nema OSNOVNE RAZLIKE, razlike su INDIVIDUALNE....urbanagerila wrote:Necemo o krivicianais_nin wrote:ovi stavovi su mi "najdrazi"Maraschino wrote:Samo maloumne osobe mogu trpjeti nasilje bilo ono psihicko ili fizicko.
Niko nikoga nije duzan da trpi,VOZDRA![]()
naravno s tim pod ruku ide da u situacijama kad je ona njega za nos vukla ONA JE KRIVAAjmo o razlogu, povodu, osnovnoj razlici pa ce mo nadoci na rjesenje
Fizicko zlostavljanje u vezi
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
-
urbanagerila
Nix!!! Opet manipulacija ....vaginalna i ona retorickaanais_nin wrote:ja bih da me voljeni tretira kao OSOBU....nisam jednom auto guralaurbanagerila wrote:herka vratila si seanais_nin wrote: eto ko nema ih koje i to radenemoj mi samo reci da bi vise voljela da te neko tretira ko bizona. Ne kazem da nema tornjaka koji se ponasaju tako ali zar nije bolje da te voljeni tretira kao ljubljenu
i nije jednom on sude prao
razlike su individualne, poenta je naci nekog s kim se nadopunjavas, a ne nekog da me stiti "od same sebe"
- anais_nin
po cijim ili kojim pravilima ili mjerilima NIKAKO ISPRAVNO????urbanagerila wrote:Nix!!! Opet manipulacija ....vaginalna i ona retorickaanais_nin wrote: ja bih da me voljeni tretira kao OSOBU....nisam jednom auto guralai nije jednom on sude prao
razlike su individualne, poenta je naci nekog s kim se nadopunjavas, a ne nekog da me stiti "od same sebe"
daklem niko ne negira tebe kao osobu nego te definise kao "slabiju" to sto ti guras auto je dzuvegiji na cast ali nikako ispravno... svakako da je bitno nadopunjavanje koje je esencijalno za uspjeh bilo kojeg odnosa. Ja pricam o braku koji je jedan od primjera ovisnog odnosa izmedju partnera ... govorimo o jednakosti?! koja jednakost??? i nikad mi nisi dala te naucne reference koje priznajes ??? Daj mi tog naucnika koji tvrdi da smo isti ??? Imena !!!
i nije bitno je li ti pricas o braku ili vezi, ja nisam nigdje upotrijebila rijec JEDNAKOST....i da me citas malo duze znao bi da ja nisam nikad zagovarala stav da smo ISTI....razliciti smo, i te kako smo razliciti....ali smo RAZVNOPRAVNI, tj vrijednost svakog od nas kao jedinke bi trebala biti ISTA
-
urbanagerila
Ma ne dolazi u obzir ne pusim ti ovu pricuanais_nin wrote:ne postoje 2 osobe na planeti koje su iste....cak i blizanci se razlikuju....urbanagerila wrote:Opet manipuliras cinjenicama !!!Ne dolazi u obzir !
Hajmo konkretno. Jesmo li isti psihicki i fizicki ??? Nemoj mi prodavati Oxfordsku teoriju molim te .... Znas dobro o cemu govorim i pazi dobro da se ne upecas kao i perlica pa da mi ne dokazes suprotno ....ali to nema nikakve veze sa X i Y hromozomima nego sa indvidualnim razlikama.....opet ti kazem ima zena koje su fizicki jace od dosta muskaraca, isto kao sto ima muskaraca koji recimo poznaju sve kozmeticke proizvode i tokove mode bolje od bilo koje zene (a koliko znam i dalje su MUSKOG RODA)......prema tome te spolne razlike o kojima ti pricas su davno prevazidjene....
- BHG
kako ti se da toliko da seres!urbanagerila wrote:Nix!!! Opet manipulacija ....vaginalna i ona retorickaanais_nin wrote:ja bih da me voljeni tretira kao OSOBU....nisam jednom auto guralaurbanagerila wrote: herka vratila si senemoj mi samo reci da bi vise voljela da te neko tretira ko bizona. Ne kazem da nema tornjaka koji se ponasaju tako ali zar nije bolje da te voljeni tretira kao ljubljenu
i nije jednom on sude prao
daklem niko ne negira tebe kao osobu nego te definise kao "slabiju" to sto ti guras auto je dzuvegiji na cast ali nikako ispravno... svakako da je bitno nadopunjavanje koje je esencijalno za uspjeh bilo kojeg odnosa. Ja pricam o braku koji je jedan od primjera ovisnog odnosa izmedju partnera ... govorimo o jednakosti?! koja jednakost??? i nikad mi nisi dala te naucne reference koje priznajes ??? Daj mi tog naucnika koji tvrdi da smo isti ??? Imena !!!
- anais_nin
kao sto rekoh procitaj malo literature o rodnom identitetu prije nego sto nastavis pricu sa mnom...postoji POLNI IDENTITET....i rodni identitet, ali ocigledno tvoje znanje biologije i sociologije kao i mnogih drugih predemeta je ostalo na nivou 6. razreda, uzmi nesto za malo starije uzraste mozda pomogne....po tvom argumentu zena koja nije "plodna" nije ZENAurbanagerila wrote: Ma ne dolazi u obzir ne pusim ti ovu pricusvaka bacacica kladiva koja moze slomiti bilo kojeg metrosexualca i dalje moze biti zena i obavljati svoju primarnu funkciju u produzenju vrste dok sa druge strane bilo koji feminizirani djecak ne moze roditi....
nikad osnovne polne razlike nisu izbrisane iz udzbenika biologije 6. razreda.... ono kad pocnu dlake da rastu ...
... i nemoj da malipulises MOLIM TE ! Jer to ne rjesava problem nego ga samo komplikuje ...
-
urbanagerila
Jednakost pred zakonom to DA ali pred kojim to je ??? Zato i tvrdim da je serijat iz raja.... da napomenem da pravo ne podrazumjeva i pravdu... i opet izbjegavas relevantne cinjenice koja literatura ko su autori ??? Imenaanais_nin wrote:po cijim ili kojim pravilima ili mjerilima NIKAKO ISPRAVNO????urbanagerila wrote:Nix!!! Opet manipulacija ....vaginalna i ona retorickaanais_nin wrote: ja bih da me voljeni tretira kao OSOBU....nisam jednom auto guralai nije jednom on sude prao
i nije bitno je li ti pricas o braku ili vezi, ja nisam nigdje upotrijebila rijec JEDNAKOST....i da me citas malo duze znao bi da ja nisam nikad zagovarala stav da smo ISTI....razliciti smo, i te kako smo razliciti....ali smo RAZVNOPRAVNI, tj vrijednost svakog od nas kao jedinke bi trebala biti ISTAvrlo jednostavan koncept, nije valjda da cu i tebi morati CRTAT
praviti crtu "razlika" po liniji POLOVA ili RODOVA, takodje odavno prevazidjeno.....procitaj malo literature o rodnom identitetu pa mozemo nastaviti pricu
-
urbanagerila
Ja opet konkretno mislim na polne razlike o rodnim i ne pricam jer oblast za razliku od tebe ne poznajem ali to sto omalovazavas moje neznanje iz nekog specificnog podrucija govori vise o tebi nego o meni ... nego da te prebacim na molekularnu biologiju iz koje spremam doktorat??? Jel bi ti bilo lakse ili bi ispala glupa??anais_nin wrote:kao sto rekoh procitaj malo literature o rodnom identitetu prije nego sto nastavis pricu sa mnom...postoji POLNI IDENTITET....i rodni identitet, ali ocigledno tvoje znanje biologije i sociologije kao i mnogih drugih predemeta je ostalo na nivou 6. razreda, uzmi nesto za malo starije uzraste mozda pomogne....po tvom argumentu zena koja nije "plodna" nije ZENAurbanagerila wrote: Ma ne dolazi u obzir ne pusim ti ovu pricusvaka bacacica kladiva koja moze slomiti bilo kojeg metrosexualca i dalje moze biti zena i obavljati svoju primarnu funkciju u produzenju vrste dok sa druge strane bilo koji feminizirani djecak ne moze roditi....
nikad osnovne polne razlike nisu izbrisane iz udzbenika biologije 6. razreda.... ono kad pocnu dlake da rastu ...
... i nemoj da malipulises MOLIM TE ! Jer to ne rjesava problem nego ga samo komplikuje ...
valjda i sam shvatas besmisao ovog argumenta....I rest my case
- anais_nin
nemoj se sada batrgati u blatu, samo ces jos dublje upasti....ja zakon nisam spominjala, zato ne uvlaci zakon u ovu raspravu jer je ista zavrsena.....urbanagerila wrote: Jednakost pred zakonom to DA ali pred kojim to je ??? Zato i tvrdim da je serijat iz raja.... da napomenem da pravo ne podrazumjeva i pravdu... i opet izbjegavas relevantne cinjenice koja literatura ko su autori ??? Imena
YOUR ASS JUST GOT WHIPPED....sjedi, 1
P.S. ja nisam dosla na temu o molekularnoj biologiji i pocela pametovati ne poznajuci cinjenice i ne baratajuci adekvatnim informacijama, drzim se svog terena....ako te vrijedja to sto te saljem u biblioteku da malo procitas o temi o kojoj pokusavas raspravljati, a tebe ta ideja vrijedja, to vise govori o tebi nego o meni....zato bih ti preporucila da se u bliskoj i daljoj buducnosti ne upustas u rasprave ove vrste sa osobom s kojom nisi u stanju da se raspravljas....
-
urbanagerila
Evo mog prvog posta na ovu temu. Koliko sam odstupio od istog??? a ti herka samo parafraziras i komplikujes .... Daj mi imena naucnika koji su relevantni i koji tvrde da razlike ne postoje .... rekoh da SAMO u pravu koje nije pravedno postoji definicija jednakosti/ravnopravnosti...urbanagerila wrote:Ma serijat je zakon.Ovo sto se svi postavljate filozofski prema problemu nema nikakve veze sa stvarnim problemom .... Svi znamo da muslimani nisu alkoholicari, da su im porodicne vrijednosti obavezne vjerom a sa druge strane daje im se mogucnost da fizicki "kazne" zenu za otkazivanje poslusnosti (mistwakom!). Ko im daje to pravo nego Allah dz.sh.... nemojte mi samo reci da smo svi pametniji od Svevisnjeg.
-
mamica papucarka
zaboravio si napisat IMENAurbanagerila wrote:Evo mog prvog posta na ovu temu. Koliko sam odstupio od istog??? a ti herka samo parafraziras i komplikujes .... Daj mi imena naucnika koji su relevantni i koji tvrde da razlike ne postoje .... rekoh da SAMO u pravu koje nije pravedno postoji definicija jednakosti/ravnopravnosti...urbanagerila wrote:Ma serijat je zakon.Ovo sto se svi postavljate filozofski prema problemu nema nikakve veze sa stvarnim problemom .... Svi znamo da muslimani nisu alkoholicari, da su im porodicne vrijednosti obavezne vjerom a sa druge strane daje im se mogucnost da fizicki "kazne" zenu za otkazivanje poslusnosti (mistwakom!). Ko im daje to pravo nego Allah dz.sh.... nemojte mi samo reci da smo svi pametniji od Svevisnjeg.
joj, opaljen si ti mokrom carapom po glavi
- Michun
'Vaki doktoriraju!urbanagerila wrote:Ja opet konkretno mislim na polne razlike o rodnim i ne pricam jer oblast za razliku od tebe ne poznajem ali to sto omalovazavas moje neznanje iz nekog specificnog podrucija govori vise o tebi nego o meni ... nego da te prebacim na molekularnu biologiju iz koje spremam doktorat??? Jel bi ti bilo lakse ili bi ispala glupa??anais_nin wrote:kao sto rekoh procitaj malo literature o rodnom identitetu prije nego sto nastavis pricu sa mnom...postoji POLNI IDENTITET....i rodni identitet, ali ocigledno tvoje znanje biologije i sociologije kao i mnogih drugih predemeta je ostalo na nivou 6. razreda, uzmi nesto za malo starije uzraste mozda pomogne....po tvom argumentu zena koja nije "plodna" nije ZENAurbanagerila wrote: Ma ne dolazi u obzir ne pusim ti ovu pricusvaka bacacica kladiva koja moze slomiti bilo kojeg metrosexualca i dalje moze biti zena i obavljati svoju primarnu funkciju u produzenju vrste dok sa druge strane bilo koji feminizirani djecak ne moze roditi....
valjda i sam shvatas besmisao ovog argumenta....I rest my case
hajde izbaci cinjenice !!!

-
urbanagerila
Malo vas je, malo vas je
Ajde koje ono trazio imena da ih ne navodim svih 99 ....
Rekoh Svevisnji
Reference normalnom covjeku nepotrebne 
-
urbanagerila
Herka jel ovo moja zadnja ili je zatisje pred buru ???
Molim Boga da je ovo prvo
- dacina_curica
pitt wrote:nikako ti ne stoji to "urbana" u niku
-
urbanagerila
Ni ti mi ne grizes ko pravi pitt osim ako nisi prvi na ATP listi ni tvoje maslo nije za ramazanapitt wrote:nikako ti ne stoji to "urbana" u niku
-
urbanagerila
A curica kad poraste i doraste moze uci u raspavu ... do tada ...dacina_curica wrote:pitt wrote:nikako ti ne stoji to "urbana" u niku.....Pitt uze mi rijec iz usta......
- dacina_curica
Ne brini se ti nista, curica je davno, davno porasla.......Samo joj se mrsko raspravljati........urbanagerila wrote: A curica kad poraste i doraste moze uci u raspavu ... do tada ...
- anais_nin
ja koliko vidim moja je bila zadnja, a ti se pravi da ne primjecujes....ako zelis izvoli otvoriti temu jer nije red da se ovako u nedogled raspravljamo (mada ne vidim poentu u tome vise kad nisi dovoljno dorastao da priznas kad si porazen i to s vise strana) na ovoj temi koja nije za sprdanja.....urbanagerila wrote:Herka jel ovo moja zadnja ili je zatisje pred buru ???![]()
-
urbanagerila
herka rukavica je bacena
otvaraj temu i zovi !!! samo da se ne zaplicemo ...
ja cekam