danas wrote:dajdzinci ne smeta kad se djeca volU![]()
VolU, pred svijetom?
Ahmmed wrote:danas wrote:pa et sadAhmmed wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
VolU, pred svijetom?![]()
zavisi kolko se volU
![]()
![]()
![]()
Ako se plaho VolU, ne mereš Him ništa![]()
![]()
![]()
sto je ne posla u PM na kvadrat. kako ja ne naletim nikad na neke od tih hajvanaKeepItSimplE wrote:imam jedno pitanje za vas...
imam primjera i sa vehabijama..ali evo jedna situacija sa mladom damom
koja je nosila hidzab..
Bila sam sa momkom u troli..i oboje smo bili umorni,stajalo je samo jedno
prazno mjesto preko puta djevojke,koja je brat bratu imala 18ak godina..
Momak je sjeo..a ja sam mu sjela u krilo..prilikom cega nismo radili
nista sto bi neki nazvali "nepristojnim" jednostavno.. posto nije bilo mjesta,sjela sam mu u krilo.Djevojka me je gledala u oci,nije skretala
pogled par minuta i bilo mi je zaista malo neprijatno,da bi mi nakon toga rekla upotrijebivsi cak i kaziprst:
HOCES LI MOLIM TE USTATI SA NJEGOVOG KRILA I STATI PORED NJEGA,ILI SJESTI NEGDJE DRUGO!??
Toliko sam ostala zatecena..i osjetila sam neki stid (ne znam ni ja zasto,jer NISTA lose nisam uradila) i bez pogovora sam ustala i stala pored..
Momak je ustao zamnom bijesan ko puska sto sam to uradila..i izasli smo
na iducoj stanici.
Sad da vas pitam.. nije meni problem bio ustati,eto ustala sam.. ali da li je ona imala pravo to da uradi??Zasto ona nije ustala,odmakla se od nas,ako je to bilo nesto grjesno po nju..
Islam strogo zabranjuje bilo kakav musko-zenski kontakt prije braka,to znam... i ja postujem one,koji to postuju..ali da li ima neko pravo,posebno mladji od mene da takvo nesto zatrazi??
Isti slucaj je sa vehabijama koji imaju prekoran pogled..prosto se nekad uplasim da ce insana udariti po glavi,ako te vide ili obucenog kako njima ne godi,ili nedaj Boze da se drzis s curom/momkom za ruku.
Mozda ova analiza daje neke odgovoreRIZVA wrote:vjerovatno misli na nedavna zbivanja u kampu palestinskih izbjeglica u libanu gdje je libanska vojska napadala svim raspolozivim sredstvima da istjeraju "islamske militante" kako oni kazu
pa im nije poslo za rukom i utihnuli su. Što se tiče Libanske vojske nisu mi jasni, cionisti pola Bejruta sravnili a nisu metka ispalili nego se Hezbolah rokao sa njima e sad se vodi pitanje ko je tu lud i ko je skim u talovima i dogovorima izgleda samo su mangupi kad treba muslimane ubijati fuj
i u cemu je razlika izmedju tvog ekstremizma i ekstremizma jednog vehabije ?obuca wrote:sto je ne posla u PM na kvadrat. kako ja ne naletim nikad na neke od tih hajvanaKeepItSimplE wrote:imam jedno pitanje za vas...
imam primjera i sa vehabijama..ali evo jedna situacija sa mladom damom
koja je nosila hidzab..
Bila sam sa momkom u troli..i oboje smo bili umorni,stajalo je samo jedno
prazno mjesto preko puta djevojke,koja je brat bratu imala 18ak godina..
Momak je sjeo..a ja sam mu sjela u krilo..prilikom cega nismo radili
nista sto bi neki nazvali "nepristojnim" jednostavno.. posto nije bilo mjesta,sjela sam mu u krilo.Djevojka me je gledala u oci,nije skretala
pogled par minuta i bilo mi je zaista malo neprijatno,da bi mi nakon toga rekla upotrijebivsi cak i kaziprst:
HOCES LI MOLIM TE USTATI SA NJEGOVOG KRILA I STATI PORED NJEGA,ILI SJESTI NEGDJE DRUGO!??
Toliko sam ostala zatecena..i osjetila sam neki stid (ne znam ni ja zasto,jer NISTA lose nisam uradila) i bez pogovora sam ustala i stala pored..
Momak je ustao zamnom bijesan ko puska sto sam to uradila..i izasli smo
na iducoj stanici.
Sad da vas pitam.. nije meni problem bio ustati,eto ustala sam.. ali da li je ona imala pravo to da uradi??Zasto ona nije ustala,odmakla se od nas,ako je to bilo nesto grjesno po nju..
Islam strogo zabranjuje bilo kakav musko-zenski kontakt prije braka,to znam... i ja postujem one,koji to postuju..ali da li ima neko pravo,posebno mladji od mene da takvo nesto zatrazi??
Isti slucaj je sa vehabijama koji imaju prekoran pogled..prosto se nekad uplasim da ce insana udariti po glavi,ako te vide ili obucenog kako njima ne godi,ili nedaj Boze da se drzis s curom/momkom za ruku.![]()
pa to sve ubit treba. drugi put ne ustaj
zar će neko povjerovati u ovu nebulozu.GODZZILA wrote:
Za dadodati je incident ispred dzamije KRALJ FAHD gdje sam prolazeci bio svjedok Radikalnog ponasanja i uzimanja "zakona"u svoje ruke dvojice s'pravom ih mogu nazvati ekstremista.
Neopravdam ponasanje grupa koje su bile prisutne(niti prisutne iz džamije,niti lokalne klosare)prilikom incidenta.
Naime,3 momaka su se zaputila prema vojnickom,pored pijace,koja se nalazi ispred glavne kapije dzamije.Dok su prolazili(bila je kisa)gurali su se,te je jedan upao u blato jer ga je gurnuo njegov jaran.U naletu bijesa glasno je opsovao Allaha onako lezeci u blatu.Slijed događaja sljedeci:iz pijace izlazi vehabija,uzima ga za glavu,pocinje ga gusit.
pritom se dere,"Igbale donesi nož da ga zakoljem".Uvidjevsi o cemu se radi u kamen sam se pretvorio.Preostala dvojica,ocajnicki pokusavaju da istrgnu treceg iz ruku s pravom mogu reci LUĐAKA.Dok tako pokusavaju da iscupaju kolegu,dolazi doticni "Igbal" i nosi noz koji se nimalo po dimenzijama ne razlikuje od macete.Uvidjevsi da "Igbal"ima ozbiljne namjere da nanase teze tjelese povrede njihovom prijatelju,svojski su zapeli da ga iscupaju iz ruku ovog prvog,koji se nekom ludom srecom pokliznuo i pao.Dok su bjezali,vjerovali ili ne dvojica doticnih radikala su ih bukvalno ganjali onako galantno sa nozem u ruci sve do Avaz bussines centra.
Vec kao sto sam naglasio"ne podrzavam niti jednu stranu",niti ponasanje jednih i drugih.Moram dodati da ovakvo ponasanje,i uzimanje(slobodno mogu reci)zakona u svoje ruke je iznad granica normalnog.Ako neko nema(poput trojice tih momaka)kucnog ponasanja,niti obzira,to nije razlog da ih neko nozem raspori.
Bosanac sa dna kace wrote:@godzilla bas ti hvala na raspirivanju islamofobije.
Vjeruj mi da mi je daleko od toga nazivati nekog lazovom.Kad smo kod toga kome je mozak puniji nemas nikakvo pravo mene nazivati lazovom.Jer takvi kao ti daleko su od ociju razumnog covjeka koji prvo sagleda situaciju,napravi neke analize podataka,te na kraju daje svoje misljenje.Uostalom i ne znas slijed događaja,vec tu trabunjas.Preporucam dio foruma "bez cenzure".dizZaster wrote:zar će neko povjerovati u ovu nebulozu.GODZZILA wrote:
Za dadodati je incident ispred dzamije KRALJ FAHD gdje sam prolazeci bio svjedok Radikalnog ponasanja i uzimanja "zakona"u svoje ruke dvojice s'pravom ih mogu nazvati ekstremista.
Neopravdam ponasanje grupa koje su bile prisutne(niti prisutne iz džamije,niti lokalne klosare)prilikom incidenta.
Naime,3 momaka su se zaputila prema vojnickom,pored pijace,koja se nalazi ispred glavne kapije dzamije.Dok su prolazili(bila je kisa)gurali su se,te je jedan upao u blato jer ga je gurnuo njegov jaran.U naletu bijesa glasno je opsovao Allaha onako lezeci u blatu.Slijed događaja sljedeci:iz pijace izlazi vehabija,uzima ga za glavu,pocinje ga gusit.
pritom se dere,"Igbale donesi nož da ga zakoljem".Uvidjevsi o cemu se radi u kamen sam se pretvorio.Preostala dvojica,ocajnicki pokusavaju da istrgnu treceg iz ruku s pravom mogu reci LUĐAKA.Dok tako pokusavaju da iscupaju kolegu,dolazi doticni "Igbal" i nosi noz koji se nimalo po dimenzijama ne razlikuje od macete.Uvidjevsi da "Igbal"ima ozbiljne namjere da nanase teze tjelese povrede njihovom prijatelju,svojski su zapeli da ga iscupaju iz ruku ovog prvog,koji se nekom ludom srecom pokliznuo i pao.Dok su bjezali,vjerovali ili ne dvojica doticnih radikala su ih bukvalno ganjali onako galantno sa nozem u ruci sve do Avaz bussines centra.
Vec kao sto sam naglasio"ne podrzavam niti jednu stranu",niti ponasanje jednih i drugih.Moram dodati da ovakvo ponasanje,i uzimanje(slobodno mogu reci)zakona u svoje ruke je iznad granica normalnog.Ako neko nema(poput trojice tih momaka)kucnog ponasanja,niti obzira,to nije razlog da ih neko nozem raspori.
izgleda da ti je laž duhovna hrana.
Logika ti je slaba strana.Gdje nađe blato i to baš ispred glavne kapije Fahdove džamije.GODZZILA wrote:Vjeruj mi da mi je daleko od toga nazivati nekog lazovom.Kad smo kod toga kome je mozak puniji nemas nikakvo pravo mene nazivati lazovom.Jer takvi kao ti daleko su od ociju razumnog covjeka koji prvo sagleda situaciju,napravi neke analize podataka,te na kraju daje svoje misljenje.Uostalom i ne znas slijed događaja,vec tu trabunjas.Preporucam dio foruma "bez cenzure".dizZaster wrote:zar će neko povjerovati u ovu nebulozu.GODZZILA wrote:
Allah imanet
Uzivaj covjece,neopterecuj se stvarima koje su izvan tvog nadzora.Idi vani radi nesto.dizZaster wrote:Logika ti je slaba strana.Gdje nađe blato i to baš ispred glavne kapije Fahdove džamije.GODZZILA wrote:Vjeruj mi da mi je daleko od toga nazivati nekog lazovom.Kad smo kod toga kome je mozak puniji nemas nikakvo pravo mene nazivati lazovom.Jer takvi kao ti daleko su od ociju razumnog covjeka koji prvo sagleda situaciju,napravi neke analize podataka,te na kraju daje svoje misljenje.Uostalom i ne znas slijed događaja,vec tu trabunjas.Preporucam dio foruma "bez cenzure".dizZaster wrote: zar će neko povjerovati u ovu nebulozu.
Allah imanet
Nemaš ni argumenata.
Mogao si napisati da su ih ganjali sa nožem u ruci do Ilidže,možda ti neko i povjeruje.