Narod je kod nas čudan. Nikako ga pročitati. Mi imamu državu, tačno .. nikakvu .. ali moramo se boriti. Sigurno je da je borba teška .. da je duga .. ali mora je biti. Naši ljudi a pogotovo omladina imaju tu neku sliku zapada .. neko savršenstvo .. ono tamo odeš .. pa imaš poso .. pa ovo, pa ono ..uvjek dobar gost wrote:Tužni je što su na kraju počeli odlaziti i nešto stariji stanovnici naših gradova... Nije nam bilo dovoljno što je dnevno išlo 70. mladih ljudi, što 75% te populacije javno kaže da bi se ispalilo odmah ... naravno kad bi imali nekih opcija...
Sad idu i nešto stariji sugrađani naših gradova koji više nemaju volje i snage za borbu protiv devijantnih pojava u društvu, kao i sa raznim oblicima dekadencije tog istog društva...
Jučer je proslavljeno 460. godina od osnivanja prve školske institucije u Bosni i Hercegovini, to je bilo pravo davno , a sad imamo oko 30% nepismene populacije u istoj toj zemlji.....
Šta želim da kažem... koliko još ljudi ,pored milion koje smo otjerali ,još mora da ode pa da lopovi i primitivci dođu na svoje... koliko još da nas ode pa da se oni mogu istaknuti u jednom prosijeku...
Najtužnije od svega je to što ima ljudi koji misle da je njima sve bolje što više obrazovanih ljudi ode odavde....
Ja sam Gertruda u jednu ruku jer i ja doživljavam svakodnevnu borbu prsa u prsa sa dekadentnom sredinom i morem nekulturnih i primitivnih persona koje misle da je svijet počeo sa njima.... znaju li oni da je Sarajevo bilo dom trojici Nobelovaca.... ili i oni su sad nečiji, a nisu moji ili vaši bivši sugrađani... to je ona ista sredina za koju kažu da će sve sem uspjeha Vam oprostiti...
Živili mi kakvi god smo postali....
Nije tako! I tamo moraš raditi .. i više nego ovdje .. Ja sam kroz, nažalost, mnoga iskustva skonto da naš narod, a naročito taj mladi svijet neće da radi .. priča o tom zapadu, odnosno o tom odlasku .. kao ono.. sve je tamo super..
Situacija nam je jebena, nema govora .. ali te priče kako su na svim ko biva uticajnim mjestima ove države budale a pametni nemaju kud .. pa eto idu .. su mi malo postale ono .. jebiga .. bezze ..
Moraš se boriti za sebe ba .. i ako budeš jak uspjećeš .. a ako ne nećeš i to je tako. Nema druge ...