UN DIJETA
Moderator: anex
- new_jazzWa
Za 40 dana otprilike skinula 7kg sa UN dijetom,i idem dalje,imam ja jos toga za skinut,ali fercera,i to odlicno...
-
akyx
ma da.nelo wrote:za 16 dana 4 kg, ali u tom je i moj osnovni problem!
prosli put sam brzo skino, ali jos brze vratio sveg 15 dana bio na djeti. Ovaj put idem na 90 dana akobogda
90 dana, polako, naviknes se za cas...
a i kasnije.....pazis sta jedes...i ne vracaju se
prazne kalorije, cipsevi i gluposti....papa forever.
stvarno mi nisu potrebni
radije cu uzet neko suho voce i grickat.
brusnice zakon;)
-
akyx
ja samo kazem da sam mi je svijest proradila i da se puno zdravije hranim nego prije.jOFLA wrote:Zanimljivo, prvo si pričala o promjeni metabolizma i nevraćanju kilograma, da bi sad napomenula da treba paziti šta se jede kako se kile ne bi vratile. Draga akyx, nema ti tu nikakve promjene metabolizma što se tiče nevraćanja kila. Čovjek kad pazi šta i koliko jede neće vratiti svoje stare kilograme bilo da je smršao samo redovnom fiskulturom ili jednom od mnogih popularnih dijeta.akyx wrote:90 dana, polako, naviknes se za cas...
a i kasnije.....pazis sta jedes...i ne vracaju se
prazne kalorije, cipsevi i gluposti....papa forever.
stvarno mi nisu potrebni
radije cu uzet neko suho voce i grickat.
brusnice zakon;)
Vi koji toliko ističete tu promjenu metabolizma nakon UN dijete, čini se da uopšte ne znate šta je metabolizam, još manje objasniti konkretno do kojih promjena je došlo u metabolizmu i na koji tačno način je do njih došlo, odnosno šta se i kako se nešto promjenilo u organizmu. Ali zato svi ponavljate kao papagaji jednu te istu stvar a i ne znate je objasniti, još manje je razumijete.
a svi anlazi koje sam vadila prije i poslije dijete, ukazuju na totalnu promjenu metabolizma.
kao ja grijesim, medicina ne
-
akyx
na vocni dan mozes jesti i kostunjavo voce, bademe, kikiriki u ljuski, ljesnjake .....orahe.......sarayewo wrote:Dijeta je super i nije uopste preveliko opterecenje (mene ubi vocni dan, mrsko mi zvakat jabuke povazdan)
Ja sam za 20 dana skinuo 10 kila, pa sam nakon 25 prestao zbog obaveza (ima tome vec mjesec dana) - za sada se vratilo svega par kila...
50 gr dnevno.
moze i svjeze povrce;) prema tome, prosaraj malo;)
-
Ali_G
Eh to gubljenje misicne mase i jeste glavni problem, al ljudima je najbitnije daj ti da ja smrsam. Cak sta vise, najveci dio masti ostane, a misic se gubi.
Licno su meni sve dijete gluposti. Patnja mi dodje da ja svaki dan imam tacan jelovnik sta cu pojesti. Jedite sta pozelite u umjerenim kolicinama i nema problema. Kratak je zivot da bi se racunalo broj kalorija, sta smijem sta ne smijem.
@akyx
A te nalaze koji si vadila, daj konkretno sta ti se to od metabolizma promjenilo? Nemoj samo smanjen nivo triglicerida, holesterola i to. Ne treba UN dijeta za to.
Licno su meni sve dijete gluposti. Patnja mi dodje da ja svaki dan imam tacan jelovnik sta cu pojesti. Jedite sta pozelite u umjerenim kolicinama i nema problema. Kratak je zivot da bi se racunalo broj kalorija, sta smijem sta ne smijem.
@akyx
A te nalaze koji si vadila, daj konkretno sta ti se to od metabolizma promjenilo? Nemoj samo smanjen nivo triglicerida, holesterola i to. Ne treba UN dijeta za to.
- van Basten
Brojke su objektivna stvar, a osjećaj subjektivan i ne moraju uvijek biti kompatibilnizena21 wrote:Evo ja sebi izracunala... Pise da mi je ITM 24,1 - idealan![]()
Zasto se onda ja osjecam k'o slonJel ovo tacno???
Moj BMI ispade 23,7...a tablica normalnih vrijednosti izgleda (sa istog sajta):
Interpretacija vrijednosti
Muškarci Žene
< 20.7 BMI prenizak < 19.1 BMI prenizak
20.7-26.4 BMI idealan 19.1-25.8 BMI idealan
26.5-27.8 BMI malo iznad normale 25.9-27.3 BMI malo iznad normale
27.9-31.1 BMI visok 27.4-32.2 BMI visok
31.2-45.4 BMI previsok 32.3-44.8 BMI previsok
> 45.4 BMI izrazito visok > 44.8 BMI izrazito visok
Zanimljivo je da sam, prilikom prvog kucanja pobrkao visinu i težinu i dobio BMI od 316
E da... po ovoj tablici imam fore još 8 kg da nabacim a da ostanem u granicama idealnog
-
akyx
174cmzena21 wrote:Izvini, ali koliko si visokaakyx wrote:ma ja kad sam imala 78 kila BMI mi je kao bio idealan...
al ocito je da je oko 22 najidealnije.
sad mi je 23, moram jos 3 kilice skinut da dodjem do 22;) i onda....bikini i na bike;)
haha
angel26
ma nema veze..
sutra novi dan;)
Ali_G
ocito nikad nisi imao problema sa kilazom.....pa ne znas sta znaci imati problem.
-
Ali_G
Hehhehe, vidis recimo i ja se borim sa kilazom, samo me interesuje objasnjenje promjene metabolizma. To bi jel znacilo da ti sad mozes jest masno i kaloricno i nezdravo, al' ti se nece primiti jer ti metabolizam radi drugacije. Ako ti nije mrsko daj reci sta si prije jela, sta sad jedes, sta ne jedes, kolicine hrane. Doci cemo opet na isto.
Ne mislim fakat nista lose, svaka cast sto si skinula kilograme, samo je ruzno sto ne uvazavate misljenja i drugih ljudi koji imaju kontraargumente.
Ne mislim fakat nista lose, svaka cast sto si skinula kilograme, samo je ruzno sto ne uvazavate misljenja i drugih ljudi koji imaju kontraargumente.
-
bedifferent12
ja danas drugi dan na dijeti... do sada sve ok... samo mi se jede slatko... osjecam se ko alkoholicar na odvikavanju... jedva cekam da sutra ispecem kolacice... pa za veceru...mmmmmmm
-
akyx
Bravo Bravo.
danas je bila promocija knjige na sajmu,,,,jel netko isao?
Ja evo zavrsavam sa.....ovih 90 dana nakon dijete....ima drugi dio knjige...
ne pridrzavams e recepata i toga, al glavno mi ej da ujutro jedem voce..da namirnice pravilno kombinujem, vise povrcai voca i ja ko pista.
zdravlje suer, sve.
nije mi se gram vratio.
eh, zelim se rijesit jos ovih par kila...
kad sam mogla 25 skinut, vala mogu i jos ove 4.
treniram pilates, tahe-bo, fitness.....pomalo....
al za part dana cuopet na dijetu, da rijesim jos te 4 kile;) i ondda svi sretni;)
danas je bila promocija knjige na sajmu,,,,jel netko isao?
Ja evo zavrsavam sa.....ovih 90 dana nakon dijete....ima drugi dio knjige...
ne pridrzavams e recepata i toga, al glavno mi ej da ujutro jedem voce..da namirnice pravilno kombinujem, vise povrcai voca i ja ko pista.
zdravlje suer, sve.
nije mi se gram vratio.
eh, zelim se rijesit jos ovih par kila...
kad sam mogla 25 skinut, vala mogu i jos ove 4.
treniram pilates, tahe-bo, fitness.....pomalo....
al za part dana cuopet na dijetu, da rijesim jos te 4 kile;) i ondda svi sretni;)
-
akyx
Vidi, ja ti ne mogu tocno reci stai kako.....no u mom kartonu stoje fino nalazi od prije dijete i od poslije...Ali_G wrote:Hehhehe, vidis recimo i ja se borim sa kilazom, samo me interesuje objasnjenje promjene metabolizma. To bi jel znacilo da ti sad mozes jest masno i kaloricno i nezdravo, al' ti se nece primiti jer ti metabolizam radi drugacije. Ako ti nije mrsko daj reci sta si prije jela, sta sad jedes, sta ne jedes, kolicine hrane. Doci cemo opet na isto.
iuporedjujuci sve to, nalaz krvi, jetre, bubreewga, doktro fino lijepo kaze da se bas vidi da sampromijenila ishranu, da mis e metabolizam promijenio
i evo, ja sta u vezi otgga mogu reci,d a je moja ishrana ranije bila malo.........
hm..
nerednovna..
nisma ja toliko ni jela gluuposti, koliko si nisma posvecivala vremena.
jendom dnevno nesot jedem i t je to, metabolizam mi se usporio.
ja sad jedem i do 5 puta na dan, al manje obroke.....
odnosno....doruckujem voce....rucam nesto normalno.....
za medjuobrok popijem il jogurt, il nekov oce, sta aj znam, kako akd, nekad je to i kolac;)
i jos + veceram.
ali pravilno kombinujem namirnice, ne mijesam proteine i skrob...
kruh jedem uz rucak, uz sta mi se jede....
jedem puno povrca, salate..
svako jutro obavezno prvo naranca i grejp.....
med
i kafu ne preskacem, jer inace imam malo nizi pritisak
al evo.....prije mi je bio 90 sa 60.....i to je za mene bilo normalno, navikla na njega cijeli zivot, mada mi se povremeno vrtilo u glavi od njega i ne mogu bez kafe ni zmislit zivot, al sad poslije dijete se fino malo popeo gore, amda mislim da to ima veze i sa sportom kooojeg pomalo upraznjavam.
dakle, ni gram mi se nije vratio, a stvarno jedem..i jedem....
i da ne brbljam sad vise u ovo doba, jer vec napola spavam......
ja se stvarno drugacije osjecam.....hocu reci, puno se bolje osjecam nego prije i izdrzljivija sam...nekad jako puno radim....i ne mogu se zalit da sma nesto umorna, dok sam se prije brzo umarala itd....
Sutra na repertoaru grah....naravno bez mesa..mozda malo soje dodam...
i brdo salate uz to, kriska crnog.....zrnatog kruha i ljepota.