Draga Luci, lijepo je znati sta traziti, a drugo je biti naporan.Za svoje pare, cak i u granapu trazim adekvatnu protuuslugu, a kamo li kod veterinara. I to nije nista novo.
nazalost to nije tako zasigurno kao sto bi trebalo bitii zato o tome stalno pricam. Ako na veterinarskom fakultetu je docent koji studentima objanjsava sta je demodex i peporuci ljecenje vitaminskom mastom onda je toza mene nesposobnjakovic, koji treba da ide cistiti ulice.i nazalost laik cesto nezna sta treba da trazi za uslugu. to isto je i tu u ceskoj.Pas u losem stanju odmah nainfuze, odmah u bolnicu i vi dodjite za 3 dana. ma uzas.Znas ja kod veterinara zahtevam mnogo vise i zato sam pripremna platiti. Naprimjer ako vet trazi venu za vadenje krvi, za infuziju ili st adrugo. naravno najlakse je njemu ufatit masinicu unistiti dlaku na celoj nozi i laganice uzeti venu. I kod mene nemoze, zahtevam zdravlje svog psa ali zahtevam postovanje mog posla i truda i ako s emoze duvati do dlake i ufatiti venu bez brijanja ja to tako zelim. I jako rezultat i usluga je ista. pas je ok ali.... I ono ali treba da ljudi znaju i da veterinari to postuju
Kao sto nije novo da, osim jednog od nedavno, svi ostali tzv.privatni veterinari rade nelegalno (na crno), pa ako cemo o brizi za svoje kucne ljubimce, ni u snu ne bi smjeli koristiti njihove usluge jer isti nece odgovarati za napravljene greske , propuste ili nemar.
sada malo praxe,to je stvar zakona i legaslitive. odmah bi mogla nabrojati koliko salono u ceskoj radi i nemaju higienske uslove, masine za dezinficiranje idruge stvari. Ja to sve imam uredu i mogu se buniti i mogu se ljutiti koliko hocu ali istinaje da naprimjer kokrespanje neznam pripremiti kao neko ko to radi na crno ukupatilu i priprema svoje kokere 2O godina. Isto sa vetom. nezanima me dali je legalan ako nema znanje ako s eponasa bezobrazno i bahato. Za svoje pare hocu strucnjaka i to cu platiti i ako radi na crno neka ga drzava fata, neka ga kolege prijave to nije moj posao.
I odgovaranje gresaka??? o cemu pricamo??? ako mi umre pas greskom veta, niko mi ga nece vratiti. trazitcu odstetu onaj ko vrsi autopsiju pokrije kolegu UVJEK je tako i ako kaze onda vet nece nikada imati te pare d ami njih plati aliopet to su samo pare.Zato trazim i zahtevam veta koji nepravi greske, propuste i nemar. zato ga nadgledam zato konzultiram sa tri kolege iz druge drzave jer greska tu moze za mene biti fatalna.
I opet iz praxe znam o cemu pricam, kada miumro moj obozavani afghan, imala sam sve u ruci da unistim jednu bolnicu, sta ce mi to? pas je mrtav, vise mi to nevrati niko i je to samo moja greska, jer sam mislila da ga ima u rukama strucnjak i toliko sambila dotucena toh dana cak i ja nisam zahtevala i nisam se svadala. I bilo mi dovolno kada su mi rekli ooo jedini ko moze operisati pluce je taj i taj.To zamjeram sama sebi.Zato nisam podnela nikakve tuzbe :-(
I tu je razlika izmedju nas dvoje, nemam potrebu da im pametujem, znaju sta od njih ocekujem i sta od mene mogu ocekivati. I sve funkcionise.
nemislim da pametujem, kontrolisem njih jer svi smo ljudi i svi prave greske. Mozda neznas sta da nadgledas i mozda nisi doziveo nikakve propuste kod vetova. ja nazalost mnogo i to vise necu dozvoljavati. zato ok pametujem i tu da ljudi traze to sto zele i to sto placaju. i to ne neki pokusaj veterinara ali izlecenje svog psa.
To sto ja znam za uspone i padove, ili bolje reci vrlo uspjesna lijecenja ali i promasaje svakog od pomenutih "najboljih veterinara" nagnalo me samo da pokusam skrenuti paznju na neminovnu subjektivnost kod iznosenja takvih ocjena.i nista vise niti manje. Lijep pozdrav
gle akoneko ima kucnog ljubimca i hoda na vakcinu i jendom bili nasterilizacii svatam d anjegova ocjena je blago receno bezvezna. Ali ako provedes na veterini toliko koliko ja. prosle godine sam potrosila po veterinarima u razlicitim drzavama oko 15 000 eura. onda mislim da dobro znam sta trazim, sta zelim i koga da preporucujem. Ako zivotinja dobro nereagira na lecenje nemora touvjek biti greska veta. i tu je pitanje srece i tu je pitanje kako organizam sve primi i prifati. ali ako veterinar nema znanja, ako veterinar se vrlo lose ponasa prema mom psu ili prema meni onda njemu ja svoje pare davati necu i onog koga cjenim onog uvjek preporucim i neko to slobodno moze zvati pametovanjem.