ćefenak-uski ulaz na tavan
Haj sine mohunja
Moderator: Chloe
Ma kakvi hippies tobe jarabiInfraRedRidinghood wrote:Pa, dobro, jeste vi Krajišnici, ili hippies?Sogan wrote:Krhljo wrote: Trebate uglavnom otici u Krajinu gdje ne trebate da zakljucavate auto sa jedno 250 brava, da ne okivate muziku u autu, da se ne bojite da ce vas kakva budala napasti samo zato sto imate drugaciji akcenat, gdje ce te morati da znate sve komsije u krugu 1 km kvadratnog, gdje ce te moci da odete svako jutro kod drugog komsije na kahvu i da tracate onog treceg, gdje jednostavno nemate intime nego svi sve znaju i ako ne znaju naslute i naprave od muhe slona
, gdje jednostavno svijet drugacije se krece i gdje pojam brzo jednostavno umire kod nas sve ide polako ali sigurno
.
Najbolji dan krajisnika je zarada neka minimalac da se mogu pokriti troskovi zivota i da se ima subota i nedjelja da se ode na Unu malo rostilj, malo Preminger, malo gitara, harmonika, da se zapiva i proveseli jebo ti krizu.
![]()
ceif vazda, srklet nikad![]()
zato se gostima iz metropolacesto vice: hani, hanider, ohani malo
![]()
![]()
![]()
Kud jaso, jaso kući je na raso_stoKA_ wrote:znam ja jednu slicnu pricu, dao nasrudin hodza nekom liku da mu proda magarca, a kad je kasnije otiso na pijacu i cuo kako ga ovaj hvali probije se kroz masu i potjera magarca kuci...Sogan wrote:Krhljo wrote: Trebate uglavnom otici u Krajinu gdje ne trebate da zakljucavate auto sa jedno 250 brava, da ne okivate muziku u autu, da se ne bojite da ce vas kakva budala napasti samo zato sto imate drugaciji akcenat, gdje ce te morati da znate sve komsije u krugu 1 km kvadratnog, gdje ce te moci da odete svako jutro kod drugog komsije na kahvu i da tracate onog treceg, gdje jednostavno nemate intime nego svi sve znaju i ako ne znaju naslute i naprave od muhe slona
, gdje jednostavno svijet drugacije se krece i gdje pojam brzo jednostavno umire kod nas sve ide polako ali sigurno
.
Najbolji dan krajisnika je zarada neka minimalac da se mogu pokriti troskovi zivota i da se ima subota i nedjelja da se ode na Unu malo rostilj, malo Preminger, malo gitara, harmonika, da se zapiva i proveseli jebo ti krizu.
![]()
ceif vazda, srklet nikad![]()
zato se gostima iz metropolacesto vice: hani, hanider, ohani malo
![]()
al za ovo sa familijom si u pravu, ni ja svoje nisam vidio skoro devet meseci
E vidite li vi sada korisnost one moje :"Prdis Selvira"debela wrote:da vam kazem. nisam procitala temu detaljno, priznajemali kako u letu vidjeh ovdje se spominju izrazi koje koristim cijeli zivot, a nikakve veze nemam sa krajinom
![]()
je li to misteri ili ste se vi samo malo vise ufurali?
Ma pusti Pitta krajuharka wrote:lako je sa svijetom,treba znat' mimo svijetpitt wrote:eki bet(t)er = neuredan:D bas ste i vi krajisnici mimo svijeta
:D:D
ma nikakvog hajra od njegaSogan wrote:Ma pusti Pitta krajuharka wrote:lako je sa svijetom,treba znat' mimo svijetpitt wrote:eki bet(t)er = neuredan:D bas ste i vi krajisnici mimo svijeta
:D:D
sto'b se u nasem kraju kazalo nije taj ni za kupusa potapati
![]()
Jel to ona rucna przionica kafe. Stavi se kafa u njega, pa na vatru i rucno se vrti onaj hepek da kafa ne zagori. Ako to nije dolaf mozel mi neko reci kako se onda zove ovaj rucni aparat za przenje kafededi wrote:Jadna majko jeste ga nabubali riječi ja odusto napola jer niste samo pisali riječi specifične za krajnu nego stare rječi koje se koriste ili koristile širom BIH al eto nego znali mi mo od vas reći šta je DOLAF
ide ljeto, polako, bice togaKrhljo wrote:Evo ja sada jaranima dole iz Cazina pisem poruku sa tugom sto nismo nekako zajedno ko sto smo bili, ah sta ces takav je zivot.
Eto dok prolazim ovim sadasnjim komsilukom vidim potencijalne zrtve tj. haslame dozrijele, jagoda, malina, svega ima a njih nema a meni se ne da samomdjes sam bez raje. Eto saljem im vamo se skitilo par haslama i samo nas zovu i cekaju da ih marisemo
. Jebote kako mi fali tamo one nase zajebancije nekada Zajkin Gaj, Karaula, Kula Radetina, Alije Hekinog maline, Hrdjine maline, Grozdine visnje, Hasanove haslame, Besirovo voce, Sahino grozdje, oni silni kuruzi, pa Zukanov vruc kruh i opet Besirov crvavi luk
, pa nase drzavno voce, pa bolnicki borovi, pa brane, pa bereci, pa benta, pa strele, pa kamenjare, pa zicane pracke, pa nasa droga "tablete" neke iz bolnice kao septolete mi maznuli karton i onda se takmicili ko vise tabli more pozderati, pa zarenje, joj nikakako ni ne zna covjek sta je sve imao kada spadne na 30 m^2 i ovaj glupi racunar i samo sjecanja kako je bilo dobro. Ali pored svega toga fali mi najvise Una sto ne mogu otici na nju i onako rahat kokicu okrenut, dok se Preminger hladi u njoj i onda maznuti jedno karton ili 2 i okupati se onako bunovan i doci sebi pa onda doci kuci malo tusing i opet u grad dozidjavanje sa Premingerom ono do sabaha sa rajom koja te prati uh brate kako bi sada se moglo ovo receptirati uhhh.
Prokleta tudjinooooooooooooooooooooooooooooooooooooooKrhljo wrote:Evo ja sada jaranima dole iz Cazina pisem poruku sa tugom sto nismo nekako zajedno ko sto smo bili, ah sta ces takav je zivot.
Eto dok prolazim ovim sadasnjim komsilukom vidim potencijalne zrtve tj. haslame dozrijele, jagoda, malina, svega ima a njih nema a meni se ne da samomdjes sam bez raje. Eto saljem im vamo se skitilo par haslama i samo nas zovu i cekaju da ih marisemo
. Jebote kako mi fali tamo one nase zajebancije nekada Zajkin Gaj, Karaula, Kula Radetina, Alije Hekinog maline, Hrdjine maline, Grozdine visnje, Hasanove haslame, Besirovo voce, Sahino grozdje, oni silni kuruzi, pa Zukanov vruc kruh i opet Besirov crvavi luk
, pa nase drzavno voce, pa bolnicki borovi, pa brane, pa bereci, pa benta, pa strele, pa kamenjare, pa zicane pracke, pa nasa droga "tablete" neke iz bolnice kao septolete mi maznuli karton i onda se takmicili ko vise tabli more pozderati, pa zarenje, joj nikakako ni ne zna covjek sta je sve imao kada spadne na 30 m^2 i ovaj glupi racunar i samo sjecanja kako je bilo dobro. Ali pored svega toga fali mi najvise Una sto ne mogu otici na nju i onako rahat kokicu okrenut, dok se Preminger hladi u njoj i onda maznuti jedno karton ili 2 i okupati se onako bunovan i doci sebi pa onda doci kuci malo tusing i opet u grad dozidjavanje sa Premingerom ono do sabaha sa rajom koja te prati uh brate kako bi sada se moglo ovo receptirati uhhh.