Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Comrad

#226 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Comrad »

Slazem se s tim da pojedine dvotockase treba dozivotno kazniti i oduzeti im motor. Mislim ono divljanje po gradu je uzas, a policija stoji i gleda :shock: :? Ako ti se divlja idi negdje gdje nema puno ljudi i izivljavaj se, al ne valja da te vidi cijeli grad da ti imas motor.
Druga stvar, babe koje prelaze ulicu takodjer treba kazniti, jer su kao muhe bez glave. Koliko sam shvatio njoj je bilo crveno, koji qrac ima pretrcavati ako joj je crveno, a vama se pali zuto. Gdje zuri koji djavo, jel problem sacekati 2-3 minute i fino predjes ko covjek (inace svi penzineri u ovom gradu negdje zure, nema sanse da propuste tramvaj koji je pun i sacekaju prazan). Vidio sam milion situacija gdje stariji ljudi izvlace posljednje jule energije da pretrce ulicu dok auta prolaze, i gdje riskiraju svoj zivot, fakat ne shvatam zasto? Meni u trenutku kada blinka zeleno pjesacima i pali zuto vozacima ne pada na pamet da prelazim, jedino ako bas dobro razgledam situaciju, i ako mi se bas zuri da stignem na tramvaj ili nesto sl., ali uvijek mi je isto na pameti upravo neki motor koji moze prozujati izmedju auta i rastaviti me na atome.
bpsang

#227 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

u potpuno se slazem sa tobom kolega, ali proci tolikom brzinom i to trakom koja se odvaja desno prema A.Polju,bez ikakvog dvoumljenja vozac motocikla je najveci krivac za udes koji je mogao odnijeti jedan zivot, u kojem god momentu se pjesak nadje na ulici vozac snosi odgovornost.
I nije to prvi slucaj da se iz traka koje odvajaju u lijevo ili desno pojedini MAJMUNI svjesno krse zakon i ugrozavaju bezbjednost saobracaja.Tome treba stati u kraj vec jednom,ili se treba desiti neka velika nesreca da se POLICIJA POCESE PO GLAVI i sprijeci takvo bahato ponasanje pojedinih ucesnika u saobracaju
d2

#228 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by d2 »

u takvim situacijama je najbolje otvoriti vrata
Neelix

#229 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

maloprije sam vozio obalom, otprilike pokraj uciteljske skole, kad pogledah u retrovizor noge mi se odsjekose. golf 3 juri NAJMANJE 130-140 na sat, munjevito mi se priblizava, a u desnoj (tramvajskoj) traci malo iza mene ima jos jedno auto..ja ne mogu ubrzat jer ima auto ispred mene..u jednom trenutku sam stisnuo volan i ocekivao udar...ne znam kojom srecom se uspio provuci i preci u tramvajsku traku...sto je najgore iza njega je, na mozda metar i po razdaljine :shock: istom brzinom isao golf 2...i on se nekako provukao...

molio sam se onom u koga ne vjerujem da se strovale u miljacku obojica, nazalost, ne poslusa me :(
d2

#230 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by d2 »

zelim im brzu i efikasnu smrt, po mogucnosti da nekog drugog ne odvedu sa sobom
rajvosa^

#231 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by rajvosa^ »

Jedno brzo pitanje. Ima li pravo motor dijeliti traku sa autom. Jel po zakonu u BiH motor moze prolaziti izmedju auta?

Ja se krajem godine vracam za SA i od svih ovih prica mene ce fakat biti strah. Reko sam zeni ja samo koristim gradski sobracaj. Ovi na SA-x me isprepadose.
slavkoimamodilera

#232 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by slavkoimamodilera »

Ima se pravo provlacit izmedju auta, koliko bi i auti imali pravo se provlacit da mogu... dakle ni govora... :wink:
Karabaja

#233 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Karabaja »

d2 wrote:u takvim situacijama je najbolje otvoriti vrata
znaš ti pošto su vrata :)
Amazonka27

#234 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Amazonka27 »

Karabaja wrote:
d2 wrote:u takvim situacijama je najbolje otvoriti vrata
znaš ti pošto su vrata :)
:-) i meni jedna trebaju za mecana ...lijeva..bijela...ako ima ko viska...

elem...nije problem to provlacenje izmedju auta...logicno da je to u prednost motora u saobracaju...ali me nervira kad me pretice sa desne strane...a juce me zamalo jedan prdavac nepokosi na sred parkinga...ja cekam da prodje a levat direkt na mene...zamislio se valjda... :skoljka:
Qler

#235 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Qler »

mozda se zagledao u tvoje oci :D pa si ga omadjijala :D
rajvosa^

#236 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by rajvosa^ »

Religious Fantastic wrote:
rajvosa^ wrote:Jedno brzo pitanje. Ima li pravo motor dijeliti traku sa autom. Jel po zakonu u BiH motor moze prolaziti izmedju auta?

Ja se krajem godine vracam za SA i od svih ovih prica mene ce fakat biti strah. Reko sam zeni ja samo koristim gradski sobracaj. Ovi na SA-x me isprepadose.
Samo gradski saobraćaj??? :? :? :?
Pa onda imam mali savjet - ponesi nešto velike zaustavne moći za upotrebu u gradskom saobraćaju. Po mogućnosti ne manje od .45 calibre
Imam onaj mali sprej od "papricica" :D kad ga prsnem, ima da svi iz traNvaja izlijecemo. :-)
Amazonka27

#237 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Amazonka27 »

Qler wrote:mozda se zagledao u tvoje oci :D pa si ga omadjijala :D
garant :D

Image
Karabaja

#238 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Karabaja »

Amazonka27 wrote:
Qler wrote:mozda se zagledao u tvoje oci :D pa si ga omadjijala :D
garant :D

Image
haj ba vaka naka, ne furaj se :P
Amazonka27

#239 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Amazonka27 »

Karabaja wrote:
haj ba vaka naka, ne furaj se :P
Jos me nisi prebolio? :D

:kiss:
Qler

#240 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Qler »

zaljubio se karabaja u 123-ku :D
bpsang

#241 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Danas 20 Augusta oko 14 h i 30 min Alipasino polje B-faza direktan sudar motocikliste i golfa
slijede slike

Image

Image

Image

vidio sam momka koji je vozio motor hitna ga je odvukla jer je zadobio udarac u lijevu butinu ali koliko sam vidio nije imao preloma jer je sam usao u hitnu pomoc,Golfa je vozila ljepsa polovina.
bpsang

#242 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

Evo sad je 16h i 20 min. policija jos ceka da se izvrsi uvidjaj
DaysleepeR

#243 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by DaysleepeR »

stvarno sram i stid bilo te motoriste ko kamikaze se zabijaju u automobile

dosadni ste stvarno sa tim bavljenjem motorima, ne palamudite na forumima učinite nešto konkretno, oduzmite nam motore, otvarajte nam vrata, pucajte na nas ili prekinite s pričom

BTW. ovaj motor iznad je plavi Keeway na kojem raja polaže A kategoriju
bpsang

#244 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by bpsang »

@ DaysleepeR

nisam nikom nista nazao ucinio, ali i sam dok vozim a vidim da mi se motorista priblizava gledam da se sklonim sto je vise moguce da bi gosn .prosao , prvo sto je brzi a drugo sto da me zakaci, ja vjerujem da i ti to pravilo koristis ali i da se ponasas u saobracaju cuvajuci i svoj i tudji zivot, ovo sto se desilo danas ovde na A .Polju po mom misljenju posto nisam ocevidac sudara je nepaznja vozacice Golfa jer je dosla iz sporedne ulice koja i nije ulica, a drugo sa sigurnoscu ti mogu tvrditi da ovde motoristi prekoracuju brzinu bar dva puta vise , a i sam znas da se u naselju ako nema saobracajnog znaka mora postovati brzina od 40 km/h, kolika je mogla biti brzina motocikliste kad je ovako Golf slupan
Neelix

#245 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Neelix »

na svu sreću :D :D
d2

#246 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by d2 »

nije morala biti neka brzina, golf je po tim coskovima vrlo mekan a i inace nije kakav sto se tice sigurnosti

tu gdje je ona zveknula mrskog motoristu nema ama bas nista, blatobran, usisna cijev za zrak koja je spuzvasta, far... totalno suplje, da ga je neko nogom posteno nabio tu isto bi ovo napravio.

nije ni do hladnjaka dosla
BSn

#247 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by BSn »

Sto se tice 100KA-inih slika, cini se da ovdje nije sve u redu, jer jos uvijek sve stoji, kao i na pocetku. Stoji patrola i ogradjeno je mjesto udesa, ali niko nista ne radi na tome. :shock:
jennisjoplin

#248 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by jennisjoplin »

d2 wrote:nije morala biti neka brzina, golf je po tim coskovima vrlo mekan a i inace nije kakav sto se tice sigurnosti

tu gdje je ona zveknula mrskog motoristu nema ama bas nista, blatobran, usisna cijev za zrak koja je spuzvasta, far... totalno suplje, da ga je neko nogom posteno nabio tu isto bi ovo napravio.

nije ni do hladnjaka dosla
mozda joj je bivsi pa da se osveti da malo vise pati :D
Aprilica

#249 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by Aprilica »

Mene ce biti strah izaci proseteti po gradu, u jednom danu 2 klinca na skuterima drndali na sred trotoara i to psuju sto im se ne sklonis :skoljka:
pjesaci - izumiranje
jennisjoplin

#250 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....

Post by jennisjoplin »

Aprilica wrote:Mene ce biti strah izaci proseteti po gradu, u jednom danu 2 klinca na skuterima drndali na sred trotoara i to psuju sto im se ne sklonis :skoljka:
pjesaci - izumiranje
prikljuci se GIRO DI SARAJEVO, bit će nas preko nekoliko 8-)
Locked