Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
sha_ba

#226 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by sha_ba »

CherryLips wrote:Divanovic radi jedino privatno,Masic i u bolnici i privatno,a za dr.Begic mislim da nisam cula...
hvala puno CherryLips :) da slucajno nemas kontakt tel, adresu, i da li si bila kod njega... meni je muka kad moram ici... uzas..
LP
CherryLips

#227 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by CherryLips »

Nisam bila ni kod jednog ni kod drugog,tako da ne znam ni tel ni adresu ali vjerujem da ce se neko javiti ko zna... :)
nicy

#228 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by nicy »

dr. Divanovic , 033 / 641 666
Lobotomija

#229 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Lobotomija »

CherryLips wrote:Divanovic radi jedino privatno,Masic i u bolnici i privatno,a za dr.Begic mislim da nisam cula...
Masic ne radi privatno, nazalost :(. Cim sam vidjela da si ovo napisala odmah sam poletila da provjerim nadajuci se da je istina.
CherryLips

#230 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by CherryLips »

Radi privatno u Vogosci negdje ali ne radi svaki dan...ovo sam skoro procitala bas ovdje na forumu,valjda ce se neko javiti pa da da konkretnu informaciju...osim da nije prestao sa tim privatnim radom u skoro vrijeme...
Lobotomija

#231 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Lobotomija »

CherryLips wrote:Radi privatno u Vogosci negdje ali ne radi svaki dan...ovo sam skoro procitala bas ovdje na forumu,valjda ce se neko javiti pa da da konkretnu informaciju...osim da nije prestao sa tim privatnim radom u skoro vrijeme...
Znam da ima poslovni prostor u Vogosci ali je dao pod zakup.Maloprije sam se raspitala.I ako radi izgleda da je to za uzi krug,rodbina i to.Tako je meni receno od njemu bliske osobe pa sad.... :).Ja bih presretna bila da privatno radi
CherryLips

#232 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by CherryLips »

Ok,ja samo prenosim sta sam citala :)
LaCici

#233 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by LaCici »

Dr Masic ne radi vise privatno, radio je jedno vrijeme. Ima prostor u Vogosci ali za sada ga ne koristi.
Nikini

#234 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Nikini »

Danas sam bila kod Divanovića i sada s nevjericom gledam ove pozitivne komentare o njemu. (Imam osjećaj da ih je pola nekakva naručena reklama.) Još nikad nisam doživjela da me neko tako izmaltretira i neljudski se ponaša - i to za moj novac! Tako se ne bi smjelo ponašati prema bilo kome, pogotovo ne prema trudnicama. Da sam to doživjela u nekoj državnoj ambulanti - žalila bih se. NIKOME NE PREPORUČUJEM DIVANOVIĆA!

Osim toga što je bio nevjerovatno drzak, nije mi dozvolio da postavim NIJEDNO pitanje. Nije me htio saslušati. I kad on meni postavi neko pitanje, prekine me u pola odgovora.

Budući da sam došla kod njega nakon što sam trudnoću vodila kod drugog doktora (u trinaestoj sedmici), izmislio je nekakav test koji sam morala napraviti do kraja trinaeste sedmice (pored nuhalnog nabora) i unio mi paniku što to nije učinjeno, a da nije htio reći ni kako se taj test zove?! Kad sam, uspaničena, tražila savjet o tome šta sada da činim po tom pitanju, rekao je da mi je vrijeme isteklo i da moram izaći!

Potpuno pogrešno mi je napisao ime i prezime, a i opću anamnezu, te sumnjam i u njegova mjerenja nuhalnog nabora - ako je neko toliko neprecizan i bahat u svemu ostalome, zašto bih vjerovala tom mjerenju?

Ukratko, zgrožena sam. Najtoplije vam savjetujem da tamo ne odlazite. Usput, pregled je skuplji nego u drugim ordinacijama.
LaCici

#235 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by LaCici »

Eeee kad sam ja o tome pisala. Apsolutno identican tretman sam imala kod njega. Ja sam jos ranije napisala sve to ali eto drugim zenama ocigledno nije bitno sto ih tretira na taj nacin. Ni ja za svoj novac ne dam ikome da se tako ponasa, sve i da je najbolji ginekolog na svijetu. Meni je on olicenje bezobrazluka, hladno ti uzme 70 KM a ponasa se kao da ti sve djaba radi. :x Zaista mi nikad nece biti jasne zene koje takve tersove mogu trpiti i hvaliti.
Ja sam izasla od njega iznervirana kao nikad, a jos sam bila na pocetku trudnoce i imala krvarenje. Idiot me je jos dodatno nasikirao pored takve situacije. I eto kazu strucnjak, radi milion i jedan test koji i treba i ne treba, a ja sam najnormalnije prosla trudnocu i porodila se bez svih tih silnih testova i pregleda.
otherside

#236 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by otherside »

ne bih nikome da pametujem, pogotovo ne @nikini obzirom da je trudnica ali nismo svi imali takav tretman kod divanovica.
on je zaista ters, to niko nije osporio....hm...prilicno je i sujetan pa ga je cinjenica da je "drugi izbor" u slucaju nikini vjerovatno izbacila iz takta.
ni slucajno ga ne pokusavam opravdati, samo pretpostavljam o cemu se radi jer se "druzimo" vec prilicno dugo.
to sto je on "lak na okidacu" zaista ne umanjuje njegov kvalitet.
istina je i da ne trepne kad saopstava neku potencijalnu prijetnju.
nekome to ne odgovara, ja cijenim istinu pa makar bila i u toalet papir upakovana.
naslusala sam se prica o ljubaznim doktorima koji od silne ljubaznoznosti ne stigose reci da placenta nije pravilno implantirana, da ima kontrakcija, da nuhalni nabor nije dobar, da se beba pati i sl.
meni puka ljubaznost za moje dijete ne treba, sto ne znaci da bih dozvolila da me neko suta i povisi ton na mene tokom pregleda.
razumijem vas obje i vjerovatno ni sama ne bih vise otisla divanovicu da imam slicno iskustvo s njim.
ali nemam... za tog covjeka mogu imati samo rijeci hvale kao i njegove kolege ginekolozi koji mahom njemu dovode svoje supruge na preglede.
o visku nalaza koje trazi fakat necu komentarisati....vec sam jednom rekla, nije niko na ovom forumu mjerodavan da daje misljenje sta je visak ako specijalista zakljuci da je potrebno.
@nikini, sretno i zelim ti lijepu i laganu trudnocu i da nadjes ginekologa kojim ces biti zadovoljna u svakom smislu.
ja bih ti preporucila maju slakovic (ordinacija mehmedbasic). mlada, strucnjak,ljubazna i detaljna :) sretno!
Michun

#237 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Michun »

.
Last edited by Michun on 16/07/2012 12:19, edited 1 time in total.
LieToMe

#238 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by LieToMe »

Ne bih da pametujem nasiroko i nadaleko, promijenila sam ginekologa dovoljno da mogu da napravim neku razliku izmedju strucnosti i nestrucnosti. Vecinom sam birala muske ginekologe (predrasuda, sta cu) za svoje pare mogu da biram i kad odem trazim minimalnu dozu postovanja i respekta.
Kod Divanovica sam prvi put otisla prije 2 mjeseca, trebalo mi da konstatujem trudnocu (jer je moj ginekolog koji me dugo volio a btw htjela sam ga i promijeniti, bio odsutan). Prvi kontakt sa Divanovicem nije bio bog zna sta, ali sam skontala na kojoj smo valnoj duzini (sem toga ni ja nedojmim ljude na prvu :D kazu djelujem arogantno). Vise je bio suprug razocaran nego ja, medjutim skontala sam i iz kojih razloga, prvi put me covjek vidi, ne zna nista o meni (a ni ja o njemu sem da je vrstan ginekolog), rana je trudnoca, nece nista da obecava, imao je s pocetka godine pravo puno spontanih (to nam je kasnije pricao) uglavnom pregurali i taj prvi kontakt. Drugi put je vec bilo bolje, bebica napreduje, trudnoca je sad za sad hvala Bogu kako treba :D
To da daje da se vadi puno nalaza ja ne ulazim u to, ako on kaze treba onda radim, bas me briga slicno su mi rekle sestre na DIP-u kad sam dosla sa uputnicama) eto ibretile se kao sta mi je napisao sve da vadim, reko gospodjo, ja nisam doktor, ako moj ginekolog kaze da treba, onda treba :wink:
Smatram da je to sve relativno, isla sam i kod drugih ginekologa koji su bili po prici divni, krani, strucni pa nisam dobila ono sto smo ocekivali. Meni je Divanovic ok, smatram da je strucan, sve mi isprica tako da ne ostavi nikakva pitanja, sem toga, covjek ne voli da ga prekidaju kad prica (a taj sam kiks napravila prvi put sa hiljadu zasto hiljadu zato :lol:)
Nikini i Lacici zelim srecu u trudnoci i da nadju ginekologa koji ce voditi njihovu trudnocu do kraja :wink:
Kapri

#239 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Kapri »

A sta je sa Amilom Frljak?
nellastella

#240 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by nellastella »

čitajući postove od početka, u užasnoj sam nedoumici kojeg ginekologa odabrati za pregled i ''daljnju saradnju'' u SKERLIĆEVOJ zakazati termin, pa ako mi može neko predložiti :lol:
danas sam ih kontaktirala, kaže sestra da je jedini slobodan doktor Sead Gušić kod kojeg se ne treba zakazivati termin (ako je riječ o hitnim intervencijama), dok su svi ostali zauzeti do najdalje 22.08.2012.-dr. Rakić, Kulenović, Dulsa (ako sam dobro razumjela) 8-)
hvala svima na prijedlozima i sugestijama :)
Alhemicarkaa

#241 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Alhemicarkaa »

Iz dosadašnjih svojih iskustava - frizera i ginekologa ne bih nikome preporučila, ispostavilo se da oni koji meni valjaju drugi ih kude, a koji meni ne valjaju drugi ih kuju u zvijezde. Zato, najbolje iz vlastitog iskustva, i ja sam lutala dok nisam našla svog. I ne bih ga mjenjala ni za jednog drugog doktora.
Btw, i ja volim da mi se sve kaže u lice, ali trudnicama ipak treba prići na malo drugačiji način, sve se može vrlo lijepo reči, naročito ako te ja plaćam (mada mi plaćamo i one u državnoj službi, ali to je druga priča). A i da te ne plaćam, valjda je to ljudski?
denad74

#242 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by denad74 »

Pozdrav svima. Molim vas zna li neko da li je dr.Divanovic na godisnjem? I do kada?
Artemida84

#243 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Artemida84 »

denad74 wrote:Pozdrav svima. Molim vas zna li neko da li je dr.Divanovic na godisnjem? I do kada?
Pozz. Da, doktor je na godišnjem do 01. 08....
denad74

#244 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by denad74 »

Hvala puno na info. Meni bi hitno trebao,znas li mogu li zvati na mob da se narucim,ili moram cekati da pocne da radi? Samo jednom sam bila kod njega pa ne znam kako to funkcionise... Hvala unaprijed :-)
Kapri

#245 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Kapri »

Nejra Pasic je mnogima dosla glave :x Nebih nikada kod nje.Spahovic je najbolji nema sumnje.Bila sam i kod Frljak,sta da kazem,nista mi nije objasnila,neljubazna je
Goldyna

#246 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Goldyna »

Da li je neko koristio usluge ginekologa XY asocijacije u Sarajevu?
Artemida84

#247 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Artemida84 »

denad74 wrote:Hvala puno na info. Meni bi hitno trebao,znas li mogu li zvati na mob da se narucim,ili moram cekati da pocne da radi? Samo jednom sam bila kod njega pa ne znam kako to funkcionise... Hvala unaprijed :-)
Izvini, nisma prije vidjela poruku. Mislim da u svakom slucaju moras cekati kada pocne raditi, osim ako inace ides kod njega pa ti je on rekao drugacije... Pozz ;-)
butterfly_01

#248 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by butterfly_01 »

je li mi moze neko preporuciti zenskog ginekolga, ali strucnog i ljubaznog..samo da nije ova Frljak i nemam bas neko dobro iskustvo sa njom.. neljubazna i drska je bila prema meni..
Kapri

#249 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by Kapri »

butterfly_01 wrote:j.samo da nije ova Frljak i nemam bas neko dobro iskustvo sa njom.. neljubazna i drska je bila prema meni..
I prema meni
jedna tamo

#250 Re: Za djevojke i zene - ginekolog u Sa

Post by jedna tamo »

dugo sam išla kod privatnika jer nisam mogla ovjerit zdravstvenu jer mi privatnici nisu uplaćivali zdravstveno
elem odem nedavno na ilidžu kod dr.Branke prvi put došla... reko može kod nje, jer sad imam zdravstveno, nisam ni osjetila pregled :shock: fakat je nježna, uzela mi papu i to je to...
crnjak samo što ne vodi trudnice ak budem trudna, tak da se nikad nezna....
Post Reply