Šta trenutno čitate?
Moderator: Chloe
- anais_nin
#227 Haruki Murakami - Moj slatki Sputnik
Haruki Murakami, japanski pisac, meni jedan od najdrazih...napokon se docepala njegove knjige Moj slatki Sputnik (ili Sputnik ljubav, zavisi od prevoda)....naravno kao i obicno u njegovim knjigama komplikovana ljubavna prica ispricana na jednostavan nacin, klizi, volim pisce koji su citki, koji jednostavnim jezikom uspiju reci neke komplikovane, duboke stvari
a uz to Japan, egzotika, kultura razlicita od nase, meni totalno lezi
U biti je prica on voli nju, ona voli drugu nju, a izmedju svog tog "voljenja" razgovaraju o zivotu, seksualnim dozivljajima i pisanju 
-
umma69
#230 sta citate?
Ja citam Orhan Pamuk-Istanbul; odlicna knjiga bas uzivam citajuci je
-
Dezze
Bas lijepo sto je ti imas. Ja pitam kako JA do nje da dodjem???pametnica wrote:imam jaDezze wrote:Gdje ima ova knjiga da se kupi, posudi.....?? Trazim je vec neko vrijeme.posaric wrote:
"EQ umjesto IQ"
"Šta ti vrijedi visok IQ, kad si emocinalna budala"
-
pametnica
pa mogu ti je ja posuditi..valjda sam zbog toga i napisala da "imam ja"Dezze wrote:Bas lijepo sto je ti imas. Ja pitam kako JA do nje da dodjem???pametnica wrote:imam jaDezze wrote: Gdje ima ova knjiga da se kupi, posudi.....?? Trazim je vec neko vrijeme.
-
IlijaLadin
Euripidove tragedije, van reda: Trojanke, Feničanke, Andromaha, Medeja, Alkestida, Hipolit, Ifigenija (tamo i onamo:), Orest...
Aristotel: Poetics
Albin Lesky Povijest grčke književnosti
MITOVI I LEGENDE STARE GRCKE
Stari svijet, margaret olifant...
Neko bi rekao: Pazi Ladin se interesuje za antiku
Taj neko je definitivno upravu
Aristotel: Poetics
Albin Lesky Povijest grčke književnosti
MITOVI I LEGENDE STARE GRCKE
Stari svijet, margaret olifant...
Neko bi rekao: Pazi Ladin se interesuje za antiku
Taj neko je definitivno upravu
- anais_nin
moj dragi Nick Hornby - How to be good (Kako biti dobar)...tek sam pocela sa citanjem, ali za sada dobro "klizi"....ona (glavna junakinja) ostavlja muza i djecu, raspad sistema, sa zdravom dozom sarkazma i samo-kritike, u klasicnom Hornby stilu 
- Alfons Kauders
trenutno citam gluposti na forumu