Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
scooter21ba

#226 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

ja kupovao na ebay doslo mi jednom drugo ganjam
nije to do site-a nego do onih koji prodaju (ako je u pitanju aukcija tipa ebay) a ostalo sve sto ima oznaku paypal mozes kupovati komotno jer su oni veliki da ne bi poslali jednu stvarcicu tebi meni ili bilo kome
kone

#227 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kone »

Ja hocu da kupim skijasku jaknu i evo sad sam otisao na chekout,pa da i to se rijesi.Evo sve je gotovo i problem je rijesen :(

We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination.

Steta,fina jakna i jeftina.Znaci amazon tač za ostale potencijalne kupce iz BiH-a.Eto ovako se to radi,a sad ostali mogu nastaviti pricu o CVC broju na narednih 9 stranica.
Hvala skooteru i covjeku iznad njega :-D (izvinjavam se sto sam zaboravio nick) koji su jedini napisali nesto konkretno.POzdrav
sanny

#228 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sanny »

vidim da pricate i o tome koje kartice rade/ne rade pa da vas pitam;
imam Visa Electron debitnu iz Hypo banke (izdata prije par dana) i kad je pokusam registrovati na paypal dobijem odgovor tipa "Vasa kartica je odbijena... kontaktirajte banku koja ju je izdala i sl."
Znate li u cemu je problem, trebaju li banke obaviti neku dodatnu proceduru da bi ovo radilo??
hvala
scooter21ba

#229 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

ne mora
to ti znaci da ta ne moze :D
debitna to ti je ona kreditna zar ne jer ona electron je charge koliko ja znam
d2

#230 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by d2 »

sanny wrote:vidim da pricate i o tome koje kartice rade/ne rade pa da vas pitam;
imam Visa Electron debitnu iz Hypo banke (izdata prije par dana) i kad je pokusam registrovati na paypal dobijem odgovor tipa "Vasa kartica je odbijena... kontaktirajte banku koja ju je izdala i sl."
Znate li u cemu je problem, trebaju li banke obaviti neku dodatnu proceduru da bi ovo radilo??
hvala
imam i ja hypo electron i ne radi, radi toga sam izvadio unicredit visu electron i ona je ok (naglasi im da hoces iskljucivo visu electron, maestro ne uzimaj, nece ti raditi sa paypalom).
sanny

#231 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sanny »

nisam te shvatio, kartica je Visa electron, izdata uz tekuci racun i nije kreditna. Znas li zasto ne moze?
scooter21ba

#232 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

znaci obicna
ne moze jer banka valjda nema dogovor s njima uglavnom od HAAB moze samo kreditna znaci ona eurocard mastercard i ti fazoni
d2

#233 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by d2 »

sanny wrote:nisam te shvatio, kartica je Visa electron, izdata uz tekuci racun i nije kreditna. Znas li zasto ne moze?
ne znam kako da ti jednostavnije objasnim
hypo visa electron debitna (dakle nije kreditna) - ne moze
unicredit visa electron debitna (dakle nije kreditna) - moze

ne znam zasto ne moze, poslao sam im mail na koji nikada nisu odgovorili, meni dovoljan razlog da ih prekrizim kao ozbiljnu banku
shiljak

#234 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

scooter21ba wrote:pa to 1.95 je moglo i prije 6 mjeseci kad sam prijavljivao ja svoju karticu na osnovnom acc
ali ne mozes primiti ako neko od tebe kupuje bar nije kad sam zadnji put koristio uslugu
doduse davno je bilo prije nekih mjesec -2
Pa zar ima razlike. Koliko znam mozes primati pare sa paypala na svoj paypal. Pa kad primis pare na paypal (kad ti neko nesto kupi ili kad ti samo neko posalje) opet ce ti poslati na paypal. A sa paypala mozes prebaciti novac na karticu/racun..???
lord-executioner

#235 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by lord-executioner »

shiljak wrote:
scooter21ba wrote:pa to 1.95 je moglo i prije 6 mjeseci kad sam prijavljivao ja svoju karticu na osnovnom acc
ali ne mozes primiti ako neko od tebe kupuje bar nije kad sam zadnji put koristio uslugu
doduse davno je bilo prije nekih mjesec -2
Pa zar ima razlike. Koliko znam mozes primati pare sa paypala na svoj paypal. Pa kad primis pare na paypal (kad ti neko nesto kupi ili kad ti samo neko posalje) opet ce ti poslati na paypal. A sa paypala mozes prebaciti novac na karticu/racun..???
Sa PayPal racuna ne mozes prebaciti na bankovni racun ako je banka u BiH, izuzetak su samo slucajevi kada prodavac refundira, u tom slucaju PayPal novcanom uputnicom salje novac tvojoj banci ( npr. Raiffeisen-u ), za sto je potrebno nekih 5-6 dana u prosjeku da novac legne na racun. Dakle, sa PayPal-om u BiH jedino mozes slati novac i placati.
alica.k

#236 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by alica.k »

xxtoni wrote:
kone wrote:Zna li iko ista u vezi ove kupovine na amazon.com???Ovdje se na 9 stranica samo pise o famoznom CVC broju Raiffaizen banke,a niko nista konkretno,recimo na kojoj stranici se moze nesto kupiti,a da nema zavala i da sve stigne na adresu bez problema itd...
Koliko ja znam sa amazon-a mi bosanci samo mozemo knjige kupovat i da one dolaze uglavnom bez problema...
i filmove na kasetama i dvd, i muzicke cdove.
sanny

#237 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sanny »

danas sam bio u Hypo banci da provjerim u cemu je problem i polupismena sluzbenica koja mi je i otvorila racun za ovu namjenu je otisla pozvati Visa servis i nakon kraceg razgovora sva crvena se vraca i izvinjava te objasnjava kako njihove debitne kartice ne mogu, vec samo kreditne :x

nebi ovo bio problem da je moja greska ali sam jasno naglasio za sta mi treba kartica kad sam otvarao racun te je bas ta polupismena sluzbenica (koja usput receno tu radi samo zato sto je ljepuskasta a ne sposobna) puna sebe tad rekla da se ta kartica moze koristiti :x pa do kad ce u ovoj drzavi raditi nepismeni salterski sluzbenici? :x

UKRATKO: HYPO VISA ELECTRON DEBITNA NE MOZE!
d2

#238 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by d2 »

dobar dan, da si me poslusao ne bi gubio vrijeme bezveze, ne znam sto ne poslusas savjete onih koji su to sranje vec prosli.
Vertigo

#239 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Vertigo »

..
Last edited by Vertigo on 29/10/2008 02:00, edited 1 time in total.
sanny

#240 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sanny »

d2 wrote:dobar dan, da si me poslusao ne bi gubio vrijeme bezveze, ne znam sto ne poslusas savjete onih koji su to sranje vec prosli.
pa pitao sam kad mi kartica nije proradila, tek sam je dobio..
kone

#241 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kone »

Ko vam je kriv kad idete u tu da izvinete us.anu banku.Idite brate u RB i nema problema nikakvih...
d2

#242 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by d2 »

kone wrote:Ko vam je kriv kad idete u tu da izvinete us.anu banku.Idite brate u RB i nema problema nikakvih...
Evo mene zanima tvoj savjet, kao experta, kako koristiti uslugu elektronskog bankarstva koju RBBIH kao najveca banka u BiH uopste nema a Hypo je recimo ima vec jedno 2 godine i do 1.10. je recimo bila i akcija besplatnog uclanjenja u korisnike te usluge.

Uopste ne potenciram da je Hypo zakon, daleko od toga ali je jako daleko i od toga da je Rajfajzenovo maslo za Ramazana...

Prema tome psssst :skoljka:
kone

#243 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by kone »

Njihova(RB) debitna kartica ima CVC broj i to je sasvim dovoljno,sto se tice ove teme.Dobijes je za 10-ak dana,a ne kao u unikredit 30 i kusur dana.Da ne govorimo o nepismenosti salterskih radnika,koji ti uvaljuju maestro kartice,a da ne znaju uopste sta ti nude sa tom karticom.Neki dan je moja sestra dobila onu obavijest i pin kod(nakon tacno 21 dan),gdje fino pise da se treba odmah javiti u banku da preuzme karticu i ona ode i ona "fina" radnica za salterom joj odgovori protupitanjem:"ko je vama uopste rekao da je stigla kartica" i onda slijedi odmah i odgovor te iste radnice u vezi tog problema i ovim rijecnikom:"kako smo mi skontali,kad vam stigne pin kod,za nekih deset dana nama stigne vasa kartica" :lol:
Nekoliko dana ranije ja odem da uplatim pare na racun Eurohaus-a,da mogu dati nalog za kupovinu dionica u 12.30 i udjem u banku,kad tamo imam sta vidjeti.Na sve tri saltera red od po 10-ak ljudi.Cekam jedno sat vremena i taman budem drugi u redu,kad papcima padne sistem.A ja zurim da uplatim pare zbog radnog vremena berze,da mogu samo dati nalog da se obavi kupovina.Pitam onog radnika da mi samo ispecati onu uplatnicu i uzme pare,a on interno provede uplatu,kaze jok,ne moze.Nakon 15 minuta i milionitog pokusaja logovanja on odustane i ode u prostorije iza i vraca se nakon 2 minute i uzima onu moju uplatnicu,ovjerava i to je to,bez ikakve konekcije.Vjerovatno mu je neko tamo rekao da moze provesti uplatu i bez konektovanja na mrezu,pa je to odradio,ali meni dzaba,jer sam zakasnio u Eurohaus,jer se berza za taj dan zatvorila....Eto onako ukratko o unikredit banci,a da ne govorim sta sam sve cuo u tih sat vremena u onom redu dok sam cekao.Ko god je sta dizao,svu su culi stanje njegovog racuna.Toliko o profesionalnosti sluzbenika :-)
d2

#244 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by d2 »

kone wrote:Njihova(RB) debitna kartica ima CVC broj i to je sasvim dovoljno,sto se tice ove teme.Dobijes je za 10-ak dana,a ne kao u unikredit 30 i kusur dana.Da ne govorimo o nepismenosti salterskih radnika,koji ti uvaljuju maestro kartice,a da ne znaju uopste sta ti nude sa tom karticom.Neki dan je moja sestra dobila onu obavijest i pin kod(nakon tacno 21 dan),gdje fino pise da se treba odmah javiti u banku da preuzme karticu i ona ode i ona "fina" radnica za salterom joj odgovori protupitanjem:"ko je vama uopste rekao da je stigla kartica" i onda slijedi odmah i odgovor te iste radnice u vezi tog problema i ovim rijecnikom:"kako smo mi skontali,kad vam stigne pin kod,za nekih deset dana nama stigne vasa kartica" :lol:
Nekoliko dana ranije ja odem da uplatim pare na racun Eurohaus-a,da mogu dati nalog za kupovinu dionica u 12.30 i udjem u banku,kad tamo imam sta vidjeti.Na sve tri saltera red od po 10-ak ljudi.Cekam jedno sat vremena i taman budem drugi u redu,kad papcima padne sistem.A ja zurim da uplatim pare zbog radnog vremena berze,da mogu samo dati nalog da se obavi kupovina.Pitam onog radnika da mi samo ispecati onu uplatnicu i uzme pare,a on interno provede uplatu,kaze jok,ne moze.Nakon 15 minuta i milionitog pokusaja logovanja on odustane i ode u prostorije iza i vraca se nakon 2 minute i uzima onu moju uplatnicu,ovjerava i to je to,bez ikakve konekcije.Vjerovatno mu je neko tamo rekao da moze provesti uplatu i bez konektovanja na mrezu,pa je to odradio,ali meni dzaba,jer sam zakasnio u Eurohaus,jer se berza za taj dan zatvorila....Eto onako ukratko o unikredit banci,a da ne govorim sta sam sve cuo u tih sat vremena u onom redu dok sam cekao.Ko god je sta dizao,svu su culi stanje njegovog racuna.Toliko o profesionalnosti sluzbenika :-)
- CVC broj ima i Hypo kartica takodje to ti nije nikakav argument
- sto se tice nediskrentnosti to je subjektivno ali upravo su u rajfajzenu najnediskretniji, unicredit ti omogucava da imas licnog bankara pa mozes sa njim zavrsavati sta ti treba bez da te slusaju svi okolo
- udji jednom u rajfajzen u novom sarajevu ili na skedneriji pa ces vidjeti sta je guzva

nije rajfajzen nista bolji od drugih, ne odgovori mi za internet bankarstvo ???
shiljak

#245 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

jel moguce online pregledati stanje kreditne kartice? Kao paypal samo "brze" :-D
d2

#246 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by d2 »

shiljak wrote:jel moguce online pregledati stanje kreditne kartice? Kao paypal samo "brze" :-D
ako si korisnik internet bankarstva - jeste, evo ja recimo vidim da sam u minusu 381 KM :lol:
mozda bi bolje bilo da nisam uzeo internet bankarstvo :lol:
scooter21ba

#247 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

jeste ako imas prijavljeno internet bankarstvo
dobijes token u banci sa siframa fazonima i tako mozes i pregledati i placati racune koje dobijes
shiljak

#248 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by shiljak »

aha, mislis "umjesto popunjavanje uplatnica pa u banku", sve odradis direktno sa stranice :-D
To je nesto za ozbiljnije korisnike :D

evo imam karticu, ova rajfajzen debitna visa electron. Koji account na paypalu napravit? Treba mi da mogu primati pare na paypal sa drugog paypala, i da mogu placati neke stvari (npr. za ebay ili za neku igricu (kao ogame i sl.))
scooter21ba

#249 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by scooter21ba »

pa primas pare mislim da nijedna banka to nema a da placas to moze uzmes obicni najosnovniji acc na paypal-u
sto se tcie tokena mozes i racune i sve placati preko toga kao da si na salteru
GODZZILA

#250 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by GODZZILA »

Sad s'obzirom da nas ima i studenta ovdje, znaci neradim-o.
Mogu li dobiti i ja tu debitnu karticu za online placanje. Sa troznamekastim brojem na poledjini.
Ne trebaju mi nikakva prekoracenja, tj. limit. Sredstva bih unosio sam.
A za vodjenje racuna nek naplacuju uslugu.
:?:
Post Reply