UZAS! - Vrelo Bosne i BACEVO zagadjeno, a vlast suti!?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uvjek dobar gost

#226 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by uvjek dobar gost »

Stryker wrote:
uvjek dobar gost wrote:Za (ne)pokrete ne znam.... mi imamo nešto u planu dogovaraju se moguće koalicije i kordinacija je u toku... informisani će biti svi na vrijeme.... ako vrijeme je relevantan pojam za nas koji životarimo u ovoj kotlini....

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... ml&h=cbb55

????
Izvini, ali kakve veze ima ovaj koncert sa zagađenim izvorištima vode u Sarajevu?
...

Nema nikakve, on samo je pokazatelj (po meni) stanja duha i tijela ljudi u Zagrebu i Hrvatskoj koji su smijeli i ustrajali u svojoj borbi sa "krupnim" kapitalom... u borbi za ulicu ili trg,.... poveznica između "Varšavske" i Vrela Bosne je "krupni kapital" koji je u oba slučaja... krivac.. sa razlikom što je nas uhvatilo na spavanju...

Ovaj link je samo ideja kako se sve može iskazati solidarnost, kako može da se organizuje protest ili ulična akcija... koja za cilj ima buđenje svijesti....
No možda je do mene.. i moje nakaradne logike... izvinjenje... :-)
EMH_V1.0

#227 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by EMH_V1.0 »

uvjek dobar gost wrote:
Stryker wrote:
uvjek dobar gost wrote:Za (ne)pokrete ne znam.... mi imamo nešto u planu dogovaraju se moguće koalicije i kordinacija je u toku... informisani će biti svi na vrijeme.... ako vrijeme je relevantan pojam za nas koji životarimo u ovoj kotlini....

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A ... ml&h=cbb55

????
Izvini, ali kakve veze ima ovaj koncert sa zagađenim izvorištima vode u Sarajevu?
...

Nema nikakve, on samo je pokazatelj (po meni) stanja duha i tijela ljudi u Zagrebu i Hrvatskoj koji su smijeli i ustrajali u svojoj borbi sa "krupnim" kapitalom... u borbi za ulicu ili trg,.... poveznica između "Varšavske" i Vrela Bosne je "krupni kapital" koji je u oba slučaja... krivac.. sa razlikom što je nas uhvatilo na spavanju...

Ovaj link je samo ideja kako se sve može iskazati solidarnost, kako može da se organizuje protest ili ulična akcija... koja za cilj ima buđenje svijesti....
No možda je do mene.. i moje nakaradne logike... izvinjenje... :-)

Logičan si ;)
Adriatic

#228 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by Adriatic »

Šta radi ona stranka zelenih? Ima li je uopšte?
Il su i oni prešli kod Fahre he he
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#229 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by PipiDugaDevetka »

...
Last edited by PipiDugaDevetka on 10/06/2010 14:43, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#230 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Adriatic wrote:Šta radi ona stranka zelenih? Ima li je uopšte?
Il su i oni prešli kod Fahre he he
Izabranici, predstavnici ove stranke, svih 6 njih, prešli u nezavisne.
PipiDugaDevetka

#231 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Bojim se da sva dešavanja sa zagadjenjem Vrela Bosne, redukcijom vode za piće od strane ViK Sarajevo, ustvari, predstavljaju uvod u privatizaciju svega u vezi sa vodom za piće u Sarajevu i prodajom koncesija na izvore pitke vode. Tek smo tada nayebali ko Budimpeštanci ili gradjani one Latinoameričke države što su revoluciju morali podici da bi se suprotstavili koncesionarima koji su bili kupili i pravo na sakupljanje kišnice čak.
alica.k

#232 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by alica.k »

zlatiborka wrote:Pa to da se stanovnistvo pripremi na vijest da ce i Bacevo mozda biti zagadjeno, ako vec nije, a za to ce biti krivo niko drugi, do krdo divljih svinja!
jutros sam dobila info da je voda sa baceva zagadjena fekalijama. voda je testirana, a politicari su to pokusali zataskati tako sto su natjerali te sto su testirali da poptpisu nekakav ugovor o povjerljivosti il nest....zena koja mi je to pricala i koja je to radila kaze da nije potpisala, al eto.

zna li neko koja sve naselja dobivaju vodu sa baceva?

uglavnom ljudi, barem prokuhavajte vodu ako vec ne mozete kupovati (koja se voda moze kupovati? moze li neka nasa? il je to sve isto ko i ova sa cesme?)
pijte cajeve, majcinu dusicu i slicno...

zna li neko djeluje li ovo cudo...?
Image
vox-populi

#233 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by vox-populi »

@alcia.k

Brita ne djeluje protiv bakterija. Filtrira hlor i ostale sastojke koji se nalaze u nezagadjenoj vodi ali protiv bakterija je beskorisna.
Jara

#234 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by Jara »

alica.k wrote: zna li neko koja sve naselja dobivaju vodu sa baceva?
Gotovo čitav grad...
clav

#235 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by clav »

jos su stari egipcani znali da ne valja pisati i srati uzvodno, ako pijes tu vodu, ali nek se napravila i vikendica i apartman. ko sisa sitnu raju. ko ima za apartmana ima i za uvozne flasirane vode. :x :x :x
alica.k

#236 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by alica.k »

vox-populi wrote:@alcia.k

Brita ne djeluje protiv bakterija. Filtrira hlor i ostale sastojke koji se nalaze u nezagadjenoj vodi ali protiv bakterija je beskorisna.
ma pretpostavljala sam...
sodom

#237 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by sodom »

mislim da se samo stari grad snadbjeva sa vodom sa trebevica, sve ostalo ide sa baceva!
high_volume

#238 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by high_volume »

Kuda odlazi sva kanalizaciona (otpadna i fekalna) voda iz naselja uz rijeku Željeznicu, npr. iz sela Vojkovići, iz naselja Hrasnica, Kotorac i td? Mnoge kuće nisu ni blizu rijeke da bi jednostavno primile kanalizaciju, mnogi imaju septičke jame, ali gdje ih i kako prazne?

A svakako je i nivo podzemnih voda u vodozahvatnom području Bačevo sveden na ispod 9 m ispod zemlje.

Zagađena voda ne predstavlja samo opasnost prilikom konzumiranja, opasna je i kod pranja voća, povrća, posuđa, i svega sličnog što se termički ne obrađuje prije.
karanana

#239 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by karanana »

pa dobro, kad ce nam javno reci da voda nije za pice? nikad?
high_volume

#240 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by high_volume »

alica.k wrote:jutros sam dobila info da je voda sa baceva zagadjena fekalijama. voda je testirana, a politicari su to pokusali zataskati tako sto su natjerali te sto su testirali da poptpisu nekakav ugovor o povjerljivosti il nest....zena koja mi je to pricala i koja je to radila kaze da nije potpisala, al eto.
Imaš li vjerodostojan izvor svoje informacije? U protivnom, tvoj post na ovako prometnom forumu se može smatrati dezinformacijom s ciljem dizanja panike i uzbunjivanja stanovništva...što može izazvati negativne posljedice i što predstavlja krivično djelo.

Moraš dati više podataka kako bi javnost djelovala na vrijeme i bila spriječena moguća katastrofa, ako je tvoja informacija istinita.
PipiDugaDevetka

#241 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

@alice.k,
Neka si ti nama dojavila to objašnjenje, pa taman dobila od suda/tužilaštva čestitku. I onaj Nazim Mahmutović je prijavljen tužilaštvu kada je izjavio da je voda, blago rečeno, upitne ispravnosti. Nikada nije dojavljeno da li je Nazim kažnjen zbog ''javnog paničenja''.
Neboj se @alice, ne čitaju tužioci sa-x, a i da čitaju, ne miješaju se u svoj posao.
alica.k

#242 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by alica.k »

high_volume wrote:Imaš li vjerodostojan izvor svoje informacije? U protivnom, tvoj post na ovako prometnom forumu se može smatrati dezinformacijom s ciljem dizanja panike i uzbunjivanja stanovništva...što može izazvati negativne posljedice i što predstavlja krivično djelo.

Moraš dati više podataka kako bi javnost djelovala na vrijeme i bila spriječena moguća katastrofa, ako je tvoja informacija istinita.
cuj, da je vjerodostojan izvor valjda bi bilo u novinama, sve potpisano imenom i prezimenom i sa svim informacijama. ja sam se svejedno prepala.

srela zenu na trafici, ispricala mi to. moje je da pitam ovdje (buduci da nam vlast nista i ne govori, nit ocito namjerava - a ovo mi lici na nesto sto bi oni uradili. haj da nije izborna godina...al lakse je sakrit nego popravit), a ti me prijavljuj ak je tebi cejf...

btw, citava ova tema se vrti oko ovoga, ne znam bas da sam prva koja je ovo napisala?
karanana

#243 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by karanana »

ja sam sad tako zedan da odoh popit casu-dvije pa kud puklo da puklo.
vox-populi

#244 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

Post by vox-populi »

karanana wrote:pa dobro, kad ce nam javno reci da voda nije za pice? nikad?
Nazalost tek kad neko umre od zagadjene vode. Do tada ce se izmisliti 1001 razlog da se prikrije realno stanje. Bakterije u vodi nisu bakterije, ili jesu baketrije ali nisu opasne. Ako ko zaglavi u bolnicu bice da se razbolio od necega drugog i sl.
Kod nas mora neko da umre pa da se problemu iole ozbiljno pristupi. Sjetite se samo eksplozije plina u Radicevoj i sjetite se svih prethodnih eksplozija plina u kojima eto niko nije poginuo pa nisu bile ni vazne. Tako to kod nas fercera.
PipiDugaDevetka

#245 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne zagadjeno, a vlast suti!?

vox-populi wrote:
karanana wrote:pa dobro, kad ce nam javno reci da voda nije za pice? nikad?
Nazalost tek kad neko umre od zagadjene vode. Do tada ce se izmisliti 1001 razlog da se prikrije realno stanje. Bakterije u vodi nisu bakterije, ili jesu baketrije ali nisu opasne. Ako ko zaglavi u bolnicu bice da se razbolio od necega drugog i sl.
Kod nas mora neko da umre pa da se problemu iole ozbiljno pristupi. Sjetite se samo eksplozije plina u Radicevoj i sjetite se svih prethodnih eksplozija plina u kojima eto niko nije poginuo pa nisu bile ni vazne. Tako to kod nas fercera.
Ma, neće ni kada neko umre od zagadjenja vode objaviti. Tek u slučaju masovnog trovanja vodom, tada će biti primorani da dojave....Bagra na vlasti, treba ih skinuti sa trona vlasti u oktobru/listopadu,...
zlatiborka

#246 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne i BACEVO zagadjeno, a vlast suti!?

Post by zlatiborka »

Promijenila sam naslov topica sve dok nam nasi NADLEZNI ne odgovore na pitanja koja su ovdje postavljena!

Kako dalje i sta da se radi?
sarajevo63

#247 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne i BACEVO zagadjeno, a vlast suti!?

Post by sarajevo63 »

alica.k wrote:
zlatiborka wrote:Pa to da se stanovnistvo pripremi na vijest da ce i Bacevo mozda biti zagadjeno, ako vec nije, a za to ce biti krivo niko drugi, do krdo divljih svinja!
jutros sam dobila info da je voda sa baceva zagadjena fekalijama. voda je testirana, a politicari su to pokusali zataskati tako sto su natjerali te sto su testirali da poptpisu nekakav ugovor o povjerljivosti il nest....zena koja mi je to pricala i koja je to radila kaze da nije potpisala, al eto.

zna li neko koja sve naselja dobivaju vodu sa baceva?

uglavnom ljudi, barem prokuhavajte vodu ako vec ne mozete kupovati (koja se voda moze kupovati? moze li neka nasa? il je to sve isto ko i ova sa cesme?)
pijte cajeve, majcinu dusicu i slicno...

zna li neko djeluje li ovo cudo...?
Image
50% Sarajeva pije vodu sa Bačeva.
ZAšto ta žena ne stupi u kontakt sa udruženjima koja su već ukazala na to?
To su šuplje priče, jer mi smo takvi..
Pije li ona vodu s Bačeva?
Koliko ljudi može kupovati vodu?
E.c. uzrokuje između ostalog i infekcije urogenitalnog, gastrointestinalnog trakta, sepsu, meningitis, zapaljenje pluća
A oni koji znaju šta se dešava prenose to s koljena na koljeno...Ma fuj!
metronom

#248 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne i BACEVO zagadjeno, a vlast suti!?

Post by metronom »

Nek prica ko sta hoce, ali zadnjih sedmica je voda katastrofa. Svi ukucani imamo stomacne tegobe koje traju i traju, vracaju se non stop. Gotovo 100% sigurno je da se uzrok nalazi upravo u zagadjenoj vodi. Narod je toga svjestan, sto je sasvim ocigledno kroz primjer toga da u velikim trznim centrima gotovo nigdje vise nema kupiti vecih flasa/kanistera s pitkom vodom - sve se prodalo. Problem je ogroman, radi se pratkicno o masovnom trovanju gotovo cijelog grada i zbog ovoga se mora pod hitno nesto uraditi, alarmirati javnost, da ne bi bilo smrtnih posljedica! Situacija je vjerujte vrlo ozbiljna. Oni koji rade na prikrivanju ovoga moraju odgovarati i to krivicno!
uvjek dobar gost

#249 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne i BACEVO zagadjeno, a vlast suti!?

Post by uvjek dobar gost »

Sutra je sjednica vlade KS-a ... rasprava je o stanju u vodozaštitnim zonama..... ne moraju ni raspravljati trebaju samo konstatovati opšte ne provođenje zakona u cilju kupovanja socijalnog mira i glsača te sankcionisati (ne)odgovorne.... politički inženjering nam je došao na naplatu u vidu ugroženosti vode za piće, kap koja je prelila čistu čašu jeste lični interes.... u vidu apartmana i hotela za novu elitu... hajmo ih barem zamoliti da zabadaju zastavice kad kipaju da znamo čije je čije.... mislim jel "feka" naša il je njihova...
sarajevo63

#250 Re: SRAMOTA - Vrelo Bosne i BACEVO zagadjeno, a vlast suti!?

Post by sarajevo63 »

Treba promjeniti naslov: SRAMOTA - UŽASAVAJUĆE ili bar ALARMANTNO
Post Reply