Preporucite veterinara

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
ajsela

#226 Re: Preporucite veterinara

Post by ajsela »

drvetmed wrote:
ajsela wrote:Imam zenkicu i trebala bi je sterilizovati jer je ne mislim pariti. Ali meni to izgleda grozno jer nikako da se ubjedim da je to rutinska operacija i brinem kako ce teci oporavak nakon sterilizacije.
POSTOPERATIVI PERIOD JE KRATAK AKO SE PROIDRŽAVAŠ SAVJETA VETERINARA KOJI JE STERILIŠE A MISLIM DA BI SVAKI TO TREBAO NAPOMENUTI DA SE ŽIVOTINJI ODMAH NAKON BUĐENJA IZ ANESTEZIJE NE NUDI VODA ( HRANU NEĆE NI TRAŽITI ) I ONO NAJBITNIJE A TO JE KRETANJE, ODMAH DAN NAKON KASTRACIJE POĆNI SA LAGANIM KRAČIM ALI ĆEŠĆIM ŠETNJAMA I SVE ĆE BITI OK.
Nije to toliko strašno.I ja sam prije nego što sam dala svoju kuju na kastraciju bila očajna, bez obzira što sam isti zahvat uradila bezbroj puta, čak sam u neka doba , dok je trajala operacija tražila da mi se cuko vrati, al na kraju sam se svemu tome smijala.
Biće sve Ok. :bih:

Hvala ti!
Lucie

#227 Re: Preporucite veterinara

Post by Lucie »

Draga Luci, lijepo je znati sta traziti, a drugo je biti naporan.Za svoje pare, cak i u granapu trazim adekvatnu protuuslugu, a kamo li kod veterinara. I to nije nista novo.
nazalost to nije tako zasigurno kao sto bi trebalo bitii zato o tome stalno pricam. Ako na veterinarskom fakultetu je docent koji studentima objanjsava sta je demodex i peporuci ljecenje vitaminskom mastom onda je toza mene nesposobnjakovic, koji treba da ide cistiti ulice.i nazalost laik cesto nezna sta treba da trazi za uslugu. to isto je i tu u ceskoj.Pas u losem stanju odmah nainfuze, odmah u bolnicu i vi dodjite za 3 dana. ma uzas.Znas ja kod veterinara zahtevam mnogo vise i zato sam pripremna platiti. Naprimjer ako vet trazi venu za vadenje krvi, za infuziju ili st adrugo. naravno najlakse je njemu ufatit masinicu unistiti dlaku na celoj nozi i laganice uzeti venu. I kod mene nemoze, zahtevam zdravlje svog psa ali zahtevam postovanje mog posla i truda i ako s emoze duvati do dlake i ufatiti venu bez brijanja ja to tako zelim. I jako rezultat i usluga je ista. pas je ok ali.... I ono ali treba da ljudi znaju i da veterinari to postuju
Kao sto nije novo da, osim jednog od nedavno, svi ostali tzv.privatni veterinari rade nelegalno (na crno), pa ako cemo o brizi za svoje kucne ljubimce, ni u snu ne bi smjeli koristiti njihove usluge jer isti nece odgovarati za napravljene greske , propuste ili nemar.
sada malo praxe,to je stvar zakona i legaslitive. odmah bi mogla nabrojati koliko salono u ceskoj radi i nemaju higienske uslove, masine za dezinficiranje idruge stvari. Ja to sve imam uredu i mogu se buniti i mogu se ljutiti koliko hocu ali istinaje da naprimjer kokrespanje neznam pripremiti kao neko ko to radi na crno ukupatilu i priprema svoje kokere 2O godina. Isto sa vetom. nezanima me dali je legalan ako nema znanje ako s eponasa bezobrazno i bahato. Za svoje pare hocu strucnjaka i to cu platiti i ako radi na crno neka ga drzava fata, neka ga kolege prijave to nije moj posao.

I odgovaranje gresaka??? o cemu pricamo??? ako mi umre pas greskom veta, niko mi ga nece vratiti. trazitcu odstetu onaj ko vrsi autopsiju pokrije kolegu UVJEK je tako i ako kaze onda vet nece nikada imati te pare d ami njih plati aliopet to su samo pare.Zato trazim i zahtevam veta koji nepravi greske, propuste i nemar. zato ga nadgledam zato konzultiram sa tri kolege iz druge drzave jer greska tu moze za mene biti fatalna.

I opet iz praxe znam o cemu pricam, kada miumro moj obozavani afghan, imala sam sve u ruci da unistim jednu bolnicu, sta ce mi to? pas je mrtav, vise mi to nevrati niko i je to samo moja greska, jer sam mislila da ga ima u rukama strucnjak i toliko sambila dotucena toh dana cak i ja nisam zahtevala i nisam se svadala. I bilo mi dovolno kada su mi rekli ooo jedini ko moze operisati pluce je taj i taj.To zamjeram sama sebi.Zato nisam podnela nikakve tuzbe :-(
I tu je razlika izmedju nas dvoje, nemam potrebu da im pametujem, znaju sta od njih ocekujem i sta od mene mogu ocekivati. I sve funkcionise.
nemislim da pametujem, kontrolisem njih jer svi smo ljudi i svi prave greske. Mozda neznas sta da nadgledas i mozda nisi doziveo nikakve propuste kod vetova. ja nazalost mnogo i to vise necu dozvoljavati. zato ok pametujem i tu da ljudi traze to sto zele i to sto placaju. i to ne neki pokusaj veterinara ali izlecenje svog psa.
To sto ja znam za uspone i padove, ili bolje reci vrlo uspjesna lijecenja ali i promasaje svakog od pomenutih "najboljih veterinara" nagnalo me samo da pokusam skrenuti paznju na neminovnu subjektivnost kod iznosenja takvih ocjena.i nista vise niti manje. Lijep pozdrav
gle akoneko ima kucnog ljubimca i hoda na vakcinu i jendom bili nasterilizacii svatam d anjegova ocjena je blago receno bezvezna. Ali ako provedes na veterini toliko koliko ja. prosle godine sam potrosila po veterinarima u razlicitim drzavama oko 15 000 eura. onda mislim da dobro znam sta trazim, sta zelim i koga da preporucujem. Ako zivotinja dobro nereagira na lecenje nemora touvjek biti greska veta. i tu je pitanje srece i tu je pitanje kako organizam sve primi i prifati. ali ako veterinar nema znanja, ako veterinar se vrlo lose ponasa prema mom psu ili prema meni onda njemu ja svoje pare davati necu i onog koga cjenim onog uvjek preporucim i neko to slobodno moze zvati pametovanjem.
drvetmed

#228 Re: VETERINARI.........

Post by drvetmed »

skojotovski wrote:
drvetmed wrote:
skojotovski wrote:ja bih samo da dodam...ako smijem...
mozda cak i bolji od Harisa.... a zove se Amar...
da Haris je jako dobar hirurg ali oba navedena veterinara rade crnjaka, da ne kažem nezakonito.Tako da ovoliki hvalospijevi mogu samo da im naškode jer će se nači neko ko će ih tužiti i oduzeti svaku mogučnost rada u struci.
Obojicu lično poznajem i moram priznati da nisam imala tako dobro iskustvo sa njima.Nemam ništa protv njih niti bilo koga drugog koji pokušava da svojim znanjem zaradi za život ali sam protiv svega što je nezakonito i sve što ima veze sa štelom, nepotizmom i sl. a toga u veterini ima da niko nije ni svjestan koliko.Pa pogledajte samo vet. fax tanmo su zaposlene 3-4 familije.Pogledajte samo malo ko je u posljednje vrijeme dobio posao u kantonalnoj vet. stanici a ko je za uzvrat dobio posao na fax.
Ja sam magistrirala u Njemačkoj ali i pored svog mog znanja mog cuku liječi po mom mišljenju ( tog mišljenja su i večina veterinara ) najbolji veterinar MUSTAFA MRKULIĆ
a, dedera ti nama reci, zbog cega rade nezakonito? zato sto se nisu uklopili u gore pomenute familijarne relacije koje vec dugi niz godina ordiniraju po veterini?
pitam se, pitam...
a kad smo kod Mustafe, ima i on svoje mane i prenose. ali ko ih nema...
U skladu sa zakonom da bi radi kao veterinar moraš imati položen stručni ispit za dr. vet. medicine i biti član komore koja ti izdaje licencu za rad, moraš imati registrovanu ordinaciju, ambulantu, kliniku ili neki drugi oblik ustanove za liječenje životinja a oni to nemaju.
Slažem se da je žalosno što osobe poput njih nisu mogle opstati na vet. faksu gdje su nekada bili jer su dovoljno sposobni i spremni prenijeti svoje znanje drugim al zakon kaže drugačije.

A svoje prednosti i nedostatke imaju i Amar i Haris i Mustafa i svi veterinari ali ja sam samo iznijela svoje mišljenje, nadam se da to nije zakonom kažnjivo
Last edited by drvetmed on 06/05/2009 22:35, edited 1 time in total.
skojotovski

#229 Re: Preporucite veterinara

Post by skojotovski »

nadam se da si svjesna svojih kontradiktornosti u postovima, narocito u ovom zadnjem.
jos uvijek nisi odgovorila na moje pitanje, zasto rade na crno? jesu li imali neke, oprosti na izrazu, pizdarije u svom radu na veterini, pa su zato otjerani ili zato sto se nisu uklapali u familijarni lobi?
kazes da su dovoljno sposobni i spremni svoje znanje prenijeti drugima....
cemu onda prica o radu na crno????? ne valjaju samo zato sto nemaju registrovanu ordinaciju i sl., ali su ipak sposobni i spremni prenositi znanje...

magistrantice, ima li ovo smisla???
a o mijesanju Č i Ć da i ne govorim...
:-)
privremeni

#230 Re: Preporucite veterinara

Post by privremeni »

Luci, ti si izgleda skupila puno ruznih iskustava :(
I to, ako sam dobro shvatio,i u Ceskoj . Koliko je jak onaj njihov fakultet u Brnu?
Lucie

#231 Re: Preporucite veterinara

Post by Lucie »

A svoje prednosti i nedostatke imaju i Amar i Haris i Mustafa i svi veterinari ali ja sam samo iznijela svoje mišljenje, nadam se da to nije zakonom kažnjivo
naravno, zbog toga dolazimo, zar ne???

ali pazi
zato bi te zakon kazniti mogao :lol: :lol: :lol:

mislim da je bezveze pricati zasto oni rade na crno i tako. Prvo je to njihova licna stvar i drugo je to drzava ko je kriv,koja to dozvoljava :-(((, koliko znam ljude sigurno se vec naslo dosta "postenih" koji njih prijavili koji trazili njihovu glavu ijako nista pa NISTA. tesko to mi musterije koje zelimo najbolje za nase pese razresimo

i nemojte mi pricati da netrebamo kod takih i trebamo kod onih losih vetova jer oni rade legalno.

U mom poslu imam puno ljudi koji rade na crno, kvare, cene, kvare reputaciju obilaze po kucama, neplate porez, zdrastveno i socialno. PA STA ??? ako sam dovolno strucna obstajem bez toga da na nekoga upirem prst. neka baci kamenom ko je bez greha ;-)
Luci, ti si izgleda skupila puno ruznih iskustava
I to, ako sam dobro shvatio,i u Ceskoj . Koliko je jak onaj njihov fakultet u Brnu?
Nerazumjem dobro pitanje? Nemogu procjeniti kako poducavaju studente. To nisam strucna. Koliko je pozat po svetu ni to. Od mene su 2oo km pa zanormalnu veterinu njih nikada nisam trazila. Jer naprimjer klinike Jaggy /brno/ ili AA vet /Prag/ imaju mnogo lepse rtg, sono, ekg i to nego oni. ali kada sam kod njih trazila pomoc oko zamrazivanje sperme i sperma banke /to jos bilo rjetko nekih 8godina/ ili mislenje po lekovima koje nisu cesto ili jos nisu po ceskom zakonu dozvoljene uvjek su meni izasli u super susret i povezali se sa inostranstvom i pomoci sam uvjek dobila.tezko bas nih mogu komentarisati. SORRRRYYYY
Luci, ti si izgleda skupila puno ruznih iskustava
I to, ako sam dobro shvatio,i u Ceskoj
da zato i pricam tu imam puno ruznih iskustva ali imam i puno tih dobrih i to je razlog zasto komentarisem u temam u koje mislim da se razumjem, malo nesvatam ono i u ceskoj. nisam ona ko kaze bosna nevalja i eee kod nas samo cvataju ruze. Nikako. nije do nacije ni do drzave je do ljudi.i u ceskoj, njemackoj i francuzkoj ima veterinara koji su nemarni i koji samo traze plati i naberi. Zato se vetovima petljam zato zovem druga mislenja zato lezim u knigama i netu i trazim informacie i trazim podatke.
Ceska zasada ima tu prednost pred bosnom da je tu puno kucnih ljubimaca i puno veterinara i vetovi se trude biti najlepsi pa imamo izvrstnih oftamologa, zubara,hirurga,kardiologa i oni se posvecuju samo tome i netrose vreme na opstu veterinu. nazalost u bosni ta potraznja nije tolika da moze nekivet seusredociti samo na jedno.
drvetmed

#232 Re: VETERINARI.........

Post by drvetmed »

mIRCerka wrote:
drvetmed wrote:
skojotovski wrote:ja bih samo da dodam...ako smijem...
mozda cak i bolji od Harisa.... a zove se Amar...
da Haris je jako dobar hirurg ali oba navedena veterinara rade crnjaka, da ne kažem nezakonito.Tako da ovoliki hvalospijevi mogu samo da im naškode jer će se nači neko ko će ih tužiti i oduzeti svaku mogučnost rada u struci.
Obojicu lično poznajem i moram priznati da nisam imala tako dobro iskustvo sa njima.Nemam ništa protv njih niti bilo koga drugog koji pokušava da svojim znanjem zaradi za život ali sam protiv svega što je nezakonito i sve što ima veze sa štelom, nepotizmom i sl. a toga u veterini ima da niko nije ni svjestan koliko.Pa pogledajte samo vet. fax tanmo su zaposlene 3-4 familije.Pogledajte samo malo ko je u posljednje vrijeme dobio posao u kantonalnoj vet. stanici a ko je za uzvrat dobio posao na fax.
Ja sam magistrirala u Njemačkoj ali i pored svog mog znanja mog cuku liječi po mom mišljenju ( tog mišljenja su i večina veterinara ) najbolji veterinar MUSTAFA MRKULIĆ
tebi svaka cast na magisteriju, ali nisi mi odgovorila na osnovno pitanje: Zasto se rtg snimak za macku naplacuje 30 KM a za covjeka 10 KM? Zasto se inekcija kojoj je nabavna cijena 2,50 KM naplacuje 30? To mi objasni, pa ce ti se samo reci zasto ljudi pribjegavaju uslugama "na crno" kako si ih ti nazvala...

PS Zasto u "zvanicnoj" instituciji kastraciju muzjaka naplacuju od 80 KM pa cak i 100 KM (ovisno o kilazi) kad je procedura IDENTICNA onoj koju uradi veterinar "na crno" za 30 KM?
Nisam zavrsila veterinu, ali imam previse macaka, i imala sam ih cijeli zivot, pa znam kako se krecu cijene i kako izgledaju usluge jer sve nadgledam kad su moje macke u pitanju.
Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovor ste dobili i ti i Veljko koji se je nadovezao sa pitanjem za vakcine i to vrlo jasan odgovor a ti ako želiš ovo pitanje da ti se pojasni proslijedi ga Premieru i kantonu koji je postavio cijene takve kakve jesu :run:
Last edited by drvetmed on 06/05/2009 22:36, edited 4 times in total.
drvetmed

#233 Re: Preporucite veterinara

Post by drvetmed »

skojotovski wrote:nadam se da si svjesna svojih kontradiktornosti u postovima, narocito u ovom zadnjem.
jos uvijek nisi odgovorila na moje pitanje, zasto rade na crno? jesu li imali neke, oprosti na izrazu, pizdarije u svom radu na veterini, pa su zato otjerani ili zato sto se nisu uklapali u familijarni lobi?
kazes da su dovoljno sposobni i spremni svoje znanje prenijeti drugima....
cemu onda prica o radu na crno????? ne valjaju samo zato sto nemaju registrovanu ordinaciju i sl., ali su ipak sposobni i spremni prenositi znanje...

magistrantice, ima li ovo smisla???
:-)
Jednostavno, zakon kaže tako
A što se tiče tog Č i Ć sorry al sam bila na poslu pa sam malo brže pisal i nisam obratila pažnju.A ni ti sa pravopisom nisi baš, nas su ućili da postoje i velika slova. :thumbup:
Last edited by drvetmed on 06/05/2009 22:37, edited 3 times in total.
drvetmed

#234 Re: Preporucite veterinara

Post by drvetmed »

Nadam se da se neče pograšno shvati sve ovo napisano , ali pošto radim u " državnim jaslama " koje su trebale i prije da kontrolišu rad na crno ali nisu i mnoge druge stvari vezane za veterinu, sada se malo više o tome vodi računa i moram priznati da mnogo toga što se ovdje može pročitatii nema veze sa životom ali se nadam da će se neki planovi koji su pokrenuti raskristalisati neke ( mnoge ) stvari u toj oblasti, sigurno ćete me tada bolje shvatati. :run:
Last edited by drvetmed on 06/05/2009 22:40, edited 2 times in total.
drvetmed

#235 Re: Preporucite veterinara

Post by drvetmed »

Ova veterina je čudo, zar ne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Friesian

#236 Re: Preporucite veterinara

Post by Friesian »

e kolegice.. ja te shvatam... :lol: :D ali necu da se petljam puno u ovoj temi... :run:
Lucie

#237 Re: Preporucite veterinara

Post by Lucie »

Nadam se da se neče pograšno shvati sve ovo napisano , ali pošto radim u " državnim jaslama " koje su trebale i prije da kontrolišu rad na crno ali nisu i mnoge druge stvari vezane za veterinu,
ako dobro svatam ti dobivas placu za nesto, sto ocigledno neradis. zasto to neradis znas samo ti ali korisnije ti dodje upirati prst na veterinare i rad na crno preko foruma???
sada se malo više o tome vodi računa i moram priznati da mnogo toga što se ovdje može pročitatii nema veze sa životom
pa to si u pravu. malo mi to zbrkano. ti upires prst na dobre veterinare kako rade nelegalno i na poslu neobavljas sto trebas ali postujemtvoja licna stvar. ali stalno mi niko niste odgovorili dali trebam radije leciti pse kod skupog nesposobnjakovice nego kod strucnjaka koji radi kako vi kazete na crno???
ali se nadam da će se neki planovi koji su pokrenuti raskristalisati neke ( mnoge ) stvari u toj oblasti, sigurno ćete me tada bolje shvatati
zakone, legislativa i politika meni najmanje zanimaju i tankiraju, za meneje vazno da moji ljubimci dobiju sve sto trebaju i mozda i vise. ;-)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#238 Re: Preporucite veterinara

Post by mIRCerka »

drvetmed wrote:Nadam se da se neče pograšno shvati sve ovo napisano , ali pošto radim u " državnim jaslama " koje su trebale i prije da kontrolišu rad na crno ali nisu i mnoge druge stvari vezane za veterinu, sada se malo više o tome vodi računa i moram priznati da mnogo toga što se ovdje može pročitatii nema veze sa životom ali se nadam da će se neki planovi koji su pokrenuti raskristalisati neke ( mnoge ) stvari u toj oblasti, sigurno ćete me tada bolje shvatati. :run:
De se ti prvo dogovori jesi li pojeo ili pojela, malo brkas vlastiti spol.
privremeni

#239 Re: Preporucite veterinara

Post by privremeni »

Da ti probam ja, licno misljenje iznijeti na tvoje pitanje. Kao prvo, na ovom poforumu po prvi put primjecujem nekoga ko izgleda profesionalno uzgaja pse. Ostali, u koje spadam i ja, su ljubitelji zivotinja sa jednim ili nekoliko kucnih ljubimaca (izvini MirCi) i "humanitarci" koji spasavaju sta se spasiti da.
Znaci da imas vise iskustva od nas. Ja sam blenuo u tvoj tekst gdje spominjes oftamologe i kardiologe, kao nesto najnormalnije sto mozes priustiti svom psu. Najblaze receno, daleko smo od toga. To je i razlog sto ima ovakvih tema. Razmjenuju ljudi iskustva, a onda je svaki vlasnik zivotinje prepusten sam sebi da odluci, a tu pocesto prevagne i finansijski momenat. Cijena nije mjerilo vrijednosti, mislim da uvijek postoji dilema i kad je neka usluga skupa i kad je jeftina. Ukratko, nastojimo birati kvalitet (legalan ili nelegalan) na osnovu dosadasnjeg iskustva sa veterinarima.
Lucie

#240 Re: Preporucite veterinara

Post by Lucie »

nekoga ko izgleda profesionalno uzgaja pse. Ostali, u koje spadam i ja, su ljubitelji zivotinja sa jednim ili nekoliko kucnih ljubimaca (izvini MirCi) i "humanitarci"
samo da naglasim, jer ljudi cesto imaju pogresno mislenje o uzgoju pasa i uzgajivacu. ja sam prvenstveno LJUBITELJ mojih pasa. Nasi psi i jako se izlazu po celom svetu, spavaju u krevetu i zive sa nama popit vasih ljubimaca i posto sam pokrenula velik projekat spasavanje hrtova u nekoliko drzava evropi mislim da celu stvar gledam i kao humanitarac. Kod kuci imam stare pse, bolestne, mjesance, sterilisane pse i zive isto kao nasi najvetsi sampioni.

Za njih trazim najlepse ali i ja sam vezana finacijskim faktorom, nazalost. i to je razlog zasto tetoviranje, cipirinja, vakcinaciju, cistenje zuba i sve najobicnije stvari provodim 1OO km od praga jer je to u trecini cene ali ako dodje do ozbilnih problema tu trazim strucnjaka i tu nebrojim pare. to sve naglasavam da svatite da sam ista kao vi sto se´tice u potrazi za vetom. Samo za tolike godine sam vec dozivjela sve i svasta i ako odem na veterinu da mi kuja nema dovolno natezanje na okot i veterinarka se vrti kao usporeni film i hoce nam dati oxitocin u misic i jako kazem da sma to vec uradila. pocnem " pametovati" i tacno znam da trazim oxitocin sa kalciem uvenu. to samo najobicni primjer mog pametovanja.mrzim kada veterinar pametuje o necmu sto nezna. savjetuje ljudima o dlaci i o uzgoju i o pasminama. Ja nisam veterinar i nebi "pametovala" kako da ravna polomenu nogu, kako da operise pluce. ali ako mivet kaze da afganistanka ce radjati prirodno i ne na carski poludim. Jer treba poznavati narav te pasmine treba poznavati svog psa da se donose ovake odluke. i tu dolazim do toga sto toliko falim harisa. Haris postovao mene kao uzgajivaca, postovao mojeznanje izajedno smo dosli do najlepsih zaklucka i do najlepse brige za moje pse. To je to sto cenim i to sto laik nezna da trazi kod veta. Kada mi Krasni uspavao jorkie na vadenjedva zuba u 4 mjesecu, zamalo ga ubio. sa narkozom smo ratovali 6 sati. Jer naravno on stari veterinar nece slusati neku mladu plavusu on zna najbolje :-(((
privremeni

#241 Re: Preporucite veterinara

Post by privremeni »

Znam da se taj posao tesko moze raditi bez ljubavi, nisi pogresno shvacena.
Friesian

#242 Re: Preporucite veterinara

Post by Friesian »

ne znam zasto napadate djevojku kao da je ona kriva za situaciju ovakvu kakva jeste... jednostavno samo pokusava objasniti situaciju i nista vise... ako radi u drzavnoj instituciji ne mora znaciti da moze nesto uciniti na bolje... kao sto svi znamo da u takvim uslovima rada svi imaju nadlezne koje moraju pitati skoro pa i da li mogu otici do WC-a... prema tome ja kolegicu uopste na smatram krivom... drago mi je da ima veterinara na crno jer u vecini slucajeva daju bolju uslugu nego mnogi koji rade u drzavnim institucijama... to jeste dobro za nas ali nije dobro za njih... i mislim da je kolegica u pravu sto se tice stvari oko iznosenja nekih sitnica u javnost.. jer na taj nacin se uvijek moze neko naci i prijaviti tog veterinara jer je primoran da radi kako i radi!
Lucie wrote:ako dobro svatam ti dobivas placu za nesto, sto ocigledno neradis. zasto to neradis znas samo ti ali korisnije ti dodje upirati prst na veterinare i rad na crno preko foruma???
nista licno.. vec samo pokusavam ublaziti situaciju :D
mIRCerka

#243 Re: Preporucite veterinara

Post by mIRCerka »

Friesian wrote:ne znam zasto napadate djevojku kao da je ona kriva za situaciju ovakvu kakva jeste... jednostavno samo pokusava objasniti situaciju i nista vise... ako radi u drzavnoj instituciji ne mora znaciti da moze nesto uciniti na bolje... kao sto svi znamo da u takvim uslovima rada svi imaju nadlezne koje moraju pitati skoro pa i da li mogu otici do WC-a... prema tome ja kolegicu uopste na smatram krivom... drago mi je da ima veterinara na crno jer u vecini slucajeva daju bolju uslugu nego mnogi koji rade u drzavnim institucijama... to jeste dobro za nas ali nije dobro za njih... i mislim da je kolegica u pravu sto se tice stvari oko iznosenja nekih sitnica u javnost.. jer na taj nacin se uvijek moze neko naci i prijaviti tog veterinara jer je primoran da radi kako i radi!
Lucie wrote:ako dobro svatam ti dobivas placu za nesto, sto ocigledno neradis. zasto to neradis znas samo ti ali korisnije ti dodje upirati prst na veterinare i rad na crno preko foruma???
Meni je djevojka sumnjiva otkako rece da je ZAVRSIO skolu, i DIPLOMIRAO...
pa mi svi njeni/njegovi "argumenti" padaju u vodu....jer je dosao/la sa nekom agendom...
drvetmed

#244 Re: Preporucite veterinara

Post by drvetmed »

Friesian wrote:ne znam zasto napadate djevojku kao da je ona kriva za situaciju ovakvu kakva jeste... jednostavno samo pokusava objasniti situaciju i nista vise... ako radi u drzavnoj instituciji ne mora znaciti da moze nesto uciniti na bolje... kao sto svi znamo da u takvim uslovima rada svi imaju nadlezne koje moraju pitati skoro pa i da li mogu otici do WC-a... prema tome ja kolegicu uopste na smatram krivom... drago mi je da ima veterinara na crno jer u vecini slucajeva daju bolju uslugu nego mnogi koji rade u drzavnim institucijama... to jeste dobro za nas ali nije dobro za njih... i mislim da je kolegica u pravu sto se tice stvari oko iznosenja nekih sitnica u javnost.. jer na taj nacin se uvijek moze neko naci i prijaviti tog veterinara jer je primoran da radi kako i radi!
Mladi su oni, shvatice
Hvala :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
drvetmed

#245 Re: Preporucite veterinara

Post by drvetmed »

mIRCerka wrote:
Meni je djevojka sumnjiva otkako rece da je ZAVRSIO skolu, i DIPLOMIRAO...
pa mi svi njeni/njegovi "argumenti" padaju u vodu....jer je dosao/la sa nekom agendom...
Sve ono što sam napisala je tačno i to znaju svi koji imaju veze sa veterinom.E sada ako je problem što sam sa vama obično kada sam na poslu pa pišem malo brže i neobračam pažnju na na neke sitnice to je nešto drugo.Mislim da je veči problem to što ne pišem ono što bi određeni forumaši htjeli da pročitaju.A to da sam završila školu je tačno jer da bi neko magistrirao mora prvo da završi osnovnu, pa srednju školu pa da diplomira pa tek onda da magistrira.
A to da li neko radi posao za koji je plačen ili ne nije na tebi da ocjenjuješ.Ja sam svoj rad u Sarajevu dokazala davne 2000 kada sam volontirala u SOS " Lacky " a sada ga dokazujem kroz određene podzakonske akte u čijem uređenju učestvujem.Zar misliš da je Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja napisan i usvojen zato što si ti to htjela.Moj rad je vidan i niko me ne plaća za sjedenje.
Pomiri se sa činjenicom da nije sve onako kako bi ti želila. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mIRCerka

#246 Re: Preporucite veterinara

Post by mIRCerka »

drvetmed wrote:Sve ono što sam napisala je tačno i to znaju svi koji imaju veze sa veterinom.E sada ako je problem što sam sa vama obično kada sam na poslu pa pišem malo brže i neobračam pažnju na na neke sitnice to je nešto drugo.Mislim da je veči problem to što ne pišem ono što bi određeni forumaši htjeli da pročitaju.A to da sam završila školu je tačno jer da bi neko magistrirao mora prvo da završi osnovnu, pa srednju školu pa da diplomira pa tek onda da magistrira.
A to da li neko radi posao za koji je plačen ili ne nije na tebi da ocjenjuješ.Ja sam svoj rad u Sarajevu dokazala davne 2000 kada sam volontirala u SOS " Lacky " a sada ga dokazujem kroz određene podzakonske akte u čijem uređenju učestvujem.Zar misliš da je Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja napisan i usvojen zato što si ti to htjela.Moj rad je vidan i niko me ne plaća za sjedenje.
Pomiri se sa činjenicom da nije sve onako kako bi ti želila. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ja samo pitam sljedece: Kada piskis, da li stojis ili sjedis, obzirom da si pola sad vec editovanih postova, pisala u muskom rodu :D
sve ostalo mozes napisati u izvjestaju svom direktoru u Kancelariji :D meni ga ne trebas podnositi :D
Lucie

#247 Re: Preporucite veterinara

Post by Lucie »

Sve ono što sam napisala je tačno i to znaju svi koji imaju veze sa veterinom.
pa sto je problem miodgovoriti na pitanje. imam veze sa veterinom. pa pitam trebam kod legalnog nesposobnjakovica s amojim obozavanim ljubimcom ili trebam kod strucnjaka koji zahvalujuc glupoj legislativi nemoze raditi zvanicno????
E sada ako je problem što sam sa vama obično kada sam na poslu pa pišem malo brže i neobračam pažnju na na neke sitnice to je nešto drugo.
meni jeovo tuzno. dasi moja radnica letjela bi si na sekundu. jer ti za pare bosanaca svoje vreme trosis na forumu nekom igrom malo zensko malo muzko ali najpametnii na svetu. mozda zato neradis svoj posao.lakse kritikovati tu i ogovarati nego raditi to za sta dobivas love ???
A to da li neko radi posao za koji je plačen ili ne nije na tebi da ocjenjuješ.
to je istina iz mog poreza nezivis ali muka ti sto rade vetovi na crnjaka jer neplace drzavi porez i bezobraznetroskove da ljudi poput tebe mogu preko radnog vremna se zabavljati na kompu i napisesto i ni se nesramis ove izjave.
Ja sam svoj rad u Sarajevu dokazala davne 2000 kada sam volontirala u SOS " Lacky " a sada ga dokazujem kroz određene podzakonske akte u čijem uređenju učestvujem.Zar misliš da je Zakon o zaštiti i dobrobiti životinja napisan i usvojen zato što si ti to htjela.
znaci prije devet godina siuprlajal ruke radom i od toga trebamo sjesti svi na guzicu ??? izvini radim svaki dan dzabe i zbog toga sto vjerujem u zivot zivotinja. pa sta??? I zakone??? i politicare ??? to sve ja nepodnosim jer zakon sam je nizasta treba kaznjavati, treba cuvati. mozda da nesedis u radnom vremenu iza kompa i setas po ulicaam mozes pratiti kako se taj zakon podrzava jer samo ako se podrzava i ako u njemunema rupica onda tek vredi. ali ja tu svaki dan citam kako su zivotinje zlostavljani? sta s atim radis? napises novizakon? provodices vise vremena na forumu ? bujrum. zalostno i sramotno
Pomiri se sa činjenicom da nije sve onako kako bi ti želila.
neznam jeli ovo meni upuceno ali mrzim kompromise uzivote pa ja se pomiriti necu sa nicim s cime se neslazem i ako sam ubjedena da je haris custovic vrhunski veterinar on ce moje pse leciti i kada ga strpas u skladiste kde ce slagati boxove. Jer on ima znanje koje mnogima legalcima itekako nedostaju.

da svoj rad obavjas kako treba ne da doprinosis unistavanju super veta ali izmisljas normalne zakone da ovaki ljudi mogu poceti raditi i da dodju do izrazaja. Nekakoimam osecaj da u bosni cim vise znas i vredis kao profesionalac treba te unistiti. ali pojma nemas, cutis imas dobrog daidzica ili amidzica ma hvala bogu nas si legala i bice para :-((((((
privremeni

#248 Re: Preporucite veterinara

Post by privremeni »

mIRCerka wrote:
drvetmed wrote:Sve ono što sam napisala je tačno i to znaju svi koji imaju veze sa veterinom.E sada ako je problem što sam sa vama obično kada sam na poslu pa pišem malo brže i neobračam pažnju na na neke sitnice to je nešto drugo.Mislim da je veči problem to što ne pišem ono što bi određeni forumaši htjeli da pročitaju.A to da sam završila školu je tačno jer da bi neko magistrirao mora prvo da završi osnovnu, pa srednju školu pa da diplomira pa tek onda da magistrira.
Ja samo pitam sljedece: Kada piskis, da li stojis ili sjedis, obzirom da si pola sad vec editovanih postova, pisala u muskom rodu :D
sve ostalo mozes napisati u izvjestaju svom direktoru u Kancelariji :D meni ga ne trebas podnositi :D
Da dodam, u kancelariji u koju se ne dolazi nepotizmom i vezom kao na fakultetu i ostalim mjestima.
:lol:
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#249 Re: Preporucite veterinara

Post by pape »

drvetmed wrote:
MiRCerka wrote: Meni je djevojka sumnjiva otkako rece da je ZAVRSIO skolu, i DIPLOMIRAO...
Sve ono što sam napisala je tačno i to znaju svi koji imaju veze sa veterinom. E sada ako je problem što sam sa vama obično kada sam na poslu pa pišem malo brže i neobračam pažnju na na neke sitnice to je nešto drugo.
Moze se pogrijesiti, ali ... u par recenica, ovoliko puta, ... :D
drvetmed wrote:
slavkoimamodilera wrote: Ti malo isla u skolu, pa malo dobila diplomicu i kontas to je to, a? Evo ga, sad imam diplomu, to je sve sto mi treba... i dje je sad taj pos'o? Dajte mi jedno kilu i po tog posla i nabacite i dvaes deka plate uz to... aha...
Kakve su ovo gluposti, na čemu si ti Bogati da i mi uzmemo malo.
Ja sam završio veterinu u Sarajevu, bez i oca i majke tj. bez štele, tražio bilo kakav posao u struci, volontirao na 10 mjesta, stekao iskustvo što moje kolege nisu ni nakon 10 god. al je**** nisam imao ono glavno - štelu, onda fino skupiš kofere odeš van BiH i uspiješ za 1 god ono što u BiH zbog takvih kao ti za 3 god.
drvetmed

#250 Re: Preporucite veterinara

Post by drvetmed »

mIRCerka wrote:
Ako želiš da znaš dođi i provjeri.
Kancelariji ? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: misliš za vetrinarstvo ? Blizu si , malo iznad Kancelarije :run:
Post Reply