jedno, a od podne drugo...

moja poenta je bila jednostavna: mogao si fino reci da ne volis aliju, i to je o, a ti si poceo da lupas na dugo i nasiroko, i u cijeloj paleti lupetanja si sam sebe nekoliko puta pobijao...ali hajde policajac si, pa me to ne cudi...svakom svacije.
gospodar kuglastih munja

MUNAFIK wrote:
gospodar kuglastih munja wrote:Samo jos papci podrzavaju zivotno djelo Alije Izetbegovica !
Papanluk i glupost vidim da si vec odavno savladao a evo uspjesno i demonstriras! bravo :D :D :D
Moj narod , a i mene kao bosnjaka , moze prestavljati samo bosnjak, a ne neki musliman, pa makar od Muhamedove dlake otpo. To su stvari za religiju i nemaju nista sa mojim etnickim i nacionalnim osjecanjima. Pogotovu ne dozvoljavam da moj narod nekakvim politickim dekretom proglasi muslimanima, kao da smo u srednjem vjeku. Bosnjaci su narod, drzavotvoran i sa izgradjenim nacionalnim osjecajem za svoju domovinu BiH. U sta pojedinci iz mog naroda vjeruju je nebitno, to je njihova privatna stvar, ali necu nikad dozvoliti da me u politivi predstavlje vjersko lice. Moze i on vjerovati u sta hoce, ali kad je predsjednik, ima da bude bosanac i gradjanin ove drzave.
izbori2008

Post by izbori2008 »

:-) :shock: :shock: :shock:

do sada je 85 ljudi podrzalo zivotno djelo na ovoj anketi. dakle 85 forumasa si nazvao papcima. primitivno brate!
gospodar kuglastih munja

izbori2008 wrote:
:-) :shock: :shock: :shock:

do sada je 85 ljudi podrzalo zivotno djelo na ovoj anketi. dakle 85 forumasa si nazvao papcima. primitivno brate!

´93 Dido je bio podrzan 100%, dok nismo shvatili istinu. Proces deritizacije traje i daje sve vece rezultate. Papaka ce uvijek biti, dugacak je to proces.

A i Anketa je ubi boze glupa...tako da su ti rezultati u najmanju ruku smjesni i neupotrebljivi.
shalla

Post by shalla »

MuaDib wrote:
shaqqa wrote:Treba nama još jedan rat/genocid pa da ovi maloumnici dođu pameti...
Da mi je samo znati kako čitav dunjaluk priča pozitivno o rahmetli predsjedniku a ovi neki nadrimislioci ga proglašavaju zločincem i sl :-)
Kako li je samo taj "zločinac" uspio prevariti silne katolike, pravoslavce, jevreje i druge da ga poštuju i govore biranim riječima o njemu? Valjda bio iluzionista ili čarobnjak, šta li? Tokom rata sam spletom okolnosti upoznao određeni broj svjetskih državnika i nikad nikome ne izađe loša riječ o predsjedniku, valjda drogirani bili jbg. Al zato mi imamo ovdje ovih frustriranih "patriota" koje "matica hrvatska" ili "majka srbija" nisu primile k sebi pa su silom prilika morali ostati i braniti svoj dom potajno se nadajući bježanju u Zg ili Bg...
Znam samo da pravi, iskreni bosanski domoljubi (neću ih dijeliti po vjerskoj pripadnosti jer su to sve BOSANCI) nikad nisu, niti će pomisliti ništa loše o rahmetli Aliji i ti ljudi su najljepše ogledalo moje jedne i jedine BiH!

Predsjedniče, neka ti je vječni rahmet i da dragi Allah tebi i svim ostalim BOSANCIMA (bio to Vinko Šamarlić, Safet Zajko, Želimir Vidović ili Saša LASTA) koji su dali život za moju zemlju podari lijepi Džennet!!!
Da nije glumio inat Srbima, možda do ovoga i ne bi došlo. Ali pošto je htio ući u historiju, i što je vjerovao bjelosvjetskim mešetarima, žrtvovao je vlastiti narod. I ti si njegova žrtva i samo to ne želiš priznati. I od rata na ovamo dobivaju izbore zbog takvih kao ti, koji su podložni ideologiji žrtve. Šta su drugo uradili u ovoj zemlji ništa, sem što prodaju sve što su generacije godinama stvarale. Opljačkali su sve živo i samo su se obogatili u ratu.
:x :x
:-) :x :-)
U pravu si, trebao im je klepiti ušima i pustiti da nas istrijebe jelde...
jefferson

Post by jefferson »

piskerernest wrote:
izbori2008 wrote:
jefferson wrote: Brojcano? Tacno, itekako tacno!
Jesul sistemski ubijali? Nisu!
Jesul ubijali? Jesu!
Jesul malteretirali raju po Zenici? Jesu!
I takvi ljude trebam zvati borcima?
ma daj, stvarno se budala pravis!
Prvo nemoj me nazivat budalom, ako nisi u stanju da diskutujes i da argumentujes svoje teze, onda bolje suti.

Jesul ubijali civile? Nisu, a cetnici i ustase su napadali civile kao osnovnu metu, jer im je genocid bio politicki program iz srbije i hrvatske.

Zasto su ih Hrvati pustili bez problema, a toliko su pricali protiv arapa? Da bi imali opravdanje za masovne zlocine i preko deset hiljada bosnjaka koje su pobili, jer uvijek se mozes pozvat na islamski fundamentalizam pa rec sta fali sto smo pobili tolike ljude kada sutra mogu postat teroristi.

s tobom ne vrijedi diskutovati jer ti očito misliš da su bošnjaci nebeski anđeli i da oni ne znaju pogriješiti.vozdra
Jel ti jaro imas problema sa vidom ili sa percepcijom onoga sta sam napisao?
Ja potvrdjujem tezu da su brojcano cetnici bili jaci, ne brojcano, nego oko 150 puta vise, jer je odred El Mudzahid imao blizu 1.000 vojnika.
Ali jesul ubijali civile? Jesu brate, zna se sta je bilo na vozuci, nemoj srat majke ti. I ja sam musliman, ali niko u moje ime nece ubijat civile, pa makar ti civili podrzavali nekakvu ideologiju koja je pocinila genocid!
Drugo, ja im nikad necu zaboravit sta su radili po Zenici, NIKAD, a ti meni mozes ovdje pricat hvalospjevke ti ocito nemas pojma o cemu pricas. Malo izvadi glavu iz Avaza i okreni se oko sebe!
glok

Post by glok »

čestitam jeffersone, u potpunosti dijelim tvoje mišljenje :)
i Predsjednik je imao takvu viziju i bošnjaka i bošnjaka muslimana.
gospodar kuglastih munja

Aliju najvise gotive sandjaklije !... :lol:
bosank_a

Post by bosank_a »

osa wrote:
bosank_a wrote:Za njima se traga.

U svakom zitu ima kukolja.
traga se ali nikad neće biti pronađeni, kao ni mnogi srbi za kojima traga policija rs, kao ni mnogi pripadnici hv za kojima traga policija u hrvatskoj, dajte ljudi otvorite oči.

Koliko je meni poznato hrvatski su svi stigli do Haaga, a sto se tice srpskih za 2 se jos traga.

Tebi kao da nisu svi na broju .... ma znam bacas petarde jer ne znas sta bi drugo od sebe.
glok

Post by glok »

gospodar kuglastih munja wrote:Aliju najvise gotive sandjaklije !... :lol:
ma jok, bolan.
Aliju gotivi svako onaj ko je pošten (na stranu mali alijići i ostala banda koja je bila oko njega)
i stavljati ga u isti koš sa Radovanom Psihijatrom, je u najmanju ruku nekulturno i nepristojno. Ne kažem da ti to činiš, ali ima ih. Počevši od mladih kadrovika SDP-a pa nadalje :D
izbori2008

Post by izbori2008 »

jefferson wrote:
Ali jesul ubijali civile? Jesu brate, zna se sta je bilo na vozuci, nemoj srat majke ti.
Pa hajde ako znas reci sta je bilo na Vozuci? Koliko su civila ubili? hag uopste ne pominje civile na vozuci nego zarobljene vojnike, a to je optuznica koja jos nije dokazana. posto je nesto bilo slicno i u kuburinom slucaju pa se na kraju u presudi svelo na pljacku, nisam sklon vjerovati nikom dok sud ne kaze svoje misljenje, a po najmanje srpskoj propagandi na osnovu koje je optuznica i napravljena. dakle, hajde kad znas sta je bilo na vozuci, reci koliko je civila ubijeno i sta je to tamo bilo?
I ja sam musliman, ali niko u moje ime nece ubijat civile, pa makar ti civili podrzavali nekakvu ideologiju koja je pocinila genocid!
Drugo, ja im nikad necu zaboravit sta su radili po Zenici, NIKAD, a ti meni mozes ovdje pricat hvalospjevke ti ocito nemas pojma o cemu pricas. Malo izvadi glavu iz Avaza i okreni se oko sebe!
ja uopste ne pricam hvalospjeve o njima nego tvrdim da se ne mogu poredit sa ustasama i cetnicima ni po cemu. uzmimo bilo koji kriterij, poredjenje je jednostavno nemoguce.

sto se tice citanja avaza, ohladi malo sa tom svojom oholoscu, prvo nauci pravopis i gramatiku da te ljudi mogu razumjeti sta pises, pa onda seri nekom o novinama.
glok

Post by glok »

Avaz i TV Hayat su dva medija koja su najodgovornija za zaglupljivanje bošnjaka, ali su nažalost jedini koji se mogu suprostaviti četničkoj propagandi! Klin se klinom izbija :D
samo da znaš izbori2008 i ja citam avaz. sta ces takva nam sudba kleta :)
prozivi u rahatluku care
:-D
bosank_a

Post by bosank_a »

izbori2008 wrote:
piskerernest wrote:
izbori2008 wrote: mislim da nisi korektan nimalo, ali imas pravo na svoje misljenje i to postujem. posto sam i sam zenicanin, jednostavno sam reagovao na neistine koje si naveo, jer si samouvjereno tvrdio kako se radilo o pravilu (oni su razbijali kafane, tukli sve djevojke) sto nije istina i zato sam te pitao navedi barem tri, a nisam iskljucio moguce incidente, medjutim nikada to nije bila uobicajena ili masovna praksa. sto se tice esada hecimovica (kojeg zovu smecinovic), nema veze koje je nacije. licno njemu ne vjerujem, jer vise vjerujem sudovima, ali ne vjerujem mu ni zato sto je sklon laganju zbog samopromicije.
evo imali smo slucaj sa cuvenim hattabom koji je uploadovao audio-video montazu gdje delic kaze dvije recenice gdje se zahvaljuje ljudima koji su pomagali bosni a uz taj glas hattab je montirao snimke sa smotre 3. korpusa sto nikada nije ni krio (doduse ne zna se ni mjesto ni vrijeme radnje, niti kome se obraca), ali to nije smecinovica sprijecilo da odmah izadje u javnost i kaze da se radi o videu koje su uploadovali mudzahedini i da je to dokaz koji je bla bla bla...dakle bilo smo svjedoci na koji naci novinari kreiraju fabrikacije. jos jedna stvar zbog koje ne vjerujem smeci, je ta, sto je bio redovan gost tribina u republici srpskoj u jeku reforme o policiji kada je zajedno za galijatovicem (ili kako se onaj lik sa crnim cvikama i po mraku zove) tvrdio da ako se ukine policija rs-a, to ce znaciti odrijesene ruke beloj al-kaidi. na tim tribinama je smeco uzeo veliku lovu, velike honorare, i ne cudi sto koristi svaku priliku da se promovise, jer kao i nerzuk curak koji je navaljao velike gluposti uzima pare za navodnu ekspertize o terorizmu po sudovima (niti skole ima, niti je ekspert)...a sto se vjere tice moze bit bilo koje vjere, i nacije...bitne su cinjenice.
ja tvrdim da su aarpi radili to što sam naveor,ekao sam da su tjerali sve djevojke i tu sam pretjerao,ok, ali je to bila rdovna pojava,nije to bilo par puta u toku rata.ja hećimovića cijenim,kao i ćurka.ti izgleda imaš problem sa ljudima koji kritikuju aliju i sda ,nisu oni neko ko je zakonom zaštićen od kritike.
najgore je sto ti ne znas sta tvrdis. maloprije si govorio da su to radili borci 7. muslimanske, a sada tvrdis arapi. de se malo saberi...

sto se tice hecimovica, rekao sam zbog cega ga ne cijenim, a to su prije svega fabrikacije. eto zadnji slucaj: hecimovic na tv izasao da kaze samouvjereno kako su video o delicu uploadovali mudzahedini kako bi se osvetili navodno delicu (mislim da je na taj nacin pokusao da upravo izazove tu reakciju kod mudzahedina), a kasnije se ispostavilo da covjek laze, jer to nisu uradili mudzahedini. dakle, novinar koji kaze neku tezu, a nije provjerio cinjenice, je lazov...

@izbori2008
Arapi su bili i u odredu AL MUDZAHID i u 7.korpusu.
Treba li jos informacija?
Ovi hrvati u srednjoj Bosni su bili mescini mi se u borbenom okruzenju od strane ABiH pa mi nije jasno kako pobise toliki narod!?
Srbi iznad mog grada zauzeli liniju '92.g. i od tad se linija samo formalno cuvala, jer nismo im bili vise interesantni.

Ti dragosni cijelo vrijeme pricas sad ovo sad ono, nemoze te se skontat o cemu pricas.
Mora bit bidne si profi politicar
izbori2008

Post by izbori2008 »

bosank_a wrote:
@izbori2008
Ovi hrvati u srednjoj Bosni su bili mescini mi se u borbenom okruzenju od strane ABiH pa mi nije jasno kako pobise toliki narod!?
Srbi iznad mog grada zauzeli liniju '92.g. i od tad se linija samo formalno cuvala, jer nismo im bili vise interesantni.

Ti dragosni cijelo vrijeme pricas sad ovo sad ono, nemoze te se skontat o cemu pricas.
mescini da si ti @basta sljezove boje repeating na svakoj mogucoj temi o hrvatima...

no kakogod, sto se tice hrvata, oni su ocistili lasvansku dolinu do aprila 1993. godine, nije to podrucje velicine sela koje je u okruzenju, nego citava regija. ta regija je bila povezana sa ostatkom herceg-bosne linkom preko gornjeg vakufa.

kako pobise toliko narod, ima fino crno na bijelo u presudama hrvatskim liderima, valjda su vjerovali da ce tako kaznit one koji "izdase pradjedovsku vjeru" a ujedno mislili stvorit hrvatsku drzavu u kojoj ce zivjet svi hrvati.

Evo ovdje imas sve hronoloski u haskoj presudi nabrojano, citav tok napada na civile, tamo je to nazvano sistemski i simultani napad s ciljem etnickog ciscenja bosanskih muslimana iz lasvanse doline:

Zlocini od maja 1992 do januara 1993:

prva ubistva u vitezu, busovaci i kiseljaku

http://www.un.org/icty/blaskic/trialc1/ ... 3.htm#IIIA

Zlocini od januara 1993 do aprila 1993. (te juni i oktobar)

-masakri u busovaci, vitezu (ahmici, Nadioci, Pirici, Santici, veceriska), napad na gornji vakuf, masakri: loncari, merdani, putis, masakri u kiseljackoj opcini (posebno: Gomionica, Svinjarevo, Behrici, Rotilj, Gromiljak, Polje Visnjica), raketiranje zenice, napadi na novi travnik u junu i oktobru (tulica, han-ploca), masakri u stupnom dolu, masakri u kresevu

http://www.un.org/icty/kordic/trialc/ju ... 5.htm#IVC3

Lasvanska dolina je gotovo upotpunosti bila ociscena od nehrvata do aprila 1993.

bilans je katastrofalan, oko 2 hiljade ubijenih, na desetine hiljada protjeranih koji su spas nasli u zenici, gdje ih je docekao jos jedan masakr prilikom raketiranja zenice od strane hvo-a.

nadam se da ti je sada ovo pravolinijski i povezanije, s obzirom da tvrdis da pricam sad ovo sad ono.
piskerernest

Post by piskerernest »

jefferson wrote:
piskerernest wrote:
izbori2008 wrote: Prvo nemoj me nazivat budalom, ako nisi u stanju da diskutujes i da argumentujes svoje teze, onda bolje suti.

Ja potvrdjujem tezu da su brojcano cetnici bili jaci, ne brojcano, nego oko 150 puta vise, jer je odred El Mudzahid imao blizu 1.000 vojnika.
Ali jesul ubijali civile? Jesu brate, zna se sta je bilo na vozuci, nemoj srat majke ti. I ja sam musliman, ali niko u moje ime nece ubijat civile, pa makar ti civili podrzavali nekakvu ideologiju koja je pocinila genocid!
tačno tako ,a pitanje je šta bi radili da ih je bilo ko četnika,nove srebrenice možda
piskerernest

Post by piskerernest »

jefferson wrote:
piskerernest wrote:
izbori2008 wrote: Prvo nemoj me nazivat budalom, ako nisi u stanju da diskutujes i da argumentujes svoje teze, onda bolje suti.

izbori2008

Post by izbori2008 »

piskerernest wrote:
a pitanje je šta bi radili da ih je bilo ko četnika,nove srebrenice možda
ovo su mi najbolji argumenti...sta bi bilo kad bi bilo :-) e pa nije bilo. :zzzz:
Ahmmed

Post by Ahmmed »

gospodar kuglastih munja wrote:Alija je trebao biti pokopan u BGD, gdje su mu i korjeni. Da bi neko bio bosanac, to je dug proces. to traje stoljecima. On nema nikakve kulturne niti socijalne zaledjine da Bosnu osjeca kao svoju domovinu. Jedini motiv mu je bio vjera.
Jedva je pristao da se Bosnjacima vrati njivovo staro ime. Inzistirao je da ostane -Muslimani-. Bosnjake on nikad nije posmatrao i dozivljavao kao narod, vec kao vjersku skupinu, muslimane.
Znači, sve bi ljude iz Orašja i Bosanskog Šamca, trebalo vratiti u BGD??

Pa bi jedno trećinu Goražda, Brčkog, Tuzle i Kladnja, trebalo protjerati u Sabac, Užice i Soko-Banju????

Pa bi dobar dio ljudi iz Cazina i Kladuše,trebalo naputiti u Liku, Kordun i Baniju, a ove iz Dervente i Bos. Broda u Požegu, Osijek i Đakovo????

A ove Trebinjce,kao i Vučurević onomad, pravac Herceg-Novi i Podgorica???

Barem dvadeset posto današnje populacije Bošnjaka,( ne račinajući i Sandžaklije) po tvojoj definiciji,trebat će pokopat tamo negdje, preko Drine ili Une ili Save.....Jedan broj morat ćemo i u Budim i u Peštu " goniti"....
bosank_a

Post by bosank_a »

izbori2008 wrote:
bosank_a wrote:
@izbori2008

mescini da si ti @basta sljezove boje repeating na svakoj mogucoj temi o hrvatima...

no kakogod, sto se tice hrvata, oni su ocistili lasvansku dolinu do aprila 1993. godine, nije to podrucje velicine sela koje je u okruzenju, nego citava regija. ta regija je bila povezana sa ostatkom herceg-bosne linkom preko gornjeg vakufa.

kako pobise toliko narod, ima fino crno na bijelo u presudama hrvatskim liderima, valjda su vjerovali da ce tako kaznit one koji "izdase pradjedovsku vjeru" a ujedno mislili stvorit hrvatsku drzavu u kojoj ce zivjet svi hrvati.

Evo ovdje imas sve hronoloski u haskoj presudi nabrojano, citav tok napada na civile, tamo je to nazvano sistemski i simultani napad s ciljem etnickog ciscenja bosanskih muslimana iz lasvanse doline:

Zlocini od maja 1992 do januara 1993:

prva ubistva u vitezu, busovaci i kiseljaku

http://www.un.org/icty/blaskic/trialc1/ ... 3.htm#IIIA

Zlocini od januara 1993 do aprila 1993. (te juni i oktobar)

-masakri u busovaci, vitezu (ahmici, Nadioci, Pirici, Santici, veceriska), napad na gornji vakuf, masakri: loncari, merdani, putis, masakri u kiseljackoj opcini (posebno: Gomionica, Svinjarevo, Behrici, Rotilj, Gromiljak, Polje Visnjica), raketiranje zenice, napadi na novi travnik u junu i oktobru (tulica, han-ploca), masakri u stupnom dolu, masakri u kresevu

http://www.un.org/icty/kordic/trialc/ju ... 5.htm#IVC3

Lasvanska dolina je gotovo upotpunosti bila ociscena od nehrvata do aprila 1993.

bilans je katastrofalan, oko 2 hiljade ubijenih, na desetine hiljada protjeranih koji su spas nasli u zenici, gdje ih je docekao jos jedan masakr prilikom raketiranja zenice od strane hvo-a.

nadam se da ti je sada ovo pravolinijski i povezanije, s obzirom da tvrdis da pricam sad ovo sad ono.

Nemoj da mi podvaljujes baste i sta ti ja znam primjetila sam da je tvoja omiljena taktika zbunjivanja protivnika.
Svi mogu da vide da sam se nadovezala na vasu pricu i spomenuh sve tri strane iz ratnog sukoba.

Nije mi se dalo otvarati te linkove, jer mozda ima nekih strasnih slika.

Negdje sam cula sa su hrvati u srednjoj Bosni '93.g. jedan dio je otisao srbima a drugi dio bili stjerani u obruc od strane ABiH na podrucje jednog veceg sela i na polovine 2 grada i da su to i i prije bila hrvatska sela s izuzetkom 1-2 bosnjacka koja su oni zauzeli i zbog tog su neki iz hvo-a isli u Haag. I koliko vidim na karti nisu mogli imati vezu s onima u G.Vakufu osim golubovima pismonosama.Kako su uspjeli odatle da granatiraju Zenicu?
Za Ahmice postoji video zapis.Navodno ABiH i HVO dogovorili snimati akcije.
l koliko je tih iz srednje Bosne otislo u Haag i koliko su godina dobili?
A koliko je ABiH pobila njihovih?
l cula sam da je tu HVO-u pomagali srbi s planine gadajuci topovima ili necim takvim.
Last edited by bosank_a on 20/10/2007 21:27, edited 1 time in total.
Locked