Trenutno mi je u Saču najbolja pita, prije je bila Bosna al se pokvarila (masna)...piupiu wrote:vratnik wrote:Za bozu, samo tip-top. (kod topa)![]()
Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
- negativ
#226 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
-
kijameta
#227 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Hehhe pravi socrealisticki stimung je bio.Vlasnik je bio Albanac,pite onako,mogle su proci ali nema je ionako od marta 92.riko-ga wrote:Ja majko draga koja ja je to rupa bila.A pite tu i tamo.Jeo prije prestave par puta.ja davno je to bilo i Vardar i Radnik i Sutjeska................Compact wrote:Sjeća li se ko "Vardara", preko puta kina Radnik?!
Bosna je dobra,pa i MM kod veterine.Mada mi nijedno nije usput.Zato sam se zadnje vrijeme navukao u buregdzinici u Misirbinoj(ne znam ime) iza BBI-a prave 'guzvane' pite a na to sam slab skroz.
-
Downunda
#228 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
"Mi smo Pitari - najjači smo najjači"
- atom62
#229 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
najblolja je buregdzinca lejla kod taksi stajalista - iza katedrale.
vlasnici sarajlije, vise od 20 godina, kuharica bosanka, kvalitet odlican kao i higijena.
vlasnici sarajlije, vise od 20 godina, kuharica bosanka, kvalitet odlican kao i higijena.
-
MILCHO & JV
#230 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Svima najtoplije preporučujem buregdžinicu "SENDI" tržni centar Dobrinja 2 - kod nekadašnje fontane, ko god dođe na Dobrinju treba da proba
-
DZIIIN
#231 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
NAJBOLJA PITA JE KOD DZINOVICA NA CARSIJI......PITA SA TRADICIJOM OD PREKO 70 GODINA....I DAN DANAS JE ISTA.....STARA GRADSKA RAJA....NISU SIPTARII......
- bellisperennis
- bellisperennis
#233 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
ja mogu hvaliti jami pite. zato što jedine liče na domaću. Ako ti ne znaš šta je domaća pita ok. Moj momak čiji stomak inače može podnijet baš svašta u Bosni se otrovo, pa brate mili ono nije goveđe meso, prije da je pseće i to staro. Užas!! isti slučaj i sa onom buregdžinicom u ulici koševo, ne znam kako se zove.Toffee karamela wrote:Ja stvarno ne znam kako neko može hvaliti Jami pite. Pa ljudi to kada se donese kući, pet cm masnog sloja se vidi na njoj, golim okom. Jednom sam imala nesreću da zagrizem u to, danima nisam mogla doći sebi. Ko je uopšte lud kupovati nešto takvo pored hiljada buregdžinica u SA, pa i ona najgora bolja mi je od Jamijeve.
Slažem se s ovima koji kude pitu u Bosni. I ja sam tu jela godinama, dok nisam počela polako skontavati da ima nečeg previše tečnog u njoj-jal vode jal ulja nisam na čisto. Ukus joj je za 10, ali ipak nije to to....
Bosanski burek kod stadiona je san. Pita nije premasna ni prevodenasta, baš onakva kakva i treba bit.
Mljac
- Vragolan
#234 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
nazalost smajlikoji povracabellisperennis wrote:JAMI
najbolja pita je sac na carsiji, nagib, bosna na carsiji nako kako kad, index na a.polju nako, ono na stupu kod esmeralde je takodje dobro
-
travnik27
#235 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Vardar je bio pored kafane "Triglav" bas preko puta kina radnik, a pitu jedi u tek, odnosno novootvorenim pitarama i tamo gdje vidis guzvu pred golom.Oni ostali su trovaci sto cekaju nove zrtve da im uvale burek sa 40% vlaznosti ?? i zelju sa 60%. Prijatno i ne zaboravite se pomolit prije nego je pojedete.kijameta wrote:Hehhe pravi socrealisticki stimung je bio.Vlasnik je bio Albanac,pite onako,mogle su proci ali nema je ionako od marta 92.riko-ga wrote:Ja majko draga koja ja je to rupa bila.A pite tu i tamo.Jeo prije prestave par puta.ja davno je to bilo i Vardar i Radnik i Sutjeska................Compact wrote:Sjeća li se ko "Vardara", preko puta kina Radnik?!
Bosna je dobra,pa i MM kod veterine.Mada mi nijedno nije usput.Zato sam se zadnje vrijeme navukao u buregdzinici u Misirbinoj(ne znam ime) iza BBI-a prave 'guzvane' pite a na to sam slab skroz.
Last edited by travnik27 on 10/03/2010 09:35, edited 1 time in total.
- karanana
#236 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
jami je tako mastan i slan da je to za ne povjerovat. uzmes onaj zvrkic, stisnes ga ko spuzvu a mast curi ko kad cijedis vodu.
MM na malti, MM preko puta srednje ekonomske. ne znam jeli to isti vlasnik, ali je jos na par mjesta vidim MM ali nisam probo.
MM na malti, MM preko puta srednje ekonomske. ne znam jeli to isti vlasnik, ali je jos na par mjesta vidim MM ali nisam probo.
- Vragolan
#237 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
a o zgaravici da ne pricamo, fujkaranana wrote:jami je tako mastan i slan da je to za ne povjerovat. uzmes onaj zvrkic, stisnes ga ko spuzvu a mast curi ko kad cijedis vodu.MM na malti, MM preko puta srednje ekonomske. ne znam jeli to isti vlasnik, ali je jos na par mjesta vidim MM ali nisam probo.
-
kanoute
#238 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
pozdrav...
...ne procitah sve pa ne znam jeste li spomenuli, ima sasvim pristojna buregdzinica na cobaniji , preko puta parkica, niže dzamije u pravcu prema drveniji...frajer ti nareze pitu na zalogaje ti je samo progutas hehehehe a nije masna nimalo neg taman...
...Bosna - odron
...Sac na carsiji - ekstra
...Forino - buredzici ok
...ne procitah sve pa ne znam jeste li spomenuli, ima sasvim pristojna buregdzinica na cobaniji , preko puta parkica, niže dzamije u pravcu prema drveniji...frajer ti nareze pitu na zalogaje ti je samo progutas hehehehe a nije masna nimalo neg taman...
...Bosna - odron
...Sac na carsiji - ekstra
...Forino - buredzici ok
- Djokej
#239 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Ne znam jel iko jeo Mevline mantije.. Imala je radnju u šopingu na Grbavici pored onog čike sto pravi strašne donere.. Sad je negdje kod ELPI-ja...
- chuchumbamayumbe
#240 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Joj ljudi, jesam se ja pozelio pite najesti, pa kakve god!

- karanana
#241 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
a sta je, plăcinte nisu nesto?
-
*mima*
#242 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Na Višnjiku..pored male pošte....mala buregdžinica......zvrkovi pite i maslenica.....super....jufke im tanke...nije masna....
- karanana
#243 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
gdje u sarajevu ima kupiti pite u zvrku ali da je onaj "shlauf" od pite koji se stavi u tepsiju veoma veoma uzak i tanak tako da je tijesto hrskavo?
ta vrsta pite cak ima i svoj naziv ali ne mogu da ga se sjetim. kontate li o kakvoj piti pricam?
ta vrsta pite cak ima i svoj naziv ali ne mogu da ga se sjetim. kontate li o kakvoj piti pricam?
- Haris033
#244 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Prije rata najbolje dvije buregdžinice u gradu su bile "Rafo" u Kvadrantu (Ch. Willa) i "Učkuruša" (samo burek - učkur) kod Katedrale...
Danas najjača buregdžinica (bez konkrencije) je "MM" na Malti...
Burek im je za 10!!!

Danas najjača buregdžinica (bez konkrencije) je "MM" na Malti...
Burek im je za 10!!!
-
GaRGa
#245 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
bellisperennis wrote:ja mogu hvaliti jami pite. zato što jedine liče na domaću. Ako ti ne znaš šta je domaća pita ok. Moj momak čiji stomak inače može podnijet baš svašta u Bosni se otrovo, pa brate mili ono nije goveđe meso, prije da je pseće i to staro. Užas!! isti slučaj i sa onom buregdžinicom u ulici koševo, ne znam kako se zove.Toffee karamela wrote:Ja stvarno ne znam kako neko može hvaliti Jami pite. Pa ljudi to kada se donese kući, pet cm masnog sloja se vidi na njoj, golim okom. Jednom sam imala nesreću da zagrizem u to, danima nisam mogla doći sebi. Ko je uopšte lud kupovati nešto takvo pored hiljada buregdžinica u SA, pa i ona najgora bolja mi je od Jamijeve.
Slažem se s ovima koji kude pitu u Bosni. I ja sam tu jela godinama, dok nisam počela polako skontavati da ima nečeg previše tečnog u njoj-jal vode jal ulja nisam na čisto. Ukus joj je za 10, ali ipak nije to to....
Bosanski burek kod stadiona je san. Pita nije premasna ni prevodenasta, baš onakva kakva i treba bit.
Mljac
nadam se da ne mislims da Dervoza u Kosevo ulici, jer tu je najbolja pita u Sarajevu....
-
Gospoda Ministarka
#246 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
DZIIIN wrote:NAJBOLJA PITA JE KOD DZINOVICA NA CARSIJI......PITA SA TRADICIJOM OD PREKO 70 GODINA....I DAN DANAS JE ISTA.....STARA GRADSKA RAJA....NISU SIPTARII......
Pa di si Diin...ovicu
Jami pite, su jako ukusne (volim masno) ali neki dan zamalo nisam zaglavila u bolnicu zbog njih... nikako nije bila klasicna zgaravica... tako da definitivno treba izbjegavati, bog zna sta stavljaju unuttra.
Najbolja pita kod Nagiba i u Sacu.
- Zmijuga loma
#247 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Forino je FC Barcelona za pite.
- ambiguous
#248 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Najbolja pita je kod moje nane Sevale u Nadmlinima
Sjeckano meso, koliko mesa, dva puta luka! Kakve buregdzinice 
- mayab
#249 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
Prije godinu dana sam tu pojeo burek, e ja kod njih vise necu uci, nikada!atom62 wrote:najblolja je buregdzinca lejla kod taksi stajalista - iza katedrale.
Jami pite imaju problem neujednacenog kvaliteta, nekada su super, a nekada otrov najgore vrste, masne , uzegle, tvrde, fuj...
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#250 Re: Najbolja buregdžinica u Sarajevu?
M&M u Envera Sehovica
odlicna pita
odlicna pita