Sta ste danas, vi licno, kuhali (s fotografijama)
Moderator: anex
-
Nancy Drew
- flora.sa
flora.sa se nakon skoro tri mjeseca log in samo da se prijavi na ovu zabavuArslan wrote:nego kako nego kuha! i na ovom forumu ima raje koja jako dobro poznaje moju kuhinju a i ruckove kao i vecere!Nancy Drew wrote:pregledah sve... ali Arslan
![]()
![]()
![]()
ovo je neki restoran, nema šanse da sve ovo svaki dan kuha![]()
ako bi se FLUID slozio mogli bi smo nesto isplanirati, pa da zajednicki napravimo ovako neki kulinarski tref, za one koji zele, malo muzikice, druzenja itd... arsla je vazda za!
-
Leonid Breznjev
@Nancy izvini al' ne kontam... mislim jasno je meni da neki humanoidi bez obzira na pol neke stvari ne mogu zamisliti.. mada mi nije jasno kojim povodom.. znam da smo zemlja pita, corbica i cevapa al' se uveliko nadam da to nije sve.
svako ima smisla za nesto..
neko za sredit kucu, neko za napisati neki dobar clanak, pricu, knjigu.. neko se ipak fantasticno zna verbalno artikulisati, drugi pak od kista i farbe napravi bezbeli pravi osjecaj..
tako mene od davna interesuje dobra i kvalitetna ishrana, naravno ne skupa, kao sto to neki misle. sve je do individualne kreativnosti i osjecaja za nesto, u ovom slucaju kulinarstvo.. nemas se sta ibretiti, ove slike nekih stvari koje sam sam kuhao nisu i bas nesto za aman! jednostavne stvari.. mislim kada bi i u svojim kucama malo obogatili trpezu kreativnoscu da bi bili zadovoljniji. gdje ce jedna domacica od brasna, luka, mlijeka i mesa ili povrca, svaki dan kuhati krompir corbu i pitu ja cu te sa istim namirnicama svaki dan iznenaditi necim novim..
ipak sve je do ljubavi, mada je i to nekom nazalost za cirkusa...
svako ima smisla za nesto..
neko za sredit kucu, neko za napisati neki dobar clanak, pricu, knjigu.. neko se ipak fantasticno zna verbalno artikulisati, drugi pak od kista i farbe napravi bezbeli pravi osjecaj..
tako mene od davna interesuje dobra i kvalitetna ishrana, naravno ne skupa, kao sto to neki misle. sve je do individualne kreativnosti i osjecaja za nesto, u ovom slucaju kulinarstvo.. nemas se sta ibretiti, ove slike nekih stvari koje sam sam kuhao nisu i bas nesto za aman! jednostavne stvari.. mislim kada bi i u svojim kucama malo obogatili trpezu kreativnoscu da bi bili zadovoljniji. gdje ce jedna domacica od brasna, luka, mlijeka i mesa ili povrca, svaki dan kuhati krompir corbu i pitu ja cu te sa istim namirnicama svaki dan iznenaditi necim novim..
ipak sve je do ljubavi, mada je i to nekom nazalost za cirkusa...
-
Leonid Breznjev
seka wrote:@arsla...sta su zujalice?
zujalice su usputni gosti koji ne znaju gdje su krenuli a Boga mi ni kuda ce!
ili su to pak insekti razlicitih krila i obima!
-
zmijaIzmaj
s cim ces me danas iznenaditiArslan wrote: ja cu te sa istim namirnicama svaki dan iznenaditi necim novim..
- Kurt_Kombajn
sta smo kuhali sa fotografijama?
uzmes neku staru fotografiju, crnobijelu, nako je malo ispohujes pa poprasis parmezana ozgo. odnosno, ako ima kakvog slatkog fila, onda zajebi parmezan i napravi palacinke.
naziv jela: memorija secanja.
uzmes neku staru fotografiju, crnobijelu, nako je malo ispohujes pa poprasis parmezana ozgo. odnosno, ako ima kakvog slatkog fila, onda zajebi parmezan i napravi palacinke.
naziv jela: memorija secanja.
-
Nancy Drew
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
otherside wrote:Kad vidim ove slike, tj. rukotvorine prosto me bude stid od sebe same...a i onih koji me poznaju
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
supet ljudi nasi forumasi moj LouisStLouis wrote:zanima me kako imate vremena za toliko kuhanje i sve to stignete uslikati, postirati ovdje i jos k tome objaviti 100 postova dnevno![]()
meni vecera izgorjela
-
Leonid Breznjev
lagani rucak
susena pacija prsa na sosi od narandze i salaticom...

i mala zakuska
carpaccio od ananasa sa sladoledom od kokosa...

susena pacija prsa na sosi od narandze i salaticom...

i mala zakuska
carpaccio od ananasa sa sladoledom od kokosa...

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
kuhal ovdje ko sta

-
The_Fluid
Bajko wrote:fluidni, može li receptić za kukuruznu tortu?
Nema tu nekog posebnog recepta, rijec je o obicnoj puri/palenti u koju su dodane sjemenke sesama i suncokreta i tikvica. Po zelji isjeckati celer.
Dok je jos vrela prebaci je u neku zdjelu koja ce joj dati zeljeni oblik.
-
mamica papucarka
- Lace
normalna jele s ove teme ok
buckurisi s raznim travama i kombinacijama slatko - slano...fuj
jel vidim kuhanu mrkvu u kombinaciji s mesom, pecenje...meni nesto muka bude
aranziranje po tanjirima - preseravanje...ko jos ima vremena za to
eto, ne zamjerite
jel vidim kuhanu mrkvu u kombinaciji s mesom, pecenje...meni nesto muka bude
aranziranje po tanjirima - preseravanje...ko jos ima vremena za to
eto, ne zamjerite
-
Kwaheri
hadzinice...nerviras se zbog kolicine mesa u ovom loncuhadzinica wrote:-nije buckuris, nego LONACLace wrote:normalna jele s ove teme ok
jel vidim kuhanu mrkvu u kombinaciji s mesom, pecenje...meni nesto muka bude![]()
aranziranje po tanjirima - preseravanje...ko jos ima vremena za to![]()
eto, ne zamjerite
-izbor hrane i namirnica koje se koriste u spremanju iste, stavr je licnog ukusa( ili sta kako ko voli)
-aranziranje po tanjirima-preseravanje???samo zato sto ti "nemas" vremena ne znaci da je to nesto cemu ne treba pokloniti paznju kao " zavrsni" cin u pripremi i serviranju jela!
ja tome poklanjam( kad god imam vrenena)iznimnu paznju jer prvo:
-volim da je lijepo servirano
-djeci je "zanimljivije" i to ih motivise da sami "pozele" da jedu
-to je stvar kulture i navike u mojoj kuhinji
p.s. ne komentarisi o hranu u bilo kakvom gadljivom kontekstu,, to je odraz nekulture i pomalo primitivnog odnosa, jer nije hrana " da ti meni mesine i hljeba, sta ce mi salate i supe...neka hvala mogu ja i rukama..."
prema tome, suzdrzi se!
p.s. reci ti meni sta je to po tebi " normalno jelo?"
no sikiriki...samo furajte recepte
btw... meni dajte mesa... i... ja mogu rukama
relax pipl
p.s.
iz tvog lonca biram mrkvu
- Lace
izvini, nisam htjela nikog vrijedjati a posebno ne hranu...ok, pretjerala jesam
ali to je samo zato sto ne kuham, ni sebi ni drugima, nemam ni kuceta ni maceta pa ne vidim ni posebno uzivanje u tome, jedem zato sto moram
od malena ne volim kuhanu mrkvu, ni kuhano meso a ni pecenje pa mi bi asocijacija na momente kad sam to odvajala iz tanjira
normalno...da nije masno, da je slano sa slanim a slatko sa slatkim, da nema nepotrebne dekoracije i ukrasne trave

od malena ne volim kuhanu mrkvu, ni kuhano meso a ni pecenje pa mi bi asocijacija na momente kad sam to odvajala iz tanjira
normalno...da nije masno, da je slano sa slanim a slatko sa slatkim, da nema nepotrebne dekoracije i ukrasne trave
- Lace
a ovo je samo za slikanje...mislim da bih odavdje mogla pojest samo ribu i krompirArslan wrote:Raja ba kuhate li vi sta ili.... cccccc![]()
vecerica danasnja
teleca pasteta sa salatom od repe i marmeladom od tresnje
pohovana riba sa barenim krompirom i sesonsko povrce
desert ?ostalo mi tirami kolaca su od jucer...
![]()
i dajte te slike da vidimo sta i kako se kuha!