E pa eto, recimo, ja ne znam ni jednu ženu da se želi taslačit bez obaveza. A ona koja kaže da želi, laže. Uvijek su tu očekivanja da će to prerasti u nešto ozbiljnije, rijetko kada se to desi.JThomas wrote:donji je onaj ko je donji i ko se slabije postavio, a danas sve češće to može biti i muškarac.
"Veza bez obaveza"
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- cLo
#226 Re: "Veza bez obaveza"
-
senainter
#227 Re: "Veza bez obaveza"
Posteno, pa ko koga zajebe
Ah po toj teoriji ozenit ces i ti neku, ako vec nisi, koja je imala isto iskustvo a nece ti ga rec. Sve zavisi od te druge osobe kako procijenim da bi to mogla podnijeti. Ako procijenim da ne moze, necu, ako procijenim da moze spomenut cu kratko.
Inace kad se upoznajem s nekim, spominjem ljude koji su bitni, a ne ove nebitne.
Vidim da si ti neki veliki tradicionalista, sto je totalno suprotno od mojih shvatanja i nacina zivota. Al i tvoj nacin je ok, nismo svi isti, i ne vidimo svi stvari na isti nacin.
Nego ti provjeri za tu buducu, dobro se raspitaj da se i njoj nije omaklo ovakvo sta
Ah po toj teoriji ozenit ces i ti neku, ako vec nisi, koja je imala isto iskustvo a nece ti ga rec. Sve zavisi od te druge osobe kako procijenim da bi to mogla podnijeti. Ako procijenim da ne moze, necu, ako procijenim da moze spomenut cu kratko.
Inace kad se upoznajem s nekim, spominjem ljude koji su bitni, a ne ove nebitne.
Vidim da si ti neki veliki tradicionalista, sto je totalno suprotno od mojih shvatanja i nacina zivota. Al i tvoj nacin je ok, nismo svi isti, i ne vidimo svi stvari na isti nacin.
Nego ti provjeri za tu buducu, dobro se raspitaj da se i njoj nije omaklo ovakvo sta
- Big Ang
#228 Re: "Veza bez obaveza"
Zena u braku moze biti tretirana ko zadnje smece. Ako cemo realno. Osim toga zena nije predmet i nesto sto sluzi za zadovoljavanje potreba muskarca. I ona ima svoje potrebe.
-
REALISTA77
#229 Re: "Veza bez obaveza"
Danas su shvatanja donji/donja malo drugaciji,sve je stvar percepcije ne realnosti..
Recimo za muskarca je zena donja zato jer je on
,u takvoj vezi kako mu kurcu ceif,i to je njegovo shvatanje,a recimo zna biti u takvim a i slicnim vezama,zensko misljenje, da ona njega
zato jer joj on placa sve tj finansijski ga koristi,sad neka svako odluci ko je tu donji,pare se potrose,a tijelo,obraz,taj osjecaj da si covjek/cijenjenje sebe bi trebao zauvjek da ostaje,ali recimo da danas ljude boli uvo za to,jer recimo ja sam licno ponosan jer sam sam u zivotu teskom mukom sve stekao,i pazio/pazim svoje stare roditelje,pomazem,a neko je ponosan na sebe sto ga sa 30,40 roditelji pitaju,oblace,i sve ostalo,a on ko invalid,neznam nisam pametan,samo iznosim svoje misljenje 
Recimo za muskarca je zena donja zato jer je on
- Big Ang
#230 Re: "Veza bez obaveza"
Vrlo vjerovatno da zena unese malo vise emocija u vezu BO. Ali to ne znaci da je :donja, kurva, naguzena, ponizena...nije ba svako musko materijal za muza sta je vama

- cLo
#231 Re: "Veza bez obaveza"
Imale su mnoge fine cure to iskustvo, nije to pitanje promiskuiteta ili nemorala, nego loše procjene. Cura se zaljubi, momak se ne zaljubi, ona pristane na sve da bi bila s njim i eto ti ga zajeb.senainter wrote:Posteno, pa ko koga zajebe![]()
-
REALISTA77
#232 Re: "Veza bez obaveza"
Za tvoju informaciju ja svojoj zeni bio prvi i ponosan sam zbog toga,(nisam trazio,imo srece)i zato je jos vise volim,ali recimo vidis tvoje shvatanje je za tebe u redu,iako mu neces reci,zasto ako je u redu,i zasto on ne bi shvatio,ako je u redusenainter wrote:Posteno, pa ko koga zajebe![]()
- S4mpion
#233 Re: "Veza bez obaveza"
Sve to zavisi od osobe. Ako se ista ponaša kao predmet ili kao komad mesa onda jednostavno poprima osobine onoga u šta se pretvara i za to ne može kriviti nikoga trećeg.Big Ang wrote:Zena u braku moze biti tretirana ko zadnje smece. Ako cemo realno. Osim toga zena nije predmet i nesto sto sluzi za zadovoljavanje potreba muskarca. I ona ima svoje potrebe.
-
REALISTA77
#234 Re: "Veza bez obaveza"
S4mpion wrote:Sve to zavisi od osobe. Ako se ista ponaša kao predmet ili kao komad mesa onda jednostavno poprima osobine onoga u šta se pretvara i za to ne može kriviti nikoga trećeg.Big Ang wrote:Zena u braku moze biti tretirana ko zadnje smece. Ako cemo realno. Osim toga zena nije predmet i nesto sto sluzi za zadovoljavanje potreba muskarca. I ona ima svoje potrebe.
-
senainter
#235 Re: "Veza bez obaveza"
Ne znam sta tacno nije uredu, ako me pita reci cu mu, a necu mu unositi u lice informaciju koja nije bitna. Imala sam, ako ces vjerovati, i par dugih veza i niko nikad nije pitao za proslost. Proslost je iza nas, treba dalje. Sta neko ima, ili ja, da se sekiram oko stvari koje nisu vrijedne sekiracije, samo je to u pitanju, a nije pitanje laznog morala.
Drago mi je da si sretno ozenjen, i po meni je jedino to bitno, a ne koliko je ko koga u proslosti.
Drago mi je da si sretno ozenjen, i po meni je jedino to bitno, a ne koliko je ko koga u proslosti.
- Big Ang
#236 Re: "Veza bez obaveza"
Zena u braku se moze ponasati i osjecati ko komad mesa a ova u vezi bo ko princeza.S4mpion wrote:Sve to zavisi od osobe. Ako se ista ponaša kao predmet ili kao komad mesa onda jednostavno poprima osobine onoga u šta se pretvara i za to ne može kriviti nikoga trećeg.Big Ang wrote:Zena u braku moze biti tretirana ko zadnje smece. Ako cemo realno. Osim toga zena nije predmet i nesto sto sluzi za zadovoljavanje potreba muskarca. I ona ima svoje potrebe.
- S4mpion
#237 Re: "Veza bez obaveza"
I obratno, jel tako? Može se ona osjećati k`o princeza, a da je okolina smatra komadom mesa, jer njena djela govore o njoj najviše, uglavnom, sve je do nje.Big Ang wrote:Zena u braku se moze ponasati i osjecati ko komad mesa a ova u vezi bo ko princeza.S4mpion wrote:
Sve to zavisi od osobe. Ako se ista ponaša kao predmet ili kao komad mesa onda jednostavno poprima osobine onoga u šta se pretvara i za to ne može kriviti nikoga trećeg.
- Big Ang
#238 Re: "Veza bez obaveza"
Okolina ba pojma nema
Takve veze se obicno drze u tajnosti

- S4mpion
#239 Re: "Veza bez obaveza"
Joj anđo, kakva tajnost
da si muško i da se vrtiš u muškom društvu, vidjela bi kako se to plaho "taji" 
- Big Ang
#240 Re: "Veza bez obaveza"
S4mpion wrote:Joj anđo, kakva tajnostda si muško i da se vrtiš u muškom društvu, vidjela bi kako se to plaho "taji"
I opet to nista ne znaci za buducnost jedne zene. Ljudi moji kakvih sam se ja nemoralnih zena nagledala. I eno ih sretne i zadovoljne. Okolina ih postuje a znaju svi za proslost. A poznajem i ove fine, postene zene. Okolina ih sazaljeva. De ba...
- burek_in_space
#241 Re: "Veza bez obaveza"
Ne mogu ja ovoga vishe...da se ozheniti...
-
senainter
#242 Re: "Veza bez obaveza"
Big Ang wrote:S4mpion wrote:Joj anđo, kakva tajnostda si muško i da se vrtiš u muškom društvu, vidjela bi kako se to plaho "taji"
I opet to nista ne znaci za buducnost jedne zene. Ljudi moji kakvih sam se ja nemoralnih zena nagledala. I eno ih sretne i zadovoljne. Okolina ih postuje a znaju svi za proslost. A poznajem i ove fine, postene zene. Okolina ih sazaljeva. De ba...
- S4mpion
#243 Re: "Veza bez obaveza"
Pa niko nije rekao da te žene nemaju šansu za sreću, nađe se i za njih nekoBig Ang wrote:S4mpion wrote:Joj anđo, kakva tajnostda si muško i da se vrtiš u muškom društvu, vidjela bi kako se to plaho "taji"
-
senainter
#244 Re: "Veza bez obaveza"
U nasem drustvu, a i cini mi se u ljudskoj psihi vazi ona - Sto si gori to si bolji, nema to veze sa obrazom. Uvjerila se to 1000 puta ...
- Big Ang
#245 Re: "Veza bez obaveza"
Rano ti je. Nisi ti zreo za toga. A i jazuk jeburek_in_space wrote:Ne mogu ja ovoga vishe...da se ozheniti...
Last edited by Big Ang on 24/05/2014 13:21, edited 1 time in total.
- Big Ang
#246 Re: "Veza bez obaveza"
Cuj niko nije reko a osudjujete ko da ste pape licno 
- cLo
#248 Re: "Veza bez obaveza"
Ti se izgleda baš ne znaš da cijeniš. To kao tebi nije ponižavajuće biti samo nečija "desna ruka" dok on ne nađe vrijednu ženu? De ba, ne glumi da ti upravljaš situacijom, kada si ti tu malo bitnija od ostalih nebitnih samo zato što mu ti daš, a ostale nebitne ne. Ne razumijem kako to ne smatraš ponižavajućim.Big Ang wrote:Cuj niko nije reko a osudjujete ko da ste pape licno
- burek_in_space
#249 Re: "Veza bez obaveza"
Ima i zhena koje "upravljaju" u takvim vezama...ne treba biti iskljuchiv...
- Big Ang
#250 Re: "Veza bez obaveza"
cLo wrote:Ti se izgleda baš ne znaš da cijeniš. To kao tebi nije ponižavajuće biti samo nečija "desna ruka" dok on ne nađe vrijednu ženu? De ba, ne glumi da ti upravljaš situacijom, kada si ti tu malo bitnija od ostalih nebitnih samo zato što mu ti daš, a ostale nebitne ne. Ne razumijem kako to ne smatraš ponižavajućim.Big Ang wrote:Cuj niko nije reko a osudjujete ko da ste pape licno
Foe