BiH - Malta

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
max_power

Post by max_power »

Suicidal Siberian wrote:
nobody wrote:Treba da budemo presretni sa ovih 9 osvojenih bodova kad znamo s kakvim materijalom raspolazemo. Zeba je nas glavni dzoker s klupe kad zagusti (Muzuroviceva izjava od prije neki dan) :-)
Nekad su nas spasavali potezi Kodre, Salihamidzica, Barbareza, Baljica.. sada je igrac ruskog drugoligasa nas spasilac... :sad:
Savez mora pasti :x
Kao prvo Zeba je igrac koji je jos u razvoju (84' godiste)...em je tek izasao negdje da igra vani, s time da je 2 ruska liga daleeeeeeeeeeeeko ispred ex yu liga.....decko ima kvalitet, nije kao Luka Modric, ali tu je negdje, takav tip igraca...a sto su te spasavali Kodre i Barbarezi..spasavali su te..

Savez ostaje :D
Jesi li gledao ove dvije utakmice? Zeba djeluje izgubljen, centrira nebu pod oblake, pokriva svog suigraca umjesto protivnika :lol:
Mozda je trema ali bojim se da nije, odavno on vazi za talenta ali nikad da to i pokaze...

Savez ostaje, to si u pravu. Samo ce bagra otici iz njega :D
Majstorinho

Post by Majstorinho »

Ima li iko informaciju,kakvo je stanje sa Muzurovicem?Jel bolje? :sad:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Necu reci koliko sam blizak sa porodicom Muzurovic, ali cu reci da sam cuo da je Fuku bolila glava citav dan i da je u jednom momentu imao osjecaj kao da mu je nesto prsnulo u glavi.

Zato je otisao u bolnicu gdje su mu radili CT.

Dakle nije vezano za srce, vjerovatno problemi sa pritiskom.

Tako sam ja cuo, pa sad, vjerovatno ce biti u novinama sutra tacno sta je bilo.

ALI NEMA VEZE SA SAVEZOM I NEKAKVIM SVADJAMA I SKANDALIMA.
papa

Post by papa »

ma valjda je dobro, mada mislim da je to suplja za svijeta, da je iscenirano

al komentator kako rece, ja konto na klupi ga strefilo :D

ma i ako mu je bilo bolje u zadnjih pet minuta utakmice mu se moglo samo pogorsat
max_power

Post by max_power »

zzzzz wrote:
nobody wrote:Treba da budemo presretni sa ovih 9 osvojenih bodova kad znamo s kakvim materijalom raspolazemo. Zeba je nas glavni dzoker s klupe kad zagusti (Muzuroviceva izjava od prije neki dan) :-)
Nekad su nas spasavali potezi Kodre, Salihamidzica, Barbareza, Baljica.. sada je igrac ruskog drugoligasa nas spasilac... :sad:
Savez mora pasti :x
Taj dio se nece puno promijeniti bez obzira ko nam sjedio u Savezu. Ocekujem stagnaciju u buducnosti, kako kod nas tako i kod svih balkanskih reprezentacija, jer su lige sve losije i losije.

Nas trenutno drze igraci "dijasporci", uslovno receno. Misimovic rodjen u Njemackoj, Muslimovic odrastao i fudbalski odskolovan u Svedskoj i Italiji, Bajramovic rodjen u Njemackoj itd.
To da nas drze dijasporci je istina. To je po mom misljenju povezano sa ratom. Oni koji su odrastali vani imaju prednost nad onima koji su u pocetku karijere morali napraviti pauzu zbog rata. To je vrlo vazan period za sportiste, ako izgube par godina na pocetku karijere to je jako tesko poslije nadoknaditi jer se tijelo prestane razvijati. Ali sada dolaze generacije koje su se pocele baviti sportom poslije rata, tako da mislim da nece doci do stagnacije vec naprotiv, doci ce do napretka.
van Basten

Post by van Basten »

Po viđenom na terenu večeras, realan ishod ove utakmice bio je remi.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

van Basten wrote:Po viđenom na terenu večeras, realan ishod ove utakmice bio je remi.
Realno je to da svi znaju da igraju fudbal.Zato ja sam extra zadovoljan rezultatom od 1-0.Igra se brise a 3 boda se pisu,i na tabeli smo sad 2.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Majstorinho wrote:
van Basten wrote:Po viđenom na terenu večeras, realan ishod ove utakmice bio je remi.
Realno je to da svi znaju da igraju fudbal.Zato ja sam extra zadovoljan rezultatom od 1-0.Igra se brise a 3 boda se pisu,i na tabeli smo sad 2.
... sa Turskom koja nam dise za vratom i ima jednu tekmu manje.... :-?
JEDRILICA

Post by JEDRILICA »

Milim da ce se do septembra neki igraci vratiti.
Nadam se da ce reprezentacija u septembru izgledati ovako

------------------------------Hasagic-----------------------------------------

Spahic------------Pandza------------------Radeljic----------Hrgovic/Berberovic

------------------------------Rahimic------------------------------------------

-----------------Misimovic---------------------Ibricic/Bajramovic------------

Maletic---------------------------Dzeko----------------Muslimovic

Druga varijanta je bez povratnika

----------------------------Guso-----------------------------------------------

Berberovic--------------Pandza--------------Radeljic--------------Hrgovic

---------------------------------Rahimic---------------------------------

------------------Misimovic----------------------Ibricic-------------------

Maletic-------------------------Dzeko--------------------------Mulimovic

Muzurovic ce igrati sa sljedecom varijantom:
-------------------------------Guso---------------------------------------

Music/Berberovic-------Nadarevic------------Radeljic--------------Hrgovic

--------------------------Rahimic------------Damijanovic----------------

-----------------------------------Misimovic---------------------------------

Maletic-------------------------------------------------------------Muslimovic

-------------------------------------Dzeko-------------------------------------

Napravicemo sve dobre rezultate i onda se desava opet "BOSNA". Gubimo od Norveske u Sarajevu!!
Svi ce govoriti kako smo bili otpisani, napravili mladi tim koji nas je do samog kraja vratio u borbu za ucestvovanje na EP.
Kritikovace se BHF, zato sto i oni nisu dali podrsku, jer se sa tom podrskom sigurno ne bi desio kiks protiv Norveske.

NSBIH ce ispasti heroji i voditi nas u bolju fudbalsku buducnost!!!!
Majstorinho

Post by Majstorinho »

daduli_sa wrote:
Majstorinho wrote:
... sa Turskom koja nam dise za vratom i ima jednu tekmu manje.... :-?
Uspjeh je da ti Turska dise za vratom.A sjeti se gdje smo bili prije TURSKE I MALTE :x
Spliff.Master

Post by Spliff.Master »

Vazno je da smo pobjedili! :D
Mada nam je igra bila GROZNA! :x

Slozio bih se sa svakom kritikom (brz umor, slabo trcanje, lose dodavanje, kriticna odbrana, Istukove bezmislene izmjene itd) Ali, kao sto neko rece, 3 boda su 3 boda! Tako da ih ne zelim jos otpisati. Vazda ima nade...
A Boze moj, dobro znamo da on viska nade ne boli glava, Kako drugo protumaciti nasu egzistenciju u ovom cemeru ako nije nada za boljim danima? :) Sve sto govorim je: prelimo malo te nade u repku!

A sto se samog tima tice, sta je, tu je. Nemojmo zaboravit da vecina momaka nije igrala zajedno. Kao sto onaj bilmez rece, neki su se tek upoznali pri okupljanju za pripreme. Ali vadi nas to da imamo jos fore do septembra. Sto znaci, mozda se loma uigraju, dostignu neku formu... A mozda se i koji potpisnik predomosli (Bajramovic, Papac, Hasagic)...
Dosta faktora je u igri koji ce odluciti nas odlazak na EP, tako da mislim da je prerano praviti bilo kakve prognoze. Pozitivne ili (vecinom) negativne.

Vazna se drzat se onog klasicnog klisea "One game at a time"!! :D
Last edited by Spliff.Master on 07/06/2007 02:09, edited 4 times in total.
Majstorinho

Post by Majstorinho »

JEDRILICA wrote:Milim da ce se do septembra neki igraci vratiti.
Nadam se da ce reprezentacija u septembru izgledati ovako

------------------------------Hasagic-----------------------------------------

Spahic------------Pandza------------------Radeljic----------Hrgovic/Berberovic

------------------------------Rahimic------------------------------------------

-----------------Misimovic---------------------Ibricic/Bajramovic------------

Maletic---------------------------Dzeko----------------Muslimovic

Druga varijanta je bez povratnika

----------------------------Guso-----------------------------------------------

Berberovic--------------Pandza--------------Radeljic--------------Hrgovic

---------------------------------Rahimic---------------------------------

------------------Misimovic----------------------Ibricic-------------------

Maletic-------------------------Dzeko--------------------------Mulimovic

Muzurovic ce igrati sa sljedecom varijantom:
-------------------------------Guso---------------------------------------

Music/Berberovic-------Nadarevic------------Radeljic--------------Hrgovic

--------------------------Rahimic------------Damijanovic----------------

-----------------------------------Misimovic---------------------------------

Maletic-------------------------------------------------------------Muslimovic

-------------------------------------Dzeko-------------------------------------

Napravicemo sve dobre rezultate i onda se desava opet "BOSNA". Gubimo od Norveske u Sarajevu!!
Svi ce govoriti kako smo bili otpisani, napravili mladi tim koji nas je do samog kraja vratio u borbu za ucestvovanje na EP.
Kritikovace se BHF, zato sto i oni nisu dali podrsku, jer se sa tom podrskom sigurno ne bi desio kiks protiv Norveske.

NSBIH ce ispasti heroji i voditi nas u bolju fudbalsku buducnost!!!!
Gdje si Nostradamus,nisam te prepozno :D
Hakala

Post by Hakala »

Šandor wrote:HT Greece 1 - 0 Moldova

Ako sve bude po planu moramo pobijediti u Atini uz poraz Grčke u Istanbulu i Oslu.

Šanse su nam jako male jer Grci neće kiksat nigdje sim možda u Oslu i Istanbulu. A ako se ni to ne poklopi moramo uzeti sve. :D:D:D
neozbiljno

kacis se na pogresan trajvan :oops: ...mi nemamo sta traziti u grckoj,ni boda.prvo zbog mentaliteta,potom zbog fife(mozda tad stave sudiju iz srbije)potom zbog atmosfere lincha kakvu samo grci znaju napravit,a u tu atmosferu se ubrajaju i radnje mimo terena,jebavanje u hotelim i sl.zvrcke kakvim su grci skloni

tek onda zbog kvalitete...mislim da smo kvalitetom bare-bare,ali sa povratnicima u ekipi
nama od svih pobunjenika, najvise fali beslijina prodornost i kvalitetan centarsut,kakav je to maletic imao ucinak veceras,a neko ga vidim nahvali ovdje.?..sta je on KONKRETNO uradio na terenu??..takodjer i povratak spahica,hasagica,berberovic i nadarevica(zadnja dvojica od povreda)

jooojj ne zelim da pocinjem glava bi me zabolila :-)

samo da podvucem par stvari:

hrgovic je rupetina,njegove izlete,kao beka(silom prilika) na protivnicku polovicu neka ozbiljnija ekipa ce znati kazniti,jer on ostavlja KANJON iza sebe

music :D ,ne prelos,ali to ne znaci da nije bio los :D usljed dugogodisnjeg neigranja(3 J_E_B_E_N_E_ god.)zaboravio je i kako se aut izvodi. :( ...po obicaju bezlican

dalje,mi smo vjerovatno jedina repka u evropi koja starta sa 2 ZADNJA VEZNA(rahimic i damjanovic)..i onda neko trazi *kretivnost*

primjeti li neko na pred krajutakmice,kako je prespor ivan radeljic?(tek onda mi je postalo jasno zasto igra u marginalnom Slaven Belupu)

dalje,fizicka nespremnost je porazavajuca..igranje remija 24/7 svakako ne doprinosi boljoj spremi.
ima tu jos hejbet stvari,sta reci o prvoj *lucidnoj *izmjeni :D ..ne daj boze nesto na svoju ruku uradit :( makar nisu minutu potrefili,da ne bude isuvise ofirno :roll: :D ..ulazi igrac druge ruske lige,a sjedi nam na klupi treci stijelac belgijske lige.necuveno.zeba je katastrofalan,ne zna pasa sastavit.ukratko nema stofa za A tim.

zaista su ivo istuk,i borce sredojevic sretni ljudi.za sta oni dobijaju place??sto imitiraju drvo na klupi?..bogu plakat ko sve dobija, siguran sam odlicnu platu :sad:

o placenicima,tj velidu spashi i kvazi znalcu tulicu(jebala te statistika u supak,bubatoru bez trunke ideje)nema se sta reci.

krivo mi je sto neko moze pomislit da tulic nesto zna,razbacujuci se statistikom,a na pitanje ili idiotski komentar sagovrnika komentatora(suko,kristic,spaho),zna samo reci *da ,slazem se*....Imas li svoj stav,misljnje, bekane??? :? ..uostalom ,lani je nogiran je iz nekog nizerazrednog kluba u RS.toliko o tom uvlakacu

eh,odlutah od teme..ponese me :D ..zasikoh reci sandore,da je nama jedina nada,da turska izgubi sve sanse prije tekme sa nama(sto vise remija,ili cak poraza,ali samo od malte ili moldavije,jer njihov poraz,znaci uvecanje sanse nekog drugog konkurenta,jer ni madjare ne treba otpisivat)

dakle,ako se to desi,turci nama(uz izvjesnu cifru,razumi se :oops: ) bratski predaju 3 boda :)

jusuf pushina,nas konzul u turskoj ,je mislim kadar zavrsit stvar 8)

sve ostalo je bajka na 3u
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Izgleda da ce Muzurovic biti OK za 2 dana.
Soccer-Bosnia beat Malta 1-0 after coach is rushed to hospital
Wed Jun 6, 2007 10:51PM BST

SARAJEVO, June 6 (Reuters) - A sixth-minute goal from Zlatan Muslimovic gave Bosnia a 1-0 win over Malta in their Euro 2008 Group C qualifier on Wednesday after coach Fuad Muzurovic was rushed to hospital suffering with a heart condition.

"The victory is our gift to the coach," Muslimovic said after the home side's narrow success against one of the weaker teams in the group. "We were tense because of the coach."

Muzurovic's condition was stable, his spokeswoman said later, adding he should be released in the next two days after being admitted to hospital just a few hours before the match.
Necu da dajem izgovore ali ovakve stvari svakako nerijetko uticu na samopouzdanje igraca narocito kad se dogodi pred samu utakmicu.
Šandor

Post by Šandor »

Hakala, samo sam napisao šta se treba desit. Teoretski. Recimo, da su noćas Moldavci uzeli mogli bismo slavit. Al normalno da se takav kiks njima neće desit.

Slažem se da su nam šanse jako male (uopšte se ne nadam). Ali dokle god traje ovaj niz ne treba se predavat. Septembar je daleko, oktobar još dalje. O novembru na Bosforu da i ne govorim. Ko zna šta se do tad može desit.

Nešto ne vjerujem da će Turci gubit bodove protiv ovih levata. Turska, Grčka i Norveška do ovog trenutka imaju maksimalan ućinak protiv Mađarske, Moldavije i Malte. Uvjeren sam da će tako i ostati do kraja kvalifikacija (svakom našem konkurentu po 18 bodova od pobrojanih levata).

Zato sam i pisao o ovim šemama Turaka i Grka u Oslu itd....

Naravno, uz uslov da mi nastavimo ovaj niz. :D
zzzzz

Post by zzzzz »

Hakala wrote:
neozbiljno

kacis se na pogresan trajvan :oops: ...mi nemamo sta traziti u grckoj,ni boda.prvo zbog mentaliteta,potom zbog fife(mozda tad stave sudiju iz srbije)potom zbog atmosfere lincha kakvu samo grci znaju napravit,a u tu atmosferu se ubrajaju i radnje mimo terena,jebavanje u hotelim i sl.zvrcke kakvim su grci skloni

tek onda zbog kvalitete...mislim da smo kvalitetom bare-bare,ali sa povratnicima u ekipi
nama od svih pobunjenika, najvise fali beslijina prodornost i kvalitetan centarsut,kakav je to maletic imao ucinak veceras,a neko ga vidim nahvali ovdje.?..sta je on KONKRETNO uradio na terenu??..takodjer i povratak spahica,hasagica,berberovic i nadarevica(zadnja dvojica od povreda)

jooojj ne zelim da pocinjem glava bi me zabolila :-)

samo da podvucem par stvari:

hrgovic je rupetina,njegove izlete,kao beka(silom prilika) na protivnicku polovicu neka ozbiljnija ekipa ce znati kazniti,jer on ostavlja KANJON iza sebe

music :D ,ne prelos,ali to ne znaci da nije bio los :D usljed dugogodisnjeg neigranja(3 J_E_B_E_N_E_ god.)zaboravio je i kako se aut izvodi. :( ...po obicaju bezlican

dalje,mi smo vjerovatno jedina repka u evropi koja starta sa 2 ZADNJA VEZNA(rahimic i damjanovic)..i onda neko trazi *kretivnost*

primjeti li neko na pred krajutakmice,kako je prespor ivan radeljic?(tek onda mi je postalo jasno zasto igra u marginalnom Slaven Belupu)

dalje,fizicka nespremnost je porazavajuca..igranje remija 24/7 svakako ne doprinosi boljoj spremi.
ima tu jos hejbet stvari,sta reci o prvoj *lucidnoj *izmjeni :D ..ne daj boze nesto na svoju ruku uradit :( makar nisu minutu potrefili,da ne bude isuvise ofirno :roll: :D ..ulazi igrac druge ruske lige,a sjedi nam na klupi treci stijelac belgijske lige.necuveno.zeba je katastrofalan,ne zna pasa sastavit.ukratko nema stofa za A tim.

zaista su ivo istuk,i borce sredojevic sretni ljudi.za sta oni dobijaju place??sto imitiraju drvo na klupi?..bogu plakat ko sve dobija, siguran sam odlicnu platu :sad:

o placenicima,tj velidu spashi i kvazi znalcu tulicu(jebala te statistika u supak,bubatoru bez trunke ideje)nema se sta reci.

krivo mi je sto neko moze pomislit da tulic nesto zna,razbacujuci se statistikom,a na pitanje ili idiotski komentar sagovrnika komentatora(suko,kristic,spaho),zna samo reci *da ,slazem se*....Imas li svoj stav,misljnje, bekane??? :? ..uostalom ,lani je nogiran je iz nekog nizerazrednog kluba u RS.toliko o tom uvlakacu

eh,odlutah od teme..ponese me :D ..zasikoh reci sandore,da je nama jedina nada,da turska izgubi sve sanse prije tekme sa nama(sto vise remija,ili cak poraza,ali samo od malte ili moldavije,jer njihov poraz,znaci uvecanje sanse nekog drugog konkurenta,jer ni madjare ne treba otpisivat)

dakle,ako se to desi,turci nama(uz izvjesnu cifru,razumi se :oops: ) bratski predaju 3 boda :)

jusuf pushina,nas konzul u turskoj ,je mislim kadar zavrsit stvar 8)

sve ostalo je bajka na 3u
Hajd' neka je makar neko gledao utakmicu.

"dalje,mi smo vjerovatno jedina repka u evropi koja starta sa 2 ZADNJA VEZNA(rahimic i damjanovic)..i onda neko trazi *kretivnost*"

Ovo bih posebno izdvojio, igramo sa dva defanzivna vezna (Rahimic, Damjanovic), jednim centralnim veznim (Misimovic), jednim krilnim veznim (Maletic) dva spica (Muslimovic i Dzeko), sto u prevodu znaci da na lijevoj strani nemamo nikog :shock: vjerovatno kontaju da umjesto Hrgovica imaju Carlosa na lijevom beku pa ce on sve to pokrivati sam
zzzzz

Post by zzzzz »

Topla voda wrote:stvarno me fascinirate...
pa jebote...malta se branila ko faludja i igra im se zasniva na bunkeru do 80 minute i onda u napad s tri spica pa sta bog da(nesto slicno opstrukcionisti sliskovicu),repka ciji je cilj izgubiti sto manje razlike....a ako je rezultat -1 pred kraj ..nasilu pokusati uzeti bod.

i sta???
NISTA!!!
prvi put u istoriji nogometne reprezentacije smo uzeli 3 tekme zaredom(kao sto je neko vec pomenuo),i bila ovo A ili B ili C repka,kao sto neki pominju,ovo je po meni fenomenalan rezultat.

licno ne bih nikog vise dovodio,od igraca koji bojkotuju repku ,jedino bih ,pod izuzetnim okolnostima zvao bajramovica,mada imamo 3 zadnja vezna(rahimic,krunic,damjanovic)koji su u opciji... svi ostali nisu vrijedni razmisljanja....nemamo mi sta razmisljati o milinkovicu,spahicu ili papcu ,jer dolaze pandja,radeljic.muharemovic....nego pod okrilje nase zastave dovesti tahirovica,denija avdica i sijaset nasih klinaca koji tek dolaze....ta ekipa "bojkotasa"koji mnogi pominju je svoje davno odigrala...ne zbog bojkota...nego na terenu!!!
Ti prijatelju ne znas gdje si supalj.

Strasna dilema trebaju li nam potpisnici pisma, kontam da li je bolja Lokomotiva Moskva ili Hajduk Split, Glasgov Rendzers ili Slaven Belupo....ma bacio si me u razmisljanje :D
Majstorinho

Post by Majstorinho »

zzzzz wrote:
pa jebote...malta se branila ko faludja i igra im se zasniva na bunkeru do 80 minute i onda u napad s tri spica pa sta bog da(nesto slicno opstrukcionisti sliskovicu),repka ciji je cilj izgubiti sto manje razlike....a ako je rezultat -1 pred kraj ..nasilu pokusati uzeti bod.

i sta???
NISTA!!!
prvi put u istoriji nogometne reprezentacije smo uzeli 3 tekme zaredom(kao sto je neko vec pomenuo),i bila ovo A ili B ili C repka,kao sto neki pominju,ovo je po meni fenomenalan rezultat.

licno ne bih nikog vise dovodio,od igraca koji bojkotuju repku ,jedino bih ,pod izuzetnim okolnostima zvao bajramovica,mada imamo 3 zadnja vezna(rahimic,krunic,damjanovic)koji su u opciji... svi ostali nisu vrijedni razmisljanja....nemamo mi sta razmisljati o milinkovicu,spahicu ili papcu ,jer dolaze pandja,radeljic.muharemovic....nego pod okrilje nase zastave dovesti tahirovica,denija avdica i sijaset nasih klinaca koji tek dolaze....ta ekipa "bojkotasa"koji mnogi pominju je svoje davno odigrala...ne zbog bojkota...nego na terenu!!!
Ti prijatelju ne znas gdje si supalj.

Strasna dilema trebaju li nam potpisnici pisma, kontam da li je bolja Lokomotiva Moskva ili Hajduk Split, Glasgov Rendzers ili Slaven Belupo....ma bacio si me u razmisljanje :D
ma daj covjece,sta ti je,onaj papac je samo takva taraba od igraca...
Ergot

Post by Ergot »

Majjah wrote:Uffff, evo sad vidim da je sudija iz Walesa!!! :x
Twll dy din, slebog!

Image
Majstorinho

Post by Majstorinho »

cyprus wrote:Smijem kuću uložit i sve što posjedujem na kladionici na to da će bit manje od 3 gola.
Svaka cast,majstore :D
alphonse kauders

Post by alphonse kauders »

i sta???
NISTA!!!

licno ne bih nikog vise dovodio,od igraca koji bojkotuju repku ,jedino bih ,pod izuzetnim okolnostima zvao bajramovica,mada imamo 3 zadnja vezna(rahimic,krunic,damjanovic)koji su u opciji...svi ostali nisu vrijedni razmisljanja....nemamo mi sta razmisljati o milinkovicu,spahicu ili papcu ,jer dolaze pandja,radeljic.muharemovic....nego pod okrilje nase zastave dovesti tahirovica,denija avdica i sijaset nasih klinaca koji tek dolaze....ta ekipa "bojkotasa"koji mnogi pominju je svoje davno odigrala...ne zbog bojkota...nego na terenu!!!

a) U prošlim kvalifikacijama su bile 3 pobjede zaredom : protiv Belgije 1:0, Litvanije u gostima 1:0 i protiv San Marina 3:0.

b) Ti fakat misliš da nam ne treba Hasagić na golu? Ili beton od igrača Spahić umjesto amaterlije i sporaća Radeljića? Jedinu perspektivu sam ja juučer vidio u Borisu Pandži iako je tehnički talašika, ali je uglavnom sve duele dobio i na kraju čak ispravljao greške onog Radeljića kojeg Muzurović nepotrebno forsira. A, Muharemović može samo rezerva biti Berberoviću.. I pazi još rečenice "Možda ponekad Bajramović.." - pa halo čovječe, momak igra u viceprvaku Njemačke, zar to nije dovoljno da ti se kaže kako ne samo da on nije rezerva nego bi trebao biti nosilac ovog tima (alternativa Krunić - presmiješno!

c) Neka se više prestane forsirati priča o Zajki Zebi kao perspektivi, molim vas. Momak ima 24.godine (rođen 22.05.1983g) i igra u DRUGOJ ruskoj ligi. Prema podacima sa transfermarkt.de njegova trenutna vrijednost je 0 KM !!!!! NULAAAAAAAAA, BA!!! Znači, možeš kad hoćeš ponuditi da ti dođe igrati za kafić ili ako treba za selekciju novinara na Bajramskom turniru (ali mali fudbal). Tipični balkanski peljator koji će jednom u 3 utakmice proturiti igraču loptu kroz noge, a naša balkanska nenaučena publika će se diviti i svršavati nad njegovim fudbalskim umijećem.

Hakala je sve lijepo opisao i kretenske komentatore i lošu igru i postavljanje i loše komandovanje utakmicom onog dvojica bez kormilara (Ištuk i Sredojević). Nema se šta tu dodati osim da bez onih igrača koji bojktuju ekipu, ova reprezentacija na dugi rok nema ništa da traži na bilo kakvom većem takmičenju..
Toliko.
Last edited by alphonse kauders on 07/06/2007 11:01, edited 1 time in total.
hemac

Post by hemac »

Protiv Mađarske dao Bog

Hasagić

Džemo Papac Nadarević Spahić

Hasan Bajramović Rahimić Miske

Džeko Muslimović

AMIN!!!
Stari

Post by Stari »

I dobronamjerni konstruktivni ...a i oni nedobronamjerni i nekonstruktivni ....kriticari mogu sad naprdjivati o tome kako je moglo ovo ili ono biti bolje ....kako je mogao ovaj igrati ...ili onaj neigrati. To je prirodno ... svi su, koji prate fudbal, uvjek bili i najbolji selektori i treneri....ni sam nisam izuzetak.

Ali hajmo se bar malo drzati onoga sto se desilo....a desilo se ....to svi vise manje znamo ....da je ekipa jesenas igrala kriminalno lose u dva navrata ...dakle protiv Madjarske i Grcke....protiv Moldavije tamo u Kisinjevu je bilo ....hajd recimo ....diskutabilno. Ali protiv Madjarske ....nije bio kriv ni sudac...ni tamo nekakve vise sile....nego... hajmo se suociti s tim....najkrivlji su bili igraci....jer su igrali lose. Ne igraju ni ovi sada maestralno i leprsavo i ne rade poteze od kojih gledaocima pamet stane...ma daleko bilo od toga....Ali ovi bi sadasnji momci ...tukli one Madjare od jesenas....tu price, nakon ove 3 zadnje utakmice,.... nema.

I sad kad vidim kako neki ovdje ...glorificiraju onoga momka sto je torpedovao tu utakmicu sa Madjarskom .... onoga sa plavim cuperkom a la halid Muslimovic .... Napravio je penal...(hajd desi se to i u boljim ekipama)...onda je je dobio i crveni karton... zbog prigovora...totalno bezveze....(pa hajde i to se , doduse rijedje , zna desiti i u boljim ekipama).....ali sto najgore ... On je svojim ponasanjem ....bahatascu...nervozom...uzjebo cijelu nasu ekipu ....koju bi u tim okolnostima onda mogao pobjediti i i FK Zitopromet (osvajac radnicko-sportskih igara ...opstinske lige Prijedor...sezone 1980/81) ....nigdje ih nije bilo. I to treba jednom za svagda reci, napisati i prihvatiti. I to bi svi koji kontaju to ...da Madjarsku ... kanta ... svak' ko stigne pa i Malta...trebali poceti bivati svjesni.

Ovi momci sto sad igraju trebaju nastaviti igrati ....oni istina vjerovatno nece otici na EP....ali ali ali .....ako to neko stvarno misli da bi oni momci od jesenas to uspjeli ....nakon onakvih fudbalskih simfonija kao protiv Grcke Madjarske i Moldavije (donekle)....e taj koji tako misli ...ima grdnih problema sa razumjevanjem ove igre.

Ovi momci sto sad igraju mogu postati solidna ekipa .... treba im jos utakmica...i treba smanjiti pritisak na njih. BHF....i ostali koji bojkotuju nastupe reprezentacije....takodjer mogu jednog dana postati ozbiljna navijacka organizacija....ma sta to sad znacilo....treba i njima jos utakmica i kvalifikacijskih ciklusa ... a mozda se desi i poneki zavrsni turnir...ko zna.
prleitihi

Post by prleitihi »

samo da pozdravim starog.. :kravata:
Kulin_Ban_1189

Post by Kulin_Ban_1189 »

suma sumare=

imamo reprezentaciju c klase.

Iako sam se i ja nervirao i trošio svoje živce svih ovih godina i zadnje tri tekme i moj najveći san je da čujem himnu BiH na jednom europskom ili svjetskom nogometnom prvenstvu činjenica je da ova reprezentacija je na nivou prosječniog kluba iz BH premier lige.

Ove zadnje tri pobjede pogotova ona u Norveškoj su nas vile pronosale i vjerovatno je to bio najlošiji dan Norveške reprezenacije dok Turci su se zeznuli i podcijenili nas previse.
Kako se nadati nešto od reprezentacije gdje je selektor samo pijun Jelića,Ušketa i Pašalića...na golu nam je Gušo,Musić koji se rastaje sa dušom nakon 30 min., Zeba koji igra u nekoj drugoj ruskoj ligi itd.
Moj respekt za igrače tipa Džeko,Muslimović,Rahimić.Misimić,Ćustović i još ponekog mladog igrača.
Ja ću vjerovatno i dalje pratiti tekme BH reprezentacije i gubiti svoje živce ali od nas nema hajra dokle god u ovoj reprezentaciji ne budu igrači poput Barbe,Bolića,Hasana,Bajramovića,Hibića,Spahića,Hasagića (bez obzira u kojoj funkciji.)
Niko iz rukovodstva iz saveza nije ni pokušao da ove igrače privoli i da razgovara sa njima već poltroni tipa Tulića i Muzurovića još izjavljuju kako su njima vrata reprezentacije zatvorene. Sam Barbarez je više učinio na promociji BiH nego svi oni u savezu i reprezentaciji

iako ookušavam da me ovo ne nervira više ali uvijek ponovo me obuzme bijes,tuga itd
Post Reply