Druga stvar, babe koje prelaze ulicu takodjer treba kazniti, jer su kao muhe bez glave. Koliko sam shvatio njoj je bilo crveno, koji qrac ima pretrcavati ako joj je crveno, a vama se pali zuto. Gdje zuri koji djavo, jel problem sacekati 2-3 minute i fino predjes ko covjek (inace svi penzineri u ovom gradu negdje zure, nema sanse da propuste tramvaj koji je pun i sacekaju prazan). Vidio sam milion situacija gdje stariji ljudi izvlace posljednje jule energije da pretrce ulicu dok auta prolaze, i gdje riskiraju svoj zivot, fakat ne shvatam zasto? Meni u trenutku kada blinka zeleno pjesacima i pali zuto vozacima ne pada na pamet da prelazim, jedino ako bas dobro razgledam situaciju, i ako mi se bas zuri da stignem na tramvaj ili nesto sl., ali uvijek mi je isto na pameti upravo neki motor koji moze prozujati izmedju auta i rastaviti me na atome.
Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- Comrad
#226 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Slazem se s tim da pojedine dvotockase treba dozivotno kazniti i oduzeti im motor. Mislim ono divljanje po gradu je uzas, a policija stoji i gleda
Ako ti se divlja idi negdje gdje nema puno ljudi i izivljavaj se, al ne valja da te vidi cijeli grad da ti imas motor.
Druga stvar, babe koje prelaze ulicu takodjer treba kazniti, jer su kao muhe bez glave. Koliko sam shvatio njoj je bilo crveno, koji qrac ima pretrcavati ako joj je crveno, a vama se pali zuto. Gdje zuri koji djavo, jel problem sacekati 2-3 minute i fino predjes ko covjek (inace svi penzineri u ovom gradu negdje zure, nema sanse da propuste tramvaj koji je pun i sacekaju prazan). Vidio sam milion situacija gdje stariji ljudi izvlace posljednje jule energije da pretrce ulicu dok auta prolaze, i gdje riskiraju svoj zivot, fakat ne shvatam zasto? Meni u trenutku kada blinka zeleno pjesacima i pali zuto vozacima ne pada na pamet da prelazim, jedino ako bas dobro razgledam situaciju, i ako mi se bas zuri da stignem na tramvaj ili nesto sl., ali uvijek mi je isto na pameti upravo neki motor koji moze prozujati izmedju auta i rastaviti me na atome.
- bpsang
#227 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
u potpuno se slazem sa tobom kolega, ali proci tolikom brzinom i to trakom koja se odvaja desno prema A.Polju,bez ikakvog dvoumljenja vozac motocikla je najveci krivac za udes koji je mogao odnijeti jedan zivot, u kojem god momentu se pjesak nadje na ulici vozac snosi odgovornost.
I nije to prvi slucaj da se iz traka koje odvajaju u lijevo ili desno pojedini MAJMUNI svjesno krse zakon i ugrozavaju bezbjednost saobracaja.Tome treba stati u kraj vec jednom,ili se treba desiti neka velika nesreca da se POLICIJA POCESE PO GLAVI i sprijeci takvo bahato ponasanje pojedinih ucesnika u saobracaju
I nije to prvi slucaj da se iz traka koje odvajaju u lijevo ili desno pojedini MAJMUNI svjesno krse zakon i ugrozavaju bezbjednost saobracaja.Tome treba stati u kraj vec jednom,ili se treba desiti neka velika nesreca da se POLICIJA POCESE PO GLAVI i sprijeci takvo bahato ponasanje pojedinih ucesnika u saobracaju
-
d2
#228 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
u takvim situacijama je najbolje otvoriti vrata
- Neelix
#229 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
maloprije sam vozio obalom, otprilike pokraj uciteljske skole, kad pogledah u retrovizor noge mi se odsjekose. golf 3 juri NAJMANJE 130-140 na sat, munjevito mi se priblizava, a u desnoj (tramvajskoj) traci malo iza mene ima jos jedno auto..ja ne mogu ubrzat jer ima auto ispred mene..u jednom trenutku sam stisnuo volan i ocekivao udar...ne znam kojom srecom se uspio provuci i preci u tramvajsku traku...sto je najgore iza njega je, na mozda metar i po razdaljine
istom brzinom isao golf 2...i on se nekako provukao...
molio sam se onom u koga ne vjerujem da se strovale u miljacku obojica, nazalost, ne poslusa me
molio sam se onom u koga ne vjerujem da se strovale u miljacku obojica, nazalost, ne poslusa me
-
d2
#230 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
zelim im brzu i efikasnu smrt, po mogucnosti da nekog drugog ne odvedu sa sobom
- rajvosa^
#231 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Jedno brzo pitanje. Ima li pravo motor dijeliti traku sa autom. Jel po zakonu u BiH motor moze prolaziti izmedju auta?
Ja se krajem godine vracam za SA i od svih ovih prica mene ce fakat biti strah. Reko sam zeni ja samo koristim gradski sobracaj. Ovi na SA-x me isprepadose.
Ja se krajem godine vracam za SA i od svih ovih prica mene ce fakat biti strah. Reko sam zeni ja samo koristim gradski sobracaj. Ovi na SA-x me isprepadose.
- slavkoimamodilera
#232 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Ima se pravo provlacit izmedju auta, koliko bi i auti imali pravo se provlacit da mogu... dakle ni govora... 
- Karabaja
#233 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
znaš ti pošto su vratad2 wrote:u takvim situacijama je najbolje otvoriti vrata
- Amazonka27
#234 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Karabaja wrote:znaš ti pošto su vratad2 wrote:u takvim situacijama je najbolje otvoriti vrata
elem...nije problem to provlacenje izmedju auta...logicno da je to u prednost motora u saobracaju...ali me nervira kad me pretice sa desne strane...a juce me zamalo jedan prdavac nepokosi na sred parkinga...ja cekam da prodje a levat direkt na mene...zamislio se valjda...
- Qler
#235 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
mozda se zagledao u tvoje oci
pa si ga omadjijala 
- rajvosa^
#236 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Imam onaj mali sprej od "papricica"Religious Fantastic wrote:Samo gradski saobraćaj???rajvosa^ wrote:Jedno brzo pitanje. Ima li pravo motor dijeliti traku sa autom. Jel po zakonu u BiH motor moze prolaziti izmedju auta?
Ja se krajem godine vracam za SA i od svih ovih prica mene ce fakat biti strah. Reko sam zeni ja samo koristim gradski sobracaj. Ovi na SA-x me isprepadose.![]()
![]()
![]()
Pa onda imam mali savjet - ponesi nešto velike zaustavne moći za upotrebu u gradskom saobraćaju. Po mogućnosti ne manje od .45 calibre
- Amazonka27
#237 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
garantQler wrote:mozda se zagledao u tvoje ocipa si ga omadjijala

- Karabaja
#238 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
haj ba vaka naka, ne furaj seAmazonka27 wrote:garantQler wrote:mozda se zagledao u tvoje ocipa si ga omadjijala
- Amazonka27
#239 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Jos me nisi prebolio?Karabaja wrote:
haj ba vaka naka, ne furaj se
- Qler
#240 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
zaljubio se karabaja u 123-ku 
- bpsang
#241 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Danas 20 Augusta oko 14 h i 30 min Alipasino polje B-faza direktan sudar motocikliste i golfa
slijede slike

vidio sam momka koji je vozio motor hitna ga je odvukla jer je zadobio udarac u lijevu butinu ali koliko sam vidio nije imao preloma jer je sam usao u hitnu pomoc,Golfa je vozila ljepsa polovina.
slijede slike

vidio sam momka koji je vozio motor hitna ga je odvukla jer je zadobio udarac u lijevu butinu ali koliko sam vidio nije imao preloma jer je sam usao u hitnu pomoc,Golfa je vozila ljepsa polovina.
- bpsang
#242 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Evo sad je 16h i 20 min. policija jos ceka da se izvrsi uvidjaj
- DaysleepeR
#243 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
stvarno sram i stid bilo te motoriste ko kamikaze se zabijaju u automobile
dosadni ste stvarno sa tim bavljenjem motorima, ne palamudite na forumima učinite nešto konkretno, oduzmite nam motore, otvarajte nam vrata, pucajte na nas ili prekinite s pričom
BTW. ovaj motor iznad je plavi Keeway na kojem raja polaže A kategoriju
dosadni ste stvarno sa tim bavljenjem motorima, ne palamudite na forumima učinite nešto konkretno, oduzmite nam motore, otvarajte nam vrata, pucajte na nas ili prekinite s pričom
BTW. ovaj motor iznad je plavi Keeway na kojem raja polaže A kategoriju
- bpsang
#244 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
@ DaysleepeR
nisam nikom nista nazao ucinio, ali i sam dok vozim a vidim da mi se motorista priblizava gledam da se sklonim sto je vise moguce da bi gosn .prosao , prvo sto je brzi a drugo sto da me zakaci, ja vjerujem da i ti to pravilo koristis ali i da se ponasas u saobracaju cuvajuci i svoj i tudji zivot, ovo sto se desilo danas ovde na A .Polju po mom misljenju posto nisam ocevidac sudara je nepaznja vozacice Golfa jer je dosla iz sporedne ulice koja i nije ulica, a drugo sa sigurnoscu ti mogu tvrditi da ovde motoristi prekoracuju brzinu bar dva puta vise , a i sam znas da se u naselju ako nema saobracajnog znaka mora postovati brzina od 40 km/h, kolika je mogla biti brzina motocikliste kad je ovako Golf slupan
nisam nikom nista nazao ucinio, ali i sam dok vozim a vidim da mi se motorista priblizava gledam da se sklonim sto je vise moguce da bi gosn .prosao , prvo sto je brzi a drugo sto da me zakaci, ja vjerujem da i ti to pravilo koristis ali i da se ponasas u saobracaju cuvajuci i svoj i tudji zivot, ovo sto se desilo danas ovde na A .Polju po mom misljenju posto nisam ocevidac sudara je nepaznja vozacice Golfa jer je dosla iz sporedne ulice koja i nije ulica, a drugo sa sigurnoscu ti mogu tvrditi da ovde motoristi prekoracuju brzinu bar dva puta vise , a i sam znas da se u naselju ako nema saobracajnog znaka mora postovati brzina od 40 km/h, kolika je mogla biti brzina motocikliste kad je ovako Golf slupan
- Neelix
-
d2
#246 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
nije morala biti neka brzina, golf je po tim coskovima vrlo mekan a i inace nije kakav sto se tice sigurnosti
tu gdje je ona zveknula mrskog motoristu nema ama bas nista, blatobran, usisna cijev za zrak koja je spuzvasta, far... totalno suplje, da ga je neko nogom posteno nabio tu isto bi ovo napravio.
nije ni do hladnjaka dosla
tu gdje je ona zveknula mrskog motoristu nema ama bas nista, blatobran, usisna cijev za zrak koja je spuzvasta, far... totalno suplje, da ga je neko nogom posteno nabio tu isto bi ovo napravio.
- BSn
#247 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Sto se tice 100KA-inih slika, cini se da ovdje nije sve u redu, jer jos uvijek sve stoji, kao i na pocetku. Stoji patrola i ogradjeno je mjesto udesa, ali niko nista ne radi na tome. 
- jennisjoplin
#248 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
mozda joj je bivsi pa da se osveti da malo vise patid2 wrote:nije morala biti neka brzina, golf je po tim coskovima vrlo mekan a i inace nije kakav sto se tice sigurnosti
-
Aprilica
#249 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Mene ce biti strah izaci proseteti po gradu, u jednom danu 2 klinca na skuterima drndali na sred trotoara i to psuju sto im se ne sklonis
pjesaci - izumiranje
pjesaci - izumiranje
- jennisjoplin
#250 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
prikljuci se GIRO DI SARAJEVO, bit će nas preko nekolikoAprilica wrote:Mene ce biti strah izaci proseteti po gradu, u jednom danu 2 klinca na skuterima drndali na sred trotoara i to psuju sto im se ne sklonis![]()
pjesaci - izumiranje