POZIV ZA POMOĆ MALOM VEDAHU

Forum za humanitarne akcije.
Locked
rmesa

Post by rmesa »

Ocekujemo da prf Gadner zakaze termin za april 2008 godine ,ponovo na detaljne pretrage Veddahove kostane srzi i krvi.Jer Sarajevo nema masineriju.Pa ako Bog da ,vidjecemo sta dalje transplatacija ili ne ,poslusat cemo savjet Gadnera.

U medzuvremenu ,nas prijatelj koji je stalno bio uz nas u Becu,ce otici u firmu za slusne aparatice da vidi i kako nam mogu izaci u susret da Veddahu,dok budemo tamo, ako Bog da, prate sluh i pomognu u realizaciji slusnih aparatica.

Uskoro ce nam javiti sta su odlucili i hoce li nam izaci u susret ,kad dodzemo u Bec 2008 god ,ako Bog da.
rmesa

Post by rmesa »

Veddah je danas bio u novinama SAFF na 25 stranici.Ko zeli moze kupiti i procitati Veddahovu borbu sa smrcu.
rmesa

Post by rmesa »

Mali Zekerijja je mnogo bolje ,hvala Bogu a Veddaha jos sklanjamo od njega mada nam ne uspjeva za rukom.Mnogo su bliski i samo ih utjeramo u plac.Veddah se dobro osjeca ,hvala Bogu.

Od Zeljke Komsica nema novosti, osim sto su 12.02 dosli i obisli Veddaha i ostalo je na obecanju da ce nas pomoci po pitanju stana i u borbi da se nabavi masina CITOFLOMETAR u bolnicu Kosevo.

Valjda nece slagati i ostaviti sve samo na recima,nevjerujem da je Komsic takav jer mi je dosta ljudi pricalo o njemu kao patrioti a Bog zna njihove politicke igre.......
tosho

Post by tosho »

rmesa wrote:Veddah i Stefan u Becu samo se prepiru

Image
Meni se cini da se djeca normalno igraju
rmesa

Post by rmesa »

Tako su uslikani a inace su se uvjek svadzali oko igracaka Veddah otme a Stefan za njim.

Sto je nas kao roditelje radovalo .Obadvojica iscrpljeni a ganjaju se oko igracaka a posebno oko kompijutera.

I kad vidis tu zivahnost u njima bolesnim,dodze ti kao dodatna energija da se jos vise zalozis i potrudis ka njihovom ljeku i izljecenju.Ako Bog da.
rmesa

Post by rmesa »

Nazalost ali ovim nasim sinovima moramo nanositi bol jer im nedamo da su blizu jedan drugog da Veddah ne pokupi virus a to je dodatna opasnost za njega a ponavljam nema sobicu u kojoj bi boravio u ovim kriznim momentima zbog vlasti koji su nas na lopovski nacin smjestili u 60 kvadrata.

Do sada ne pokazuje znake prehlade ,hvala Bogu.Molim Allaha dz.s da ga mimoidze ovo stanje gripe i da mu da ,da ostane zdrav.DA se njegov zdravlje i onako tesko ne pogorsa.

Nedo Allah dzs. jer doista ovaj put nebi sutili na neodgovornost onih koji su obecali pomoc iz nadleznih institucija.

Komsic ,Ibrahimovic.,Silajdzic;Damadzic.,Hadzic.............jos ne reaguju a obecali su .

Sad se pozabavili maloljetnicima i obnovom kantonalne zgrade (za koju je kriv grozd i dosta) a moj Veddah i moja porodica nek ceka ali sta da cekamo............jos slucajeva planskog otezavanja bolesnicima i jos nedo Bog-- rahmetlija -------

Pa da bude bio je Veddah tesko bolestan ko za Lunu(Da joj Allah dz.s. podari dzennet) i nikome nista!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nije mi jasno sta oni hoce ????? Jos mrtvih,bolesnih,ugrozenih.........!!!!!!!!!!!!
Last edited by rmesa on 16/02/2008 17:01, edited 1 time in total.
rmesa

Post by rmesa »

Mi se bojimo samo Allaha dz.s i kroz vjeru sebe smirujemo ali postoje svjesni uzorci pojedinaca koji pogorsavaju situacije u zemlji a kad sta bude onda se brane policijom i dunjaluckim sudovima, koji ne znace za Vjernika nista jer je PRECI ALLAHOV ZAKON I ON JE IZNAD DUNJALUKA.

Mi se nadamo da od ovih 24000 ljudi koji prate ovaj apel 100% je uz nasu borbu za spas zivota Veddaha.

Ja sam borac patrioske lige BiH,ostavio elhamdulillah organe u ovoj zemlji ,i nisam vehabija ili alkaida, kako me nazivate na ovom forumu niti arap.

Ja svjedocim da nema drugog Boga sem Allaha dz.s i da je Muhamed Boziji rob i Poslanik.

Borim se da Allahova dz.s. rijec bude gornja i iznad dunjalickih zakona a borba da spasis zivot djeteta je Allahov dz.s zakon i duznost citavom covjecanstvu da je sprovodi u djelo

Nas Veddah boluje od najteze i najpodmuklije bolesti u Evropi a vlasti sute na ono obecano a to preljeva casu sabura,jer otezava borbu malom Veddahu za zivot.

Ne lezi po bolnicama ,zato sto mu preti opasnost od jos bolesti na klinici a i gluhonjem je. Zato sto su nasi doktori 9 puta ga proglasavali mrtvim i ne znaju mu pomoci, osim onoga trenutno sto narede iz Beca.

A Allah dz.s je onaj koji mu daje snagu,subhanallah.La havle ve la kuvete illah billahi.

Njihova sutnja u vlasti koji su upoznati sa ovim slucajem i adekvatno ne reagovanje obecanom ,je dokaz, samo da te skine sa dnevnog reda iz kancelarije,tako ispada do sada. Vidjecemo za ubuduce ispunjenje njihovog obecanja koje mogu zavrsiti u par dana.Ako Bog da.
rmesa

Post by rmesa »

Doktori i mi se nadamo,ako Bog da, da ce Veddah izdrzati i izboriti se od ovih proljetnih virusa,ako Bog da .A stanje u kojem zivi i stanje oko terapija su glavni uzorci da izdrzi ili ne.
rmesa

Post by rmesa »

Posjetite link http://www.blogger.ba/komentari/83078/1376841/str132

Ovo preljeva casu dok mi hodamo tragajuci za terapijama oni hitno iz budzeta uzimaju za popravak zgrade a nas u lice lazu da trebamo jos cekati na pare.

Veddah se jos drzi ,hvala Bogu a ova gospoda zaboravljaju da postoje medije u ovoj zemlji.
rmesa

Post by rmesa »

Veddah se hvala Bogu bori,Zekerijja je dobro .Zvanicnici jos sute.Hvala svima na podrsci ovoj porodici.
rmesa

Post by rmesa »

Evo jedan dio price o Veddahu iz novina saff broj 214

Image
rmesa

Post by rmesa »

Veddah je zasada dobro hvala Bogu,malo je neraspolozen i bled ali se drzi.

Gospoda Zeljko Knez i Damir koji su dolazili kod Veddaha ispred Komsica kazu da nema Komsic para a zaboravili su nam reci da svaki predsednik ima GRANT tj svoje pare kojima raspolaze i daje kome on hoce ,ima tu nadleznost.

Dobre patriote iz Predsednistva koje su mi ovo javili hvala im ,neka se zna.

Ocito Komsic i nezna nista ,imam takav dojam jer on nije takav covjek da nas nebi pomogao u ovoj situaciji on je patriota.Cekamo ove sedmice razvoj dogadzaja a njegovi savjetnici koji su bili ako sta mute na njihovu dusu .

Terapija imunoglobulina (octagrama,gamavenona...) se mora dovuci po posebnim uslovima tj hladnjacima kao i tranfuzije .

Mi smo nasli octagram putem Zalik apoteke koja preuzima transport na sebe licno do Sarajeva.Ocekujemo da stigne u ovoj sedmici a placa se kesom po ispotuci.Jeftinija je 50 km nego u Sarajevu.

Veddah prima 20 grama mjesecno sto kosta 3200 km
rmesa

Post by rmesa »

Ovo je nalaz koliko veddah prima doza terapije mjesecno
Trenutno je sledeca doza u putu ka nama ,ako Bog da ,nadamo se je preuzeti u toku sedmice.

Image
rmesa

Post by rmesa »

Hvala Bogu ,Zekerijja je dobro a Veddah malo poceo da kise ali nema temperature .Nadamo se mi i doktori da ga je mimoisla gripa ,obzirom da je primio terapiju prije 4 dana.

Sve ostalo cekamo,niti ko zove iz vlasti niti sta javljaju a zamjerili smo Komsicevim sto su nam sakrili Predsednicev tzv GRANT odnosno novce kojima on licno raspolaze i moze hitno djelovati.

Vjerujem da Komsic i nezna za ovo.

Mirsad Kebo je takodzer upoznat sa situacijom.

DA ALLAH dz.s DA IZLAZA:AMIN:
rmesa

Post by rmesa »

Veddah malo kise a Zekerija je dobro.Nadamo se da ce Veddah prevazici ovu fazu ako Bog da,i da se stanje nece pogorsati.

Sto se tice ostalog zvali su iz Komsicevog ureda ,poceli su da rade na obecanoj pomoci nasoj porodici . Moram napomenuti da je KOMSIC i SILAJDZIC patriote bez obzira koje su stranke ,jer svi predstavnici vlasi od 2001 godine kao i nadlezni (da ih ne nabrajam) samo su obecavali.

A Komsic posla svoje savjetnike kao i Premijer Silajdzic sto nas zovnu odmah nakon objavljenog texsta u sanu .......

.
I ranije je pisano o Veddahu,o nama niko nije reagovao kao njih dvojica do sada.

Sto se tice slusnih aparatica jos nismo nista resili.

U Simens su rekli da 3A-3P aparatici nisu za njega po ostecenju i ne garantuju ucinak .Nude nam aparatice Super front ali takodzer ne garantuju nikakav ucinak, jer Veddah ima tesko ostecenje sluha . Najbolje bi mu bili implatanti ali njih zbog epilepsije ne smije ugraditi.Doktori u Simensu se slozu da je najbolja varijanta Bec i njihovi tretmani ali nazalost to ne spada u drzavno placanje a kosta samo aparatici 8000 eura.

Druga firma AUDIOBM ,nudi Unison 6 HP, dvodigitalno kanalne apararatice sa velikim nadama da ce malo pomoci Veddahu da cuje a oni kostaju 3250 km a to je za sada nedostizno jer su prioritet terapije.

DA ALLAH dz.s DA IZLAZ.AMIN.
rmesa

Post by rmesa »

Racun od slusnih aparatica koji imaju u Sarajevu da se nabave ali trenutno su nam nedostizni zbog terapija.

Image

Za ove aparatice se nada doktor da bi pomogli Veddahu
rmesa

Post by rmesa »

Dista a ne mogu da ne napomenem da sve vlasti i nadlezni od 2001 kada su nas nakon delozacije ,strpali u vlagu u HRASNICU .

Vlaga je jedan od najvecih uzroka a Bog zna, sto je Veddah obolio zasigurno ,nikada nisu adekvatno reagovale.Mada su znali sve probleme na vreme svi od Predsednika do Ministara .

Patriote pomazu naseg Veddaha,hvala Bogu- bez obzira na ime i stranku.

Ovo je prvi put da Premijer (Silajdzic) nas zovne na razgovor nakon texta u novinama san (a i ranije je pisano o Veddahu) i prvi put da Presednik (Komsic) posalje ljude u obilazak,a i ranije su imali dopise u svojim Uredima nisu cak ni nazvali pocev od Tihica pa nadalje.

Molim Boga da olaksa i pomogne i nadze nam izlaz.AMIN
rmesa

Post by rmesa »

Veddah je hvala Bogu dobro,nema temperature ali malo kasljuca.Pustili smo da se igra sa Zekerijjom.Nanjeli smo mu bol ovo par dana sto mu nismo dali da se igraju ali morali smo.

Inace on je velika curica vise nego muskic,posebno kad se seke spremaju u mekteb.

Image
rmesa

Post by rmesa »

Danas u novinama as je bio i Veddah.Inace te novine su pisale o veddahu 2007 i nikad niko nije reagovao.

Nazalost napravili su gresku po pitnju Komsica ,napisali da su bili kod nas u decembru mjesto u febuaru.Zeljko Knez je zamjerio meni na ovoj novinarskoj gresci,cak nece ni da se javi na telefon a obecao je da je za mene uvjek dostupan.

Novinari iz asa su nasli il naculii ,najvjerojatnije sa interneta il novina o stanju u kojem se trenutno nalazimo i zamolili me da i oni pisu ja sam odobrio ,jer su vec pisali o veddahu,ali ta greska danas je novinarska.

Sto se tce obecanja neke stvari su pocele da se odvijaju po pitanju stana i terapija ali jes konacno nije nista reseno.

I opet kazem i ponavljam , da je ovo prvi premijer i predsednik da reaguju jer i prije se pisalo o veddahu i njegovoj bolesti (kao as,oslobodzenje,dnevni avaz..) a od prijasnjih vlasti , niko nije ni nazvao.

Veddah se osjeca dobro ,hvala Bogu ,terapija dolazi sutra eventualno prekosutra,ako Bog da .Mada octagrama ima trenutno i u nasim apotekama (DINA) ali vec smo dogovorili sa Mostarom.
rmesa

Post by rmesa »

Veddah je hvala Bogu danas dobro,fino ruca i aktivan je.

Sto se tice ostalog danas su obecanja Komsica,Damira Hadzica i ostalih pocela da idu svojim tokom .Naime nude nam stan sa jos jednom sobom za Veddaha,preko Fuada (Fonda) ali trenutno neko mora da doplati novce za tu vecu kvadraturu.Meni su sugerisali da podpisem ugovor a oni ce dalje da rese placanje ako Bog da ,vidjet cemo sta ce ispasti od svega.

Tana ici cu na obn da pokusam dogovoriti termun za kviz pa ti javim.

Veddahova terapija ide ka Sarajevu.
rmesa

Post by rmesa »

Hvala Bogu a potom svima koji ucestvuju u nasoj borbi oko Veddaha.Sto se tice terapija od vlasti to prolazi kroz masineriju administracije.

Udruzenju Srce za djecu oboljelu od raka hvala na donaciji 10 grama gamavenona ,narocito Belmi i Vladi Basraku.

Veddah je dobro sto je najbitnije i ima da primi ovu sad terapiju a za iducu valjda ce doci one obecane od Silajdzica,ako Bog da.
rmesa

Post by rmesa »

Zbog onih koji zovu i pitaju koji je racun za Veddaha evo ponovo racuni na koje se mogu uplatiti donacije .Unapred hvala svim dobrim ljudima koji nas podrzavaju.

HVB bank je promjenila ime u UNIKREDIT BANK

PODATCI ZA UPLATU IZ INOSTRANSTVA:

Ime banke: UNILREDIT BANKA SARAJEVO

IBAN KOD : BA393389002575747807

racan-KONTO je 40117084003 za uplatu u eurima

SWIFT kod Uniredit Banke SARAJEVO: UNCRBA22

Ime i prezime: MEHMED RAMIĆ

PODATCI ZA UPLATU IZ BOSNE:

Ime banke: UNI KREDIT BANKA SARAJEVO

Transracun baneke : 3380000000000072

Naznaka: UPLATA NA IME MEHMED RAMIĆ

Broj računa: 40117084

Sto se tice Veddahovih slusnih aparatica ocekujemo predracun iz Beca koliko kostaju pretrage sa aparaticima.
Last edited by rmesa on 06/03/2008 11:17, edited 2 times in total.
rmesa

Post by rmesa »

Veddah je hvala Bogu stabilan danas.Ocekujemo OCTAGRAM da stigne iz Mostara pocetkom ove sedmice,ako Bog da.
rmesa

Post by rmesa »

Veddah je Hvala Bogu a zatim i svim dobrim koji su pomogli -ovaj mjesec namiren sto se tice terapija.Dobro se osjeca .

Image
rmesa

Post by rmesa »

Veddah je hvala Bogu dobro i stabilan.

Kupili smo mu terapiju a oni iz Mostara nisu stigli da nabave za ovu sedmicu octagram .

Image
Locked