elSaik wrote:neće, postim, znači u egalu smoAjdinBSC wrote:Ma necu kaznit ce tebe bogelSaik wrote:ajd kad ste tako pametni, da vas vidim, ajde napravite raspored svoj, "tačni"
![]()
![]()
inače, tako mora biti![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Sa-x liga, komentari
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
elSaik
Ne mo'š ti protiv pravilaHantraga wrote:Pa et bas ti fala, ako ikako moze, da nadoknadimo nas mec sa nekim utakmicama koje se nece koristiti u Menager ligi...AjdinBSC wrote: Evo hos da se ja i ti dogovorimo posto si samnom igro prvo kolo ja mislim da ja i ti odigramo vanredno nek se ovo nevazi ?
Ja neznam da li ce Menager liga koristiti utakmice kvalifikacija iduce srijede...Ako nebude, mozemo uzeti neke utakmice tog dana...
Ako bude, onda neznam kako mozemo nadoknaditi propali mec...
JA i dalje smatram da je ovo prvo kolo odigrano prebrzo...U nekim zemljama postoje Pre season utakmice...Da bi se timovi zagrijali pred sam pocetak takmicenja...
Zato ja predlazem da se Prvo kolo proglasi nevazecim i tretira kao Pre Season, kao da odigramo jos jedno Preseason kolo, pa onda kad smo svi on the same page da se krene zapravo...
Pa valjda ima 10 tekmi koje se igraju prije subote
ili poništimo vašu tekmu pa nekad naknadno odigrate kad bude više tekmi...
-
AjdinBSC
Ajd postavi parove ako hoces za jedan dan ako hoces za srijedu cetvrtak samo nemoj one sto vec imaju u ponudi za redovno kolo postavi tamo u onu temu samo naglasi za sta je meni se neda trazitHantraga wrote:Pa et bas ti fala, ako ikako moze, da nadoknadimo nas mec sa nekim utakmicama koje se nece koristiti u Menager ligi...AjdinBSC wrote:Evo hos da se ja i ti dogovorimo posto si samnom igro prvo kolo ja mislim da ja i ti odigramo vanredno nek se ovo nevazi ?Hantraga wrote:Ko je ovde Disciplinska komisija, da ulozim zalbu na prvo kolo...
Premalo dajete vremena poslije objave utakmica....
Pa ja samo jedan dan nisam usao na forum kad ono vec odigrano jedno kolo...
Uz to u mom selu se radio put i nema sanse da je gost mogao da stigne na utakmicu na vrijeme...
Pa znatel vi kolko treba da se pripremi jedan teren za utakmicu...
U mene na stadionu ovce pasu petkom, subotom se zalijeva, i onda u nedelju se sisa trava...Tako da bude spremno za utakmicu...![]()
Dajte ljudi malo vise vremena poslije objave parova...
Ja neznam da li ce Menager liga koristiti utakmice kvalifikacija iduce srijede...Ako nebude, mozemo uzeti neke utakmice tog dana...
JA i dalje smatram da je ovo prvo kolo odigrano prebrzo...U nekim zemljama postoje Pre season utakmice...Da bi se timovi zagrijali pred sam pocetak takmicenja...
Zato ja predlazem da se Prvo kolo proglasi nevazecim i tretira kao Pre Season, kao da odigramo jos jedno Preseason kolo, pa onda kad smo svi on the same page da se krene zapravo...
- Hantraga
Jel moraju biti nogometne utakmice, mozel bejzbol...AjdinBSC wrote:Ajd postavi parove ako hoces za jedan dan ako hoces za srijedu cetvrtak samo nemoj one sto vec imaju u ponudi za redovno kolo postavi tamo u onu temu samo naglasi za sta je meni se neda trazitHantraga wrote:Pa et bas ti fala, ako ikako moze, da nadoknadimo nas mec sa nekim utakmicama koje se nece koristiti u Menager ligi...AjdinBSC wrote: Evo hos da se ja i ti dogovorimo posto si samnom igro prvo kolo ja mislim da ja i ti odigramo vanredno nek se ovo nevazi ?
Ove srijede i cetvrtka haman nema nikakvi utakmica...
Jedino ako hoces da izlistamo utakmice za ovaj vikend, a sto nisu izlistane u ovom kolu Menager lige...
-
AjdinBSC
Ma ya ba stavi ako hos i cricket ako pogodimo rezultat vise cemo golova dobitHantraga wrote:Jel moraju biti nogometne utakmice, mozel bejzbol...AjdinBSC wrote:Ajd postavi parove ako hoces za jedan dan ako hoces za srijedu cetvrtak samo nemoj one sto vec imaju u ponudi za redovno kolo postavi tamo u onu temu samo naglasi za sta je meni se neda trazitHantraga wrote: Pa et bas ti fala, ako ikako moze, da nadoknadimo nas mec sa nekim utakmicama koje se nece koristiti u Menager ligi...
Zato ja predlazem da se Prvo kolo proglasi nevazecim i tretira kao Pre Season, kao da odigramo jos jedno Preseason kolo, pa onda kad smo svi on the same page da se krene zapravo...![]()
Jedino ako hoces da izlistamo utakmice za ovaj vikend, a sto nisu izlistane u ovom kolu Menager lige...
-
elSaik
onda usaglasite ti i cyprus tabelu... jer ja koliko vidim on je poredao po datim golovima a po tome ja nikako ne mogu biti drugiDicaTM wrote:elSaik : pravilo je ako drugi igrač ne odigra da je automatski 0-1. Dakle ne gleda se koliko si pogodio ali svakako svaka čast na 4 pogođena
Nego ima li iko za cvajtu?
- darius_maximus
Pa ja bih radio, ali volio bih da neko pomogne, ako negdje zapnem, pa ako je neko willing...DicaTM wrote:elSaik : pravilo je ako drugi igrač ne odigra da je automatski 0-1. Dakle ne gleda se koliko si pogodio ali svakako svaka čast na 4 pogođena
Nego ima li iko za cvajtu?
- cyprus
Evo DicaTM, ovo bi trebo biti konačni pravilnik, ako nema zamjerki na njega. Pa ako možeš da edituješ onaj tamo svoj na blogu. Ovaj je detaljan i mislim da ne bi trebo imati nikakve pa ni najmanje rupe. Nije da se nisam potrudio.1. Liga nosi naziv "SA-X Manager"
2. Liga se sastoji od 12 takmičara.
3. Umjesto nekog od prijavljenih takmičara može nastupat neko drugi, ukoliko dotični odluči da odustane od takmičenja u ligi, stim što on ne smije birat toga ko će ga mijenjat. Taj novi takmičar preuzima bodove od starog.
4. Igra se dvokružno po sistemu "svak sa svakim", dakle sezona ima 22 kola.
5. 2 posljednja na tabeli ispadaju iz lige za slijedeću sezonu, osim ako ne bude onih koji će odustat svojevoljno.
6. Par koji se susreće pogađa rezultate najviše 10 utakmica, koje su prethodno među 20 izabranih parova koje je izabro DicaTM, osnivač ove lige.
7. U slučaju da DicaTM bude onemogućen da u jednom ili više kola postavlja utakmice čiji se ishod treba pogađat, on može prenijeti svoje ovlasti na nekog od takmičara lige. U slučaju da dotični bude nenadano spriječen u izvršavanju svoje dužnosti (postavljanja navedenih utakmica) od strane više sile ili u slučaju banovanja dotičnog sa foruma na određeno ili neodređeno vrijeme, tako da on ne stigne prenijeti svoje ovlasti na drugog takmičara u ligi, njegovu ulogu preuzima najbolje plasirani takmičar na tabeli osim njega. Izostanak dotičnog sa foruma veći od 7 dana tretiraće se kao njegovo spriječevanje u vršenju svoje dužnosti, te u tom slučaju nastupa situacija opisana gore
8. Postavljač utakmica koje su u ponudi za određeno kolo, u ovom slučaju DicaTM, je dužan da postavi dotične utakmice najmanje 48 sati prije početka prve utakmice sa spiska. U suprotnom, kolo je nevažeće ukoliko dvotrećinska većina učesnika u ovoj ligi tako odluči.
9. Postavljanje prognoza ishoda utakmica koje su osnov takmičenja ove lige, mogu biti važeće samo na temi pod nazivom "Sa-x manager, utakmice" koju je otvorio korisnik foruma pod nickom elSaik. Na svim ostalim temama postavljanje ovih prognoza nije validno, osim u slučaju da dvotrećinska većina učesnika lige odluči drugačije.
10. Svoje prognoze može postaviti na forum samo sam takmičar. Za njega to ne smije niko drugi uraditi.
11. Onaj ko važi za domaćina ima pravo i da pogađa tip 11-te bonus utakmice (1 X 2) koja je naravno na listi već postavljenih utakmica. Ako se pogodi ovaj tip, on se računa isto kao i pogođeni rezultat.
12. Onaj ko pogodi više rezultata u suprostavljenom paru, pobjednik je tog para i dobija 3 boda, a piše mu se rezulatat po principu - pogođeni par, jedan gol.
13. U slučaju nerješenog rezultata oba takmičara dobivaju po bod, a rezultat se piše po istom principu kao i u stavci iznad.
14. Pobjednik lige je onaj takmičar koji nakon 22 kola bude imao najveći broj osvojenih bodova.
15. U slučaju istog broja bodova na tabeli između 2 ili više takmičara, gleda se prvo međusobni omjer, zatim broj pogođenih rezultata ukupno sa pogođenim "domaćinskim" bonus tipovima (umjesto gol razlike), te ako i nakon toga bude i dalje izjednačeno gleda se ko se prije prijavio u ovu ligu.
16. U slučaju nepojavljivanja igrača u jednom kolu, pobjeda automatski pripada njegovom protivniku i to rezultatom 1-0.
17. U slučaju da se oba takmičara iz istog para ne pojave, ne dobijaju bodove nikako, iako se utakmica registrira sa 0-0.
18. Ukoliko se isti takmičar ne pojavi u 3 kola zaredom, dotični biva izbačen iz lige, a na njegovo mjesto može ući neko ko se nije takmičio u toku sezone u ovoj ligi, preuzimajući njegove dotadašnje bodove. Dotični takmičar se može vratiti ponovo u ligu, samo ako na njegovo mjesto ne uskoči drugi takmičar, ili ako takmičar koji je uskočio umjesto njega ili neko drugi od takmičara mu ustupi svoje mjesto.
19. Editovanje postova nakon početka prve utakmice sa zadanog spiska od 20 utakmica se strogo zabranjuje, te takmičar koji edituje svoj post gdje je dao svoju prognozu, automatski je gubitnik u tom paru, te se rezultat registrira sa 1-0 za njegovog protivnika. Takmičar koji prekrši ovo pravilo biće kažnjen sa oduzimanjem 4 boda na tabeli. U slučaju ponavljanja istog prekršaja, dotični takmičar će biti izbačen iz lige, a na njegovo mjesto može ući neki drugi takmičar koji se u toku sezone nije takmičio u ovoj ligi, preuzimajući njegove dotadašnje bodove. Dotični se može vratiti u ligu samo ako mu se otvori slobodno mjesto i to uz obavezan pristanak dvotrećinske većine takmičara.
20. Ako obojica takmičara iz istog para edituju na neregularan način, opisan u stavci iznad, svoj post, ostaju obojica bez bodova , iako se par registira rezultatom 0-0. Također, obojica snose kaznu opisanu u stavci iznad.
21. Ako se desi da se iz istog para jedan takmičar ne pojavi u određenom kolu, a njegov protivnik prekrši neko pravilo spomenuto u ovom pravilniku, obojica ostaju bez bodova, a par se registrira rezultatom 0-0.
22. Zabranjuje se prepisivanje rezultata od svog protivnika, te tako ne smije biti više od 3 ista tipovana rezultata kod protivnika u istom kolu. Ako se pak desi da ima više od 3 ista prognozirana rezultata kod dvojice takmičara koji se direktno sastaju, par se registrira rezultatom 1-0 za onoga koji je prvi napisao svoje parove.
23. Zabranjuje se davanje prognoza za rezultate nakon što je počela prva utakmica sa spiska zadanih utakmica. U tom slučaju takmičar koji je prekršio ovo pravilo automatski gubi sa 1-0.
24. Parovi koji se registriraju sa 1-0 a rezultat su nepojavljivanja i kršenja pravila nekih od takmičara, označavaju se zvjezdicom da bi se jasno odvojile, jer se u "gol razliku" ne uračunava broj 1, nego broj rezultata koje je pobjednik pogodio.
25. U slučaju da se među pogađanim utakmicama desi utakmica koja je odgođena na duži vremenski period od 24 sata ili je prekinuta nakon što je počela, ta utakmica se računa kao promašen rezultat, kod onog takmičara koji je pogađao ishod iste.
26. Nakon što se prihvati ovaj pravilnik, njegova pravila se mogu mjenjati dvotrećinskom većinom učesnika lige, ali ne prije završetka sezone.
27. Sa ovim pravilnikom svi takmičari moraju biti saglasni, da bi isti bio važeći.
28. Eventualni novi takmičari moraju prihvatiti ovaj pravilnik ako žele da se takmiče u ovoj ligi pod nazivom "SA-X Manager".
29. Ovaj pravilnik mora biti u skladu sa pravilima korištenja Sarajevo-X foruma, jer je u suprotnom nevažeći.
30. Sve ostale nepredviđene situacije koje nisu regulisane ovim pravilnikom, riješiti će se dogovorom između učesnika ove lige.
- Hantraga
Posto se ovaj vikend se neigraju nacionalne lige, a svih 20 utakmica koje se igraju su izlistane u Menager ligi za 2 kolo. Onda cemo cekati onaj iduci vikend 20. oktobar, i izabrati one utakmice koje nece biti izlistane u regularnom kolu Menager lige...AjdinBSC wrote:Ma ya ba stavi ako hos i cricket ako pogodimo rezultat vise cemo golova dobitHantraga wrote:Jel moraju biti nogometne utakmice, mozel bejzbol...AjdinBSC wrote: Ajd postavi parove ako hoces za jedan dan ako hoces za srijedu cetvrtak samo nemoj one sto vec imaju u ponudi za redovno kolo postavi tamo u onu temu samo naglasi za sta je meni se neda trazit![]()
Jedino ako hoces da izlistamo utakmice za ovaj vikend, a sto nisu izlistane u ovom kolu Menager lige...![]()
nadji nema veze za koji je dan pa postavi tamo ja cu ispunit dobitnicki
![]()
Taman imam dovoljno vremena da pokupim sijeno sa terena i spremim ga za tekmu...
-
elSaik
*24. pravilo je kontradiktorno... ne možete pisati pobjedu od 1:0 a računati u gol-razliku (npr.) 4 gola. Moj prijedlog napišete (npr.) 4:0 i označite crvenom bojom da se zna da protivnika nije bilo i gotovo, jer koliko je meni poznato uvijek se u gol-razliku računa onoliko golova sa koliko je registrovana utakmica.
Ostala pravila su, čini mi se, sasvim ok. Svaka čast, cyprus
Ostala pravila su, čini mi se, sasvim ok. Svaka čast, cyprus
-
elSaik
Ja ne znam čitaš li ti šta ja pišem...DicaTM wrote:Gledaj moju tabelu, uračunao sam ti 1:0 jer je tako bio dogovor raniji
Dalje...Pravilnik wrote:Parovi koji se registriraju sa 1-0 a rezultat su nepojavljivanja i kršenja pravila nekih od takmičara, označavaju se zvjezdicom da bi se jasno odvojile, jer se u "gol razliku" ne uračunava broj 1, nego broj rezultata koje je pobjednik pogodio.
cyprus tabela

DicaTm tabela

Dalje...
Potrebno je i pravilo u vezi toga šta ima prednost gol-razlika i broj postignutih golova, jer po prvoj tabeli to je broj postignutih golova, a po drugoj gol-razlika. By the way, druga tabela je nepravilna. and1medjed bi trebao biti prvi, a ja bih trebao dijeliti 5.mjesto sa AjdinBSC.
Nije mi do pametovanja, samo smatram da treba to odmah na početku da se riješi da ne bi bilo kasnije komplikacija. I dogovorite se da jedan pravi tabelu
PS Jaguar84 ima 3 primljena gola a ne 2
- darius_maximus
Da ovdje napisem...
Svi koji su igrali par Njemacka - Ceska, neka ga promjene, jer je u subotu Irska - Njemacka...!
Izvinjavam se zbog greske, ali ja sam samo copy-paste i tada je pisalo Njemacka - Ceska...
Hajd' barem je blagovremeno obavjestenje...

Svi koji su igrali par Njemacka - Ceska, neka ga promjene, jer je u subotu Irska - Njemacka...!
Izvinjavam se zbog greske, ali ja sam samo copy-paste i tada je pisalo Njemacka - Ceska...
Hajd' barem je blagovremeno obavjestenje...
- -danTe-
elSaik wrote:
Dalje...
Potrebno je i pravilo u vezi toga šta ima prednost gol-razlika i broj postignutih golova, jer po prvoj tabeli to je broj postignutih golova, a po drugoj gol-razlika. By the way, druga tabela je nepravilna. and1medjed bi trebao biti prvi, a ja bih trebao dijeliti 5.mjesto sa AjdinBSC.
Nije mi do pametovanja, samo smatram da treba to odmah na početku da se riješi da ne bi bilo kasnije komplikacija. I dogovorite se da jedan pravi tabelu
PS Jaguar84 ima 3 primljena gola a ne 2
-
elSaik
Ona treba mijenjati i par Irska - Kipar...darius_maximus wrote:Da ovdje napisem...
Hajd' barem je blagovremeno obavjestenje...![]()
Ko je stavio parove nek provjeri još jednom SVE parove... dok još imamo vremena da promijenimo...
- darius_maximus
Evo upravo sam izmijenio sve, promjenjena su ona tri para koja su bila iz grupe D...elSaik wrote:Ona treba mijenjati i par Irska - Kipar...darius_maximus wrote:Da ovdje napisem...
Hajd' barem je blagovremeno obavjestenje...![]()
Ko je stavio parove nek provjeri još jednom SVE parove... dok još imamo vremena da promijenimo...
Molim sve, neka jos jednom provjere svoje parove, morat cu i ja svoje mijenjati, i jos jednom izvinite zbog pometnje, odsad nema copy-paste...
-
elSaik
predlažem kao kaznu dariusu, registraciju iduće njegove utakmice u koristi protivnika, tj. mene...darius_maximus wrote: Evo upravo sam izmijenio sve, promjenjena su ona tri para koja su bila iz grupe D...
Molim sve, neka jos jednom provjere svoje parove, morat cu i ja svoje mijenjati, i jos jednom izvinite zbog pometnje, odsad nema copy-paste...
- darius_maximus
Hehehe, fino, fino...elSaik wrote:predlažem kao kaznu dariusu, registraciju iduće njegove utakmice u koristi protivnika, tj. mene...darius_maximus wrote: Evo upravo sam izmijenio sve, promjenjena su ona tri para koja su bila iz grupe D...
Ne znam fakat kako se ovo desilo, ali ja gledam na UEFA.com, kad kaze Njemacka se sprema za Irsku, za koju crnu Irskou kontam, zar ne igraju sa Ceskom, kad ono paf...
Btw. ima i 21. utakmica, Hrvatska - Izrael, pa ako hocete da neku od onih 20 izbacimo i zamjenimo ovom?
- cyprus
Vezano za elSaikovu dilemu: mislim da se u tabelu treba uračunavat broj pogođenih parova u slučaju da se tvoj protivnik ne pojavi, a ne samo 1.
A ako u pravila uvedemo da se recimo konkretno elsaikov slučaj registrira sa 4-0 i da svi slučnbi slučajevi budu registrirani po istom principu, tada postoji slučaj da se i utakmica nekad neka završi i sa 0-0 (ako ovaj što se pojavio ne pogodi ništa), tako da ovaj što se nije ni pojavio potpuno nezasluženo može osvojit bod, pa mislim da ovo ne bi bilo fer.
Iz tog razloga mislim da je najbolje rješenje ovo što sam postavio u pravilniku: utakmicu registrirat sa 1-0, a u gol razliku pikat stvarni broj pogođenih parova.
Ako se slažete ja bih ovdje na forumu vodio tabelu prema ovom pravilniku što sam ga napiso i kako sam to uradio za prvo kolo, a DicaTM to može raditi na svom blogu i to ako želi da nastavi kako je počeo sa svim mogućim kolonama. Ali zbog preglednosti mislim da je najbolje da ja ovako na forumu vodim uproštenu tabelu. Uz što se moram izvinut Hantragi: naime ne bi po pravilniku on nakon prvog kola trebo bit zadnji, jer se prijavio prije Edoxxx-a. Ali to vala nije puno ni bitno - ispadate zasad obojica
Što se tiče susreta koji dobrom voljom ajdina , dotičini i hantraga misle ponovit, odmah da vam kažem nije po pravilima. Međutim, ni prvo kolo nije baš odigrano po pravilima, tako da ako stvarno želite odigrat ovo može proć, al molim vas da se ovo više ne ponavlja inače ne neće znat ko koga j..e.
A za ovo mjenjanje parova
... Zar ih ne bi trebo zadavat DicaTM?
A ako u pravila uvedemo da se recimo konkretno elsaikov slučaj registrira sa 4-0 i da svi slučnbi slučajevi budu registrirani po istom principu, tada postoji slučaj da se i utakmica nekad neka završi i sa 0-0 (ako ovaj što se pojavio ne pogodi ništa), tako da ovaj što se nije ni pojavio potpuno nezasluženo može osvojit bod, pa mislim da ovo ne bi bilo fer.
Iz tog razloga mislim da je najbolje rješenje ovo što sam postavio u pravilniku: utakmicu registrirat sa 1-0, a u gol razliku pikat stvarni broj pogođenih parova.
Ako se slažete ja bih ovdje na forumu vodio tabelu prema ovom pravilniku što sam ga napiso i kako sam to uradio za prvo kolo, a DicaTM to može raditi na svom blogu i to ako želi da nastavi kako je počeo sa svim mogućim kolonama. Ali zbog preglednosti mislim da je najbolje da ja ovako na forumu vodim uproštenu tabelu. Uz što se moram izvinut Hantragi: naime ne bi po pravilniku on nakon prvog kola trebo bit zadnji, jer se prijavio prije Edoxxx-a. Ali to vala nije puno ni bitno - ispadate zasad obojica
Što se tiče susreta koji dobrom voljom ajdina , dotičini i hantraga misle ponovit, odmah da vam kažem nije po pravilima. Međutim, ni prvo kolo nije baš odigrano po pravilima, tako da ako stvarno želite odigrat ovo može proć, al molim vas da se ovo više ne ponavlja inače ne neće znat ko koga j..e.
A za ovo mjenjanje parova
-
vjecnobordo
Najbolji je ovaj tvoj princip i ja mislimda će se većina složiti. A treba pustiti ajdina i hantragu da odigraju ovo i da se ne ponavlja. A po meni nije bitno ko postavlja parove, pogotovo jer ove subote i nema drugih parova.cyprus wrote:Vezano za elSaikovu dilemu: mislim da se u tabelu treba uračunavat broj pogođenih parova u slučaju da se tvoj protivnik ne pojavi, a ne samo 1.
![]()
Što se tiče susreta koji dobrom voljom ajdina , dotičini i hantraga misle ponovit, odmah da vam kažem nije po pravilima. Međutim, ni prvo kolo nije baš odigrano po pravilima, tako da ako stvarno želite odigrat ovo može proć, al molim vas da se ovo više ne ponavlja inače ne neće znat ko koga j..e.![]()
A za ovo mjenjanje parova... Zar ih ne bi trebo zadavat DicaTM?
I još da pitam, hoće li biti Kup-a Sa-x???(mislim da je izvodljivo, da umjesto nekog kola igramo kup i da nebi bio problem organizovati, ali ako se ostali slažu)