Kraljevi ex-yu kosarke

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kakavdanakneiskustvu

#226 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by kakavdanakneiskustvu »

radostan dan wrote:zbog ovog sam počeo da grickam nokte...

Image

Image

tonija ili tkačenka?
radostan dan

#227 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

zbog tkačenka...šta nam je radio, on i pok. belov
radostan dan

#229 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

ihh jbm ti sunce, ko da si me čekićem po čelu lupio... :cry:
kakavdanakneiskustvu

#230 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:ihh jbm ti sunce, ko da si me čekićem po čelu lupio... :cry:

što?
radostan dan

#231 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

sve mi je ovo iz članka bilo deponovano u ovo malo mozga što imam, tako uredno da na pomenuto nisam pomislio evo sad će 30 godina...

sve je ovako bilo, i mnogo gore nego što čutura piše...

takva se halabuka digla, vršen pritisak na igrače...španci nas nisu dobili 30 godina, ni sa korbalanom i ostalima, a uvjek su bili blizu...pa su počeli i tim da se služe. pune novine, i njihove i naše, o toj aferi.

a i ovog malog usa beka se sjećam, i komentator se čudio...ništa mu dražen nije mogao...kO osica sa hiljadu ruku u odbrani, a u napadu se činilo da će petroviću proći kroz noge sa sve loptom.
kakavdanakneiskustvu

#232 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:sve mi je ovo iz članka bilo deponovano u ovo malo mozga što imam, tako uredno da na pomenuto nisam pomislio evo sad će 30 godina...

sve je ovako bilo, i mnogo gore nego što čutura piše...

takva se halabuka digla, vršen pritisak na igrače...španci nas nisu dobili 30 godina, ni sa korbalanom i ostalima, a uvjek su bili blizu...pa su počeli i tim da se služe. pune novine, i njihove i naše, o toj aferi.

a i ovog malog usa beka se sjećam, i komentator se čudio...ništa mu dražen nije mogao...kO osica sa hiljadu ruku u odbrani, a u napadu se činilo da će petroviću proći kroz noge sa sve loptom.

a bogues je kasnije bio solidan playmaker,na ovo sa prvenstva sam i zaboravio,davno bilo,ja mal bio
radostan dan

#233 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

i ovo za cvjetičanina i alfu...organizatori našli sponzora, mislili kad se zakuva od četvrtfinala pa na dalje biće jurenja rezultata...kad budala u nebitnoj utakmici grupne faze,tek kolo/dva odigrano, ispuca loptu i to na poluvremenu...
sjeba sve... :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#234 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:i ovo za cvjetičanina i alfu...organizatori našli sponzora, mislili kad se zakuva od četvrtfinala pa na dalje biće jurenja rezultata...kad budala u nebitnoj utakmici grupne faze,tek kolo/dva odigrano, ispuca loptu i to na poluvremenu...
sjeba sve... :mrgreen:

on je meni bio vrlo drag igrač
radostan dan

#235 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

jbo sliku, sjea li se iko ovdje srebrenka despota, rajka gospodnetića i adnana bečića...
kakavdanakneiskustvu

#236 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:jbo sliku, sjea li se iko ovdje srebrenka despota, rajka gospodnetića i adnana bečića...

ja ti pitanja,a kako ih se ne bi sjećao,despot je poginuo koliko se sjećam
radostan dan

#237 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

83., ja mislim da se zakucao u tramvaj...

pitam jer si pomenuo cvjetičanina...bila je liga puna tih -radilica-, mogao si komotno 3 fine reprezentacije sastaviti samo od njih...čutura, radović, obradović, onaj iz kk bosna emir, jel bješe mutabdžić...
kakavdanakneiskustvu

#238 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:83., ja mislim da se zakucao u tramvaj...

pitam jer si pomenuo cvjetičanina...bila je liga puna tih -radilica-, mogao si komotno 3 fine reprezentacije sastaviti samo od njih...čutura, radović, obradović, onaj iz kk bosna emir, jel bješe mutabdžić...

emir mutapčić,zeničanin inače,odličan defanzivac bio,mihovil nakić mi je tad bio idol,odličan skakač
Bodkin

#239 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Bodkin »

kakavdanakneiskustvu wrote:
radostan dan wrote:83., ja mislim da se zakucao u tramvaj...

emir mutapčić,zeničanin inače,odličan defanzivac bio,mihovil nakić mi je tad bio idol,odličan skakač
mutapcic je inace sad pomocni pesicu u bajernu. vodio je dugo vremena albu iz berlina
Mirza007

#240 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Mirza007 »

Kad smo vec kod svjetskog prvenstva u Spaniji 1986 i utakmice sa CCCP (izgubili +9 za 50 sec i nakon toga pali u produzecima)
E ja tu noc nisam spavao od jada. I sada nakon toliko godina padne mi na pamet da ponovo pogledam utakmicu na Youtube ........ i opet se iznervirao, isto k'o prvi put. Samo sam ovaj puta odspavao.
Last edited by Mirza007 on 24/04/2014 00:51, edited 1 time in total.
Mirza007

#241 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Mirza007 »

zarko.filip wrote:
Admir_1984 wrote:gledam sinoc na nekom sos kanalu snimak partizan-cibona 85/86 sezona, druga tekma polufinala. al se igrala dobra košarka, puna tempa i extra preciznih šutera. neki Vilfan iz Partizana ne promašuje, a u Ciboni Cutura i Nakic rešetaju sa poludistance, uz naravno Dražena koji je kako kaže komentator u prvoj tekmi ubacio 51 koš :D za ove danas svi su vanzemaljci majke mi :-D

nisi čuo za vilfana?
Neko juniorsko evropsko prvenstvo u kosarci u Cacku.Koliko je bio veliki igrac neka ti svedoci cinjenica da su ga posle utakmice na rukama nosili kroz Cacak.Jel se neko seca utakmice Partizan-Olimpija kada se B.Petrovic koji je igrao za Partizan(svirao violinu) i Peter Vilfan koji je tada igrao za Olimpiju dodaju u jednom napadu Partizana a sudija im daje tehnicke greske?
Sjecam se ja, prvenstvena utakmica je bila u Beogradu. Vilfan krenuo u napad, cuva ga Petrovic. Dodje do reketa doda Petrovicu, ovaj mu vrati natrag i onda Vilfan ide na skok sut. Obojici tehnicke. Poslije je i Petrovic igrao u Olimpiji. Vidjelo se da dobro suradjuju. No Vilfan je presao u Partizan.
kakavdanakneiskustvu

#242 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

boban je i u reprezentaciji malo igrao
radostan dan

#243 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

sitno nešto odigrao u repki...a bio faca u pm...on i andro knego, i kasnije ivo nakić...koke padale u nesvjest. :zoka:
Romanista 101%

#244 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by Romanista 101% »

Ovo je po meni najaca generacija, jaca i od one Drazenove:

Yugoslavia 1975: Krešimir Ćosić, Dražen Dalipagić, Mirza Delibašić, Dragan Kićanović, Zoran Slavnić, Nikola Plećaš, Željko Jerkov, Vinko Jelovac, Damir Šolman, Rato Tvrdić, Rajko Žižić, Dragan Kapičić (Coach: Mirko Novosel)
radostan dan

#245 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

Romanista 101% wrote:Ovo je po meni najaca generacija, jaca i od one Drazenove:

Yugoslavia 1975: Krešimir Ćosić, Dražen Dalipagić, Mirza Delibašić, Dragan Kićanović, Zoran Slavnić, Nikola Plećaš, Željko Jerkov, Vinko Jelovac, Damir Šolman, Rato Tvrdić, Rajko Žižić, Dragan Kapičić (Coach: Mirko Novosel)

Dražen Dalipagić, Mirza Delibašić, Dragan Kićanović, Zoran Slavnić, Željko Jerkov, Rajko Žižić - pamtim

Vinko Jelovac - jedva, to je onaj krupni centar, brko...

Nikola Plećaš, Dragan Kapičić - ne pamtim (znam ko su, al se ne sjećam igara/mečeva).
nacho_

#246 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by nacho_ »

Dragan sin Jove Kapicica, igrao za Crvenu Zvezdu :)
radostan dan

#247 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

ma znam i čiji je, znam i facu, al se ne sjećam da sam ga gledao...
kakavdanakneiskustvu

#248 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

radostan dan wrote:sitno nešto odigrao u repki...a bio faca u pm...on i andro knego, i kasnije ivo nakić...koke padale u nesvjest. :zoka:

knego i njegov džemper
kakavdanakneiskustvu

#249 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

nacho_ wrote:Dragan sin Jove Kapicica, igrao za Crvenu Zvezdu :)

to mu sin,nisam znao
radostan dan

#250 Re: Kraljevi ex-yu kosarke

Post by radostan dan »

radostan dan wrote:sitno nešto odigrao u repki...a bio faca u pm...on i andro knego, i kasnije ivo nakić...koke padale u nesvjest. :zoka:

knego i njegov džemper
:wink: , znaju stariji što - džemper...
Post Reply