moze, al da sjedimo svi u tisini, bez muzikebosmen wrote:
Morem li i ja?
Imam novi singl od Merlina pa cemo ga prIslusat
Dino Merlin - Comeback of 2007
Moderator: _BataZiv_0809
- Bosanac_21
....Neka padaju cuskije,
neka me sevdah opije,
dzaba srce bez tebe ne umije ....

Upravo je ta isvirala, sad slijedi i Halkan:
Ne zaboravi, opaaaa
usne sto bez rijeci kazu,
da te vole, da ne lazu,
ne zaboravi, sjeti me se ti,
ne zaboravi moja ljuuuubavi .......
p.s. udrite brigu na veselje, dosta vise handrenja Dine, cojk ima svoju muziku
i kome se svidja nek slusa - kome ne, nek slusa njesta drugacijega
neka me sevdah opije,
dzaba srce bez tebe ne umije ....
Ne zaboravi, opaaaa
da te vole, da ne lazu,
- Neelix
ne kontam sto si se uopste uclanio na forum? zasto onda raspravljati iocemu?Bosanac_21 wrote:....Neka padaju cuskije,
neka me sevdah opije,
dzaba srce bez tebe ne umije ....![]()
Ne zaboravi, opaaaa
da te vole, da ne lazu,
-
Kikica_mala
Prvo, ja mislim da ovdje niko ne prica o kvalitetu, jer o kvalitetu se ne moze pricati kad ga nema, prema tome, nemamo nista sto bi mogli mjeriti.bosmen wrote: Da,ali sta je mjerilo?
Volim i bjelo dugme,nije problem
Ali zar ne mislis da Merlin napravi pauzu od petnaestak godina pa lupi kartu 30 km,ne bi napunio Kosevo
Bijelo Dugme ga je napunilo zbog toga,exkluzivitet i marketing
Jel mislis da je i pola posjetilaca culo i jednu pjesmu od U2 koji su bili na njihovom koncertu?
Jel mislis da Merlin ne bi napunio marakanu sa kartom od 30 KM?
Mene samo zanima mjerilo?
Sarajevo napuni Kosevo sa skupljom kartom nego sa jeftinijom
Paradoks ili?
Mislis da je sad protiv Dinama bila besplatna karta da bi bilo mnogo vise raje?Vise da ali mnogo vise ne bi sigurno
Nije to uopste mjerilo
MOzda je bezze poredjenje sa MojUmmete,karte su bile poprilicno poskupe a vecina onih koji znaju sta je kvalitet se je razumjevala i u to pa se ismijavala.A napuni se Kosevo.Nije vazno zbog cega ali napuni se
I drugo, ovdje je u pitanju kradja. Kao objasnjenje upotrijebio bih da se radi o necemu za sta se ide u muriju.
Da citiram nekoga od prije:
"Sve to sto i ti napisao bilo bio lijepo i tacno, kad BH Telecom ne bi bio JAVNA USTANOVA, koja mora sve od toalet papira do Dine Merlina nabavljati prema Zakonu o javnim nabavkama!!!!
Mora postojati tender, i on mora biti javan!
Ukazi mi na to gdje je taj tender objavljen i koji su njegovi uvjeti? Kako to da se prijavio samo Dino Merlin, a ne i Regina ili TBF ili Magazin ili Halid Bešlić ili Željko Joksimović naprimjer.
I oni od toga zive, zar ne?
Dakle samo me argumentuj, a nemoj mi palamuditi o rodoljublju i umjetnickim slobodama i ukusima."
Dakle sve se svodi na jednostavno pitanje, kako to da Dino dobije od BH Telecoma placeni koncert za 11.000 ljudi, i placeno izdavanje cijelog albuma?
Svi znamo da javnog tendera nije bilo, znaci neko je nacinio kriminalno djelo, i to bi neko u ovoj drzavi trebao da istrazi.
Dakle, Bosmen, objasni mi kako to da sa svojim stavom stajes na stranu kriminalaca iz Telecoma i Dine, i sta te oprijedjelilo da ih podrzavas?
- chuchumbamayumbe
Ovo o tenderu je tačno.
A u Telekomu rade takvi lopovi i profiteri, da je to katastrofa.
Katica 15k KM. Kaze mi jaran, babuka mu radi u Telekomu, plate inzinjera 3-4k KM! A penzioneri se hvataju za glavu zbog poskupljenja štruce hljeba! A imaju tolike plate zato što ih mi plaćamo, a oni nabili sebi bod, svi u talu, šute i zarađuju. A drzavna su firma, a ponasaju se ko da su djl. Zasto bi Katica (ili ko god ga je nasljedio) imao 15k KM platu, a prosjecna penzija 250km? Zasto ne bi imao platu 2k, a ostatak da se doda penzionerima, javnim kuhinjama???
I onda se još rastaljuju sa starim prevarantom Dinom, meni pola-tebi pola. Svima dobro, a Ummet bleji li bleji.
Ka ga jebe!
A u Telekomu rade takvi lopovi i profiteri, da je to katastrofa.
Katica 15k KM. Kaze mi jaran, babuka mu radi u Telekomu, plate inzinjera 3-4k KM! A penzioneri se hvataju za glavu zbog poskupljenja štruce hljeba! A imaju tolike plate zato što ih mi plaćamo, a oni nabili sebi bod, svi u talu, šute i zarađuju. A drzavna su firma, a ponasaju se ko da su djl. Zasto bi Katica (ili ko god ga je nasljedio) imao 15k KM platu, a prosjecna penzija 250km? Zasto ne bi imao platu 2k, a ostatak da se doda penzionerima, javnim kuhinjama???
I onda se još rastaljuju sa starim prevarantom Dinom, meni pola-tebi pola. Svima dobro, a Ummet bleji li bleji.
Ka ga jebe!
- Better Man
koševo je bilo sve samo ne puno na Moj Umete! Ni 20 hiljada nije bilo na tom seoskom teferiću!Kikica_mala wrote:Prvo, ja mislim da ovdje niko ne prica o kvalitetu, jer o kvalitetu se ne moze pricati kad ga nema, prema tome, nemamo nista sto bi mogli mjeriti.bosmen wrote: Da,ali sta je mjerilo?
Volim i bjelo dugme,nije problem
Ali zar ne mislis da Merlin napravi pauzu od petnaestak godina pa lupi kartu 30 km,ne bi napunio Kosevo
Bijelo Dugme ga je napunilo zbog toga,exkluzivitet i marketing
Jel mislis da je i pola posjetilaca culo i jednu pjesmu od U2 koji su bili na njihovom koncertu?
Jel mislis da Merlin ne bi napunio marakanu sa kartom od 30 KM?
Mene samo zanima mjerilo?
Sarajevo napuni Kosevo sa skupljom kartom nego sa jeftinijom
Paradoks ili?
Mislis da je sad protiv Dinama bila besplatna karta da bi bilo mnogo vise raje?Vise da ali mnogo vise ne bi sigurno
Nije to uopste mjerilo
MOzda je bezze poredjenje sa MojUmmete,karte su bile poprilicno poskupe a vecina onih koji znaju sta je kvalitet se je razumjevala i u to pa se ismijavala.A napuni se Kosevo.Nije vazno zbog cega ali napuni se
I drugo, ovdje je u pitanju kradja. Kao objasnjenje upotrijebio bih da se radi o necemu za sta se ide u muriju.
Da citiram nekoga od prije:
"Sve to sto i ti napisao bilo bio lijepo i tacno, kad BH Telecom ne bi bio JAVNA USTANOVA, koja mora sve od toalet papira do Dine Merlina nabavljati prema Zakonu o javnim nabavkama!!!!
Ukazi mi na to gdje je taj tender objavljen i koji su njegovi uvjeti? Kako to da se prijavio samo Dino Merlin, a ne i Regina ili TBF ili Magazin ili Halid Bešlić ili Željko Joksimović naprimjer.
I oni od toga zive, zar ne?
Dakle samo me argumentuj, a nemoj mi palamuditi o rodoljublju i umjetnickim slobodama i ukusima."
Dakle sve se svodi na jednostavno pitanje, kako to da Dino dobije od BH Telecoma placeni koncert za 11.000 ljudi, i placeno izdavanje cijelog albuma?
Svi znamo da javnog tendera nije bilo, znaci neko je nacinio kriminalno djelo, i to bi neko u ovoj drzavi trebao da istrazi.
Dakle, Bosmen, objasni mi kako to da sa svojim stavom stajes na stranu kriminalaca iz Telecoma i Dine, i sta te oprijedjelilo da ih podrzavas?
-
MUNAFIK
Ovdje i dalje prica o Dini a sve ko fol ne interesuje ih Dino a 11 strana ispisali o njemu hahaha jadni ste jadni
a Tender i te gluposti, ma smesno, redi se o ugovoru izmedju Dine i telekoma u kojem svi dobijaju a valjda cu i ja kartu da dobijem i ja zadovoljan
a Telekom krade sa ili bez Dine, i prije i poslije njega, to je vec jedna druga stvar i druga prica...
a Tender i te gluposti, ma smesno, redi se o ugovoru izmedju Dine i telekoma u kojem svi dobijaju a valjda cu i ja kartu da dobijem i ja zadovoljan
- chuchumbamayumbe
Hajde ba MUNAFIK, smesan si ti i jadan, ne moras se odmah vrijedjati...MUNAFIK wrote:Ovdje i dalje prica o Dini a sve ko fol ne interesuje ih Dino a 11 strana ispisali o njemu hahaha jadni ste jadni![]()
![]()
![]()
a Tender i te gluposti, ma smesno, redi se o ugovoru izmedju Dine i telekoma u kojem svi dobijaju a valjda cu i ja kartu da dobijem i ja zadovoljan![]()
![]()
a Telekom krade sa ili bez Dine, i prije i poslije njega, to je vec jedna druga stvar i druga prica...
Bas bih volio da dobijes kartu za koncert svog idola, pa da vam se desi
"Al' ne mislim da pijem, ja to ne smijem, ja potpuno trijezan umireeeem!"
A ja odoh sa drustvom na po dupli.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
nema problemaKarabajaX wrote:A zasto se ti hvatas toga "ne znas me". Je li bi trebalo da te znam? Ko si ti da me zanimas? Na koncu koliko kuzis stvari trebao-la bi da si do sad skontao-la da je i samo ova nasa jadna Bosna postala provincija - kad vec govorim o tome - na to sam i mislio. Sta si sec odmah uvrijedio-la zbog tako neceg? Ako te bas toliko vrijedja - sorry, ali jos uvjek ostajem pri svom stajalistu da ste manje-vise svi subjektivni i da bi trebalo prizemljiti temu, jer, naprosto ovakve diskusije nece promjeniti nista. Ko je volio Dinu i dalje ce ga voljeti i tako to ide. Mislis da sam ja lud za Dinom. Ma, zaboli me covjece za njim, ali mi onako k'o covjeku smeta ovolika mrznja prema nekome ko je, fakat, uspjesan. Pa, dokle cemo biti takvi da nam smetaju ljudi koji nesto uspiju u zivotu?dawn_upon_dawn wrote:hm, vidis, meni smeta kad pistojne forumase vrijedjaju zato sto ne znaju sta bi im drugo rekli - zato reagiram. neke su reakcije, vidis, cisto moralna obavezaKarabajaX wrote: Je li ti to prepoznas sebe u ovim uvrijedjenim?nije sramota biti iz provincije, nego biti papak. a onaj ko vrijedja umjesto da razgovara je papak pa makar provristo na najsivljem asfaltu velegrada. a i pozivanje na merlina kao na neku gradsku ikonu isto tako mi govori o tome ko je papak a ko nije
prema tome, mozes mi reci sta god zelis, to i dalje nece biti ni rasprava ni razgovor, nego cisto vrijedjanje jer o meni ne znas nista. a vec si mi se predstavio.
a cinjenica da odgovaras samo na zadnji a ne na ostali dio moga posta govori mi da si tu samo da uvrijedis.
da je ova rasprava religijska i politicka, vec bi davno pali banovi.
slazem se, ne moras nista znati o meni osim virtuelnog nicka, niti je potrebno, ali je upravo zbog toga vrijedjanje kontraproduktivno - zaista mozes uvrijediti samo one koje poznajes, a ovako je samo provokacija. jer, ne slusam ni jedan od tih plagijatora, priznatih ili ne
mene nisi uvrijedio, ali to je nebitno, nekoga jesi
a to se i odnosi na one optuzbe od strane nekih forumasa na nacionalnoj osnovi
u svakom slucaju, cesto sam svjedok da je rasprava o merlinu uvijek ispolitizirana... ili ovog karaktera. je li zivimo u istoj drzavi? danas svako ko je na "pravom" mjestu u pravo vrijeme sa pravim ljudima
- Tesssa
chuchumbamayumbe wrote:Hajde ba MUNAFIK, smesan si ti i jadan, ne moras se odmah vrijedjati...MUNAFIK wrote:Ovdje i dalje prica o Dini a sve ko fol ne interesuje ih Dino a 11 strana ispisali o njemu hahaha jadni ste jadni![]()
![]()
![]()
a Tender i te gluposti, ma smesno, redi se o ugovoru izmedju Dine i telekoma u kojem svi dobijaju a valjda cu i ja kartu da dobijem i ja zadovoljan![]()
![]()
-
MUNAFIK
tebi tvoje meni moje i svi sretnichuchumbamayumbe wrote:Hajde ba MUNAFIK, smesan si ti i jadan, ne moras se odmah vrijedjati...MUNAFIK wrote:Ovdje i dalje prica o Dini a sve ko fol ne interesuje ih Dino a 11 strana ispisali o njemu hahaha jadni ste jadni![]()
![]()
![]()
![]()
-
kikiricky
mislim da se ovdje previse ulayi u detalje i pominju se neke teye koje su nebitne...ovo je tryisna ekonomija i ona kao takva diktira svoje standarde i iskreno mi je draye da je dino sa telecomom nego iko drugi
u inat dusmanima.......
btw. pjesma je super, to smo vec navikli od dine i tu nema nista novo....
ohladite malo,kome se slusa nek slusa kome se ne slusa,prst u uho ....i cao!
u inat dusmanima.......
btw. pjesma je super, to smo vec navikli od dine i tu nema nista novo....
ohladite malo,kome se slusa nek slusa kome se ne slusa,prst u uho ....i cao!
-
sabanss
Ovo veze sa vezom nema, procitajte statut BH Telecoma i zakon pa cete vidjeti da se tender ne mora raspisivati.suzana20 wrote: Da citiram nekoga od prije:
Svi znamo da javnog tendera nije bilo, znaci neko je nacionio krminalno djelo, i to bi neko u ovoj drzavi trebao da istrazi.
Ovo pogotovo veze sa vezom nema.chuchumbamayumbe wrote: Ovo o tenderu je tačno.
A drzavna su firma, a ponasaju se ko da su djl. Zasto bi Katica (ili ko god ga je nasljedio) imao 15k KM platu, a prosjecna penzija 250km? Zasto ne bi imao platu 2k, a ostatak da se doda penzionerima, javnim kuhinjama???
Telecom nije drzavna firma, drzava (tacnije entitet) ne moze odredjivati plate u Telecomu direktno i tender se nije morao raspisati.
Telecom je od ovoga imao vise koristi nego stete.
Ne pljujte po Telecomu sa tolikim neznanjem i zaviscu. O njegovom poslovanju se moze napisati puna knjiga zamjerki i nepravilnosti ali ovo nije jedna od njih.
- chuchumbamayumbe
Slažem se... Živio!MUNAFIK wrote:tebi tvoje meni moje i svi sretnichuchumbamayumbe wrote:Hajde ba MUNAFIK, smesan si ti i jadan, ne moras se odmah vrijedjati...MUNAFIK wrote:Ovdje i dalje prica o Dini a sve ko fol ne interesuje ih Dino a 11 strana ispisali o njemu hahaha jadni ste jadni![]()
![]()
![]()
![]()
A ja odoh sa drustvom na po dupli.![]()
- chuchumbamayumbe
Čiji je Telekom? -90% u vlasnistvu Federacije.sabanss wrote:Ovo veze sa vezom nema, procitajte statut BH Telecoma i zakon pa cete vidjeti da se tender ne mora raspisivati.suzana20 wrote: Da citiram nekoga od prije:
Svi znamo da javnog tendera nije bilo, znaci neko je nacionio krminalno djelo, i to bi neko u ovoj drzavi trebao da istrazi.
Ovo pogotovo veze sa vezom nema.chuchumbamayumbe wrote: Ovo o tenderu je tačno.
A drzavna su firma, a ponasaju se ko da su djl. Zasto bi Katica (ili ko god ga je nasljedio) imao 15k KM platu, a prosjecna penzija 250km? Zasto ne bi imao platu 2k, a ostatak da se doda penzionerima, javnim kuhinjama???
Telecom nije drzavna firma, drzava (tacnije entitet) ne moze odredjivati plate u Telecomu direktno i tender se nije morao raspisati.
Telecom je od ovoga imao vise koristi nego stete.
Ne pljujte po Telecomu sa tolikim neznanjem i zaviscu. O njegovom poslovanju se moze napisati puna knjiga zamjerki i nepravilnosti ali ovo nije jedna od njih.
Zbog čega se mora dati tender za svaku nabavku preko 100km? Je li i tu grijesim? A ko upravlja Telekomom, to je drugo pitanje... Pljujem ja na Telekom i na one koji ga brane, pogotovu na one koji ne pljuju zajedno sa mnom kada kazem da je Katica imao 15k platu, a i nasljednik će. I da, zavidan sam zato sto oni imaju tolike plate, a prosjecna plata u Federaciji 650km! Javno preduzece, a sami sebi nabili plate da ne mogu vise, kako ih samo nije sramota!
Izvinjavam se za off topic!
-
sabanss
Posrecilo im se... Ja tu poziciju ne bih odbio, cisto sumnjam da bi je odbio bilo ko zdrave pameti...chuchumbamayumbe wrote:Čiji je Telekom? -90% u vlasnistvu Federacije.
Zbog čega se mora dati tender za svaku nabavku preko 100km? Je li i tu grijesim? A ko upravlja Telekomom, to je drugo pitanje... Pljujem ja na Telekom i na one koji ga brane, pogotovu na one koji ne pljuju zajedno sa mnom kada kazem da je Katica imao 15k platu, a i nasljednik će. I da, zavidan sam zato sto oni imaju tolike plate, a prosjecna plata u Federaciji 650km! Javno preduzece, a sami sebi nabili plate da ne mogu vise, kako ih samo nije sramota!
Za tender grijesis, moze se ici i na direktni sporazum do 3000 KM, medjutim tu se radi o nabavkama a ne o marketinskim ugovorima. Jesi li ikad vidio da je neko raspisao tender za zakup vremena u TV programu? Ili mislis da bi za davanje oglasa u novinama trebali raspisivati tender jer bi najpovoljnije uslove mogao imati "Glas Kalinovika"?
- chuchumbamayumbe
Ma ja, samo naprijed deri bijedu, kradi, uzimaj koliko mozes.sabanss wrote:Posrecilo im se... Ja tu poziciju ne bih odbio, cisto sumnjam da bi je odbio bilo ko zdrave pameti...chuchumbamayumbe wrote:Čiji je Telekom? -90% u vlasnistvu Federacije.
Za tender grijesis, moze se ici i na direktni sporazum do 3000 KM, medjutim tu se radi o nabavkama a ne o marketinskim ugovorima. Jesi li ikad vidio da je neko raspisao tender za zakup vremena u TV programu? Ili mislis da bi za davanje oglasa u novinama trebali raspisivati tender jer bi najpovoljnije uslove mogao imati "Glas Kalinovika"?
Daj reci da su lopovi i da to sto rade (tolike plate, dogovori ispod stola...) ne valja i nece mi biti zao.
Ovako ispade da im ti sve osobravas, haman i da ih branis!
- Neelix
moraju i za marketing raspisivat tendere, radio sam na jednom takvom. a sto se tice "glasa kalinovika", u tenderu se postave uslovi o gledanosti/pokrivenosti/citanosti/tirazu i sl koje ponudjac mora ispuniti...sabanss wrote:Posrecilo im se... Ja tu poziciju ne bih odbio, cisto sumnjam da bi je odbio bilo ko zdrave pameti...chuchumbamayumbe wrote:Čiji je Telekom? -90% u vlasnistvu Federacije.
-
basta sljezove boje
in medias res, sule! PeMzija, peMzija, ...sulesavic wrote:Dino, Dino, Dino!
Idi konačno u penziju...
"otkrit cu ti tajnu" je utush a jedva cekam da cujem cijeli CD da vam otkrijem tajnu koga je ovaj put "koverirao"
-
basta sljezove boje
kada bi Dino znao strane jezike, talijanski, bugarski, wolof (najrasprostranjeniji jezik Senegala) ili engleski puno bi mu vise ljudi dolazilo na koncerte
evo kako raja sirom svijeta odvaljuje na Dinine hitove
Bugarska: http://www.youtube.com/watch?v=0P996FJCS1o
Italija: http://www.youtube.com/watch?v=Y5UcaMEC90w
Senegal: http://www.youtube.com/watch?v=0CjrVxRdIMc
Engleska: http://www.youtube.com/watch?v=uEu62KQigJM
- Amazonka27
- Better Man
Nakon ovog samo budala može Dinu Merlina smatrati umjetnikom, a ne jednim običnim plagijatorom! Postavlja se pitanje da li je i jednu pjesmu on napravio ili je ustvari ukrao!?basta sljezove boje wrote:kada bi Dino znao strane jezike, talijanski, bugarski, wolof (najrasprostranjeniji jezik Senegala) ili engleski puno bi mu vise ljudi dolazilo na koncerte![]()