bijela wrote:evo ja cu postaviti svoje pitanje ovdje, posto vidim da ima strucnjaka

naime, zanima me kakvu je cetkicu za zube najbolje koristiti - kojeg oblika, tvrdoce? imam problem da mi se svaka cetkica za mjesec dana rascvate (a ne kupujem jeftine

)
ili vazi pravilo - nije vazno kakva je cetkica, nego nacin i broj pranja zubi?
hvala unaprijed
negdje naprijed sam cini mi se pisao o tome...cijena cetkice najmanje je vazna...slabo poznajem marketing i tu nauku ali lako je doci do zakljucka da sto je vise reklamirana to je ,naravno, skuplja...no to i ne znaci da je kvalitetnija...
e sad to da se tebi cetkica "rascvate za mjesec dana" pokazuje da s tvojom tehnikom cetknja nesto nije uredu...istrazivanja su pokazala da danasnje cetkice s ispravnom tehnikom cetkanja izdrze malo vise od 2 mjeseca...i tad se mjenjaju...
dakle mjenjaj tehniku cetkanja,savjetuj se kod kakvog stomatologa,pa nek ti licno pokaze kako ces prati zube,cetkica nek bude medium oznake,nikad ona hard...srednje velike glave...s vise redova,vise zgusnutih cekinja

broj pranja zubi je idealno 3X po dvije minute...pasta s vise fluoridovih iona,no tu se vec postogao standard tako da je uglavnom svejedno
dakle samo je vazno znati pravilno prati zube
ako ce ti biti ista lakse,moja cetkica kosta malo vise od 1 KM
pozdrav