Sam naziv linka mi je dovoljan razlog da ne odem na njega...mrki62 wrote:Jedno je kako se ko izjašnjava a drugo je kako se ko oponaša - imaš na Google o njima pa pročitajamrino wrote:Meni na primjer nikada nece biti jasno kako neko , kome cijela porodica jos od cukundjedova, potice iz BiH, neko ko je rodjen i odrastao ovdje moze sebe nativati srbinom ili hrvatom. Ima onih ljudi cije porijeklo stvarno potice iz neke od tih zemalja ali vecina je onih koji imaju veze sa srbijom i hrvatkom koliko i ja tj. nikako.
Kazem- nije mi jasno, niti ce mi ikada biti, ali to ne znaci da ja to ne postujem. Neka se svako izjasnjava onako kako zeli- pa i kao nigerijac- svejedno je. Covjek MORA imati pravo izbora. Ali zasto onda "vehabijama" ili bilo kome drugome ko postane gradjanin ove zemlje uskracivati to pravo? Zar oni nemaju pravo da se oblace kako hoce, da pricaju sta hoce i da razumijevaju stvari kako hoce? Za to nije njihovo pravo?
Kao sto ne razumijem one prve, ne razumijem ni ove druge ali razumijem da niko, pa ni ja, NEMA pravo da njima uskracuje njihova prava...nije to visa matematika...![]()
Evo ti jedan link pa tu možeš mnogo šta naći http://www.antivehabije.com/
Svi vi pricate o "njihovom" ponasanju na sav glas a kladim se (u sta god) da niko od vas nije imao nikakvih kontakata sa ljudima o kojim pricate...Sve sto pricate je tako ocigledno dokaz toga sta PROPAGANDA moze uciniti.
Hajde onda objasnite mi zasto se ove teme nisu pokretale prije npr. godinu dana ili dvije- jer vise ih je tada bilo nego sada. Kako to da tada nisu nikome smetali, mislim vjerovatno jesu vama ali iz nekog razloga vi iznosite te optuzbe SADA,. Zasto?
Ja znam - a znate li VI?