St. Louis, Info, Dogadjaji
-
U_zdravlje
#226 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
mi Bosnjaci ne zelimo ikoga da nas predstavlja... najveci je problem u samima nama...
a sto se tice kongresa, dovoljno je posjetiti webstranicu www.bosniak.org ako ni nakon toga mislite da nista ne rade, onda je problem negdje drugdje, a ne u Kongresu... a ovaj KBSA 2000, ko biva drugi kongres sto ima, pa pogledajte i kod njih sta rade... pisu o samima sebi, ... pogledajte sastav UO KBSA, sve prevazidjene face nasuprot oficijelnog KBSA... ali opet, ponavljam, nama Bosnjacima smo mi sami najgori... u zdravlje!
a sto se tice kongresa, dovoljno je posjetiti webstranicu www.bosniak.org ako ni nakon toga mislite da nista ne rade, onda je problem negdje drugdje, a ne u Kongresu... a ovaj KBSA 2000, ko biva drugi kongres sto ima, pa pogledajte i kod njih sta rade... pisu o samima sebi, ... pogledajte sastav UO KBSA, sve prevazidjene face nasuprot oficijelnog KBSA... ali opet, ponavljam, nama Bosnjacima smo mi sami najgori... u zdravlje!
-
U_zdravlje
#227 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
sastav KBSA2000 - prevazidjene face
sastav KBSA - pogledajte sami i uporedite
a treba li nam KBSA? pa vise je KBSA nanio bola Dodiku i rasturacima Bosne nego cijela BiH Bosnjacka politicka "elita", zar to nije ocigledno, zato ga se i rastura ovako...
sastav KBSA - pogledajte sami i uporedite
a treba li nam KBSA? pa vise je KBSA nanio bola Dodiku i rasturacima Bosne nego cijela BiH Bosnjacka politicka "elita", zar to nije ocigledno, zato ga se i rastura ovako...
- luckylaka
#228 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Cirkus u St.Louis se nastavlja.U organizaciji KBSA(tamo nekog)koji organizuje Susrete Bosnjaka ove godine u St.Louis sve je razradjeno u detalje.Za Drage goste koji dolaze taj vikend u St.louis pripremljeno je mnostvo zabave tj.cirkusa .Tako ce gosti imati priliku gledati dva fudbalska turnira(za sada su dva mozda i vise a da bude jedan male su sanse)gosti ce imati priliku upoznati dva KBSA(ako do kraja maja ne iskrsne jos jedan)Naravno i dva narodna veselja(daj boze da ne bude boba bikova) ne znam za dva sijela ali je vrlo moguce (mozda cak u jednoj sali dva sijela od KBSA)Na kraju Bujrum u St.Louis.Nekada je cirkus ,,Colorado,,bio atrakcija u Bosni a sada je cirkus KBSA atrakcija u Coloradu(ne bas u Coloradu ali u St.Louis)Jos jednom Bujrum , gdje odlucite kad dodjete.P.S.A ja cu abd tad vec biti u BiH daleko od cirkusa i cirkusanata
- Jack Be Nimble
#229 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Znam da je ovo pitanje izvan teme...ali bi li mi neko mogao objasnuti zasto su nastala dva kongresa? Ja sam bio ovog Januara na prvom zvanicnom sastanku KBSA koji treba da predstavlja nas Bosnjake iz te jedne americke drzave. Spominjali su da se desio taj raspad i da su neki otisli na onu stranu a drugi odlucili da ostanu sa KBSA. Ako neko zna da u kratkim crtama napise nesto o tome.
- luckylaka
#230 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Problem je sto nioni sami ne znaju sto su se rastali ali ja pretpostavljam da je u pitanja tzv.vlast jer svi hoce da budu predsjednici i potpredsjednici i clanovi odbora jer samo se ti slikaju za novine i tv.Ovi ostali su tu samo da ,,eto onako,,da se kaze kako ovi imaju toliko clanova a ovi drugi ovoliko.Sve u svemu .Licni interesi su u prvom planu(ambasadori,konzuli i dr.)i zato su se rastalili.Jack Be Nimble wrote:Znam da je ovo pitanje izvan teme...ali bi li mi neko mogao objasnuti zasto su nastala dva kongresa? Ja sam bio ovog Januara na prvom zvanicnom sastanku KBSA koji treba da predstavlja nas Bosnjake iz te jedne americke drzave. Spominjali su da se desio taj raspad i da su neki otisli na onu stranu a drugi odlucili da ostanu sa KBSA. Ako neko zna da u kratkim crtama napise nesto o tome.
- Ja_Ja
#231 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
KBSA nije bio zanimljiv skoro pa nikome dok jedan od clanova istog nije dobio mjesto konzula u Cikagu, tek tada se pojavilo mnostvo lesinara koji su opsjedali kongres i slijeva i s desna. U isto vrijeme IABNA i jos jedna organizacija iz Cikaga (zaboravio sam joj ime) koji su bili idejni tvorci kongresa su gubile kontrolu nad njim. FAST FORWARD krajem 2007 pocetkom 2008 se vec vidjelo da neke stvari ne stimaju i da se javljaju dvije struje. Prva na celu sa Ramicem u to vrijeme aktuelnim predsjednikom KBSA i drustvom iz STL (M-H), druga na celu sa Sacirbeyom kao pretendentom na predsjednicko mjesto i glavnim imamom IABNE. 2008 godina je bila godina re-izbora kadra u KBSA pa su tenzije jos porasle do usijanja. Prva ekipa je bila odlucna da promjeni statut organizacije dozvoljavajuci Ramicu dodatnu kandidaturu ruseci time strukturu organizacije, dok je druga gurala Sacirbeya (onog istog bivseg ambasadora pri BiH pri UN protiv kojeg i dan danas ja vjerujem postoji optuznica u BiH) pokusavajuci napraviti glupost izborom covjeka sa potjernice na celno mjesto u kongresu. U reziji dvojca iz St. Louisa na frku se mjenja statut i Ramic biva ponovo izabran za predsjednika nakon cega se nebo otvorilo i jedno ogavno, vulgarno i ne znam kako vise da ga nazovem napadanje jednih na druge je krenulo putem medija a koliko se sjecam negdje je doslo i do fizickog obracuna.
Uglavnom ukoliko se ne varam u februaru 2009 ono malo kongresa sto je ostalo je imalo nekakvu sjednicu u Grand Rapidsu, gdje je Ramic "odustao" od funkcije kako bi mladji preuzeli KBSA. Vjerujem da je u isto vrijeme u istom gradu (za ovo nisam 100% siguran) odrzana sjednica i ovih drugih gdje je odluceno da i oni naprave kongres u Dzeksonvilu, u isto vrijeme kada i prvi.
Uglavnom 2009 godine u Dzeksonvilu, FL imamo po prvi put ovo sto imamo u STL krajem ovog mjeseca, dva kongresa, dva programa itd. Prvi se busaju u prsa da su oni uradili ovo, ono. Drugi da bi im parirali, napravili imidz i dali sebi kredibilitet kreiraju nesto sto se zove Kongres Bosnjaka Svijeta (ne mogu se oteti dojmu da je to djelo jednog doktora iz St. Louisa koji dovodi citavu zajednicu u St. Louisu do propasti svojim nadri idejama UJEDINJENOG I SJEDINJENOG itd...).
Sve u svemu u zadnje dvije godine (a ako cemo iskreno i ranije) KBSA ili sada KBSA i KBSA2000 nisu apsolutno nista uradili za dobrobit onih koje NAVODNO predstavljaju, a o lobiranju da i ne pricamo. Te price o nanosenju stete Dodiku su za malu djecu i nemaju uporiste u bilo cemu do cirka 2-3 otvorena pisma godisnje koje KBSA posalje medijima.
Trenutno i jedan i drugi kongres vise ne funkcionisu no sto funkcionisu. Uradjene web prezentacije niti po koju cijenu ne znace uredjene organizacije. Cak sta vise i jedni i drugi kubure sa organizacijom u STL-u, gdje se ne zna niti ko pije niti ko placa a ljudi nisu sposobni organizovati niti minimum minimuma. Jedan od kurioziteta koji sam cuo protekle subote na terminu za fudbal jeste i taj da idu toliko daleko da kradu fudbalske timove jedni drugima za ucesce u svojim "Congress Cup-ovima" tako da je jedan od kongresa "ukrao" gotovo sve timove drugom pa je sada pod znakom pitanja odigravanje drugog turnira. Smijesno i zalosno u isto vrijeme.
Najpametnija stvar bi bila rasformirati i jedan i drugi i napraviti nesto novo na zdravim osnovama i mehanizmima zastite kako nebi doslo do ovog sto imamo ponovo. No to znaci i odustajanje pojedinaca od "funkcija" tako da nisam siguran da cemo to dozivjeti u STL a mozda na nasu zalost i mnogo poslije.
Uglavnom ukoliko se ne varam u februaru 2009 ono malo kongresa sto je ostalo je imalo nekakvu sjednicu u Grand Rapidsu, gdje je Ramic "odustao" od funkcije kako bi mladji preuzeli KBSA. Vjerujem da je u isto vrijeme u istom gradu (za ovo nisam 100% siguran) odrzana sjednica i ovih drugih gdje je odluceno da i oni naprave kongres u Dzeksonvilu, u isto vrijeme kada i prvi.
Uglavnom 2009 godine u Dzeksonvilu, FL imamo po prvi put ovo sto imamo u STL krajem ovog mjeseca, dva kongresa, dva programa itd. Prvi se busaju u prsa da su oni uradili ovo, ono. Drugi da bi im parirali, napravili imidz i dali sebi kredibilitet kreiraju nesto sto se zove Kongres Bosnjaka Svijeta (ne mogu se oteti dojmu da je to djelo jednog doktora iz St. Louisa koji dovodi citavu zajednicu u St. Louisu do propasti svojim nadri idejama UJEDINJENOG I SJEDINJENOG itd...).
Sve u svemu u zadnje dvije godine (a ako cemo iskreno i ranije) KBSA ili sada KBSA i KBSA2000 nisu apsolutno nista uradili za dobrobit onih koje NAVODNO predstavljaju, a o lobiranju da i ne pricamo. Te price o nanosenju stete Dodiku su za malu djecu i nemaju uporiste u bilo cemu do cirka 2-3 otvorena pisma godisnje koje KBSA posalje medijima.
Trenutno i jedan i drugi kongres vise ne funkcionisu no sto funkcionisu. Uradjene web prezentacije niti po koju cijenu ne znace uredjene organizacije. Cak sta vise i jedni i drugi kubure sa organizacijom u STL-u, gdje se ne zna niti ko pije niti ko placa a ljudi nisu sposobni organizovati niti minimum minimuma. Jedan od kurioziteta koji sam cuo protekle subote na terminu za fudbal jeste i taj da idu toliko daleko da kradu fudbalske timove jedni drugima za ucesce u svojim "Congress Cup-ovima" tako da je jedan od kongresa "ukrao" gotovo sve timove drugom pa je sada pod znakom pitanja odigravanje drugog turnira. Smijesno i zalosno u isto vrijeme.
Najpametnija stvar bi bila rasformirati i jedan i drugi i napraviti nesto novo na zdravim osnovama i mehanizmima zastite kako nebi doslo do ovog sto imamo ponovo. No to znaci i odustajanje pojedinaca od "funkcija" tako da nisam siguran da cemo to dozivjeti u STL a mozda na nasu zalost i mnogo poslije.
- luckylaka
#232 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Opisano u detalje kako jeste i trenutno oba KBSA nanose vise stete Bosancima nego sto ima kakve koristi od njih.Naravno sada se nesto i radi jer tu su Susreti Bosnjaka i dolaze razne delegacije pa cemo ponovo po novinama i tv da gledamo iste face(godinama)samo na drugim pozicijama.Sjasi Kurta da uzjase Murta.A da situacija u St.Louis ovih dana (pred susrete Bosnjaka) nije dostojna Bosnjaka govori cinjenica da se dva odbora za susrete poznaju vrlo dobro ali sve rade kako bi,,spustili,,jedni drugima.Dva turnira,dva sijela,dva kongresa,dva tzv,narodna veselja dovoljno govore koliko celnici oba kongresa drze do Bosnjaka.Zali boze onih ljude koji ce doci sa strane da bosansku sramotu u St.Louis .Na cast ljudima iz KBSA.
-
U_zdravlje
#233 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
A mi mislili Amire da si ti odustao od svojih internet diskusija, a zaboravili da ti sve znas... Za takve kao ti, KBSA moze skinuti zvijezde s neba (ne samo KBSA, bilo ko drugi), tebi ne bi bilo dovoljno. Najbolje ti je osvrni se na samog sebe i pogledaj sta si ti uradio, a kolike si bombe od toga puhao.
-
Luisa
#234 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Ma vratite se u Bosnu!!!
- luckylaka
#235 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Mozda hoces prijavu moderatoru pa da vidis ko stoji iza ovih postova.Kakav crni Amir i ko ti je taj Amir.Mora da ti je dobro stao na zulj.I ko to,,mi mislili,,Valjda mislis da vrijedis vise od drugi pa sam sebe persiras.BljakU_zdravlje wrote:A mi mislili Amire da si ti odustao od svojih internet diskusija, a zaboravili da ti sve znas... Za takve kao ti, KBSA moze skinuti zvijezde s neba (ne samo KBSA, bilo ko drugi), tebi ne bi bilo dovoljno. Najbolje ti je osvrni se na samog sebe i pogledaj sta si ti uradio, a kolike si bombe od toga puhao.
- luckylaka
#236 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Ustvari sad cu te prijaviti moderatoru jer siris lazne dezinformacije
-
U_zdravlje
#237 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Joj, nemoj majke ti, necu vise nikad... lol
- luckylaka
#238 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Pravila foruma je da se djeca ispod 12 godina ne mogu registrovati i da se iz vrtica ne moze tipkati.Kako se ti prosvercovaU_zdravlje wrote:Joj, nemoj majke ti, necu vise nikad... lol
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#239 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
@ luckylaka i @ U_zdravlje - opomena.
@ U_zdravlje - opomena pred ban zbog optuzivanja drugih bez dokaza!
@ U_zdravlje - opomena pred ban zbog optuzivanja drugih bez dokaza!
-
Babonić
#240 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Najtrofejnija sportska reprezentacija iz Bosne i Hercegovine konkretno reprezentacija sjedeče odbojke BiH na čelu sa selektorom Mirzom Hrustemovićem dolazi u USA na takmičenje reprezentacija svijeta u grad Edmond država Oklahoma.Takmičenje počinje od 08 do18 jula 2010 godine prije takmičenja reprezentacija je planirala posjet St.Louisu 04 jula ove godine.Ovim putem obavještavamo sve zainteresovane koji mogu pomoči našoj reprezentaciji da se osječaju kao kod kuće,jer su oni ti rijetki koji su to sigurno zaslužili da se jave na sljedeče adrese :
ASSOCIATION OF SITTING VOLLEBALL
OF BOSNIA AND HERZEGOVINA
Alipašina bb
Olimpijska dvorana Zetra
71000 Sarajevo BiH
Tel.-Fax:00387-33-22-14-55
e-mail : [email protected] ili [email protected]
Bosanskohercegovački odbojkaši-dvostruki svjetski prvaci najbolji naši sportisti svih vremena na korak do treće titule. Pomozite im na tom putu sretno-zlatni momci.
Alipašina bb
Olimpijska dvorana Zetra
71000 Sarajevo BiH
Bosanskohercegovački odbojkaši-dvostruki svjetski prvaci najbolji naši sportisti svih vremena na korak do treće titule. Pomozite im na tom putu sretno-zlatni momci.
Last edited by Babonić on 25/05/2010 11:29, edited 1 time in total.
- luckylaka
#241 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Babonić wrote:Najtrofejnija sportska reprezentacija iz Bosne i Hercegovine konkretno reprezentacija sjedeče odbojke BiH na čelu sa selektorom Mirzom Hrustemovićem dolazi u USA na takmičenje reprezentacija svijeta u grad Edmond država Oklahoma.Takmičenje počinje od 08 do18 jula 2010 godine prije takmičenja reprezentacija je planirala posjet St.Louisu 04 jula ove godine.Ovim putem obavještavamo sve zainteresovane koji mogu pomoči našoj reprezentaciji da se osječaju kao kod kuće,jer su oni ti rijetki koji su to sigurno zaslužili da se jave na sljedeče adrese :
Alipašina bb
Olimpijska dvorana Zetra
71000 Sarajevo BiH
- Ja_Ja
#242 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Predstavljace mi zadovoljstvo da pomognem ovim momcima tokom njihovog boravka. Cak sta vise javim im se na emaile adrese vec u toku sutrasnjeg dana sa konkretnim nacinom pomoci.
- StLouis
#243 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Ovaj post sam dobio na FB pa rekoh da podijelim;
GODISNJI KONCERT UCENIKA MUZICKE SKOLE
GODISNJI KONCERT UCENIKA MUZICKE SKOLE ZA KRAJ SKOLSKE GODINE
DODJITE DA VIDITE STA SMO NAUCILI ZA POSLJEDNJIH 7 MJESECI POSTOJANJA.OVO JE NOVA MUZICKA SKOLA BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA IZ ST LOUISA.NASTUPICE UCENICI U DOBI OD 9-14 GODINA.PJEVACEMO ,SVIRACEMO I ZABAVITI VAS PJESMAMA I MELODIJAMA KOJE SMO NAUCILI NA CASOVIMA TEORIJE MUZIKE,SOLFEDZA I INSTRUMENATA(KLAVIRA I GITARE) ULAZ JE SLOBODAN ALI SU DONACIJE DOBRODOSLE(NOVAC CE POMOCI UCENICIMA U DALJEM MUZICKOM OBRAZOVANJU....POSJETI KONCERTIMA OZBILJNE MUZIKE I SLICNO)
DOVEDITE PRIJATELJE I PODRZITE NAS
ATLANTIC HALL 225 LEMAY FERRY ......MAY,23th 2010 5;30PM
DODJITE DA VIDITE STA SMO NAUCILI ZA POSLJEDNJIH 7 MJESECI POSTOJANJA.OVO JE NOVA MUZICKA SKOLA BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA IZ ST LOUISA.NASTUPICE UCENICI U DOBI OD 9-14 GODINA.PJEVACEMO ,SVIRACEMO I ZABAVITI VAS PJESMAMA I MELODIJAMA KOJE SMO NAUCILI NA CASOVIMA TEORIJE MUZIKE,SOLFEDZA I INSTRUMENATA(KLAVIRA I GITARE) ULAZ JE SLOBODAN ALI SU DONACIJE DOBRODOSLE(NOVAC CE POMOCI UCENICIMA U DALJEM MUZICKOM OBRAZOVANJU....POSJETI KONCERTIMA OZBILJNE MUZIKE I SLICNO)
- luckylaka
#244 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
StLouis wrote:Ovaj post sam dobio na FB pa rekoh da podijelim;
-
Babonić
#245 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Babonić wrote:Najtrofejnija sportska reprezentacija iz Bosne i Hercegovine konkretno reprezentacija sjedeče odbojke BiH na čelu sa selektorom Mirzom Hrustemovićem dolazi u USA na takmičenje reprezentacija svijeta u grad Edmond država Oklahoma.Takmičenje počinje od 08 do18 jula 2010 godine prije takmičenja reprezentacija je planirala posjet St.Louisu 04 jula ove godine.Ovim putem obavještavamo sve zainteresovane koji mogu pomoči našoj reprezentaciji da se osječaju kao kod kuće,jer su oni ti rijetki koji su to sigurno zaslužili da se jave na sljedeče adrese :
Alipašina bb
Olimpijska dvorana Zetra
71000 Sarajevo BiH
- Ja_Ja
#246 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Postoji nekoliko zainteresovanih organizacija. Upit upucen emailom prije nekoliko dana i ceka se odgovor iz repke.Babonić wrote:Najtrofejnija sportska reprezentacija iz Bosne i Hercegovine konkretno reprezentacija sjedeče odbojke BiH na čelu sa selektorom Mirzom Hrustemovićem dolazi u USA na takmičenje reprezentacija svijeta u grad Edmond država Oklahoma.Takmičenje počinje od 08 do18 jula 2010 godine prije takmičenja reprezentacija je planirala posjet St.Louisu 04 jula ove godine.Ovim putem obavještavamo sve zainteresovane koji mogu pomoči našoj reprezentaciji da se osječaju kao kod kuće,jer su oni ti rijetki koji su to sigurno zaslužili da se jave na sljedeče adrese :
Alipašina bb
Olimpijska dvorana Zetra
71000 Sarajevo BiH
- luckylaka
#247 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Ispratismo i 15.susrete Bosnjaka S.Amerike u St.Louis-u.Sta covjek da kaze poslije svega vidjenog.Vise ce vam sigurno reci organizatori u narednih nekoliko dana jer eto bili su tu razno razni mediji pa slikanje nije izostalo.Otvorena je jos jedna dzamija u St.Louisu(hvala Bogu)tako da sad imamo tri Dzemata u St.Louis-u(mozda danas i vise jer Dzemati nicu preko noci).Novi dzemat izgleda velicanstveno(daj boze da ostane tako)organizacija doceka gostiju,program i sve ostalo za cistu desetku.I drugi Dzemat je puno toga uradio i njima pohvale za svu organizaciju.Ali.Nisu Bosnjaci dogurali dzabe do Amerike,Australije,Canade i dalje.Od onih najobrazovanijih,sa najvise ugleda u dijaspori dobijamo samar zbog njihove sujete,bezobrazluka i licnih interesa.Skoro u isto vrijeme u istom gradu(jos malo je trebalo na istom mjestu)odrzavaju se dva KBSA njima na obraza(mada vecina tog obraza i nema).Sta su odlucili,sta su radili saznacemo uskoro naravno sa dvije razlicite verzije jer svi su u pravu.Hajd i to je proslo,ali ono sto se desavalo tih veceri u St.Louis je sramota ustvari uzas.Masovna tuca u jednom klubu(a ko bi drugi nego mi)sutradan tuca u parku na festivalu i samo nastavak predhodne noci.Naravno da organizatori nemaju nista sa ovim ali nedopustivo je da se skoro u isto vrijeme organizuju tri-cetiri Bos.Sijela,da skoro u isto vrijeme na jednommjestu slusamo hor Ilahija i Kasida a samo malo dalje od tog mjesta slusamo pjevaljku uz Budweiser i Haineken.Boze sacuvaj.Nek nam je dragi Bog u pomoci.Vise ce te naravno procitati od nasih objektivnih novinara koji su cak iz Sarajeva potegli u St.Louis da bi vi imali info.vise.Do sledecih Susreta Bosnjaka ....
- Jack Be Nimble
#248 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Lyckylaka imas li koju sliku? Ili link da postavis? Hvala
-
BAFI
#249 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Druzenje Sarajlija je svake god. 3 oktobra u Grbic restoranu,bar je dosada bilo a u aprilu je u Chikagu.
-
BAFI
#250 Re: St. Louis, Info, Dogadjaji
Sto se tice KBSA to treba ukinuti,sramota neki dan kaze okrugli sto za BIH kao sekularnu ,gradzansku drzavu pa oni da pomognu BIH nisu u stanju ujediniti 50.000 bosanaca u S.L kako onda da pomognu matici .Oni samo koriste ime Bosne kao i mnogi drugi za ostvarenje vlastih interesa ,a ove ovdje ljude zaboli za Bosnu.Treba organizovati nesto drugo,mladza raja obrazovana, a koja stvarno se interesuje za svoju maticnu zemlju.... i zeli pomoci na rzlicite nacine povezivanje bisnisa,obrazovanje doniranje konkretnim ljudima a ne preko nekog,ocuvanje nase tradicije i jezika jer mnoge mladze generacije imaju zestokih problema sa gramatikom i terminologijom...ako neko ima kakav predlog javite se....