Reprezentacija BiH u rukometu
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
VeHdad
Nisam gledao utakmice na ovim zadnjim turnirima pa ne bih komentarisao igru u tim utakmicama. Ali moram se sloziti sa nekolicinom ljudi cije sam postove procitao iznad, a koji kazu da nam rukomet ide na bolje.
Cinjenica je da je Halid Demirovic unio jednu novu dimenziju i pogled na igru nase reprezentacije. Ono sto ja vidim jeste puno veca raznolikost u igri, pogotovo u odbrani, gdje smo u stanju promijeniti sistem odbrane, a da se pri tome ne desi da se igraci sudaraju i smetaju jedni drugim kako je to bio slucaj ranije. Sad nam golmani imaju puno vise sansi za odbraniti neke suteve jer im igraci blokom pokrivaju odredjeni prostor.
Naravno i napad je poceo da lici na nesto, pa tako sad i s krila dajemo prilican broj golova, a ne oslanjamo se samo na suteve bekova i pokoje spustanje na pivota.
Treca stvar je to da su momci koji tu igraju prilicno mladi i da oni samo mogu napredovati, a u najgorem da ostanu na nekom istom nivou.
Takodjer, istina je da smo mi dobro igrali i dok je selektor bio Hasanefendic, ali mislim da i sada dobro igramo, i to sve bolje i bolje.
Cinjenica je da je Halid Demirovic unio jednu novu dimenziju i pogled na igru nase reprezentacije. Ono sto ja vidim jeste puno veca raznolikost u igri, pogotovo u odbrani, gdje smo u stanju promijeniti sistem odbrane, a da se pri tome ne desi da se igraci sudaraju i smetaju jedni drugim kako je to bio slucaj ranije. Sad nam golmani imaju puno vise sansi za odbraniti neke suteve jer im igraci blokom pokrivaju odredjeni prostor.
Naravno i napad je poceo da lici na nesto, pa tako sad i s krila dajemo prilican broj golova, a ne oslanjamo se samo na suteve bekova i pokoje spustanje na pivota.
Treca stvar je to da su momci koji tu igraju prilicno mladi i da oni samo mogu napredovati, a u najgorem da ostanu na nekom istom nivou.
Takodjer, istina je da smo mi dobro igrali i dok je selektor bio Hasanefendic, ali mislim da i sada dobro igramo, i to sve bolje i bolje.
-
a.basko
...tad je halid bio pomocni trener!in33sa wrote:Bogami, ja se sjecam i dana kad smo pobjedjivali Dance, ulazili u baraz bez problema, i bili na rubu prolaska na veliko takmicenje.
To je vrijeme dok su reprezentaciju vodili Maric i Hasanefendic.
Nije bas da smo mi sad nesto kao dobri a prije smo bili uzasni.
samo da mu se ne desi opet "rk bosna" ...
- Bosanski_kralj
Od Slovenije smo bolji, al da ne pretjeram u rangu smo, al od Srbije 100% smo bolji, kao i od Makedonije a pretpostavljam i C.Gore.karanana wrote:Bolja je od nas i Srbija i Slovenija. Tu smo negdje sa Makedonijom, za Crnu Goru ne znam, vjerovatno smo bolji.Bosanski_kralj wrote:Poslije Hrvatske mi smo najjači u regiji, a Evropi bi se mogli boriti ravnopravno u baražu sa skoro svima osim nekih 5-6 rukometnih velesila
S obzirom na dob igrača u ekipi možemo samo ići na bolje
- cyprus
Eh, vala ukaki ga tiBosanski_kralj wrote:Od Slovenije smo bolji, al da ne pretjeram u rangu smo, al od Srbije 100% smo bolji, kao i od Makedonije a pretpostavljam i C.Gore.karanana wrote:Bolja je od nas i Srbija i Slovenija. Tu smo negdje sa Makedonijom, za Crnu Goru ne znam, vjerovatno smo bolji.Bosanski_kralj wrote:Poslije Hrvatske mi smo najjači u regiji, a Evropi bi se mogli boriti ravnopravno u baražu sa skoro svima osim nekih 5-6 rukometnih velesila
S obzirom na dob igrača u ekipi možemo samo ići na bolje
Kolko smo bolji od Srbije, možda dostojno oslikvaju susreti Bosne LO i Szegeda, gdje u prvoj ekipi igra većina naših, a u drugoj dobar dio srbijanskih reprezentativaca
- Meho Kodro
Hrvatska - u zadnjih 5 godina stalno medju 4-5 najboljih na svijetu
Slovenija - uvijek se plasiraju na SP, EP, i na dva zadnja OI, u malom su padu, al i dalje dovoljno kvalitetni za nastup na EP
Crna Gora - prvo pa musko, odmah plasman na EP, imaju tesku grupu i nece se moci vidjeti njihova prava vrijednost (tj. kakvi bi bili u duelima sa sebi ravnim ekipama - SVK, BLR...)
Srbija - veliki pad, dva puta zaredom ne mogu na EP i SP, imaju solidne (pa i neke odlicne) igrace, al u repki ne pokazuju mnogo, zadnju medalju su osvojili prije 7-8 godina...
Makedonija - ekipa koja moze izboroti baraz, i nista vise od toga, dobra rukometna tradicija, ali...
Slovenija - uvijek se plasiraju na SP, EP, i na dva zadnja OI, u malom su padu, al i dalje dovoljno kvalitetni za nastup na EP
Crna Gora - prvo pa musko, odmah plasman na EP, imaju tesku grupu i nece se moci vidjeti njihova prava vrijednost (tj. kakvi bi bili u duelima sa sebi ravnim ekipama - SVK, BLR...)
Srbija - veliki pad, dva puta zaredom ne mogu na EP i SP, imaju solidne (pa i neke odlicne) igrace, al u repki ne pokazuju mnogo, zadnju medalju su osvojili prije 7-8 godina...
Makedonija - ekipa koja moze izboroti baraz, i nista vise od toga, dobra rukometna tradicija, ali...
- Meho Kodro
Sad 1000 ojra, a za vrijeme SP 2010 u Juznoj Africi minimum 10 000karanana wrote:Meho, kolko trazis za nick?
Upravo ono o cemu sam govorio....mi smo ustvari medju gorim ekipama iz bivse YU, otprilike smo tu negdje sa Makedonijom. Nisam znao da su Crnogorci tako dobri, a imaju dobru tradiciju doduse.
- Bosanski_kralj
I ti si na osnovu toga zaključijo da su oni bolji od nascyprus wrote: Eh, vala ukaki ga ti.
Kolko smo bolji od Srbije, možda dostojno oslikvaju susreti Bosne LO i Szegeda, gdje u prvoj ekipi igra većina naših, a u drugoj dobar dio srbijanskih reprezentativaca.
U zadnji par godina oni su u totalnom rasulu, dok se mi penjemo velikim koracima.
Iskreno volio bih Srbiju u baražu, ukoliko je to moguće da se desi
- cyprus
Pa nije baš zaključak na osnovu toga, ali je recimo jedan solidan primjer.Bosanski_kralj wrote:I ti si na osnovu toga zaključijo da su oni bolji od nascyprus wrote: Eh, vala ukaki ga ti.
Kolko smo bolji od Srbije, možda dostojno oslikvaju susreti Bosne LO i Szegeda, gdje u prvoj ekipi igra većina naših, a u drugoj dobar dio srbijanskih reprezentativaca.
U zadnji par godina oni su u totalnom rasulu, dok se mi penjemo velikim koracima.
Iskreno volio bih Srbiju u baražu, ukoliko je to moguće da se desi
Ne sporim ja da je srbijanski rukomet trenutno u padu, a naš u ekspanziji (mada bi se dalo raspravljat i o tome koliko smo mi ustvari u ekspanziji), ali tvrdit da imamo jaču reprezentaciju od Srbije i Slovenije je suludo, tu smo negdje sa Crnom Gorom i Makedonijom, iako mislim da je Crna Gora jača od nas.
Što se tiče konkretno Srbije, ljudi imaju veliki broj igrača u najvećim evropskim klubovima, dok okosnicu naše reprezentacije čine igrači sarajevske Bosne sa par pojačanja iz slovenske lige.
-
elSaik
40. minut
Finska 19:19 Bosna i Hercegovina...
----------------------------------------
45. minut
Finska 19:22 Bosna i Hercegovina...
52. minut
Finska 23:25 Bosna i Hercegovina...
Finska 19:19 Bosna i Hercegovina...
45. minut
Finska 19:22 Bosna i Hercegovina...
52. minut
Finska 23:25 Bosna i Hercegovina...
-
Crvena Tifoza
Finska - Bosna i Hercegovina 28:29 (13:14)