Bosanska Krajina u slikama
Moderator: Chloe
- d700
#226 Re: Bosanska Krajina u slikama
Aj vidi Stipe u nasoj Carsiji... 
- StLouis
#227 Re: Bosanska Krajina u slikama
Lipo nase Bisce:)

- pustopoljina
#228 Re: Bosanska Krajina u slikama
jel' ovo smajo pace letio zmajem 
-
BihacKlokot
-
Jasko-Cazin
#231 Re: Bosanska Krajina u slikama
Ostrozac-Cazin

Last edited by Jasko-Cazin on 01/04/2009 14:42, edited 1 time in total.
- pustopoljina
#233 Re: Bosanska Krajina u slikama
prelijepa slika!Jasko-Cazin wrote:Ostrozac-Cazin
-
Pospanko
#234 Re: Bosanska Krajina u slikama
Koliko kosta, da doniram da se ovaj krov zakrpi i ovi ljiljani na njemu poprave?pustopoljina wrote:prelijepa slika!Jasko-Cazin wrote:Ostrozac-Cazin
-
PalaSa Marsa
#235 Re: Bosanska Krajina u slikama
Jasko-Cazin wrote:Ostrozac-Cazin
Auh Koja Slika
-
Jasko-Cazin
#236 Re: Bosanska Krajina u slikama
ee da hoce ko ovaj krov popraviti bilo bi super....a u nas ovi ljudi nece nista zao im novca:SPospanko wrote:Koliko kosta, da doniram da se ovaj krov zakrpi i ovi ljiljani na njemu poprave?pustopoljina wrote:prelijepa slika!Jasko-Cazin wrote:Ostrozac-Cazin
usput BiH je pobjedila:D
-
Jasko-Cazin
#237 Re: Bosanska Krajina u slikama
PalaSa Marsa wrote:Jasko-Cazin wrote:Ostrozac-Cazin
Auh Koja Slika![]()
Bravo, Bravo!!
- StLouis
#238 Re: Bosanska Krajina u slikama
Jako lijepo!
jedan je Ostrozac! 
- d700
#239 Re: Bosanska Krajina u slikama

Pozdrav,
evo par panorama iz Bosanske Otoke. Zamolio bi samo one koji "kradu" slike i predstavljaju na drugim forumima, da me pitaju putem PN-a i da mi kazu gdje ce ih postaviti i u kojem kontekstu. Neprestavlja mi problem ako neko uzme sliku, ali bi volio znati gdje i u kojem kontekst se postave.
Poz
-
Jasko-Cazin
#240 Re: Bosanska Krajina u slikama
StLouis wrote:Jako lijepo!jedan je Ostrozac!
-
PalaSa Marsa
#243 Re: Bosanska Krajina u slikama
d700 Silke su ti pre-pre jake

-
Jasko-Cazin
#244 Re: Bosanska Krajina u slikama

slike iz manjih naselja i sela u Cazinu
-
sarkić ajid-paša
#245 Re: Bosanska Krajina u slikama
Gradski most u Bihaću ovih dana

- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#246 Re: Bosanska Krajina u slikama
Pa kako sad grad funkcionise? Jesu li postavili neki mostic za pjesake ovdje, ili sve ide preko Baksaiskog mosta? I sta je bilo s onim projektom da se napravi pjesacki most, tamo kod Gurmana?
Nesto gledam ovu sliku i prodje me jeza. Ne postoji nista jezovitije od slike na kojoj je bio most i vise ga nema. Nekako, ne postoji nijedan objekat koji toliko simbolizira, a prvi je tu misao Andric stavio na papir.
Most ti postane, kao noga, ruka, dio kuce, dio tebe. Uglavnom nadam se da ce napraviti bolji, ne znam sta je tacno razlog da se ovo napravilo prioritetem, vjerovatno guzva saobracajna i cinjenica da je most koji je prije bio, odsluzio svoje, hoce li biti po 2 trake sad u svakom smjeru i ojacati most? Nekako, imao je stari most sentimentalno vrijednost, za mene licno, proizaslu iz rata u kojem su ga gadjali pancirima, a svako je barem jednom imao trip u glavi, kako preci brisani prostor od dvijestotine metara u sred granatiranja. Centar grada je most, most je sve, za most znaju i oni koji su samo 1 bili. Cak mi je tesko palo kad su boju na gelenderima promjenili. I onda osjeti covjek kako stari, i odupire se neminovnostima kao sto su promjene, utoliko vise kad tu ne zivis. Ali, da se je imalo love, u nekom idealnom svijetu, ja bih napravio novi most, za automobile na drugom mjestu, a ovaj stari ostavio, pjesacima i "kotacima".
Bas mi zao mosta. Ima li maketa igdje da se vidi kako ce taj novi izgledati?
Nesto gledam ovu sliku i prodje me jeza. Ne postoji nista jezovitije od slike na kojoj je bio most i vise ga nema. Nekako, ne postoji nijedan objekat koji toliko simbolizira, a prvi je tu misao Andric stavio na papir.
Most ti postane, kao noga, ruka, dio kuce, dio tebe. Uglavnom nadam se da ce napraviti bolji, ne znam sta je tacno razlog da se ovo napravilo prioritetem, vjerovatno guzva saobracajna i cinjenica da je most koji je prije bio, odsluzio svoje, hoce li biti po 2 trake sad u svakom smjeru i ojacati most? Nekako, imao je stari most sentimentalno vrijednost, za mene licno, proizaslu iz rata u kojem su ga gadjali pancirima, a svako je barem jednom imao trip u glavi, kako preci brisani prostor od dvijestotine metara u sred granatiranja. Centar grada je most, most je sve, za most znaju i oni koji su samo 1 bili. Cak mi je tesko palo kad su boju na gelenderima promjenili. I onda osjeti covjek kako stari, i odupire se neminovnostima kao sto su promjene, utoliko vise kad tu ne zivis. Ali, da se je imalo love, u nekom idealnom svijetu, ja bih napravio novi most, za automobile na drugom mjestu, a ovaj stari ostavio, pjesacima i "kotacima".
Bas mi zao mosta. Ima li maketa igdje da se vidi kako ce taj novi izgledati?
- pustopoljina
#247 Re: Bosanska Krajina u slikama
pjesacki most kod gurmana je napravljen...ali saobracaj se odvija preko baksaiskog mosta...na musanovica su isto neki radovi (bili?najavljivali su radove,dok sam bila u aprilu)...uglavnom guuuuzvaaaa nevidjena oko 16h. ja bih jos jedan most.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#248 Re: Bosanska Krajina u slikama
ovaj baksaiski mostpustopoljina wrote:pjesacki most kod gurmana je napravljen...ali saobracaj se odvija preko baksaiskog mosta...na musanovica su isto neki radovi (bili?najavljivali su radove,dok sam bila u aprilu)...uglavnom guuuuzvaaaa nevidjena oko 16h. ja bih jos jedan most.
jel to onaj drveni na onom putu za Kombiteks
- pustopoljina
#249 Re: Bosanska Krajina u slikama
na biscani.net ima galerija slika sa radovima...
@toto-jedino drveno sto je meni poznato su brvice-s baksaiskog mosta desno-kroz hatinac prema kombiteksu.
nama treba most kod vrkasica i most kod poliklinike.
@toto-jedino drveno sto je meni poznato su brvice-s baksaiskog mosta desno-kroz hatinac prema kombiteksu.
- Toto
- Grijem se na: solarno
- Vozim: EJ
#250 Re: Bosanska Krajina u slikama
U proslom stoljecupustopoljina wrote:na biscani.net ima galerija slika sa radovima...