radostan dan wrote:zbog ovog sam počeo da grickam nokte...
tonija ili tkačenka?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
radostan dan wrote:zbog ovog sam počeo da grickam nokte...
radostan dan wrote:ihh jbm ti sunce, ko da si me čekićem po čelu lupio...
radostan dan wrote:sve mi je ovo iz članka bilo deponovano u ovo malo mozga što imam, tako uredno da na pomenuto nisam pomislio evo sad će 30 godina...
sve je ovako bilo, i mnogo gore nego što čutura piše...
takva se halabuka digla, vršen pritisak na igrače...španci nas nisu dobili 30 godina, ni sa korbalanom i ostalima, a uvjek su bili blizu...pa su počeli i tim da se služe. pune novine, i njihove i naše, o toj aferi.
a i ovog malog usa beka se sjećam, i komentator se čudio...ništa mu dražen nije mogao...kO osica sa hiljadu ruku u odbrani, a u napadu se činilo da će petroviću proći kroz noge sa sve loptom.
radostan dan wrote:i ovo za cvjetičanina i alfu...organizatori našli sponzora, mislili kad se zakuva od četvrtfinala pa na dalje biće jurenja rezultata...kad budala u nebitnoj utakmici grupne faze,tek kolo/dva odigrano, ispuca loptu i to na poluvremenu...
sjeba sve...
radostan dan wrote:jbo sliku, sjea li se iko ovdje srebrenka despota, rajka gospodnetića i adnana bečića...
radostan dan wrote:83., ja mislim da se zakucao u tramvaj...
pitam jer si pomenuo cvjetičanina...bila je liga puna tih -radilica-, mogao si komotno 3 fine reprezentacije sastaviti samo od njih...čutura, radović, obradović, onaj iz kk bosna emir, jel bješe mutabdžić...
mutapcic je inace sad pomocni pesicu u bajernu. vodio je dugo vremena albu iz berlinakakavdanakneiskustvu wrote:radostan dan wrote:83., ja mislim da se zakucao u tramvaj...
pitam jer si pomenuo cvjetičanina...bila je liga puna tih -radilica-, mogao si komotno 3 fine reprezentacije sastaviti samo od njih...čutura, radović, obradović, onaj iz kk bosna emir, jel bješe mutabdžić...
emir mutapčić,zeničanin inače,odličan defanzivac bio,mihovil nakić mi je tad bio idol,odličan skakač
Sjecam se ja, prvenstvena utakmica je bila u Beogradu. Vilfan krenuo u napad, cuva ga Petrovic. Dodje do reketa doda Petrovicu, ovaj mu vrati natrag i onda Vilfan ide na skok sut. Obojici tehnicke. Poslije je i Petrovic igrao u Olimpiji. Vidjelo se da dobro suradjuju. No Vilfan je presao u Partizan.zarko.filip wrote:Neko juniorsko evropsko prvenstvo u kosarci u Cacku.Koliko je bio veliki igrac neka ti svedoci cinjenica da su ga posle utakmice na rukama nosili kroz Cacak.Jel se neko seca utakmice Partizan-Olimpija kada se B.Petrovic koji je igrao za Partizan(svirao violinu) i Peter Vilfan koji je tada igrao za Olimpiju dodaju u jednom napadu Partizana a sudija im daje tehnicke greske?kakavdanakneiskustvu wrote:Admir_1984 wrote:gledam sinoc na nekom sos kanalu snimak partizan-cibona 85/86 sezona, druga tekma polufinala. al se igrala dobra košarka, puna tempa i extra preciznih šutera. neki Vilfan iz Partizana ne promašuje, a u Ciboni Cutura i Nakic rešetaju sa poludistance, uz naravno Dražena koji je kako kaže komentator u prvoj tekmi ubacio 51 košza ove danas svi su vanzemaljci majke mi
nisi čuo za vilfana?
Romanista 101% wrote:Ovo je po meni najaca generacija, jaca i od one Drazenove:
Yugoslavia 1975: Krešimir Ćosić, Dražen Dalipagić, Mirza Delibašić, Dragan Kićanović, Zoran Slavnić, Nikola Plećaš, Željko Jerkov, Vinko Jelovac, Damir Šolman, Rato Tvrdić, Rajko Žižić, Dragan Kapičić (Coach: Mirko Novosel)
radostan dan wrote:sitno nešto odigrao u repki...a bio faca u pm...on i andro knego, i kasnije ivo nakić...koke padale u nesvjest.
nacho_ wrote:Dragan sin Jove Kapicica, igrao za Crvenu Zvezdu
kakavdanakneiskustvu wrote:radostan dan wrote:sitno nešto odigrao u repki...a bio faca u pm...on i andro knego, i kasnije ivo nakić...koke padale u nesvjest.
knego i njegov džemper