Great Wall Motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
testdriver

Post by testdriver »

evo na sajmu u ženevi izlagao je samo BYD motors, oni su inače specijalisti za proizvodnju baterija i tu su tehnologiju,tako da su i prikazali model vozila BYD F3 (starija izvedba toyote corrole sedan)

Image

Image

Image

inače u standarnoj verziji byd je pokretan motorima od mitsubishia 1.6 i 1.8, a ovdje su prikazali svoju tehnologiju, ja sam imao prilike voziti i vidjeti ovaj auto, stvarno je odličan, ove godine je u rusiji jedan od bolje prodavanih modela, a na euro ncap testu osvojio je 3 zvjezdice
testdriver

Post by testdriver »

Shanghai, March 7, (Gasgoo.com) - China's largest pick-up truck maker Great Wall Motor Co., will finally launch its first sedan - Peri tomorrow at Chengdu, Sichuan province, local newspaper reported.

The car, equipped with GW413EF 1.3L engine and Bosche's latest ABS and EBD systems, has also passed European Union standard safety test, according to a senior company official.
Great Wall said it has sales networks or partnership dealers in more than 70 countries.

The company expects to sell 80,000 Peri vehicles by the end of 2008.
Image
očekujte ga uskoro u bih
testdriver

Post by testdriver »

jeo e al sam neki dan gledao neki intervju na nekoj BH televiziji, pričalo se o mahindri i dolasku na tržišta bosne i hrvatske, i tako novinar ispituje..ispituje...a ovaj se hvali, mahindra ima homolgaciju...euro 4 itd itd? i tad ga ko grom iz vedra neba upita...u redu...a ajde mi sad objasnite zašto se model goa suv nemože registrirati u hrvatskoj??? :shock: :shock: :shock:

e ja nisam mogao vjerovat, a niti ovaj koji je komentirao, samo je zastao i odgovoarao...aaaa...mmmm...kako molim??...onda je rekao da je valjda u hrvatskoj problem sa homologacijom na šta mu ne novinar rekao...pa da, znači nisu euro 4? :D :D :D

evo ja sam ovih dana preuzeo i wingla, samo je još na probama...e majke mi ovdje s tim registracijama nije normalno...već me peglaju 5 dana!
testdriver

Post by testdriver »

Image

odo ja kuči.... 8) odličan je auto
testdriver

#231 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

great wall je u kini održao jedno atraktivno natjecanje s malim autima pery, drift natjecanje...tko će napraviti bolji okret za 180 i za 360 stupnjeva, u izvještaju piše da su taj dan potrošili 500 guma koliki je bio interes i koliko je ljudi došlo
Image

Image

Image

Image

Image

Image

zakon 8-)...e kad bi se ovakvo nešto održalo ovdje, mislim da bi bilo baš ludo
testdriver

#232 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

evo i mog wingla:
Image
konačno je kod mene, e jedva sam ga dočekao
Image
ova instrument tabla noću svijetli baš efektno, auto sad ima 4500 km, sjedala su izuzetno komforna
Image
radio cd sa 6 zvučnika, s obzirom da su modeli deer i safe imali prilično loše radio uređaje ovaj je ok, kvalitet zvuka se može urediti podešavanjem bass i treble,također zvučnici su sasvim u redu tako da je ovo za serijsku opremu ok
Image
gume KUMHO, 235/70/ R16, road venture ST, m+s, ripna je namjenjena za 20 off road, 80 cesta, malo je nezgodna jer kad prođeš kroz vodu leti pravo na šajbu, ali šta se tiče držanja ceste i vožnji po terenu su ok[/img]

motor je 2.8 tc sa 70 kw, common rail dizel, troši od 7 do 9 litara, ide 160 km/h, do 100 mu treba 18 sekundi, ovako za običnu vožnju je ok, kad se penje uz brdo dobro ide ako imaš zalet i bez problema drži brzinu, kad kreneš od nule pa uz brdo obično druga do 40-50 ide ok...ako uhvatiš na brdu treću..super je, ipak mislim da mu treba bar još 20 ks za elastičniju vožnju,već je to great wall uradio tako da sad ovi novi dizel motori imaju 85 kw

šta vi mislite? kako vam djeluje auto?
johntra

#233 Re: Great Wall Motor

Post by johntra »

ne izgleda loše toliko...samo kako su ova sjedišta tako prljava ili djeluju tako na prvu?
testdriver

#234 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

johntra wrote:ne izgleda loše toliko...samo kako su ova sjedišta tako prljava ili djeluju tako na prvu?
ne..nego nema sunca a fotoaparat je koma :-D ,sjedala su nova, još foliju imam na zadnjim sjedalima
drug_clan77

#235 Re:

Post by drug_clan77 »

testdriver wrote:jeo e al sam neki dan gledao neki intervju na nekoj BH televiziji, pričalo se o mahindri i dolasku na tržišta bosne i hrvatske, i tako novinar ispituje..ispituje...a ovaj se hvali, mahindra ima homolgaciju...euro 4 itd itd? i tad ga ko grom iz vedra neba upita...u redu...a ajde mi sad objasnite zašto se model goa suv nemože registrirati u hrvatskoj??? :shock: :shock: :shock:

e ja nisam mogao vjerovat, a niti ovaj koji je komentirao, samo je zastao i odgovoarao...aaaa...mmmm...kako molim??...onda je rekao da je valjda u hrvatskoj problem sa homologacijom na šta mu ne novinar rekao...pa da, znači nisu euro 4? :D :D :D

evo ja sam ovih dana preuzeo i wingla, samo je još na probama...e majke mi ovdje s tim registracijama nije normalno...već me peglaju 5 dana!
Čekaj malo, zašto bi distributer (pogotovo njegov zaposleni) u jednoj državi morao znati šta radi neko u nekoj desetoj zemlji plus zakone i propise u toj istoj zemlji?!? U ovom slučaju Hrvatskoj, ali opet, kakve veze ima Hrvatska sa svojim zakonima, institucijama i sudovima sa Bosnom i Hercegovinom, Italijom, Austrijom, Francuskom i svim drugim zemljama gdje se, npr. Mahindra prodaje?!?

Tako postavljeno ''pitanje'' pokazuje samo izuzetnu GLUPOST&NESPOSOBNOST dotičnog ''novinara'' i ništa više.

Nego, neki Kinezi (FAW) mjerkaju Zastavu?
testdriver

#236 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

FAW ti je izuzetno jaka grupa u kini i prednjači u prodaji vozila,pogotvo u osobnom segmentu, inače su filijala od VW-A, znam zašto faw mjerka da kupi zastavu, prva stvar imaju proizvodnu liniju koja je danas jedna od najnovijih u europi (zbog zastave 10), a druga i po meni važnija stvar je faw teretni program, tj kamioni, tu također faw prednjači u kini, pogotovo u onim malim kamionima,1.5 t ,3t itd, isto tako se šuškalo da će cherry kupiti tvornicu daewoo u rumunjskoj pa je neko od europejaca uleteo, samo čekam kad će neko od kineza otvorit svoje sjedište u europi...
testdriver

#237 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

evo i malo slikica kako izgleda konačna verzija mpv-a, ovako mi djeluje dosta komforno:
Image
i bijela boja mu dobro stoji
Image
ja inače volim ovako klizna vrata, pogotovo kad se parkiraš negde ko u zagrebu po nekom shopping centru, nema šanse da otvoriš vrata
Image
vozačevo sjedalo ima sva podešavanja
Image
zadnja sjedala se mogu izvaditi ili preklopiti
testdriver

#238 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

Image
evo i mašine, 2.0 mivec motor, 143 ks
Image
zadnja klupa koja je zaista iskoristiva, a ne ko što suv vozila imaju pa gore možeš stavit prtljagu ili djecu
Image
radio mp3
Image
automatska klima
testdriver

#239 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

Image
za volan se mogu naručiti dodatne funkcije za radio, mobitel itd
Image
ispred volana je pretinac za stvari, ima ih jako puno po autu
Image
brzinomjeri veliki i pregledni
Image
gepek isto ima duplu podnicu
Image
gume provjerene, goodyear eagle, 195/65/15
johntra

#240 Re: Great Wall Motor

Post by johntra »

unutrašnjost malo baca na PSA-FIAT modele :D
testdriver

#241 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

johntra wrote:unutrašnjost malo baca na PSA-FIAT modele :D
samo zbog središnje postavljenog brzinomjera? ako ništa drugo bar je analogni..a ne onaj digitalni,interijer nije uzet od nijednog vozila, inače dosta novih vozila od gwm-a ima središnje postavljen brzinomjer,meni se to baš ne sviđa ali jebiga
testdriver

#242 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

evo i najava za bejing auto show
China's largest pick-up truck maker Great Wall Motor plans to display four car models -- two electric cars, one hybrid and a hatchback concept -- at the upcoming Beijing auto show, state news agency Xinhua reported yesterday.
The Great Wall Gwkulla is powered only by the electric motor, which generates a speed of almost 140 kilometers per hour at one charge. Another Peri is equipped with the lithium battery, which enables the car to get 130 km max on a full charge.
Both the Great Wall Hafu hybrid and Feifan hatchback can meet Euro IV regulations. Top speeds are 160 km/h and 174 km/h respectively.
In addition, Great Wall plans to launch a five-seat compact sedan and a mini SUV model some time later.
Great Wall Motor sold 54,185 pickup trucks last year, representing 29.1 percent of China's pick up market.

baš me zanima ovaj električni peri ,kako će to iskombinirati
testdriver

#243 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

zdravo rajo...ja vas dugo nisam gnjavio a? e pa evo par novih slikica...made in china, original :-D
e super je ovdje, sad se sprema ofanziva novih modela za bih, mali auto, očekuje se kompakt, mpv, hover i wingle s novim motorima...super, evo vam par slika,inače mogu i pohvaliti kineski vozni park koji se popravlja, npr u večim gradovima su donjeli zakone o emisijama euro 4,one stare kombiče polako zamjenjuju novi, naselja se grade moderna...jedino hrana je i dalje ista...kineskinje ove godine, nije kao autoshow :) a evo nekih važnijih slikica:
Image
znam da ste ludi na dizele pa evo 2.8 tci, 115 ks,pojačan 20 ks i intercooler,285 nm
Image
ovo je meni bilo super na kamionu, ta oznaka zelenog polja gdje ga je najbolje vozili,to je inače za kinu, ne znam ako će tako biti u europi
Image
a benzinac ima sad 136 ks,dobio je novi volan, veči i kvalitetniji, najavljuju se i razni moderni dodaci, tempomat, bluetooth,parking senzori itd
Image
i novi radio, sa mp3 opcijom ,čitanjem dvd-a,memory karticom i gps sistemom
oko malih auta,peri,prvi motor će biti 1.3 sa 87 ks, auto je odlično urađen i ide ko metak, ovaj monovolumen s 143 također velika udobnost, volim i to da ima klizna vrata, i opreme da zaista nema čega nema, kako vam se ovo sviđa?
pozz raji iz sarajeva iz daleke kine :)
whow

#244 Re: Great Wall Motor

Post by whow »

Jooj dokle ce ovaj da nas gnjavi. Pa ovo je cista propaganda covjek je vlasnik ove Kineske tvrtke i sada nas na ovome forumu odraduje . Covjek radi ne marketingu i analizi trzista.Svuda u svijetu ovo se debelo naplacuje , a on skonto kako da to odradi bez troskova. Ja sada onako iz inata ne bih nikada kupio nista sto on prodaje.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#245 Re: Great Wall Motor

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Kako se na bosanskom kaže UDAV? - UGNJAV!

Mislim da je vrijeme da Sa-X ispostavi fakturu. Ovo je cisto reklamiranje i spam.

Jarane testdriver, ne misliš li da je možda vijeme da malo sjašeš sa interneta i poradiš na real marketingu?
testdriver

#246 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

za vas je marketing pisanje postova po forumu? :-D po kojoj je to školi? višoj ribarskoj?
pošto smo na ovoj temi općenitno svi pisali o raznim kineskim vozilima neka se onda topic preimenuje i da mu se naziv kineska vozila,dobra ovaj marketing gdje je naslov topica gwm a ja pišem o raznim drugim vozilima, zaista nema bolje :-D evo ako moderatori čitaju neka slobodno urade, također ako misle da je ovo marketing, spam ili bilo šta neka slobodno i obrišu, ja ovakvih postova imam na skoro 5-6 europskih foruma i svugde je isto, nove slike vozila i skupa sa ljudima se to komentira, neki imaju ova vozila, drugi voze ostale kineze i lijepo raspravljamo ko zaljubljenici u kineska vozila, btw u bosni imaš već nekoliko kineskih proizvođača, gelly, maple, hafei, dobro tu je indijska mahindra, evo i gwm, gonow, xinkai, soyat, brilliance itd...po meni mislim da je ok da se raspravlja o svima njima, pogotvo kad bi ovdje našao nekoga tko možda vozi kojeg "kineza"
4x4centar

#247 Re: Great Wall Motor

Post by 4x4centar »

Nije lose , ovaj kompletan tekst je pravo opsiran i informativan i ja pomalo pratim kinesku auto industriju i oni u svakom pogledu definitivno napreduju i osvajaju trzista u svijetu pa tako i kod nas .
Na jednoj nasoj stranici koja se bavi samo 4x4 vozilima ima nekoliko GWM polovnih vozila koja se mogu kupiti za vise nego pristojne cijene .
http://www.4x4centar.ba
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#248 Re: Great Wall Motor

Post by Romeo 80 »

Testdriver, imam jedno pitanje! Čisto informativno, koju vrstu pogona ima 4x4 verzija Hovera tj. radi li se tu o stalnom 4x4 ili ima mogućnost uključivanja pogona na sva četiri po potrebi? Mislim da je ovo drugo po srijedi!?

PS: Ne osvrći se na zlobne komentare! Kome smeta neka zaobiđe topic, a meni je tema pravo zanimljiva. Dosta se toga može saznati o automobilima koji dolaze i koji će s vremenom biti sve uobičajeniji na ovim prostorima. :dance:
testdriver

#249 Re: Great Wall Motor

Post by testdriver »

zdravo 8-)

vjerujem da bi bilo sve bolje da se ova tema malo bolje obrađena, npr da se doznaju svi distributeri..i ono najbolje kad bi svi imali novaca da napravimo salone kao vile i dvorce pa da se vide na svakom čošku...ovako idemo korak po korak ali u redu je,gradi se :-D

šta se tiče pogona kod great wall-a, inače večina suv i pick up vozila ima stalni zadnji pogon, 4x4 pogon se uključuje putem reduktora te je u omjeru 50:50, također tu je i mod 4L za teške terene, u hoveru malo drukčije koncepiran ali auto odlično ide po terenu, blokade diferencijala trenutno nema,stari modeli pick up vozila su imali lock sistem na prednjim kotačima, pogon 4x4 se kod nekih modela može prebacivati pomoču klasične ručice reduktora ili pomoću elektro prekidača,malo modernije ali mi off roderi više volimo klasiku 8-)
land

#250 Re: Great Wall Motor

Post by land »

Ti se cesto prestavljas kao offroader koliko dugo se bavis ovim ili si se tek poceo baviti kada si poceo raditi kineze u ovom slucaju GWM
Post Reply