Fizicko zlostavljanje u vezi

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote:
anais_nin wrote:
Maraschino wrote:Samo maloumne osobe mogu trpjeti nasilje bilo ono psihicko ili fizicko.
Niko nikoga nije duzan da trpi,VOZDRA
ovi stavovi su mi "najdrazi" :oops:

naravno s tim pod ruku ide da u situacijama kad je ona njega za nos vukla ONA JE KRIVA :roll:
Necemo o krivici :D Ajmo o razlogu, povodu, osnovnoj razlici pa ce mo nadoci na rjesenje :D
nema OSNOVNE RAZLIKE, razlike su INDIVIDUALNE.... :oops: osim ako pricas o onom tipa ON=PENIS, ONA=VAGINA....ali pazi imamo i transrodne osobe tako da ti taj argument pada u vodu :oops:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

anais_nin wrote:
urbanagerila wrote:
anais_nin wrote: eto ko nema ih koje i to rade :roll:
herka vratila si se :D nemoj mi samo reci da bi vise voljela da te neko tretira ko bizona. Ne kazem da nema tornjaka koji se ponasaju tako ali zar nije bolje da te voljeni tretira kao ljubljenu :D
ja bih da me voljeni tretira kao OSOBU....nisam jednom auto gurala :D i nije jednom on sude prao :D razlike su individualne, poenta je naci nekog s kim se nadopunjavas, a ne nekog da me stiti "od same sebe" :oops:
Nix!!! Opet manipulacija ....vaginalna i ona retoricka :D daklem niko ne negira tebe kao osobu nego te definise kao "slabiju" to sto ti guras auto je dzuvegiji na cast ali nikako ispravno... svakako da je bitno nadopunjavanje koje je esencijalno za uspjeh bilo kojeg odnosa. Ja pricam o braku koji je jedan od primjera ovisnog odnosa izmedju partnera ... govorimo o jednakosti?! koja jednakost??? i nikad mi nisi dala te naucne reference koje priznajes ??? Daj mi tog naucnika koji tvrdi da smo isti ??? Imena !!! :D
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote:
anais_nin wrote: ja bih da me voljeni tretira kao OSOBU....nisam jednom auto gurala :D i nije jednom on sude prao :D razlike su individualne, poenta je naci nekog s kim se nadopunjavas, a ne nekog da me stiti "od same sebe" :oops:
Nix!!! Opet manipulacija ....vaginalna i ona retoricka :D daklem niko ne negira tebe kao osobu nego te definise kao "slabiju" to sto ti guras auto je dzuvegiji na cast ali nikako ispravno... svakako da je bitno nadopunjavanje koje je esencijalno za uspjeh bilo kojeg odnosa. Ja pricam o braku koji je jedan od primjera ovisnog odnosa izmedju partnera ... govorimo o jednakosti?! koja jednakost??? i nikad mi nisi dala te naucne reference koje priznajes ??? Daj mi tog naucnika koji tvrdi da smo isti ??? Imena !!! :D
po cijim ili kojim pravilima ili mjerilima NIKAKO ISPRAVNO????
i nije bitno je li ti pricas o braku ili vezi, ja nisam nigdje upotrijebila rijec JEDNAKOST....i da me citas malo duze znao bi da ja nisam nikad zagovarala stav da smo ISTI....razliciti smo, i te kako smo razliciti....ali smo RAZVNOPRAVNI, tj vrijednost svakog od nas kao jedinke bi trebala biti ISTA :roll: vrlo jednostavan koncept, nije valjda da cu i tebi morati CRTAT :roll: praviti crtu "razlika" po liniji POLOVA ili RODOVA, takodje odavno prevazidjeno.....procitaj malo literature o rodnom identitetu pa mozemo nastaviti pricu :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

anais_nin wrote:
urbanagerila wrote:Opet manipuliras cinjenicama !!! :D Ne dolazi u obzir !
Hajmo konkretno. Jesmo li isti psihicki i fizicki ??? Nemoj mi prodavati Oxfordsku teoriju molim te .... Znas dobro o cemu govorim i pazi dobro da se ne upecas kao i perlica pa da mi ne dokazes suprotno .... :D
ne postoje 2 osobe na planeti koje su iste....cak i blizanci se razlikuju.... :D ali to nema nikakve veze sa X i Y hromozomima nego sa indvidualnim razlikama.....opet ti kazem ima zena koje su fizicki jace od dosta muskaraca, isto kao sto ima muskaraca koji recimo poznaju sve kozmeticke proizvode i tokove mode bolje od bilo koje zene (a koliko znam i dalje su MUSKOG RODA)......prema tome te spolne razlike o kojima ti pricas su davno prevazidjene....
Ma ne dolazi u obzir ne pusim ti ovu pricu :D svaka bacacica kladiva koja moze slomiti bilo kojeg metrosexualca i dalje moze biti zena i obavljati svoju primarnu funkciju u produzenju vrste dok sa druge strane bilo koji feminizirani djecak ne moze roditi.... :D nikad osnovne polne razlike nisu izbrisane iz udzbenika biologije 6. razreda.... ono kad pocnu dlake da rastu ... :D ... i nemoj da malipulises MOLIM TE ! Jer to ne rjesava problem nego ga samo komplikuje ...
BHG

Post by BHG »

urbanagerila wrote:
anais_nin wrote:
urbanagerila wrote: herka vratila si se :D nemoj mi samo reci da bi vise voljela da te neko tretira ko bizona. Ne kazem da nema tornjaka koji se ponasaju tako ali zar nije bolje da te voljeni tretira kao ljubljenu :D
ja bih da me voljeni tretira kao OSOBU....nisam jednom auto gurala :D i nije jednom on sude prao :D razlike su individualne, poenta je naci nekog s kim se nadopunjavas, a ne nekog da me stiti "od same sebe" :oops:
kako ti se da toliko da seres! :roll:
Michun

Post by Michun »

:thumbup:
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote: Ma ne dolazi u obzir ne pusim ti ovu pricu :D svaka bacacica kladiva koja moze slomiti bilo kojeg metrosexualca i dalje moze biti zena i obavljati svoju primarnu funkciju u produzenju vrste dok sa druge strane bilo koji feminizirani djecak ne moze roditi.... :D nikad osnovne polne razlike nisu izbrisane iz udzbenika biologije 6. razreda.... ono kad pocnu dlake da rastu ... :D ... i nemoj da malipulises MOLIM TE ! Jer to ne rjesava problem nego ga samo komplikuje ...
kao sto rekoh procitaj malo literature o rodnom identitetu prije nego sto nastavis pricu sa mnom...postoji POLNI IDENTITET....i rodni identitet, ali ocigledno tvoje znanje biologije i sociologije kao i mnogih drugih predemeta je ostalo na nivou 6. razreda, uzmi nesto za malo starije uzraste mozda pomogne....po tvom argumentu zena koja nije "plodna" nije ZENA :shock: valjda i sam shvatas besmisao ovog argumenta....I rest my case :oops:
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote: i nemoj da malipulises MOLIM TE ! Jer to ne rjesava problem nego ga samo komplikuje ...
to sto ti nazivas "manipulacijom" neko drugi bi definisao kao "razvalila te tvojim argumentima" :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

anais_nin wrote:
urbanagerila wrote:
anais_nin wrote: ja bih da me voljeni tretira kao OSOBU....nisam jednom auto gurala :D i nije jednom on sude prao :D razlike su individualne, poenta je naci nekog s kim se nadopunjavas, a ne nekog da me stiti "od same sebe" :oops:
po cijim ili kojim pravilima ili mjerilima NIKAKO ISPRAVNO????
i nije bitno je li ti pricas o braku ili vezi, ja nisam nigdje upotrijebila rijec JEDNAKOST....i da me citas malo duze znao bi da ja nisam nikad zagovarala stav da smo ISTI....razliciti smo, i te kako smo razliciti....ali smo RAZVNOPRAVNI, tj vrijednost svakog od nas kao jedinke bi trebala biti ISTA :roll: vrlo jednostavan koncept, nije valjda da cu i tebi morati CRTAT :roll: praviti crtu "razlika" po liniji POLOVA ili RODOVA, takodje odavno prevazidjeno.....procitaj malo literature o rodnom identitetu pa mozemo nastaviti pricu :D
Jednakost pred zakonom to DA ali pred kojim to je ??? Zato i tvrdim da je serijat iz raja.... da napomenem da pravo ne podrazumjeva i pravdu... i opet izbjegavas relevantne cinjenice koja literatura ko su autori ??? Imena :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

anais_nin wrote:
urbanagerila wrote: Ma ne dolazi u obzir ne pusim ti ovu pricu :D svaka bacacica kladiva koja moze slomiti bilo kojeg metrosexualca i dalje moze biti zena i obavljati svoju primarnu funkciju u produzenju vrste dok sa druge strane bilo koji feminizirani djecak ne moze roditi.... :D nikad osnovne polne razlike nisu izbrisane iz udzbenika biologije 6. razreda.... ono kad pocnu dlake da rastu ... :D ... i nemoj da malipulises MOLIM TE ! Jer to ne rjesava problem nego ga samo komplikuje ...
kao sto rekoh procitaj malo literature o rodnom identitetu prije nego sto nastavis pricu sa mnom...postoji POLNI IDENTITET....i rodni identitet, ali ocigledno tvoje znanje biologije i sociologije kao i mnogih drugih predemeta je ostalo na nivou 6. razreda, uzmi nesto za malo starije uzraste mozda pomogne....po tvom argumentu zena koja nije "plodna" nije ZENA :shock: valjda i sam shvatas besmisao ovog argumenta....I rest my case :oops:
Ja opet konkretno mislim na polne razlike o rodnim i ne pricam jer oblast za razliku od tebe ne poznajem ali to sto omalovazavas moje neznanje iz nekog specificnog podrucija govori vise o tebi nego o meni ... nego da te prebacim na molekularnu biologiju iz koje spremam doktorat??? Jel bi ti bilo lakse ili bi ispala glupa?? :D hajde izbaci cinjenice !!! :D
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote: Jednakost pred zakonom to DA ali pred kojim to je ??? Zato i tvrdim da je serijat iz raja.... da napomenem da pravo ne podrazumjeva i pravdu... i opet izbjegavas relevantne cinjenice koja literatura ko su autori ??? Imena :D
nemoj se sada batrgati u blatu, samo ces jos dublje upasti....ja zakon nisam spominjala, zato ne uvlaci zakon u ovu raspravu jer je ista zavrsena.....
YOUR ASS JUST GOT WHIPPED....sjedi, 1 :D zakopala sam te, nema vise poente da ovoliko odstupamo od zadate teme, koja je izuzetno ozbiljna....

P.S. ja nisam dosla na temu o molekularnoj biologiji i pocela pametovati ne poznajuci cinjenice i ne baratajuci adekvatnim informacijama, drzim se svog terena....ako te vrijedja to sto te saljem u biblioteku da malo procitas o temi o kojoj pokusavas raspravljati, a tebe ta ideja vrijedja, to vise govori o tebi nego o meni....zato bih ti preporucila da se u bliskoj i daljoj buducnosti ne upustas u rasprave ove vrste sa osobom s kojom nisi u stanju da se raspravljas....
urbanagerila

Post by urbanagerila »

urbanagerila wrote:Ma serijat je zakon. :D Ovo sto se svi postavljate filozofski prema problemu nema nikakve veze sa stvarnim problemom .... Svi znamo da muslimani nisu alkoholicari, da su im porodicne vrijednosti obavezne vjerom a sa druge strane daje im se mogucnost da fizicki "kazne" zenu za otkazivanje poslusnosti (mistwakom!). Ko im daje to pravo nego Allah dz.sh.... nemojte mi samo reci da smo svi pametniji od Svevisnjeg. :D
Evo mog prvog posta na ovu temu. Koliko sam odstupio od istog??? a ti herka samo parafraziras i komplikujes .... Daj mi imena naucnika koji su relevantni i koji tvrde da razlike ne postoje .... rekoh da SAMO u pravu koje nije pravedno postoji definicija jednakosti/ravnopravnosti... :D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

urbanagerila wrote:
urbanagerila wrote:Ma serijat je zakon. :D Ovo sto se svi postavljate filozofski prema problemu nema nikakve veze sa stvarnim problemom .... Svi znamo da muslimani nisu alkoholicari, da su im porodicne vrijednosti obavezne vjerom a sa druge strane daje im se mogucnost da fizicki "kazne" zenu za otkazivanje poslusnosti (mistwakom!). Ko im daje to pravo nego Allah dz.sh.... nemojte mi samo reci da smo svi pametniji od Svevisnjeg. :D
Evo mog prvog posta na ovu temu. Koliko sam odstupio od istog??? a ti herka samo parafraziras i komplikujes .... Daj mi imena naucnika koji su relevantni i koji tvrde da razlike ne postoje .... rekoh da SAMO u pravu koje nije pravedno postoji definicija jednakosti/ravnopravnosti... :D
zaboravio si napisat IMENA :D
joj, opaljen si ti mokrom carapom po glavi :P
Michun

Post by Michun »

urbanagerila wrote:
anais_nin wrote:
Ja opet konkretno mislim na polne razlike o rodnim i ne pricam jer oblast za razliku od tebe ne poznajem ali to sto omalovazavas moje neznanje iz nekog specificnog podrucija govori vise o tebi nego o meni ... nego da te prebacim na molekularnu biologiju iz koje spremam doktorat??? Jel bi ti bilo lakse ili bi ispala glupa?? :D hajde izbaci cinjenice !!! :D
'Vaki doktoriraju! Image
pitt

Post by pitt »

dokaz do koje mjere je reforma skolstva potrebna :D:D
Michun

Post by Michun »

pitt wrote:dokaz do koje mjere je reforma skolstva potrebna :D:D
:kiss:
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Malo vas je, malo vas je :D Ajde koje ono trazio imena da ih ne navodim svih 99 .... :D Rekoh Svevisnji :D Reference normalnom covjeku nepotrebne :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Herka jel ovo moja zadnja ili je zatisje pred buru ??? :D

Molim Boga da je ovo prvo :D
pitt

Post by pitt »

nikako ti ne stoji to "urbana" u niku :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

pitt wrote:nikako ti ne stoji to "urbana" u niku :D
:thumbup: .....Pitt uze mi rijec iz usta......
urbanagerila

Post by urbanagerila »

Ni ti mi ne grizes ko pravi pitt osim ako nisi prvi na ATP listi ni tvoje maslo nije za ramazana :D btw jel ti to nesto u vezi teme :D
urbanagerila

Post by urbanagerila »

dacina_curica wrote:
:thumbup: .....Pitt uze mi rijec iz usta......
A curica kad poraste i doraste moze uci u raspavu ... do tada ... :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

urbanagerila wrote: A curica kad poraste i doraste moze uci u raspavu ... do tada ... :D
Ne brini se ti nista, curica je davno, davno porasla.......Samo joj se mrsko raspravljati........ :P ........
anais_nin

Post by anais_nin »

urbanagerila wrote:Herka jel ovo moja zadnja ili je zatisje pred buru ??? :D

Molim Boga da je ovo prvo :D
ja koliko vidim moja je bila zadnja, a ti se pravi da ne primjecujes....ako zelis izvoli otvoriti temu jer nije red da se ovako u nedogled raspravljamo (mada ne vidim poentu u tome vise kad nisi dovoljno dorastao da priznas kad si porazen i to s vise strana) na ovoj temi koja nije za sprdanja.....
urbanagerila

Post by urbanagerila »

herka rukavica je bacena :D otvaraj temu i zovi !!! samo da se ne zaplicemo ... :D ja cekam :D
Post Reply