Ulaganje na burzu za početnike
Moderator: anex
-
m3d0
#226 Re: Ulaganje na burzu za početnike
kad je ----SPAM----, nek je sve ----SPAM----
Last edited by m3d0 on 09/06/2009 23:23, edited 1 time in total.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#227 Re: Ulaganje na burzu za početnike
studentina1 wrote:Ako imaš viška ,sad ga ubaci na SASE i nebrini.corolla02 wrote:OK, ja imam isto pitanje?
Kako staviti nesto novca na berzu u Bosni, racuanjucu da zivim u Americi? Koji su uslovi i kako da to ucinim, ako je to izvodljivo uopste?
Kažu da će zarada biti ihahaj,samo dok ovo prođe.
Danas ja neko sniženje.
Eto para,SAMO KO ZNA
znas da nema viska, prosle godine i ove brodolom, ja stalno stavi i stavi, a ono i dalje dole i dole, ispuco sam svu municiju. Potop sirom svijeta
Last edited by corolla02 on 23/02/2009 15:49, edited 2 times in total.
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#228 Re: Ulaganje na burzu za početnike
hvalla za link!m3d0 wrote:obrati se brokerima:corolla02 wrote:OK, ja imam isto pitanje?
Kako staviti nesto novca na berzu u Bosni, racuanjucu da zivim u Americi? Koji su uslovi i kako da to ucinim, ako je to izvodljivo uopste?
http://www.capitalmarket.ba/LINKOVI/Bro ... fault.aspx
- corolla02
#229 Re: Ulaganje na burzu za početnike
vidim ima ih X broj, pa ne znam imal ko kakvog iskustva, na koju adressu da zakucam prvo? Vjerovatno su svi razliciti.
-
nonca
#230 Re: Ulaganje na burzu za početnike
je li ti zelis da bacas novac kroz prozor?!?
kakva bolan berza u Bosni, ko ti samo to nasavjetova, corporate governance ovde nikad nece biti uvazen, direktori pokradose sve pare koje firma napravi, index je danas pao ispod 1000poena, kao nikada do sada, industrija "capital market" ovde u BiH nece nikad proraditi upravo iz razloga sto sam ti gore napisao,,,sve je ko-rum-pi-ran-no!
kakva bolan berza u Bosni, ko ti samo to nasavjetova, corporate governance ovde nikad nece biti uvazen, direktori pokradose sve pare koje firma napravi, index je danas pao ispod 1000poena, kao nikada do sada, industrija "capital market" ovde u BiH nece nikad proraditi upravo iz razloga sto sam ti gore napisao,,,sve je ko-rum-pi-ran-no!
- corolla02
#231 Re: Ulaganje na burzu za početnike
ma nista ja samo mislio to nesto da otvorim, onako simbolicno samo par stoja, da vidim kako to sve dole hoda i tako
Hvalla za insight

Hvalla za insight
-
superpujdo
#232 Re: Ulaganje na burzu za početnike
Burza je puna ajkula, nadam se da ti nisi ribica?
Poz od bivse ribice.
Poz od bivse ribice.
- tech10
#233 Re: Ulaganje na burzu za početnike
Kako mi se drzi moj Bonus? 
- corolla02
#234 Re: Ulaganje na burzu za početnike
pa zar je sve tako crno
- Mister Talibean
#235 Re: Ulaganje na burzu za početnike
Ja licno mislim da je najbolje vrijeme za investiranje u berzu, tek negdje pred kraj ove globalne krize, jer ce tada cijene biti u rekordnom padu, dakle ulozis tek kada se berza bude pocela oporavljati.
- corolla02
#236 Re: Ulaganje na burzu za početnike
Da, u teoriji to sve dobro stoji ali paraxa govori nesto drugo, to dno marketa koje svi trazimo zna itekako biti varljivo. Timing Market - veoma zafrkano i ujedno mac sa dvije ostrice.
- nuernberg
#237 Re: Ulaganje na burzu za početnike
Corolla zivis u USa imas puno mogucnosti ,mani se berze u Bosni....corolla02 wrote:Da, u teoriji to sve dobro stoji ali paraxa govori nesto drugo, to dno marketa koje svi trazimo zna itekako biti varljivo. Timing Market - veoma zafrkano i ujedno mac sa dvije ostrice.
Ja ti kupujem preko moje banke Citibank sekundu tacno!!!
Sve online ....
Sada neznam kako je u Bosni da li imas kao neki depot gdje mozes uci preko browsera ...ili tako nesto slicno ili ide preko brokera telefonski...
- corolla02
#238 Re: Ulaganje na burzu za početnike
Ma imam i ja to ovdje, ali sam mislio i dole onako samo da oprobamnuernberg wrote:Corolla zivis u USa imas puno mogucnosti ,mani se berze u Bosni....corolla02 wrote:Da, u teoriji to sve dobro stoji ali paraxa govori nesto drugo, to dno marketa koje svi trazimo zna itekako biti varljivo. Timing Market - veoma zafrkano i ujedno mac sa dvije ostrice.
Sve online ....
Sada neznam kako je u Bosni da li imas kao neki depot gdje mozes uci preko browsera ...ili tako nesto slicno ili ide preko brokera telefonski...
-
panzer
#239 Re: Ulaganje na burzu za početnike
Najbolje je je izabrati brokere koji rade kao odjel u bankama a njih ćeš već prepoznati po imenu. To je radi tvoje sigurnosti odnosno da se kasnije tvoja papirologije ne bi iskomplikovala.
Vjerovatno znaš šta bi od dionica mogao izabrati i nemoj se ustručavati da ulažeš jer ove dionice nisu ništa rizičnije od bilo kojih na svijetu.
Za moderatora: Prije izvjesnog vremena sam se prijavio na ovaj forum na nagovor predhodnog moderatora ali sad vidim da sam pogriješio.
Vjerovatno čitaš većinu ovih postova i do sada ti je trebalo privući pažnju da svi govore negativno o bilo kojem ekonomskom segmentu. To si do sada trebao ispraviti jer kritikujući i pljuljući sve što se kreće u ekonomskog prostoru BIH ova omladina neće daleko dogurati.
Ukoliko si i ti od "pljuvača" onda ignoriši ovu poruku iako je dobronamjerna. Ja se svakako odjavljujem (bez pozdrava).
Vjerovatno znaš šta bi od dionica mogao izabrati i nemoj se ustručavati da ulažeš jer ove dionice nisu ništa rizičnije od bilo kojih na svijetu.
Za moderatora: Prije izvjesnog vremena sam se prijavio na ovaj forum na nagovor predhodnog moderatora ali sad vidim da sam pogriješio.
Vjerovatno čitaš većinu ovih postova i do sada ti je trebalo privući pažnju da svi govore negativno o bilo kojem ekonomskom segmentu. To si do sada trebao ispraviti jer kritikujući i pljuljući sve što se kreće u ekonomskog prostoru BIH ova omladina neće daleko dogurati.
Ukoliko si i ti od "pljuvača" onda ignoriši ovu poruku iako je dobronamjerna. Ja se svakako odjavljujem (bez pozdrava).
- nuernberg
#240 Re: Ulaganje na burzu za početnike
corolla02 wrote:Ma imam i ja to ovdje, ali sam mislio i dole onako samo da oprobamnuernberg wrote:Corolla zivis u USa imas puno mogucnosti ,mani se berze u Bosni....corolla02 wrote:Da, u teoriji to sve dobro stoji ali paraxa govori nesto drugo, to dno marketa koje svi trazimo zna itekako biti varljivo. Timing Market - veoma zafrkano i ujedno mac sa dvije ostrice.
Sve online ....
Ako imas vishak para posalji meni
- BarbaDue
#241 Re: Ulaganje na burzu za početnike
Ne mogu da ignorisem ovu poruku jer nisam od kako ti kazes "pljuvaca", ali mozda da si bolje pogledao teme vidio bi moje postove upravo kontra "pljuvaca", druga stvarpanzer wrote: Za moderatora: Prije izvjesnog vremena sam se prijavio na ovaj forum na nagovor predhodnog moderatora ali sad vidim da sam pogriješio.
nama modovima je ipak malo teze jer mi imamo zadatak malo pratiti sta vi pisete, pa tako na svim temama, pa kada se uzmu u obzira jos 2-3 podforuma...tesko je onda naci
vremena za kvalitetan post.
panzer, hvala ti na kritici i nadam se da ces se uskoro javiti ponovo, svaki ekonomista je dobrodosao.
-
nonca
#242 Re: Ulaganje na burzu za početnike
pozdrav,
a moze li mi neko od vas reci kakve ja mogucnosti iz BiH imam, preko "depot-a" kojeg spominjete da plasiram svoje novce u kupovinu akcija na NYSE ili DAX recimo??
hvala puno
a moze li mi neko od vas reci kakve ja mogucnosti iz BiH imam, preko "depot-a" kojeg spominjete da plasiram svoje novce u kupovinu akcija na NYSE ili DAX recimo??
hvala puno
- nuernberg
#243 Re: Ulaganje na burzu za početnike
Otvoris Depot kod nekoga online brokera.... samo neznam, kako to ide iz Bosnenonca wrote:pozdrav,
hvala puno
https://de.etrade.com/e/t/de/home
Oni za sada su najbolji... i najeftiniji u njemackoj cak mislim da mozes preko njih da kupujes na svim vaznim berzama svijeta, cak i van berze
Imas realtime kurs itd....
Napisi im email .... pa vidi kako i sta
-
nonca
#244 Re: Ulaganje na burzu za početnike
e hvala ti lijepo!
dosta servisa imaju,,,evo sam poslao mail, da mi objasne proceduru
- corolla02
#245 Re: Ulaganje na burzu za početnike
Ne znam za Njemacku ali ovdje najvjerovatnije ne mozes kupovati dionice bez regulisanog boravka, ali evo ti dole link ako zelis da vise naucis of invenstiranju kao i o broker houses/companies:nonca wrote:e hvala ti lijepo!
http://www.marketwatch.com/?avatar=seen&dist=ctmw
-
Teletradet
- nuernberg
#247 Re: Ulaganje na burzu za početnike
i jeli sta bilononca wrote:e hvala ti lijepo!
-
nonca
#248 Re: Ulaganje na burzu za početnike
nuernberg wrote:i jeli sta bilononca wrote:e hvala ti lijepo!
da da, dobio sam odgovor, mogu i iz BiH da otvorim account i da kupujem
super!
no, posto je citav sistem jos uvijek turbulentan, ne vjerujem da cu poceti sa ulaganjem ovaj mjesec
danke, jos jednom!
- nuernberg
#249 Re: Ulaganje na burzu za početnike
nema na cemu... .
Gdje si napiso email kod kojeg brokera...??
-
nonca
#250 Re: Ulaganje na burzu za početnike
nuernberg wrote:nema na cemu... .![]()
das weiss ich leider nett mehr, mail geloescht,,,
na ja, najvise mi se svidja provizija, jako je povoljna,,,0,15%, a maximalno 50eura,,,juhuuu, here i come