"Neko bi ovde mogo biti bjen..."

Zanimljivosti, dešavanja i kulturno-politički život u Bihaću, Buzimu, Cazinu, V. Kladuši, Bos. Petrovcu, Sanskom Mostu, Bos. Krupi...

Moderator: Chloe

Post Reply
HZBK

Post by HZBK »

Bena-budala
ćefenak-uski ulaz na tavan

Haj sine mohunja :D
Sogan

Post by Sogan »

InfraRedRidinghood wrote:
Sogan wrote:
Krhljo wrote: Trebate uglavnom otici u Krajinu gdje ne trebate da zakljucavate auto sa jedno 250 brava, da ne okivate muziku u autu, da se ne bojite da ce vas kakva budala napasti samo zato sto imate drugaciji akcenat, gdje ce te morati da znate sve komsije u krugu 1 km kvadratnog :D, gdje ce te moci da odete svako jutro kod drugog komsije na kahvu i da tracate onog treceg, gdje jednostavno nemate intime nego svi sve znaju i ako ne znaju naslute i naprave od muhe slona :D, gdje jednostavno svijet drugacije se krece i gdje pojam brzo jednostavno umire kod nas sve ide polako ali sigurno :D.

Najbolji dan krajisnika je zarada neka minimalac da se mogu pokriti troskovi zivota i da se ima subota i nedjelja da se ode na Unu malo rostilj, malo Preminger, malo gitara, harmonika, da se zapiva i proveseli jebo ti krizu :D.
:thumbup:

ceif vazda, srklet nikad :D

zato se gostima iz metropola :D cesto vice: hani, hanider, ohani malo :D
Pa, dobro, jeste vi Krajišnici, ili hippies? :D :D :D :D
Ma kakvi hippies tobe jarabi :roll: nego su nam razdaljine malehne :D :D
Bumbar

Post by Bumbar »

Muhlija - ekser :D
debela

Post by debela »

da vam kazem. nisam procitala temu detaljno, priznajem :D ali kako u letu vidjeh ovdje se spominju izrazi koje koristim cijeli zivot, a nikakve veze nemam sa krajinom :D
je li to misteri ili ste se vi samo malo vise ufurali? :D
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

_stoKA_ wrote:
Sogan wrote:
Krhljo wrote: Trebate uglavnom otici u Krajinu gdje ne trebate da zakljucavate auto sa jedno 250 brava, da ne okivate muziku u autu, da se ne bojite da ce vas kakva budala napasti samo zato sto imate drugaciji akcenat, gdje ce te morati da znate sve komsije u krugu 1 km kvadratnog :D, gdje ce te moci da odete svako jutro kod drugog komsije na kahvu i da tracate onog treceg, gdje jednostavno nemate intime nego svi sve znaju i ako ne znaju naslute i naprave od muhe slona :D, gdje jednostavno svijet drugacije se krece i gdje pojam brzo jednostavno umire kod nas sve ide polako ali sigurno :D.

Najbolji dan krajisnika je zarada neka minimalac da se mogu pokriti troskovi zivota i da se ima subota i nedjelja da se ode na Unu malo rostilj, malo Preminger, malo gitara, harmonika, da se zapiva i proveseli jebo ti krizu :D.
:thumbup:

ceif vazda, srklet nikad :D

zato se gostima iz metropola :D cesto vice: hani, hanider, ohani malo :D
znam ja jednu slicnu pricu, dao nasrudin hodza nekom liku da mu proda magarca, a kad je kasnije otiso na pijacu i cuo kako ga ovaj hvali probije se kroz masu i potjera magarca kuci... :D

al za ovo sa familijom si u pravu, ni ja svoje nisam vidio skoro devet meseci :sad:
Kud jaso, jaso kući je na raso :-D
_stoKA_

Post by _stoKA_ »

Bosanski, kralj si :thumbup:
Krhljo

Post by Krhljo »

debela wrote:da vam kazem. nisam procitala temu detaljno, priznajem :D ali kako u letu vidjeh ovdje se spominju izrazi koje koristim cijeli zivot, a nikakve veze nemam sa krajinom :D
je li to misteri ili ste se vi samo malo vise ufurali? :D
E vidite li vi sada korisnost one moje :"Prdis Selvira" :D.

Jebiga da se ne bi raspravljo cudo sa njom velis joj tako i na mjestu rahat :D.
debela

Post by debela »

a ja bih tebi rekla de ne prdi :D ups, pa rekoh vec :D
ma kakva ba rasprava. ja onako, samo u prolazu :)
harka

Post by harka »

Sogan wrote:handriti :D

1. cesati se (intenzivno)
2. predigra i/ili sexualni akt (intenzivno)

vjerovatno ima jos znacenja, poprilicno upotrebljiv termin :D
sta me handrish :D -sta me zajebavash :)
Sogan

Post by Sogan »

tuskav - prljav, kaljav
beter - neuredan
gurema - puka sirotinja
pitt

Post by pitt »

eki bet(t)er = neuredan :D:D bas ste i vi krajisnici mimo svijeta :D:D:D
harka

Post by harka »

pitt wrote:eki bet(t)er = neuredan :D:D bas ste i vi krajisnici mimo svijeta :D:D:D
lako je sa svijetom,treba znat' mimo svijet :D
Sogan

Post by Sogan »

harka wrote:
pitt wrote:eki bet(t)er = neuredan :D:D bas ste i vi krajisnici mimo svijeta :D:D:D
Ma pusti Pitta kraju :-) sto'b se u nasem kraju kazalo nije taj ni za kupusa potapati :D :D
harka

Post by harka »

Sogan wrote:
harka wrote:
Ma pusti Pitta kraju :-) sto'b se u nasem kraju kazalo nije taj ni za kupusa potapati :D :D
ma nikakvog hajra od njega :D
Sogan

Post by Sogan »

Minnela wrote:kandisati - ruzno mirisati :D :D
sinonim: zaudarati :D
HZBK

Post by HZBK »

Minnela wrote:livo-lijevo
cvice-cvijece
kompir-krompir
Valjda kumpir.
dedi

Post by dedi »

Jadna majko jeste ga nabubali riječi ja odusto napola jer niste samo pisali riječi specifične za krajnu nego stare rječi koje se koriste ili koristile širom BIH al eto nego znali mi mo od vas reći šta je DOLAF :D
me22

Post by me22 »

.
Last edited by me22 on 30/05/2015 16:48, edited 1 time in total.
sigicalo

Post by sigicalo »

dedi wrote:Jadna majko jeste ga nabubali riječi ja odusto napola jer niste samo pisali riječi specifične za krajnu nego stare rječi koje se koriste ili koristile širom BIH al eto nego znali mi mo od vas reći šta je DOLAF :D
Jel to ona rucna przionica kafe. Stavi se kafa u njega, pa na vatru i rucno se vrti onaj hepek da kafa ne zagori. Ako to nije dolaf mozel mi neko reci kako se onda zove ovaj rucni aparat za przenje kafe :)
amalka

Post by amalka »

Kad citam ovo, zapitam se; Gdje ja to zivim? :shock:
Pola ovih izraza uopce nisam cula :roll:
ziggy

Post by ziggy »

Dolaf nije ormar u zidu (a mozda i jeste) ali dolaf je i posuda u kojoj se przi kafa i to direktno na vatri.
dedi

Post by dedi »

Dolaf je ono što se prži kafa ili kako ga neki zovu šiš za kafu (nije onaj šiš što kod vas u krajni ili nekim djelovima kažu "šišnem ti ga").
A sad jedno pitanje za poguzije znali ko šta je KALAVRCA ?

P.S.Minnela dolaf u nekim krajevima zovu ormar ili ostavu u zidu ali nemislim da je izraz za to i u krajni prije da je dole hercegovina.
Krhljo

Post by Krhljo »

Evo ja sada jaranima dole iz Cazina pisem poruku sa tugom sto nismo nekako zajedno ko sto smo bili, ah sta ces takav je zivot :sad: .

Eto dok prolazim ovim sadasnjim komsilukom vidim potencijalne zrtve tj. haslame dozrijele, jagoda, malina, svega ima a njih nema a meni se ne da samom :sad: djes sam bez raje. Eto saljem im vamo se skitilo par haslama i samo nas zovu i cekaju da ih marisemo :D. Jebote kako mi fali tamo one nase zajebancije nekada Zajkin Gaj, Karaula, Kula Radetina, Alije Hekinog maline, Hrdjine maline, Grozdine visnje, Hasanove haslame, Besirovo voce, Sahino grozdje, oni silni kuruzi, pa Zukanov vruc kruh i opet Besirov crvavi luk :D, pa nase drzavno voce, pa bolnicki borovi, pa brane, pa bereci, pa benta, pa strele, pa kamenjare, pa zicane pracke, pa nasa droga "tablete" neke iz bolnice kao septolete mi maznuli karton i onda se takmicili ko vise tabli more pozderati, pa zarenje, joj nikakako ni ne zna covjek sta je sve imao kada spadne na 30 m^2 i ovaj glupi racunar i samo sjecanja kako je bilo dobro. Ali pored svega toga fali mi najvise Una sto ne mogu otici na nju i onako rahat kokicu okrenut, dok se Preminger hladi u njoj i onda maznuti jedno karton ili 2 i okupati se onako bunovan i doci sebi pa onda doci kuci malo tusing i opet u grad dozidjavanje sa Premingerom ono do sabaha sa rajom koja te prati uh brate kako bi sada se moglo ovo receptirati uhhh.
etf_freak

Post by etf_freak »

Krhljo wrote:Evo ja sada jaranima dole iz Cazina pisem poruku sa tugom sto nismo nekako zajedno ko sto smo bili, ah sta ces takav je zivot :sad: .

Eto dok prolazim ovim sadasnjim komsilukom vidim potencijalne zrtve tj. haslame dozrijele, jagoda, malina, svega ima a njih nema a meni se ne da samom :sad: djes sam bez raje. Eto saljem im vamo se skitilo par haslama i samo nas zovu i cekaju da ih marisemo :D. Jebote kako mi fali tamo one nase zajebancije nekada Zajkin Gaj, Karaula, Kula Radetina, Alije Hekinog maline, Hrdjine maline, Grozdine visnje, Hasanove haslame, Besirovo voce, Sahino grozdje, oni silni kuruzi, pa Zukanov vruc kruh i opet Besirov crvavi luk :D, pa nase drzavno voce, pa bolnicki borovi, pa brane, pa bereci, pa benta, pa strele, pa kamenjare, pa zicane pracke, pa nasa droga "tablete" neke iz bolnice kao septolete mi maznuli karton i onda se takmicili ko vise tabli more pozderati, pa zarenje, joj nikakako ni ne zna covjek sta je sve imao kada spadne na 30 m^2 i ovaj glupi racunar i samo sjecanja kako je bilo dobro. Ali pored svega toga fali mi najvise Una sto ne mogu otici na nju i onako rahat kokicu okrenut, dok se Preminger hladi u njoj i onda maznuti jedno karton ili 2 i okupati se onako bunovan i doci sebi pa onda doci kuci malo tusing i opet u grad dozidjavanje sa Premingerom ono do sabaha sa rajom koja te prati uh brate kako bi sada se moglo ovo receptirati uhhh.
ide ljeto, polako, bice toga :D

jel' mislis na one driskuse :P
SilentWhisper

Post by SilentWhisper »

Krhljo wrote:Evo ja sada jaranima dole iz Cazina pisem poruku sa tugom sto nismo nekako zajedno ko sto smo bili, ah sta ces takav je zivot :sad: .

Prokleta tudjinoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo :(
:D
Post Reply