PS da, BIRACIMA, jer ja sam od ponedeljka samoproklamovana hrvatica...da se ne bi vise pricalo te ovi te oni odabrali komsica...predlazem da se svi koji smo glasali za nejga u predsjednistvu od sutra izjasnjavamo kao hrvati kako bismo povecali kvotu nasega pucanstva...
Željko Komšić: Kad igraju Hrvatska i BiH, navijam za Bosnu!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
leo, ajd se raspitaj odakle sabini domovnica....
PS da, BIRACIMA, jer ja sam od ponedeljka samoproklamovana hrvatica...da se ne bi vise pricalo te ovi te oni odabrali komsica...predlazem da se svi koji smo glasali za nejga u predsjednistvu od sutra izjasnjavamo kao hrvati kako bismo povecali kvotu nasega pucanstva...
-
leonard
nineac wrote:Tomislave de mi reci koji kurac ima on davat misljenje ko treba predstavljat hrvatski narod??? On je kardinal a ne politicar!
Kardinal ima duznost da progovori protiv nepravde spram svoga naroda! Ustavom je zagarantirana ravnopravnost naroda i svaki narod bi trebao da ima svoga predstavnika. Ako se zbroje glasovi Hrvata, Komsic nije njihov predstavnik. Dakle, zakonski--on jeste legalan, ali nije legitiman jer on ne zastupa svoj narod.
-
mala-i
kao da sam sve ovo vec negdje cula...leonard wrote:nineac wrote:Tomislave de mi reci koji kurac ima on davat misljenje ko treba predstavljat hrvatski narod??? On je kardinal a ne politicar!
Kardinal ima duznost da progovori protiv nepravde spram svoga naroda! Ustavom je zagarantirana ravnopravnost naroda i svaki narod bi trebao da ima svoga predstavnika. Ako se zbroje glasovi Hrvata, Komsic nije njihov predstavnik. Dakle, zakonski--on jeste legalan, ali nije legitiman jer on ne zastupa svoj narod.
ps.moze li mi neko objasniti da li je posjedovanje domovnice temeljni preduvjet hrvatstva?
-
leonard
mala-i wrote:kao da sam sve ovo vec negdje cula...leonard wrote:nineac wrote:Tomislave de mi reci koji kurac ima on davat misljenje ko treba predstavljat hrvatski narod??? On je kardinal a ne politicar!
ps.moze li mi neko objasniti da li je posjedovanje domovnice temeljni preduvjet hrvatstva?
Nije poenta u domovnici, vec u hipokrisiji i kvarnom karakteru.
-
mala-i
nisam trazila bit nego me cisto onako interesiralo.leonard wrote:mala-i wrote:kao da sam sve ovo vec negdje cula...leonard wrote:
by the way,kaze se poanta.
-
mIRCerka
upravo je u tome poenta. Moja tetka je rodjena u Metkovicima, i ima puno pravo an domovnicu. Jedini razlog sto je nema je sto je isuvise lijena da ode do metkovica, da sredi jos neke papire. Gospodja bi da je voze do tamo.leonard wrote:mala-i wrote:kao da sam sve ovo vec negdje cula...leonard wrote:
Bas me interesuje gdje je sabina rodjena, jer su svi ljudi o kojima pricamo rodjeni u zemlji koja se zvala JUGOSLAVIJA i bilo je svih naroda svuda.
toliko od mene.
BOK
-
leonard
Poenta je u tvom maternjem jeziku! By the way, recenica pocinje velikim slovom, a jedno prazno mjesto slijedi iza bilo kojeg znaka prekida (npr., tacka, zarez, itd.).mala-i wrote:nisam trazila bit nego me cisto onako interesiralo.leonard wrote:mala-i wrote: kao da sam sve ovo vec negdje cula...
-
mIRCerka
do sada najbolji komentar na zadanu temu....leonard wrote:Poenta je u tvom maternjem jeziku! By the way, recenica pocinje velikim slovom, a jedno prazno mjesto slijedi iza bilo kojeg znaka prekida (npr., tacka, zarez, itd.).mala-i wrote:nisam trazila bit nego me cisto onako interesiralo.leonard wrote:
- GandalfSivi
Jel' ko pokusao procitati komentare na text objavljen na http://www.jutarnji.hr/dogadjaji_dana/c ... c,45011.jl (one komentare ispod teksta). Stomak me zabolio koji su to idoiti. Mislim, svaki put kad se mi ovdje prepucavamo, pa onda ja prvi kazem da su mi svi nacionalisti isti, e pa nisu. Pa kod nas NEMA takvih, ne postoje. Samo jos iko da nas pokusati optuziti za nacionalizam, ja nikad vise necu.
-
mala-i
a otkud ti znas koji je moj maternji jezik?buduci da mijesas rijeci jedino sto se da zakljuciti je da ne govoris pravilnim hrvatskim jezikom.takodjer primjecujem da koristis da+prezent umjesto infinitiva sto me definitivno uvjerava u to da od tebe nikad nece biti dobar hrvat.leonard wrote:Poenta je u tvom maternjem jeziku! By the way, recenica pocinje velikim slovom, a jedno prazno mjesto slijedi iza bilo kojeg znaka prekida (npr., tacka, zarez, itd.).mala-i wrote:nisam trazila bit nego me cisto onako interesiralo.leonard wrote:
a sto se tice interpunkcijskih znakova(znakova prekida po nekoj tvojoj osobnoj gramatici
ja jos pisem na hrvatskom da bi me bolje razumio, a ti tako...ccccccccccc...
- Jara
Kardinalova duznost bi bila da progovori protiv nepravde spram svih bh. katolika a ne spram svog naroda. U BiH nema katolika samo među Hrvatima , nego i među Slovencima, Česima, Mađarima, Talijanima, Poljacima...leonard wrote: Kardinal ima duznost da progovori protiv nepravde spram svoga naroda!
Na stranu to sto bi mu duznost bila da govori protiv nepravde spram SVIH u BiH, ali ni on a ni ostale bh. vjerske vođe to ne čine.
- danas
naravno...Jara wrote:Kardinalova duznost bi bila da progovori protiv nepravde spram svih bh. katolika a ne spram svog naroda. U BiH nema katolika samo među Hrvatima , nego i među Slovencima, Česima, Mađarima, Talijanima, Poljacima...leonard wrote: Kardinal ima duznost da progovori protiv nepravde spram svoga naroda!
Na stranu to sto bi mu duznost bila da govori protiv nepravde spram SVIH u BiH, ali ni on a ni ostale bh. vjerske vođe to ne čine.
a ja i dalje ne vidim nepravdu, da *ebe rak raka...
-
mIRCerka
Dzaba pises, jer po leu, kardinal je Tata svih Hrvata, ne katolika....Jara wrote:Kardinalova duznost bi bila da progovori protiv nepravde spram svih bh. katolika a ne spram svog naroda. U BiH nema katolika samo među Hrvatima , nego i među Slovencima, Česima, Mađarima, Talijanima, Poljacima...leonard wrote: Kardinal ima duznost da progovori protiv nepravde spram svoga naroda!
laka vam noc
- kekec
Kandidati koje su kandidovale stranke sa hrvatskim predznakom su izgubili na ovim izborima. Posteno bi bilo da priznaju poraz i da cestitaju pobjedniku, Komsicu. Tako rade svi KULTURNI kandidati. Ali ovdje ne. Razocarani i ljuti zbog gubitka, oni ( u prvom redu IMJ ) napadaju, pljuju, vrijedjaju, prijete, cime samo dokazuju da nisu ni zasluzili da budu clanovi Predsjednistva, bez obzira na samu ulogu istog. Pored toga oni uvlace i druge ljude, kao sto je Kardinal. Time se stvara jos veca konfuzija i komplikuju se odnosi.leonard wrote: Kardinal ima duznost da progovori protiv nepravde spram svoga naroda! Ustavom je zagarantirana ravnopravnost naroda i svaki narod bi trebao da ima svoga predstavnika. Ako se zbroje glasovi Hrvata, Komsic nije njihov predstavnik. Dakle, zakonski--on jeste legalan, ali nije legitiman jer on ne zastupa svoj narod.
Sto se tice cinjenice ko je izabrao Komsica, potura se teza da ga nisu izabrali Hrvati. Koliko se sjecam, prilikom brojanja glasova, razlika izmedju Komsica i IM Jovica je bila manje od 1 posto, a izbrojani su glasovi u opstinama sa pretezno hrvatskim stanovnistvom. To znaci da su Komsica izabrali Hrvati. Visak glasova, koji su mu donijeli pobjedu su iz sarajevskog i tuzlanskog kantona. Prema tome, Komsica su izabrali i Hrvati, cime je on i legalni i legitimni predstavnik hrvatskog naroda, a i ostalih. Ljutite se koliko god hocete, ali imajte u podsvjesti da niste u pravu.
Sa druge strane, vase izjave da je ispravno biranje hrvatskog predstavnika SAMO od strane hrvatskih glasaca su totalno bez osnova, nedemokratske i u konacnici krse ljudska prava onih ostalih. Po toj logici, u Federaciji, Srbi, Romi, Albanci i drugi nemaju prakticno pravo glasa, jer nema kandidata za clana Predsjednistva iz reda njihovih naroda.
Ima ona narodna: "Poklopi se usima i suti". Drugim rijecima, treba cekati nove izbore. Na iste kandidovati ljude koji nesto vrijede, koji su strucni i sposobni, koji se nisu isprovaljivali u kojekakvim aferama. Oni ce imati dobru sansu da budu izabrani, ako Komsic ne bude dobar. A ako bude dobar, opet ce pobijediti.
I na kraju, zar vam ne zvuci glupo izjava da Komsic kao Hrvat ne moze biti hrvatski clan Predsjednistva.
U Ustavu ne pise da isti mora biti clan HDZ-, prvog ili drugog ili neke druge stranke.
Ovaj put je narod ipak izabrao.
Izbor Komsica je malo svijetlo u mracnom tunelu bosanske stvarnosti.
Last edited by kekec on 05/10/2006 02:26, edited 1 time in total.
-
leonard
mala-i wrote:a otkud ti znas koji je moj maternji jezik?buduci da mijesas rijeci jedino sto se da zakljuciti je da ne govoris pravilnim hrvatskim jezikom.takodjer primjecujem da koristis da+prezent umjesto infinitiva sto me definitivno uvjerava u to da od tebe nikad nece biti dobar hrvat.leonard wrote:Poenta je u tvom maternjem jeziku! By the way, recenica pocinje velikim slovom, a jedno prazno mjesto slijedi iza bilo kojeg znaka prekida (npr., tacka, zarez, itd.).mala-i wrote: nisam trazila bit nego me cisto onako interesiralo.
a sto se tice interpunkcijskih znakova(znakova prekida po nekoj tvojoj osobnoj gramatici) i koristenja velikog slova na forumu...jedino sto mogu uraditi je grohotom se nasmijati
![]()
ja jos pisem na hrvatskom da bi me bolje razumio, a ti tako...ccccccccccc...
Da li sam ja negdje napisao da je hrvatski moj maternji jezik? Ja govorim, a u ovom slucaju--pisem, srpsko-hrvatskim jezikom! Kad sam napisao "maternji," to sam ucinio iz pristojnosti da te ne bih uvrijedio.
-
jasa_mo_72
NIDJE VEZE!!!!dripac wrote:Pa zato što je u zadnjih 10 godina više vremena proveo u Turskoj nego u BiH.\/\/\/ wrote:A sto Turska ???dripac wrote:Za koga li Haris navija kad igraju Turska-BiH.
On je nas najbolji politicar danas.
Koji je to BIH politcar "jaci" od njega? Koji to politicar u BIH ima GRADJANSKU PLATFORMU? KOJI? Koji politicar je u stanju da ode na neke pregovore bez 5-6 provodilaca?
-
callmethebreeeze
meni jos uvijek nije jasno kako, recimo, puljic zna da komsica nije izabrao "narod" (valjda je stoka glasala za njega). da li uopste moguce znati koliko je hrvata, bosnjaka, vanzemaljaca glasalo za komsica?
-
Dino007
Komsic valjda nije podoban zato sto je prvo bosanac, bosanski hrvat, a ne hrvatski hrvat.
Sto osjeca pripadnost ovoj zemlji a nekoj drugoj. To je valjda jos samo kod nes nenormalno da jedan gradanin ove zemlje osjeca pripadnost narodu i drzavi kojoj pripada. Izjave tipa "normalno da bi navijao za srbiju ili hrvatsku", tu ljudi nikako nisu normalni,ne kontam, a posebno ne kontam mase koje zive u siromastvu a ti ih ljudi predstavljaju, slijepo ih slijede, sve je to jadno i zalosno!!!
Dok bosanci ne budu upravljali bosnom nema napretka u Bosni!!!
Moja puna podrska Komšiću!
Sto osjeca pripadnost ovoj zemlji a nekoj drugoj. To je valjda jos samo kod nes nenormalno da jedan gradanin ove zemlje osjeca pripadnost narodu i drzavi kojoj pripada. Izjave tipa "normalno da bi navijao za srbiju ili hrvatsku", tu ljudi nikako nisu normalni,ne kontam, a posebno ne kontam mase koje zive u siromastvu a ti ih ljudi predstavljaju, slijepo ih slijede, sve je to jadno i zalosno!!!
Dok bosanci ne budu upravljali bosnom nema napretka u Bosni!!!
Moja puna podrska Komšiću!
- nosara
Pa ljudi moji, Puljic je vjerski lider. Znaci hedonista, mutan tip, sklon neradu i trosenju nezaradjenog. Da kojim slucajem Sanader nije podvio repinu i da je rekao sta misli, tek bi onda culi "nazor kardinala".
-
Edit
U ovom svemu mi je vrlo interesantno kako se svima koji nisu srbi, bosnjaci ili hrvati po zanimanju i politickom opredjeljenju, osporava pravo da biraju clanove predsjednistva...
Kako nakaradan nacin shvacanja konstituivnost naroda na nasim prostorima... uskracivanje gradjanskih prava svima ostalima?
.
Kako nakaradan nacin shvacanja konstituivnost naroda na nasim prostorima... uskracivanje gradjanskih prava svima ostalima?
.
- danas
zasto nakaradan?Edit wrote:U ovom svemu mi je vrlo interesantno kako se svima koji nisu srbi, bosnjaci ili hrvati po zanimanju i politickom opredjeljenju, osporava pravo da biraju clanove predsjednistva...
.
ovo je ispravno shvatanje konstutitivnosti kakva je kod nas. ako nisi srbin, hrvat, ili bosnjak -- popusio si ga politicki. u nasoj zemlji je jevrejinu ZAKONOM ZABRANJENO da bude clan predsjednistva. nista nakaradno glede shvatanja, ali itekako nakaradno u samom sistemu.
-
SherlockHolmes
danas, bojim se da ce vam sa tom logikom ovi dohakati tako sto ce uvesti jos jedno mjesto za "ostale" (a la ganic ili ovaj nas golman alaim), i zdravo.
predsjednistvo je zadnja rupa, i uopste me vise nije briga je li ih 3 ili 23 -- dovoljno su se izblamirali, a ni nemaju ovlasti sem za ceremonija. problem je u entitetskom glasanju uopce.
predsjednistvo je zadnja rupa, i uopste me vise nije briga je li ih 3 ili 23 -- dovoljno su se izblamirali, a ni nemaju ovlasti sem za ceremonija. problem je u entitetskom glasanju uopce.
- danas
naravno da je problem u entitetskom glasanju i u principu koji se ne zasniva na gradjanskom glasanju i pravima gradjana vec se zasniva na pravima konstutitivnih naroda -- jer je sistem je sam po sebi nakaradan. a ne razmisljanje o nakaradnom sistemu kao takvom.SherlockHolmes wrote:danas, bojim se da ce vam sa tom logikom ovi dohakati tako sto ce uvesti jos jedno mjesto za "ostale" (a la ganic ili ovaj nas golman alaim), i zdravo.
samo, kada 'srbima' i 'hrvatima' izadjes sa ponudom jedan covjek-jedan glas (na kojem pociva vecina parlamentarnih demokratija) odmah ih strefi nesto jer se osjecaju 'ugrozeni'. sto ih ne sprijecava da u mjestima gdje su vecina guraju upravo ovaj princip. inace, nedo bog da budu nadglasani, jer naravno -- jedan ante ili marko ili ahmed nikada ne mogu dijeliti isti politicki stav i zastupati jedni druge. pa imamo sistem koji imamo. ma kako ta prava bila smijesna (biti biran u neko glupo i beskorisno predsjednistvo) i dalje stoji ovo sto ja govorim -- da je nekome ZABRANJENO da se kandiduje za odredjenu funkciju, samo na osnovu njegovog imena. pa to nema ni u tunguziji.
pa ako ne mozemo u bosni imati demokratiju i gradjansku drzavu, onda i ja hocu 'svog' predstavnika i 'svoj' entitet. *ebite se srbi, hrvati, i bosnjaci u troskoku.
-
mr__bosnjak
Molim bez ruznih rijeci, Ramazan je.danas wrote:naravno da je problem u entitetskom glasanju i u principu koji se ne zasniva na gradjanskom glasanju i pravima gradjana vec se zasniva na pravima konstutitivnih naroda -- jer je sistem je sam po sebi nakaradan. a ne razmisljanje o nakaradnom sistemu kao takvom.SherlockHolmes wrote:danas, bojim se da ce vam sa tom logikom ovi dohakati tako sto ce uvesti jos jedno mjesto za "ostale" (a la ganic ili ovaj nas golman alaim), i zdravo.
samo, kada 'srbima' i 'hrvatima' izadjes sa ponudom jedan covjek-jedan glas (na kojem pociva vecina parlamentarnih demokratija) odmah ih strefi nesto jer se osjecaju 'ugrozeni'. sto ih ne sprijecava da u mjestima gdje su vecina guraju upravo ovaj princip. inace, nedo bog da budu nadglasani, jer naravno -- jedan ante ili marko ili ahmed nikada ne mogu dijeliti isti politicki stav i zastupati jedni druge. pa imamo sistem koji imamo. ma kako ta prava bila smijesna (biti biran u neko glupo i beskorisno predsjednistvo) i dalje stoji ovo sto ja govorim -- da je nekome ZABRANJENO da se kandiduje za odredjenu funkciju, samo na osnovu njegovog imena. pa to nema ni u tunguziji.
pa ako ne mozemo u bosni imati demokratiju i gradjansku drzavu, onda i ja hocu 'svog' predstavnika i 'svoj' entitet. *ebite se srbi, hrvati, i bosnjaci u troskoku.
Ne mogu ti replicirat