Ebo vas tema.....Samo jedna koscica sa strane i pokoljete se izmedzu sebe ko pascad...Da ne citiram.....pun mi je hasimaga ove vase negativne energije i losih izvinjenja..
Serete ko foke o glupostima i trosite vrijeme na to....
Nije vazno dali ce se neko vratit ili ne .... Bitno je da na neki naci pomogne...I Murate zaboli me kako ce neki sarajevski papak da me zove ima dovoljno dobre raje da bih se obazirao na papke.... To je supljak ...
Sto mi napisa jedna ljudina na PP ovdije tacno je..." Vecina su turbo-raja (ne zamjeri na aroganciji), bez nekih ideja, malo "pukli" od silnih godina beznadza. ----potpuno tacno---.i dalje.. "pomalo sam umoran od dijaspore koja ispije kafe i gleda zivot kako tece". .....Ja bih dodao dijaspore koja dodze u Bosnu od ljeta do ljeta ...neki malo i duze.... i/ili se uklopi u beznadze i nadze pogodnu iznimku " zovu me svedzanin"i jedva ceka da opet "zdusi" opet dase utopi u bjelosvjetsku monotoniju i opet nagodinu u Bosnu.. ili provede vrijeme u trosenju para na sve strane pricajuci kako na zapadu tece med i mlijeko a nekaze kako gilja danima uzeljezarama, sumam i kojekakvim tvornicama 12- 14 sati dnevno kako bi se mogao kurcit 14 dana po Bosni ( najezim se od ovih)....
..... Nego da ni ja ne palamudim vise....nije tema ovdije ko moze glasat nemoze ko hoce i ko nece.... ko hoce hoce ko ne nemora ...odabij niko ne moli.....
Evo ideja......
Hajde vi svi dobrovoljci u dijaspori koji idete na koncerte Turbo folaksa iz istocnog nam susjedstava preskocite 1 koncert pa umjesto toga donirajte tih 25-50 eura koliko date za kartu pa da stipendiramo i poslajemo 5 pametnih glava iz Bosne vani u evropu na studij pa nek se oni onda vrate i uce djecu napretku (da se nevracaju oni kojima je muka)(da posaljemopar mladih al pametnih glava ne po steli nego momaka ili cura kjoji imaju u glavi pa da im platimo 2 godine post studija Europi ---Svedskoj --Danskoj ima mnogo zemalja gdje se ne placa skolovanje, samo troskovi zivota).
evo racunica:
4 koncerta u njemackoj puta 500 raje po koncetu 2000
2 u svedskoj puta 500 raje po koncertu 1000
2 u svici ----------500------------------ 1000
1 u danskoj 500
1 norveskoj 500
da ne nabrajam vise et 5000 dusa x 50 eura = 250 000 eura
Pa sami skontajte kojiko mladih moze se stipendirati samo da propustite 1 koncert godisnje neke tice trkacice iz istocnog nam susjedstva...
...e sad pocije ono a sto bi ja?...... a koga? ......a zasto?.....i tu se sve zavrsi jer sto rece Josip Pejakovic znas ti nas jeboti nas...sve bi mi al da nam neko drugi odradi....
@@
mircerka.Vidm sef ti Amer neka dobra firama ha OPA.