FK VELEŽ Mostar

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kmosst

#226 Re: FK VELEŽ

Post by kmosst »

Rodjeni uspostavljaju standarde: brzo vodstvo, pa drugi gol u prvom poluvremenu, onda gol protvnika pocetkom drugog, te furiozna zavrsnica sa jos dva gola u finisu...

Image
Crvena Tifoza

#227 Re: FK VELEŽ

Post by Crvena Tifoza »

Interesantan komentar, prenosim u cijelosti:
napisao VELEŽ MOSTAR JEDINA LJUBAV, Kolovoz 24, 2009

SAMO DA KAŽEM OVIM NEUPUĆENIM ULTRASIMA PAR STVARI POŠTO SAM JA BIO OVDJE U RATU I ZNAM BOLJE OD NJIH JER SU SE ONI TADA IGRALI PO SREDNJOJ BOSNI I PO KONJICU. MOŽA NIJE VAŽNO, ALI SAMO DA NAPOMENEM DA SAM STARIJI ČOVJEK, HRVAT, I DA ŽIVIM NA BULEVARU I NARAVNO NAVIJAM ZA VELEŽ OD KAD ZNAM ZA SEBE.E SAD IDEMO S ISTINOM.KAŽU DA SE VELEŽ UGASIO 1992. GODINE. E ZNATE LI VI ŠTA JE SVE POTREBNO DA SE VELEŽ UGASI? POTREBNO JE DA UPRAVA KLUBA STOPOSTOTNOM VEĆINOM (DAKLE SVI ČLANOVI UPRAVE) IZGLASAJU RASPUŠTANJE KLUBA I DA TO PREDSJEDNIŠTVO KLUBA POTPIŠE. E TO VAM JE POTREBNO DA SE VELEŽ UGASI. A ŠTA SE ZAPRAVO DESILO RATNE 1992. GODINE (I TO KRAJEM GODINE KAD SU SE ODNOSI U MOSTARU VEĆ POČELI ZATEZATI I NAKON ŠTO JE UBIJEN BLAŽ KRALJEVIĆ. DESILO SE TO DA SE ODRŽAVALA SJEDNICA UPRAVE KLUBA VELEŽA U PROSTORIJAMA KLUBA U RADIĆEVOJ ULICI U MOSTARU (TZV. ZAPADNI DIO) . NA TOM SASTANKU U TOJ UPRAVI SU SJEDILI I BOŠNJACI (TADA MUSLIMANI) I HRVATI I NEŠTO MALO SRBA POŠTO SU ONI VEĆ BILI VEĆINOM ISPARILI IZ MOSTARA. ČAK MOGU SA SIGURNOŠĆU REĆI DA JE U TOJ UPRAVI TAD ČAK BILO VIŠE HRVATA OD MUSLIMANA. POŠTO SE TAD MISLILO DA JE RAT U MOSTARU ZAVRŠEN, NITKO NIJE SANJAO HRVATSKO-BOŠNJAČKI SUKOM, ONDA SE NA TOM SASTANKU RASPRAVLJALO O SLJEDEĆIM AKTIVNOSTIMA KLUBA I ODRŽAVANJU PRIJATELJSKE UTAKMICE IZMEĐU VELEŽA I NEKOG KLUBA IZ HRVATSKE. SASTANAK JE TRAJAO POLA SATA I ONDA NA SASTANAK UPADA VOJNA POLICIJA HVO-A I POČINJE VRIJEĐATI UPRAVU KLUBA BOŠNJAKE NAZIVAJUĆI b******a, A HRVATE NAZIVAJUĆI SMEĆEM NARODA I KOMUNJARAMA. U SVOM TOM BIJESU POD PRIJETNJOM ORUŽJEM VOJNA POLICIJA HVO-A NAREĐUJE PREKID SJEDNICE I NAPUŠTANJE PROSTORIJA UZ OBRAZLOŽENJU DA SE RADI O SLUŽBENOM IZGONU KLUBA IZ TIH PROSTORIJA. TAKOĐER SU REKLI DA ĆE SVI DJELATNICI KLUBA KOJI SE NAĐU NA STADIONU POD BIJELIM BRIJEGOM U SLJEDEĆA 24 SATA BITI PROTJERANI, A ONI KOJI SE BUDU ODUPIRALI DA ĆE BITI UHIĆENI. TAKOĐER JE NAREĐENO DA SE SVI TROFEJI KLUBA KOJI SU SE NALAZILI U RADIĆEVOJ I NA STADIONU NA BIJELOM BRIJEGU NE SMIJU DIRATI TE DA ĆE SE VOJNA POLICIJA HVO-A ZA NJIH POBRINUTI. NARAVNO BACILI SU IH NA SMEĆE, I SAMO VELIKA HRABROST I DOBRA VOLJA NAŠEG DŽIDE IH JE SPASILA. NAKON TOGA SE VIŠE NIJEDNA SJEDNICA KLUBA NIJE ODRŽALA, A HRVATIMA JE ZABRANJENO I DA SPOMINJU VELEŽ KAO SVOJ KLUB NAKON TOG DANA. NEKOLIKO DANA PRIJE TOG INCIDENTA U MEĐUGORJU JE "OBNOVLJEN" RAD ZRINJSKOG. NAKON PROTJERIVANJA VELEŽA SA STADIONA I IZ RADIĆEVE ULICE, SVE SE SPREMALO ZA USELJAVANJE ZRINJSKOG POD BIJELI BRIJEG, ALI JE IZMEĐU OSTALOG STADION U MEĐUVREMENU PRETVOREN U LOGOR, A TEK NAKON SUKOBA 1994. ZRINJSKI PRESELJAVA NA BIJELI BRIJEG. U MEĐUVREMENU NELEGALNA MOSTARSKA OPĆINA KOJA NIJE BIRANA OD STRANE GRAĐANA MOSTARA PROGLAŠAVA GRADSKI STADION SLUŽBENO IZNAJMLJENIM HŠK ZRINJSKOM. E TO JE TA RATNA PRIČA KOJU MNOGI NEĆE DA POJME NI DAN DANAS. NIKAD VELEŽ NIJE UGAŠEN SAMO JE PROTJERAN. A SVE ONI KOJI SU SE KLELI U TAJ KLUB A U RATU NISU SMJELI PISNUTI DA GA ODBRANE, A POSLIJE RATA SU PLJUVALI PO NJEMU MOGU SAMO REĆI DA SU NAJVEĆI Š.U.PCI OVOG GRADA I DA SU ONI ZAPRAVO TI KOJI SU PRODALI SVOJE ROĐENE U NEKOM NACIONALNOM HIRU I ZANESENOSTI. MNOGI SE I DAN DANAS KAJU ZATO ŠTO SU TO URADILI PA SEBE TJEŠE TIME DA JE VELEŽ UGAŠEN 1992. GODINE, A I SAMI ZNAJU OVU ISTINU KOJU SAM VAM ISPRIČAO, MADA JE TO DANAS TABOO TEMA NA ZAPADNOJ STRANI. VELEŽ NIKAD NIJE UMRO NITI ĆE IKADA UMRIJETI DOK GOD IMA DOBRIH LJUDI KOJI GA VOLE. I NE MOGU SHVATITI OVE PRIJERATNE NAVIJAČE VELEŽA KOJI SAD ZA ZRINJSKI NAVIJAJU - PA KAKO IM SAMO NI MALO NIJE ŽAO VELEŽA U KAKVIM UVJETIMA IGRA I GDJE IGRA I KAKO MOGU SAMO DA SE ISMIJAVAJU NA RAČUN KLUBA KOJEG SU VOLJELI I SRCEM I DUŠOM? GDJE JE TAJ OSNOVNI KARAKTER KOJI ČINI ČOVJEKA ČOVJEKOM, ZAR JE I NJEGA RAT POJEO?
Crvena Tifoza

#228 Re: FK VELEŽ

Post by Crvena Tifoza »

i jos jedan....
Ono što sam ja kao klinac vidio događalo se još prije rata. Već sam kao mlađi volio Velež i Velež mi je bila glavna zanimacija. Na mom rođendanu se šuškalo o tome kako neko hoće da promjeni ime kluba u Zrinjski. Kao klinac nisam imao pojma zašto,ali sam nekako osjetio jezu od same pomisli na promjene.

Pobjedom nacionalnih korupsa u Jugoslaviji otac mi je u šetnji avenijom objasnio da ne treba da se bojim, da će on uraditi sve da nas zaštiti, da ćemo biti možda gladni, ali bezbjedni. Već tada je znao da će biti rata, jer na vlasti su bili Četnički orjentisane srpske stranke i ustaški orjentisane Bošnjačke i Hrvatske stranke. Ja nisam uopšte tada razumio zašto i ko želi da puca na mostar, i nisam imao pojma ko je i šta je Zrinjski... Nije me brinuo prazan stomak i opsada mostara, nije me čak brinulo to što će padati granate. Najviše me brinuo Velež koji sam već neko vrijeme redovno gledao.

Onda nekad oko 9.aprila od prilike padaju prve granate na moje naselje. S tom granatom Velež je ispario iz moje glave, a razmišljao sam iz hladnog podruma koliko ta jedna granata može da sruši i ko puca na nas.

Veleža se nisam sjetio do samog kraja " II. rata" kada sam našao svoj već okraćali dres, a u međuvremenu sam se prisjetio nekih stvari koje su se događale.

Pripadnici HVO-a i HOS-a (koji je tada navodno bio raspušten) su dolazili u naše naselje i odvodili Muslimane (pošto su srbe već ranije "razdužili"). Moji prijatelji su odvedeni na stadion. Kalašnjikovima se pucalo u reflektore, pjevalo se "Izlazite Muslimani, nema Tite da vas brani"...

Gledao sam svoje komšije na tom stadionu kako pune tribine s kojih su do juče pjevali zajedno sa nama koji smo imali te sreće da ostanemo u svojim stanovima.

Rat me natjerao da ranije sazrijem pa mi nije više bilo nimalo zbunjujuće to što se događa... međutim mučilo me pitanje šta se dogodilo sa Veležom, koji nikad nebi dopustio da njegov hram bude nečiji logor. Djeluje idiotski, ali prestalo me biti strah redovnih posjeta uniformisanih lica. Nije me bilo strah za ljude na "fakultetu" i ljude na stadionu. Nije me bilo strah ni za nas. Bio sam zgrožen idejom da Veleža više nema, da mojih prijatelja iz dvorišta nema i da su tu sada neki drugi klinci koje je nesreća dovela tu gdje ih je dovela.

Do dan danas niko nije znao objasniti šta se tačno dogodilo s Veležom i koja je mašinerija rehabilitovala ustaškog vampira koji je nakon što je ušao na Veležov stadion, ofarbao spomenik u bašti u kockice, a onda zauvjek zabranio Veležu da igra tu gdje je stvarao istoriju!

Do dan danas nisam uspio razumjeti zašto APSOLUTNO NIŠTA nije poduzeto da se to promjeni. Zašto je koncentracioni logor mjesto gdje fudbal igraju oni koji su pravili logore, a nikad mi neće biti jasno kako to da su tvorci tih logora dobili od DANAŠNJE DRŽAVE "PRIZNANJE ZA HUMANITARNI RAD" upravo zbog organizovanja "SABIRNIH CENTARA" u kojima se navodno čuvala sigurnost "nehrvatskog" puka. Dakle ova šupačka država i ljudi koje godinama biramo, uza sve što su nam uradili, nagradili su i zatvaranje svojih građana! Dali je onda potrebno tražiti odgovor šta se dogodilo Veležu tih godina?

Ja mislim da treba okupiti tadašnju upravu sa zadnjeg saziva i tražit od njih da se zajednički očituju o tim događanjima! I muslimane i hrvate iz gore pomenute priče.

To je Važno pogotovo sada, kad je Velež u prilici da zakorači na stare staze slave.
MaToUkOu

#229 Re: FK VELEŽ

Post by MaToUkOu »

Srećom, danas sam imao malo više vremena pa sam mogao dosta čitati i pisati po forumu.

Pročitao sam oba ova komentara i zaista su me, iako sam navijač Sarajeva baš dirnuli!

Ne bih ulazio u tumačenje ovih komentara, samo ću reći ovo:

Ja vam od srca želim da što prije, pa i ove godine postanete šampioni i da svima koji umanjuju vašu vrijednost dokažete da ste vi ipak jedan od naših najvećih klubova svih vremena! :thumbup:

Samo nastavite sa ovakvim igrama i rezultatima i budite bez brige! ;-)

Kad tad će proraditi savjest onih koji su ''nijemi'' i ''slijepi'' za ove stvari...nije to njihova volja, sve je to nametnuto silom a ''ničija nije do zore...'' kako se kaže. ;-)
MOSTARAC_

#230 Re: FK VELEŽ

Post by MOSTARAC_ »

Crvena Tifoza wrote:Interesantan komentar, prenosim u cijelosti:

SAMO DA KAŽEM OVIM NEUPUĆENIM ULTRASIMA PAR STVARI POŠTO SAM JA BIO OVDJE U RATU I ZNAM BOLJE OD NJIH JER SU SE ONI TADA IGRALI PO SREDNJOJ BOSNI I PO KONJICU. MOŽA NIJE VAŽNO, ALI SAMO DA NAPOMENEM DA SAM STARIJI ČOVJEK, HRVAT, I DA ŽIVIM NA BULEVARU I NARAVNO NAVIJAM ZA VELEŽ OD KAD ZNAM ZA SEBE.E SAD IDEMO S ISTINOM.KAŽU DA SE VELEŽ UGASIO 1992. GODINE. E ZNATE LI VI ŠTA JE SVE POTREBNO DA SE VELEŽ UGASI? POTREBNO JE DA UPRAVA KLUBA STOPOSTOTNOM VEĆINOM (DAKLE SVI ČLANOVI UPRAVE) IZGLASAJU RASPUŠTANJE KLUBA I DA TO PREDSJEDNIŠTVO KLUBA POTPIŠE. E TO VAM JE POTREBNO DA SE VELEŽ UGASI. A ŠTA SE ZAPRAVO DESILO RATNE 1992. GODINE (I TO KRAJEM GODINE KAD SU SE ODNOSI U MOSTARU VEĆ POČELI ZATEZATI I NAKON ŠTO JE UBIJEN BLAŽ KRALJEVIĆ. DESILO SE TO DA SE ODRŽAVALA SJEDNICA UPRAVE KLUBA VELEŽA U PROSTORIJAMA KLUBA U RADIĆEVOJ ULICI U MOSTARU (TZV. ZAPADNI DIO) . NA TOM SASTANKU U TOJ UPRAVI SU SJEDILI I BOŠNJACI (TADA MUSLIMANI) I HRVATI I NEŠTO MALO SRBA POŠTO SU ONI VEĆ BILI VEĆINOM ISPARILI IZ MOSTARA. ČAK MOGU SA SIGURNOŠĆU REĆI DA JE U TOJ UPRAVI TAD ČAK BILO VIŠE HRVATA OD MUSLIMANA. POŠTO SE TAD MISLILO DA JE RAT U MOSTARU ZAVRŠEN, NITKO NIJE SANJAO HRVATSKO-BOŠNJAČKI SUKOM, ONDA SE NA TOM SASTANKU RASPRAVLJALO O SLJEDEĆIM AKTIVNOSTIMA KLUBA I ODRŽAVANJU PRIJATELJSKE UTAKMICE IZMEĐU VELEŽA I NEKOG KLUBA IZ HRVATSKE. SASTANAK JE TRAJAO POLA SATA I ONDA NA SASTANAK UPADA VOJNA POLICIJA HVO-A I POČINJE VRIJEĐATI UPRAVU KLUBA BOŠNJAKE NAZIVAJUĆI b******a, A HRVATE NAZIVAJUĆI SMEĆEM NARODA I KOMUNJARAMA. U SVOM TOM BIJESU POD PRIJETNJOM ORUŽJEM VOJNA POLICIJA HVO-A NAREĐUJE PREKID SJEDNICE I NAPUŠTANJE PROSTORIJA UZ OBRAZLOŽENJU DA SE RADI O SLUŽBENOM IZGONU KLUBA IZ TIH PROSTORIJA. TAKOĐER SU REKLI DA ĆE SVI DJELATNICI KLUBA KOJI SE NAĐU NA STADIONU POD BIJELIM BRIJEGOM U SLJEDEĆA 24 SATA BITI PROTJERANI, A ONI KOJI SE BUDU ODUPIRALI DA ĆE BITI UHIĆENI. TAKOĐER JE NAREĐENO DA SE SVI TROFEJI KLUBA KOJI SU SE NALAZILI U RADIĆEVOJ I NA STADIONU NA BIJELOM BRIJEGU NE SMIJU DIRATI TE DA ĆE SE VOJNA POLICIJA HVO-A ZA NJIH POBRINUTI. NARAVNO BACILI SU IH NA SMEĆE, I SAMO VELIKA HRABROST I DOBRA VOLJA NAŠEG DŽIDE IH JE SPASILA. NAKON TOGA SE VIŠE NIJEDNA SJEDNICA KLUBA NIJE ODRŽALA, A HRVATIMA JE ZABRANJENO I DA SPOMINJU VELEŽ KAO SVOJ KLUB NAKON TOG DANA. NEKOLIKO DANA PRIJE TOG INCIDENTA U MEĐUGORJU JE "OBNOVLJEN" RAD ZRINJSKOG. NAKON PROTJERIVANJA VELEŽA SA STADIONA I IZ RADIĆEVE ULICE, SVE SE SPREMALO ZA USELJAVANJE ZRINJSKOG POD BIJELI BRIJEG, ALI JE IZMEĐU OSTALOG STADION U MEĐUVREMENU PRETVOREN U LOGOR, A TEK NAKON SUKOBA 1994. ZRINJSKI PRESELJAVA NA BIJELI BRIJEG. U MEĐUVREMENU NELEGALNA MOSTARSKA OPĆINA KOJA NIJE BIRANA OD STRANE GRAĐANA MOSTARA PROGLAŠAVA GRADSKI STADION SLUŽBENO IZNAJMLJENIM HŠK ZRINJSKOM. E TO JE TA RATNA PRIČA KOJU MNOGI NEĆE DA POJME NI DAN DANAS. NIKAD VELEŽ NIJE UGAŠEN SAMO JE PROTJERAN. A SVE ONI KOJI SU SE KLELI U TAJ KLUB A U RATU NISU SMJELI PISNUTI DA GA ODBRANE, A POSLIJE RATA SU PLJUVALI PO NJEMU MOGU SAMO REĆI DA SU NAJVEĆI Š.U.PCI OVOG GRADA I DA SU ONI ZAPRAVO TI KOJI SU PRODALI SVOJE ROĐENE U NEKOM NACIONALNOM HIRU I ZANESENOSTI. MNOGI SE I DAN DANAS KAJU ZATO ŠTO SU TO URADILI PA SEBE TJEŠE TIME DA JE VELEŽ UGAŠEN 1992. GODINE, A I SAMI ZNAJU OVU ISTINU KOJU SAM VAM ISPRIČAO, MADA JE TO DANAS TABOO TEMA NA ZAPADNOJ STRANI. VELEŽ NIKAD NIJE UMRO NITI ĆE IKADA UMRIJETI DOK GOD IMA DOBRIH LJUDI KOJI GA VOLE. I NE MOGU SHVATITI OVE PRIJERATNE NAVIJAČE VELEŽA KOJI SAD ZA ZRINJSKI NAVIJAJU - PA KAKO IM SAMO NI MALO NIJE ŽAO VELEŽA U KAKVIM UVJETIMA IGRA I GDJE IGRA I KAKO MOGU SAMO DA SE ISMIJAVAJU NA RAČUN KLUBA KOJEG SU VOLJELI I SRCEM I DUŠOM? GDJE JE TAJ OSNOVNI KARAKTER KOJI ČINI ČOVJEKA ČOVJEKOM, ZAR JE I NJEGA RAT POJEO?

tvoj ili si ga samo citirao?
komentirao sam ga na bljesku ali mi nisu post objavili (još uvijek)...
Crvena Tifoza

#231 Re: FK VELEŽ

Post by Crvena Tifoza »

Citirao...
adisio

#232 Re: FK VELEŽ

Post by adisio »

Crvena Tifoza dodji kod mene da gledamo Zrinjski sljedece sedmice, nemoj zaboravit salove. ZRINJSKI DO GROBA.
karanana

#233 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

adisio wrote:Crvena Tifoza dodji kod mene da gledamo Zrinjski sljedece sedmice, nemoj zaboravit salove. ZRINJSKI DO GROBA.
jesi siguran u ovo boldirano? vremena se mjenjaju brato, tako si i za velez pisao i sarao sprejom po zgradama pa dodje neki novi tim i promjeni te.
Crvena Tifoza

#234 Re: FK VELEŽ

Post by Crvena Tifoza »

CR9

#235 Re: FK VELEŽ

Post by CR9 »

Image[/quote]

mislim da Velez pored Hadzidzulbica ima jos jednog izvanrednog golmana a to je SANEL BORIC momak koji je dosao iz Amerike, znam jos dok je igrao za Zelju i zaista se radi ovanserijskom golmanu koji nikada u ZELJI nije dobi pravu priliku da brani na nekoj utakmici PL BiH.
Treba jos dodati da on nije primio gol u 7 prijateljskih utakmica koliko je branio...
Charuga
Globalni moderator

#236 Re: FK VELEŽ

Post by Charuga »

CR9 wrote:mislim da Velez pored Hadzidzulbica ima jos jednog izvanrednog golmana a to je SANEL BORIC momak koji je dosao iz Amerike, znam jos dok je igrao za Zelju i zaista se radi ovanserijskom golmanu koji nikada u ZELJI nije dobi pravu priliku da brani na nekoj utakmici PL BiH.
Treba jos dodati da on nije primio gol u 7 prijateljskih utakmica koliko je branio...
Eh sad vanserijski golman .. Da je tako kako ti kazes mislim da bi on ostao negdje u Evropi i igrao u nekoj jacoj ligi! Kojih sedam utakmica prijateljskih? Sa kojim ekipama? Nije valjda da racunas druge timove ekipa sa kojim su igrali nasi drugi timovi?
CR9

#237 Re: FK VELEŽ

Post by CR9 »

Plavih_11 wrote:
CR9 wrote:mislim da Velez pored Hadzidzulbica ima jos jednog izvanrednog golmana a to je SANEL BORIC momak koji je dosao iz Amerike, znam jos dok je igrao za Zelju i zaista se radi ovanserijskom golmanu koji nikada u ZELJI nije dobi pravu priliku da brani na nekoj utakmici PL BiH.
Eh sad vanserijski golman .. Da je tako kako ti kazes mislim da bi on ostao negdje u Evropi i igrao u nekoj jacoj ligi! Kojih sedam utakmica prijateljskih? Sa kojim ekipama? Nije valjda da racunas druge timove ekipa sa kojim su igrali nasi drugi timovi?

Vrijeme ce pokazati a ja ti garantujem da se radi o sjajnom golmanu... :-D :-D

Pozdrav
karanana

#238 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

sad u subotu, protiv laktasa, je bio veoma veoma dobar
ero_sa_onog_svijeta

#239 Re: FK VELEŽ

Post by ero_sa_onog_svijeta »

Crvena Tifoza wrote:Interesantan komentar, prenosim u cijelosti:

sve ovo stoji i vjerovatno je istina.

Međutim, kao jedan od onih koji je kao klinjo navijao prije rata za Velež a danas za Zrinjski, te s obzirom da se postavilo pitanje o karakteru tih ljudi, vrlo rado ću odgovoriti.

Zna se tko je prvi na utakmice pod B.B. prije rata počeo nositi nacionalističe zastave i zna se kakve su se parole počele isticarti tada i kome se klicalo dok je u Hrvatskoj počinjao rat.

Međutim, čak ni to nije razlog zašto se počelo navijati za Zrinjski. Isto kao što je netko ugasio Zrinjski 1945 godine koji je do tada bio klub u jako dobrim odnosima sa tadašnjim Veležom, očigledno je da je netko pokušao na isti način uništiti i Velež, i na svu sreću nije uspio. Jer da je uspio vjerovatno bi opet za 50 godina taj klub bio reaktiviran.

i stvarno sa pravom mislim da ''onaj Velež'' više ne postoji, i da je nestao početkom devedesetih, nije mi nimalo žao što sam navijao za '' taj'' Velež, a današnjem Veležu bez ikakve mržnje želim sve najbolje, da bude drugi iza Zrinjskog i to je to. Nadam se da će Mostar jednog dana imati normalan gradski derbi bez izgreda.

Netko rođen npr.1985 god. danas ima 24 godine, i on nezna za Velež , zbog budućnosti grada i Zrinjski i Velež treba prihvatiti kao jednu realnost.

Ustalom, neznam što se ima čuditi kako je netko mogao navijati prije za Velež a danas za Zrinjski. To je isto postaviti pitanje kako je netko mogao prije navijati za Jugoslaviju a iza 1992 godine za BiH iako je i tada Jugoslavija postojala.

Prema tome, nitko nas nije tjerao, imali smo pravo izbora .
Crvena Tifoza

#240 Re: FK VELEŽ

Post by Crvena Tifoza »

Samo zato sto ga je jedan dio navijaca tako reci odbacio od sebe, ne znaci da to nije taj isti klub.
Ako je jednom Bajevicu, Maricu, Semiru Tuce, Kodri, Sliskovicu to "taj" Velez, ljudima koji su igrali u istom
i gradili njegovu historiju, ne znam zasto bi mene ili nekog drugog trebao iko ubjedjivat jel' to "taj" Velez, il'
je to neki "drugi" Velez.
Jel' to taj isti Dinamo, Hajduk, Partizan , Zeljo, Sarajevo, Celik????
Sve su to neke price za samo uvjerenje, da to nije taj isti Velez, da bi masama dalo razloga da ga mrze, vole nesto
podmetnuno.
mostarac

#241 Re: FK VELEŽ

Post by mostarac »

Ili bola kratko i jasno sa izjavom da nije to taj Velez on sam sebe tjesi da nije karakterna kurva i da nije pljunuo sam na sebe i na nesto svoje i poceo da gotivi nesto sto su mu uvezli i nametnuli. Znam jeben je osjecaj kad ostanes sam sa sobom. Ne moram ja nista govoriti, niti bilo ko od nas, al mora biti jebeno kad navece legnes i padne ti napamet Velez i biti svjestan da si izdao. Kazu da se ljudi psiholoski najteze nose sa izdajom koju su pocinili. Na kraju krajeva zasto niko od vas koji ste navijali prije rata za Velez, nije zastitio taj klub od izgona i spaljivanja u tim vremenima, nego ste zdusno prihvatili zrinjski i na kraju krajeva sto niste reaktivirali velez pa taman da ste ga nazvali i HNK Velez. Smjesni su vam izgovori, ali ja opet kazem navece kad ostanete sami sa sobom, iako to necete nikad priznati, mora da je super osjecaj znati da si izdao ono sto nikad i niko na svijetu nije izdao - svoj klub. Ljudi mjenjaju zene, auta, izdaju i rodbinu, prijatelje, porodicu, ali se nije zabiljezilo da navijaci jednog kluba izdaju svoj klub, pokusaju ga unistiti kako bi poceli navijat za neki drugi koji im je neko donio. E to jos nije zabiljezeno, al vi spavate sa tim al pravda je spora i dostizna

KO U TUDJI VRT UDJE CRN LEBAC MESI U CRNOM PLEHU
NE POZELI NISTA TUDJE SVI SMRTNI GRESI U TOM SU GREHU

Image
kmosst

#242 Re: FK VELEŽ

Post by kmosst »

nesto mi pašu ovakve tabele, makar bile i prolazne!!!

Image

1. kolo

Image

4. kolo
karanana

#243 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

"nije to taj velez"?

hajde da si i u pravu. ali mi reci, jeli velez sam od sebe postao "nije to taj", ili su ljudi koji su zapoceli govoriti "nije to taj" i napravili tim da "ne bude taj"?
ero_sa_onog_svijeta

#244 Re: FK VELEŽ

karanana wrote:"nije to taj velez"?

hajde da si i u pravu. ali mi reci, jeli velez sam od sebe postao "nije to taj", ili su ljudi koji su zapoceli govoriti "nije to taj" i napravili tim da "ne bude taj"?
nemojte me pogrešno shvatiti.

Ja ću i dalje reći da je FK Velež u povijesti najveći kluB iz BiH.

Treba biti realan i zapitati se jeli danas Mujo ili Ante iz Banja Luke navijaju za Borac? Jeli danas Jovan iz Zagreba navija za Dinamo ili Hajduk iz Splita? Jeli iko iz BiH ( OSIM sRBA ) navijao 1998 godine za Jugoslaviju ili pak za BiH ?

Zrinjski je reaktivirao svoj rad. Znači nije ''napravljen'' već ''obnovljen''.

Svi oni navijači Veleža koji su pred rat išli pratili taj klub zna će tko je i kada počeo pjevati čudne pjesme i nositi čudne zastave, to nije nekakva tajna.

Ustalom, nitko nije nasilno tjeran da navija za Zrinjski a i dosta bošnjaka i srba navija za taj klub.
riko-ga

#245 Re: FK VELEŽ

Post by riko-ga »

ero_sa_onog_svijeta wrote:

Treba biti realan i zapitati se jeli danas Mujo ili Ante iz Banja Luke navijaju za Borac? Jeli danas Jovan iz Zagreba navija za Dinamo ili Hajduk iz Splita? Jeli iko iz BiH ( OSIM sRBA ) navijao 1998 godine za Jugoslaviju ili pak za BiH ?

Svi oni navijači Veleža koji su pred rat išli pratili taj klub zna će tko je i kada počeo pjevati čudne pjesme i nositi čudne zastave, to nije nekakva tajna.

Ustalom, nitko nije nasilno tjeran da navija za Zrinjski a i dosta bošnjaka i srba navija za taj klub :shock: :shock: :shock: :angry: .
Crvena Tifoza

#246 Re: FK VELEŽ

Post by Crvena Tifoza »

Ustalom, nitko nije nasilno tjeran da navija za Zrinjski a i dosta bošnjaka i srba navija za taj klub.

Jesi ti siguran da navijas za isti zrinjski? Jel to "taj zrinjski"? Klub 50 godina nije postojao, nepostoji niko ziv da se sjecao postojanja tog - hajmo reci kluba, mada je bio daleko od tog (nekakvo crkveno sportsko udruzenje), i sad ti nama prosipas filozofiju o tom nekom klubu koji je reaktiviran.

Nebi' rekao da ijedan covjek iz Zagreba navija za Hajduk iz Splita, ali sam siguran u to da bas jedan Jovan iz Zagreba navija za Dinamo.
Isto sam tako siguran i znam ljude koji su muslimani i da i dan danas navijaju za Hajduk, pa su cak redovni na domacim a i gostovanjima Hajduka - cak su isli i u Crnu Goru prosle godine na gostovanje.
Za to izneseno da dosta bosnjaka i srba navijaju za zrinjski - samo ti se mogu grohotom nasmijat. Vjerovatno ih je zrinjski zaludio svojom igrom i klub svojim stilom da su ostali bez daha. :lol:

Nego....ne zagadjuj temu, imas svoj klub, svoj pravac, svoju temu (mozda nemas vise :lol: ) - furaj svoje, znaci pedala. Ali neka se ovo desilo sto se desilo. Makar se vidjelo s kakvim se (ne)ljudima stajalo na tribini i pjevalo jednom najdrazem Velezu.
karanana

#247 Re: FK VELEŽ

Post by karanana »

solidan im je ovaj novi klupski sajt fkvelez . ba. samo kod ove opcije clanstvo, super je da se moze uclaniti online, ali nikakvog objasnjenja ni koliko kosta clanarina, ni kako uplatiti, ni za sta se konkretno pare od clanarine koriste, jer koliko ja sada kontam postoje dva clanstva i clanarine, jedno za FK a drugo za Red Army.
ero_sa_onog_svijeta

#248 Re: FK VELEŽ

Crvena Tifoza wrote:

Jesi ti siguran da navijas za isti zrinjski? Jel to "taj zrinjski"? Klub 50 godina nije postojao, nepostoji niko ziv da se sjecao postojanja tog - hajmo reci kluba, mada je bio daleko od tog (nekakvo crkveno sportsko udruzenje), i sad ti nama prosipas filozofiju o tom nekom klubu koji je reaktiviran.

Nebi' rekao da ijedan covjek iz Zagreba navija za Hajduk iz Splita, ali sam siguran u to da bas jedan Jovan iz Zagreba navija za Dinamo.
Isto sam tako siguran i znam ljude koji su muslimani i da i dan danas navijaju za Hajduk, pa su cak redovni na domacim a i gostovanjima Hajduka - cak su isli i u Crnu Goru prosle godine na gostovanje.
Za to izneseno da dosta bosnjaka i srba navijaju za zrinjski - samo ti se mogu grohotom nasmijat. Vjerovatno ih je zrinjski zaludio svojom igrom i klub svojim stilom da su ostali bez daha. :lol:

Nego....ne zagadjuj temu, imas svoj klub, svoj pravac, svoju temu (mozda nemas vise :lol: ) - furaj svoje, znaci pedala. Ali neka se ovo desilo sto se desilo. Makar se vidjelo s kakvim se (ne)ljudima stajalo na tribini i pjevalo jednom najdrazem Velezu.
eh tifoza, vidiš, prvo si citirao ogroman post gdje je postavljeno pitanje ljudima poput mene.
Odgovorim, bez ikakve provokacije, i sad ja nisam fer jer zagađujem temu????

hm., svašta.

Rekao sam svoje dao odgovor na zanimljivo ptanje.

ciao
sehic

#249 Re: FK VELEŽ

Post by sehic »

Leotar-Velež 0:1 :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
tarantula

#250 Re: FK VELEŽ

Post by tarantula »

1. Velež 5 4 1 0 15:3 13
2. Borac 5 4 1 0 9:3 13
3. Modriča 5 2 2 1 8:5 8
4. Laktaši 5 2 1 2 10:9 7
5. Željezničar 4 2 1 1 4:3 7
6. Zvijezda 5 2 1 2 5:7 7
7. Leotar 5 2 0 3 3:5 6
8. Slavija 4 1 2 1 2:3 5
9. Rudar 4 1 1 2 4:3 4