SARAJEVSKA POLICIJA
-
Hierarchia
I jos nesto: kako Senad moze u svojoj emisiji objavljivati sliku lica onog momka. Pa mogli su makar zamagliti lice. Toliko o novinarskoj etici.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Slazem se sa svime sto je stochar napisao, svi serete o pravima, a kad vama stave noz pod vrat, kad vama prebiju dijete, onda cete pozivati na linch.
Nejse, iako mi je dva puta provalio u stan, ja opet ne bih dozvolila da trojica tuku Mirnesa Memisevica zvanog Spajdermen.
Mozda bih ih pustila jedan na jedan. Ne znam.
:D:D:D:D
koji kreten je snimao to?
Nejse, iako mi je dva puta provalio u stan, ja opet ne bih dozvolila da trojica tuku Mirnesa Memisevica zvanog Spajdermen.
-
Hierarchia
Necu pozivati na linc nego da tu osobu zatvore ili smjeste u neku instituciju predvidjenu za to.- To sto zivimo u jadu i bijedi gdje se ne moze napraviti zatvor i sanatorij za odvikavanje od droge - ne daje nam za pravo da budemo zivotinje i sadisti.mIRCerka wrote:Slazem se sa svime sto je stochar napisao, svi serete o pravima, a kad vama stave noz pod vrat, kad vama prebiju dijete, onda cete pozivati na linch.
-
mIRCerka
momka? mislis dilera?Hierarchia wrote:I jos nesto: kako Senad moze u svojoj emisiji objavljivati sliku lica onog momka. Pa mogli su makar zamagliti lice. Toliko o novinarskoj etici.
E tu nema etike sestro draga, dok nadjem papire sa suda ima i maticni broj ovog Spajdermena da okacim, jer mi je pun ku*ac vise "pravde" za njih a govana za nas.
To sve treba na javni stub srama, dokle god se pozivamo na razne konvencije i zakone o privatnosti, dotle cete vi strahovati za svoju djecu, ja za svoje macke...
-
mIRCerka
Mirnes memisevic mi je dva puta provalio u stan. NAkon sto je prvi put provalio, priznao je provalu u 10 stanova, a jos 20 je ostalo na pisku i rekao policiji "nisam ni ja budala da priznam sve, ovako cu odmoriti 2-3 mjeseca" i fakat nakon 3 mjeseca je pusten vani...da bi 4 dana nakon pustanja opet provalio kod mene...Hierarchia wrote:Necu pozivati na linc nego da tu osobu zatvore ili smjeste u neku instituciju predvidjenu za to.- To sto zivimo u jadu i bijedi gdje se ne moze napraviti zatvor i sanatorij za odvikavanje od droge - ne daje nam za pravo da budemo zivotinje i sadisti.mIRCerka wrote:Slazem se sa svime sto je stochar napisao, svi serete o pravima, a kad vama stave noz pod vrat, kad vama prebiju dijete, onda cete pozivati na linch.
e jebes ti to vise... nisam ni ja za maltretiranje ni zlostavljanje, ali za javno prikazivanje i stub srama jesam... ja bih njih okacila na ove jumbo plakate...
zasto? zato sto ce nakon ovog snimka gdje tri drota biju jednog dilera svaki policajac biti na meti raznih debila i manijaka zeljnih belaja, i dizace tenzije prebijanjem jednog "brata". Jebes ti takvu "bracu".
-
Hierarchia
I ja za svoje macke.mIRCerka wrote:momka? mislis dilera?Hierarchia wrote:I jos nesto: kako Senad moze u svojoj emisiji objavljivati sliku lica onog momka. Pa mogli su makar zamagliti lice. Toliko o novinarskoj etici.
E tu nema etike sestro draga, dok nadjem papire sa suda ima i maticni broj ovog Spajdermena da okacim, jer mi je pun ku*ac vise "pravde" za njih a govana za nas.
To sve treba na javni stub srama, dokle god se pozivamo na razne konvencije i zakone o privatnosti, dotle cete vi strahovati za svoju djecu, ja za svoje macke...
- Suicidal Siberian
Ti sitni su najopasniji, jer nemaju sta da izgube....a kad kriza uhvati....
-
Svemirski_Jebach
da je ne znam sta uradio ne treba covjeka tuci
- stranac2
Care kapa dole za postove !Svemirski_Jebach wrote:ovo je prije svega ponizavanje ovog momka..."a zlostavljanje je gore od ubijanja".
Ok, vodje policije su reagovale dobro, samo su jos trebali podnijeti kolektivnu ostavku.
Prije svega je vazna ljudskost, policija je tu da stiti prije svega dostojanstco svakog gradjanina, bio ili ne bio kriv, a sudski sistem je tu da se na pravi nacin kazni pocinilac.
Ako neko nije sposoban da na dostojanstven nacin stiti i provodi zakon, ne treba biti u policiji.
Bezbroj je primjera ljudskosti i u policiji - u svim zemljama ali ima mnogo i zlouptreba. Policija ne smije sebe dovoditi u nivo ulicnih razbojnika koji ce mlatiti kako hoce i koga hoce.
Moj jedan rodjak je bio drot u titinoj miliciji - i kaze tako jednom..sta cu ja mlatiti nekoga koga su uhapsili sto je obio auto i ukro 10 kaseta semse suljakovic, oni ga mlate a meni zao covjeka, valja i njemu u oci pogledat kasnije. Uhapsi, predaj ga tuzilastvu i nek mu se sudi. Ja ga udarat necu i ne zelim.
- Suicidal Siberian
Treba mu prvom prilikom sestoaprilsku nagradu urucitiSvemirski_Jebach wrote:da je ne znam sta uradio ne treba covjeka tuci
-
Hierarchia
Eh, idealisto. Ne treba, ali je to jos uvijek realno ophodjenje ljudi jednih prema drugima. Pa samo kad vidis ove komentare na temi - jasno ti je da ljudima vladaju animalni nagoni i da bi te sutra ubili mirne duse ako smatraju da si im stao na zulj.Svemirski_Jebach wrote:da je ne znam sta uradio ne treba covjeka tuci
- The Nightwatchman
jedini pravi post u citavoj raspravi je post svemirskog jebacha. i ja skidam kapu.stranac2 wrote:Care kapa dole za postove !Svemirski_Jebach wrote:ovo je prije svega ponizavanje ovog momka..."a zlostavljanje je gore od ubijanja".
Ok, vodje policije su reagovale dobro, samo su jos trebali podnijeti kolektivnu ostavku.
Prije svega je vazna ljudskost, policija je tu da stiti prije svega dostojanstco svakog gradjanina, bio ili ne bio kriv, a sudski sistem je tu da se na pravi nacin kazni pocinilac.
Ako neko nije sposoban da na dostojanstven nacin stiti i provodi zakon, ne treba biti u policiji.
Bezbroj je primjera ljudskosti i u policiji - u svim zemljama ali ima mnogo i zlouptreba. Policija ne smije sebe dovoditi u nivo ulicnih razbojnika koji ce mlatiti kako hoce i koga hoce.
Moj jedan rodjak je bio drot u titinoj miliciji - i kaze tako jednom..sta cu ja mlatiti nekoga koga su uhapsili sto je obio auto i ukro 10 kaseta semse suljakovic, oni ga mlate a meni zao covjeka, valja i njemu u oci pogledat kasnije. Uhapsi, predaj ga tuzilastvu i nek mu se sudi. Ja ga udarat necu i ne zelim.
-
mIRCerka
to stoji i to smo apsolvirali kad je bila Sarena Revolucija...Svemirski_Jebach wrote:da je ne znam sta uradio ne treba covjeka tuci
ali da je on recimo tvojoj sestri ili bratu ili djetetu oteo mobitel, da je prijeto nozem ili se ubode iglom i kaze "imam sidu daj mi tasnicu ili cu te ubosti", ne vjerujem da bi rekao ovo gore sto si napisao...
nego, ne rekoste mi KO JE KRETEN STO JE OVO SNIMIO
-
mawerick
stranac2 wrote:Care kapa dole za postove !Svemirski_Jebach wrote:ovo je prije svega ponizavanje ovog momka..."a zlostavljanje je gore od ubijanja".
-
Svemirski_Jebach
hvala stranac.
znam ali ne mogu ih pustiti a da nista ne kazem
znam ali ne mogu ih pustiti a da nista ne kazem
-
Hierarchia
Pa jedan od tih policajaca. U tome i jeste problem. pervetit.mIRCerka wrote:to stoji i to smo apsolvirali kad je bila Sarena Revolucija...Svemirski_Jebach wrote:da je ne znam sta uradio ne treba covjeka tuci
ali da je on recimo tvojoj sestri ili bratu ili djetetu oteo mobitel, da je prijeto nozem ili se ubode iglom i kaze "imam sidu daj mi tasnicu ili cu te ubosti", ne vjerujem da bi rekao ovo gore sto si napisao...
-
mIRCerka
ma sve je ovo vise presmijesno...Hierarchia wrote:Pa jedan od tih policajaca. U tome i jeste problem. pervetit.mIRCerka wrote:to stoji i to smo apsolvirali kad je bila Sarena Revolucija...Svemirski_Jebach wrote:da je ne znam sta uradio ne treba covjeka tuci
ja znam samo jedno, bez obzira na zakon, kad bi mi kokosar po treci put dosao u stan, roknula bih ga svim raspolozivim alatkama...
makar lezala u zatvoru...animalno ili ne, 4 provale u stan u ravno 15 mjeseci , ubilo je merhametliju u meni...
Jebach, izvini brate, ali ja nemam suosjecanja sa kriminalcima te vrste...sitne krupne ribe, meni je to sve isto...
Ja im nikad necu oprostiti Anera, ali ove kokosare i ne zalim previse...
malo off topic, kad vidim kakvih sve govana u ljudskom rodu ima, sve vise cijenim zivotinje
-
tempora
Mircerka, hoces reci, kako razumijem da je tebi kao previse svega ovoga pa posto ti je previse, opravdavas cin zlostavljanja?
Sta je ovim zadovoljeno? Tvoj osjecaj da u moru kriminala ima neko jaci?
Nisi ti draga jedina, kojoj je obijen stan ili nad kojom je izvrseno nasilje u privatnost i sl. Ako se ne varam i ti si jedan od zagovornika da se zrtve ne koriste u licne interese tj da se nad njima ne profitira?
Znaci da ja uzmem kakvu kuburu, pa prvo pobijem moj komsiluk pa da krenem redom po gradu da marisem jer sam blago receno isfrustrirana cinjenicom, jer mi je vozilo nestalo u ulici, jer mi je majstor pobjegao sa lovom, jer mi je oduzeta kuca rahmetli oca, jer mi je ukradena tasna 5 puta, jer me je sef pokrao, jer mi je komsiluk konfiskovao imovinu, jer me ona u granapu krade i gleda u oci, jer mi na pjesackom nedaju preci itd itd.
Ne brini, naci ce se neko da i tvoje macke sredi i da za isto nadje opravdanje, jer one su mnogima samo macke, ne??? Pa kad se maca prebaci komsinici na balkon i razvali joj saksije, ona ce ista imati pravo da od tvoje mace napravi posteciju?
Policijski posao je, mogu samo zamisliti, izuzetno tezak i nezahvalan.Ne radi se o pokretnoj traci ili radu na salteru. No ova pojava, tj ovaj snimak je samo pokazatelj kakva je izvrsna vlast a i gradjani. Zvjeri.
Sta je ovim zadovoljeno? Tvoj osjecaj da u moru kriminala ima neko jaci?
Nisi ti draga jedina, kojoj je obijen stan ili nad kojom je izvrseno nasilje u privatnost i sl. Ako se ne varam i ti si jedan od zagovornika da se zrtve ne koriste u licne interese tj da se nad njima ne profitira?
Znaci da ja uzmem kakvu kuburu, pa prvo pobijem moj komsiluk pa da krenem redom po gradu da marisem jer sam blago receno isfrustrirana cinjenicom, jer mi je vozilo nestalo u ulici, jer mi je majstor pobjegao sa lovom, jer mi je oduzeta kuca rahmetli oca, jer mi je ukradena tasna 5 puta, jer me je sef pokrao, jer mi je komsiluk konfiskovao imovinu, jer me ona u granapu krade i gleda u oci, jer mi na pjesackom nedaju preci itd itd.
Ne brini, naci ce se neko da i tvoje macke sredi i da za isto nadje opravdanje, jer one su mnogima samo macke, ne??? Pa kad se maca prebaci komsinici na balkon i razvali joj saksije, ona ce ista imati pravo da od tvoje mace napravi posteciju?
Policijski posao je, mogu samo zamisliti, izuzetno tezak i nezahvalan.Ne radi se o pokretnoj traci ili radu na salteru. No ova pojava, tj ovaj snimak je samo pokazatelj kakva je izvrsna vlast a i gradjani. Zvjeri.
- stranac2
Pa eto recimo ti ubijes provalnika pa onda padnes u ruke ovakoj policiji i onda te oni ,prije predaju sudskim organima, ovako lijepo skinu golu pred kamerom maltretiraju to netko snimi i onda to mi gledamo na youtube i diskutujemo kako je policija dobro postupila !mIRCerka wrote:ma sve je ovo vise presmijesno...Hierarchia wrote:Pa jedan od tih policajaca. U tome i jeste problem. pervetit.mIRCerka wrote: to stoji i to smo apsolvirali kad je bila Sarena Revolucija...
ja znam samo jedno, bez obzira na zakon, kad bi mi kokosar po treci put dosao u stan, roknula bih ga svim raspolozivim alatkama...
makar lezala u zatvoru...animalno ili ne, 4 provale u stan u ravno 15 mjeseci , ubilo je merhametliju u meni...
Jebach, izvini brate, ali ja nemam suosjecanja sa kriminalcima te vrste...sitne krupne ribe, meni je to sve isto...
Ja im nikad necu oprostiti Anera, ali ove kokosare i ne zalim previse...
malo off topic, kad vidim kakvih sve govana u ljudskom rodu ima, sve vise cijenim zivotinje
-
mIRCerka
draga tempora, trebala si do sada shvatiti da ja ne pisem izmedju i redova i ne trudim se sarmirati vaskoliko pucanstvo forumsko svojim rijecima...tempora wrote:Mircerka, hoces reci, kako razumijem da je tebi kao previse svega ovoga pa posto ti je previse, opravdavas cin zlostavljanja?
Sta je ovim zadovoljeno? Tvoj osjecaj da u moru kriminala ima neko jaci?![]()
Ne brini, naci ce se neko da i tvoje macke sredi i da za isto nadje opravdanje, jer one su mnogima samo macke, ne??? Pa kad se maca prebaci komsinici na balkon i razvali joj saksije, ona ce ista imati pravo da od tvoje mace napravi posteciju?![]()
pisem ono sto mislim...
Napisala sam da ne opravdavam 3 na jedan marisanje, isto sam pisala i za sarenu revoluciju...takodjer sam napisala da cu slijedeceg ko proba uci u moj stan roknuti , i to bukvalno, svim alatkama koje su mi na raspolaganju...
Ne, ja ne spadam u onu manjinu koja ce se i naguziti ako treba jer MI SMO LJUDI...
ljudi su zivotinje sa sposobnoscu jezika, ne razuma....jer jezik je jedino sto nas odvaja od zivotinja .... a sva ova desavanja meni govore da razuma nemamo...
ovim cinom prebijanja nije nista zadovoljeno sto se mene tice...
ali mi je puna kapa dusebriznika koji samo seru online o zastiti svega i svacega, o ljudskim pravima i ostalim klincima palcima...
Nadji mi nekoga kome je, recimo, isti lopov provalio u stan dva puta i ko ne bi volio znati da je taj lopov dobio po njusci. Nadji ga i ja necu vise ni slova napisati na temu policije i zastite jebenih kriminalaca.
Eto.
-
mawerick
evo rjesenjamIRCerka wrote:draga tempora, trebala si do sada shvatiti da ja ne pisem izmedju i redova i ne trudim se sarmirati vaskoliko pucanstvo forumsko svojim rijecima...tempora wrote:Mircerka, hoces reci, kako razumijem da je tebi kao previse svega ovoga pa posto ti je previse, opravdavas cin zlostavljanja?
Sta je ovim zadovoljeno? Tvoj osjecaj da u moru kriminala ima neko jaci?![]()
Ne brini, naci ce se neko da i tvoje macke sredi i da za isto nadje opravdanje, jer one su mnogima samo macke, ne??? Pa kad se maca prebaci komsinici na balkon i razvali joj saksije, ona ce ista imati pravo da od tvoje mace napravi posteciju?![]()
pisem ono sto mislim...
Napisala sam da ne opravdavam 3 na jedan marisanje, isto sam pisala i za sarenu revoluciju...takodjer sam napisala da cu slijedeceg ko proba uci u moj stan roknuti , i to bukvalno, svim alatkama koje su mi na raspolaganju...
Ne, ja ne spadam u onu manjinu koja ce se i naguziti ako treba jer MI SMO LJUDI...
ljudi su zivotinje sa sposobnoscu jezika, ne razuma....jer jezik je jedino sto nas odvaja od zivotinja .... a sva ova desavanja meni govore da razuma nemamo...
ovim cinom prebijanja nije nista zadovoljeno sto se mene tice...
ali mi je puna kapa dusebriznika koji samo seru online o zastiti svega i svacega, o ljudskim pravima i ostalim klincima palcima...
Nadji mi nekoga kome je, recimo, isti lopov provalio u stan dva puta i ko ne bi volio znati da je taj lopov dobio po njusci. Nadji ga i ja necu vise ni slova napisati na temu policije i zastite jebenih kriminalaca.
Eto.
http://www.protox-shop.de/images/7-1629a.jpg
-
mIRCerka
Jaguar84 wrote:menijelopovdvaputaobioautobratujeotetmobitelmamamiseistraumiralajednomprilikomnamojmilu
zbogovihnarkomana
ja ih ne branim,ali ali
tek mi je 26
nisam vican racunarima i tastaturama pa se nesto napise zajedno
teta mirci
84 je godina koja mi puno znaci
FUCK THA POLICE
by the way imam i ja macu i sad je zajedno sa mojom melenkoscu jela kokice(gledamo zajedno jerry-a na na tv
O obijanju auta ne zelim ni pricati.
Govorim o stvarima direktnog ugrozavanja zivota.
Jebi ga, zamisli da dok spavas neko pravo tiho vrslja po tvom stanu, pokupi ti na brzinu sve sto mu pod ruke dodje, pa ti ostani normalan...
Moje macke su u nesvjesti, najele se i sad uzivaju u toploti dnevne sobe i gledamo Gladijatora...
PS Moj dajdza je policajac. I djed je bio. I nikad im na pamet nije padao takav obracun sa kriminalcima. I da, jesam za kaznjavanje ove trojice. Radi njih glava mog dajdze moze biti u torbi. i da, jesam za reviziju certifikacije, jer mislim da je sramotno da se tek sad saznalo za ovo ( nisam upratila najbolje, ali kako skontah ovo se desilo u oktobru), i da pretuceni tvrdi da pojma nema ko ga je prebio (a sluzbeno vozilo je tu).
Mislim, WTF?
-
prleitihi
Sad sam već 99,9% siguran da je ovaj junkie meni razbio staklo i ukr'o zvučnike. Ni kriv ni dužan štete cca 500 km (parkir'o kod Bošnjačke!). Ali prva asocijacija jutros kad sam ovo gled'o mi je bila: ovi drotovi imaju isti mentalni sklop k'o Škorpioni koji su ubili onih 6 Srebreničana! Užas! Znam sad da će početi pametovanje kako su ovi tukli jednog narkomana, a Škorpioni 6 (i još hiljade i hiljade drugih) nevinih Srebreničana. Ali da se ovim drotovima ukazala prilika k'o Škorpionima, sa drugim naci-predznakom, oni bi isto postupili.
To nisu ljudi!
To nisu ljudi!