!! AKCIJA !! Sarajevo-X UNITED za Djeciji Dom Bjelave

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
oggitomic

Post by oggitomic »

Hi ladies and gents :)

How is everything? How was the meeting if you made it? Let me know.

O,x
*mima*

Post by *mima* »

tempora wrote:
mIRCerka wrote:
amalka wrote: E, ja sam sad krenula da pitam! Hitno je, pozurite ;)
Primalac: Trezor KS 129-101-10000885-31
Svrha uplate: Vanredni prihod
Broj poreznog obveznika> 4200556690000
Vrsta Prihoda: 722751
Opcina: 077
Budzetska organizacija: 2305001

poziv na broj> 01071598/mjesec

Izvor podataka: Brosura djecijeg doma BJELAVE
Mirc, koliko je star ovaj izvor podataka?

Jeli mislite da ce djeca nesta dobiti sa OVOG racuna????????
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mima wrote:Jeli mislite da ce djeca nesta dobiti sa OVOG racuna????????
ovako, MOJ ZADATAK je da postavim broj racuna i tu se moja aktivnost vezano za racun zavrsava!
Ko zeli da uplati, moze ko pojedinac uplatiti koliko hoce, koliko puta hoce...

Sa tog racuna se finansira sve, i komunalije, i hrana i materijali.
Bujrum.
:D
*mima*

Post by *mima* »

mIRCerka wrote:
mima wrote:Jeli mislite da ce djeca nesta dobiti sa OVOG racuna????????
ovako, MOJ ZADATAK je da postavim broj racuna i tu se moja aktivnost vezano za racun zavrsava!
Ko zeli da uplati, moze ko pojedinac uplatiti koliko hoce, koliko puta hoce...

Sa tog racuna se finansira sve, i komunalije, i hrana i materijali.
Bujrum.
:D

Znam ja na sta ti mislis Mirci...........ali mi malo nije jasan bas TAJ racun. Dok se raspodijele novci sa tog racuna ..........wow.......moze proci i godina. Slucajno znam.
vektor68

Post by vektor68 »

MIslim da AKO vec uplacujem/o onda treba da ima neki poseban racun (a ne trezor kantonalni) pa svrha bi trebala za OBNOVU -ADAPTACIJU ili kako vec ce formulirati J.U. DJECIJI DOM 'BJELAVE' .
Ovaj racun koji je neveden je u hvb central profit banci, ide na opcinu centar.ono 077
Mislim da djeca sa ovog racuna nece vidjeti neke koristi. Ako me neko ubjedi u suprotno casticu ga .
sto se tice PDV broja i ako se zanemari prvi broj od postiranog No4 kako kazes mirci opet nismo dobili nista pa sam skido zadnju nulu. opet nista
a nema ga ni ovdje http://www.uino.gov.ba/b/Porezi/PDV_obv ... fault.aspx
*mima*

Post by *mima* »

vektor68 wrote:MIslim da AKO vec uplacujem/o onda treba da ima neki poseban racun (a ne trezor kantonalni) pa svrha bi trebala za OBNOVU -ADAPTACIJU ili kako vec ce formulirati J.U. DJECIJI DOM 'BJELAVE' .
Ovaj racun koji je neveden je u hvb central profit banci, ide na opcinu centar.ono 077
Mislim da djeca sa ovog racuna nece vidjeti neke koristi. Ako me neko ubjedi u suprotno casticu ga .
sto se tice PDV broja i ako se zanemari prvi broj od postiranog No4 kako kazes mirci opet nismo dobili nista pa sam skido zadnju nulu. opet nista
Za ovaj racun se i ne pise PDV broj, ti je ID broj i taj racun sluzi SAMO za uplatu poreza.
vektor68

Post by vektor68 »

Ovaj navedeni racun ??? sluzi za uplatu poreza??? I ko ce te pare stici cime kako u nekom audiju A8 mozda
*mima*

Post by *mima* »

vektor68 wrote:Ovaj navedeni racun ??? sluzi za uplatu poreza??? I ko ce te pare stici cime kako u nekom audiju A8 mozda
To je racun samo za uplatu poreza.......raznih poreza...........
hrusta

Post by hrusta »

mircerka, znam da ti prsti gore, de ba mozesli nam nesto odtipkati sta bi jutros, sta se reklo itd..... nema nesto suncice, osevapices se, de pa nam reci, nece ti niko zamjeriti...... :-D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

vektor68 wrote:MIslim da AKO vec uplacujem/o onda treba da ima neki poseban racun (a ne trezor kantonalni) pa svrha bi trebala za OBNOVU -ADAPTACIJU ili kako vec ce formulirati J.U. DJECIJI DOM 'BJELAVE' .
takodjer pise na broshuri
SVE INFORMACIJE MOZETE DOBITI NA 033 44 55 91 ili 033 21 27 83
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Upravo tako. Trezor je trezor, i djeca ne moraju nikada vidjeti marke od tog novca. Bilo na racunu marka ili pet miliona dom i djeca ce dobiti iskljucivo onoliko koliko im je propisano da dobiju.
vektor68

Post by vektor68 »

Ja ,vjerojatno i ostali bi zeljeli da, se od tih doniranih novcanih sredstava kupi neka korisna stvar za djecu iz tog doma , jastuk ,krevetac, uticnica itd... nekako mi to ..... al nezelim svasta pisati mogu se ogrijesiti.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

hrusta wrote:mircerka, znam da ti prsti gore, de ba mozesli nam nesto odtipkati sta bi jutros, sta se reklo itd..... nema nesto suncice, osevapices se, de pa nam reci, nece ti niko zamjeriti...... :-D
ukratko...

- Sastanak nam je trajao 25 minuta, covjeka zovu i traze sa svih strana, non stop mu dolaze razne delegacije, ali nam se stigao zahvaliti sto smo dosli sa "kako vam mi forumashi mozemo pomoci".

- Trenutno ni on sam ne stize pokriti sve sto se radi, ali ono gdje miforumashi mozemo itekako pomoci je pokretanje radionica sa djecom, pogotovo preko ljetnog raspusta, kad nema skole i kad smo djeci najpotrebniji.

- takodjer smo razgovarali o mogucnostima stipendiranja, medjutim, posto je sad guzva u domu nevidjena, dogovorili smo novi sastanak sa njim sredinom maja.

- objasnio nam je da je vec planirano dosta izleta, sto kracih sto duzih, tako da cemo mozda i tu moci dotirati nesto love.

- Pitala sam ga za donacije za garderobu i igracke - ono sto je djeci trenutno najpotrebnije od igracaka i tih materijala su igracke za igranje u dvoristu - bicikl, romobil itd...

- sto se tice stipendiranja djece, obzirom da je ovaj Dom dom za "privremeni boravak" sto moze biti par dana, mjeseci a i godina, to je dosta nestabilno a on ne bi htio da se stipendiranjem jednog djeteta povrijedi drugo nestipnedirano dijete, pa smo kontali prvo krenuti sa odjeljenjem koje ide u Vladimir Nazor skolu.

Posto je trenutno frka u Domu, posto se trenutno nakon identifikacije radi na organizaciji ukopa, mi smo obecali napraviti plan, tj prijedlog programa Ljetnih radionica s djecom + Pomoc oko skole.
Direktor je takodjer rekao da Udruzenje mladih lingvista vec radi sa djecom oko njihovih zadaca, postoji jedna gospodja ciji je posao koordinacija volontera, tako da je sad na nama da vidimo koji su nasi kapaciteti, sta mi mozemo pruziti djeci i da to srocimo crno na bijelo i dostavimo covjeku.
imamo 10 dana da to srocimo, 5 dana da nam se to slegne i onda idemo prezentirat to.

obavijestili smo ga i za mogucnost donacije PP sistema, ali nas je zamolio samo da sacekamo par dana, dok se sve slegne, dok i on sam vidi sta ima i sta im treba, a vise je nego zahvalan na ponudi.

Uf, da nisam ovo otipkala mislim da bi mi cir puko...

Suncice, deder oci moje lijepe to sroci fino, pa postiraj.. :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

vektor68 wrote:Ja ,vjerojatno i ostali bi zeljeli da, se od tih doniranih novcanih sredstava kupi neka korisna stvar za djecu iz tog doma , jastuk ,krevetac, uticnica itd... nekako mi to ..... al nezelim svasta pisati mogu se ogrijesiti.
niko nikoga ne tjera da uplati na taj racun.
Ti mozes sam kupiti krevetac, madrac sta god i poslati.
Adresa doma je BJELAVE 52
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Pa dobro, šta je tu je !

Vjerovatno ćemo tek poslije tog planiranog sastanka u maju, kada se sve slegne i kada se vidi šta je od svih tih silnih obećanja koje je direktor dobio ostvareno, a šta je bila šuplja, moći viditi šta je im je to stvarno neophodno i poduzeti mjere.
damirm

Post by damirm »

Nije dom na Bjelavama jedini dom u BiH. Drugi domovi su u daleko losijem stanju.
*mima*

Post by *mima* »

damirm wrote:Nije dom na Bjelavama jedini dom u BiH. Drugi domovi su u daleko losijem stanju.
Pretjera ga ti...................
damirm

Post by damirm »

Provjeri. Necemo valjda cekati neku novu tragediju.
Last edited by damirm on 24/04/2007 15:42, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

valterbranisarajevo wrote:Pa dobro, šta je tu je !

Vjerovatno ćemo tek poslije tog planiranog sastanka u maju, kada se sve slegne i kada se vidi šta je od svih tih silnih obećanja koje je direktor dobio ostvareno, a šta je bila šuplja, moći viditi šta je im je to stvarno neophodno i poduzeti mjere.
Ne, do tada mi moramo napraviti plan aktivnosti koje mi mozemo uraditi i odraditi, i taj gotov prijedlog prezentirati direktoru doma.
Kao sto ZENA napisa ranije, mi smo tu da pomognemo DJECI, a sto se adaptacije tice, sad se svi satrase oko toga, tako da se mi mozemo okrenuti onom sektoru koji je najranjiviji - djeci.
*mima*

Post by *mima* »

damirm wrote:Provjeri. Necemo valjda cekati neku novu tragediju.
Hebiga............u ovom domu je ipak bila strasna tragedija. Nemoj tako da pises. Meni se srce cijepa radi tih beba.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

mima wrote:
Hebiga............u ovom domu je ipak bila strasna tragedija. Nemoj tako da pises. Meni se srce cijepa radi tih beba.
Ovo je svakako tema pomoci domu LJUBICA IVEZIC.
Podforum humanitarne akcije puko sirok ko livada, slobodno otvorite temu, pa se moze organizovati recimo prikupljanje odjece i igracaka za druge domove i ustanove.
Nije problem, imamo mjesta na serveru koliko zelite.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Ne bi zene bile zene da ne napadnu ko komarci odmah :roll: :-) :D

Zasto ne skontati neki stalni vid pomoci nezbrinutoj djeci generalno, odnosno ustanovama koje se brinu o njima? Ili cemo za dom u BL otvoriti jos jednu temu, pa za djecija sela po jednu? :roll:

Zasto vazda moramo cekati da se desi sranje da bismo onda lijecili posljedice?

Konkretno: ako je moguce nabaviti te PP alarme i aparaturu, te ako dom na Bjelavama iste odbije, zasto to ne implementirati u neki drugi dom koji to nema? Ako imamo igracke a ne trebaju na Bjelavama - mozda u BL trebaju? (bez veze navodim primjer BL)

Hajmo skontati s cime raspolazemo, pa cemo lako onda naci kome to treba.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

_BosanaC wrote:
Zasto vazda moramo cekati da se desi sranje da bismo onda lijecili posljedice?
Ne treba cekati sranje, vec se moRe organizovati to prikupljanje odjece igracaka i ostaloga za druge institucije.
Sto se tice donacije PP sistema, postoji li mogucnost da ti firma to posalje onako bez dokumentacije o Domu na Bjelavama? ono "na suho"
damirm

Post by damirm »

mIRCerka wrote:
mima wrote:
Ovo je svakako tema pomoci domu LJUBICA IVEZIC.
Podforum humanitarne akcije puko sirok ko livada, slobodno otvorite temu, pa se moze organizovati recimo prikupljanje odjece i igracaka za druge domove i ustanove.
Nije problem, imamo mjesta na serveru koliko zelite.
Ovo se dogodilo nedavno;

Zgrada Centra za smještaj djece bez roditeljskog staranja "Duga" u Kulen Vakufu kod Bihaća izgorjela je preksinoć u požaru čiji je uzrok još nepoznat.

Zahvaljujući intervenciji mještana Kulen Vakufa, te pribranošću osoblja sva su djeca, njih 17, evakuirana i niko nije povrijeđen.

Naravno da je forum za pomoc Domu Ljubica Ivezic. Medjutim, ne treba biti ogranicen i ne vidjeti ovaj problem u sirem kontekstu. Rjesenje ovog problema (i na zalost mnogih drugih) trazi od nas puno vise.
shuriken

Post by shuriken »

treba biti prijatelj DJECI a ne DOMU
direktna pomoc djeci treba biti nas fokus

i da se radi na tome da se domovi ukinu
i da se sto vise djece i sto brze smjeste kod usvojitelja ili udomitelja ili hranitelja, samo da nisu u instituciji

drzava je najgora majka!! a nasa drzava je medju najgorim drzavama!!
onda znate kako je toj djeci. ako ne znate, probajte to zamisliti.

zamislite ovakvu majku: preuredjuje se u ratu ostecen stan i majka sebi ugradi protupozarni alarm i centralno, a u sobi u kojoj su krevetici sa njenom djecom nema alarma ali zato ima kvarcna grijalica pored dekica i meda

oprosti nam majko sto postojimo,
ti ces uvijek vjecna bit a mi gnojivo.
Post Reply