Prezivljena Zemlja - Ko je, kada i gdje dijelio BiH

Post Reply
twat

Post by twat »

E, bas necu dok se ne naucis pristojnosti i kulturno me zamolis.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Sta nije bilo pristojno i kulturno? Upitao sam se da objasnis podebljano, sto nije bas pristojno i kulturno ako cemo po tvom :P
twat

Post by twat »

A, da upitas uciteljicu? Isprintaj ovo tvoje "pitanje" i prikazi joj. Mozda ona zna :)

Da te ne mucim, tvoje "pitanje" je pitanje zato sto si stavio znak pitanja na kraju recenice. Meni se cinilo kao ZAHTJEV, a to je vec nesto drugo.

Ali da nastavimo oko onog podebljanog... Ne znam, optuzuju ga, prodaja Bosne (koja, slozicemo se nije njegova prcija, njegovi su vladali Bg pasalukom 8) ), potpisivanja Daytona, a time i ozakonjenja republike sumske i po meni najbitnije, sjebavanje bosanstva naustrb bosnjastva, tj. pretvaranja multi-kulti Armije BiH na koju sam bio ponosan, borio se i ranjavan bio, u muslimansku, dzamahirijsku vojsku.
Slazem se, bilo je jebeno '93ce. Sta je mogo kukavac? Pa na primjer, mogao je odjebat u Tursku ili Arabiju i prepustit nekome sposobnijem da povede narod u pobjedu protiv srbo-ustasko-balijskih fasista. Mogao se otresti kriminalaca koji su se bogatili na racun nase patnje i stradanja. Mogo je svasta uraditi, a nije. Naprotiv, napravio je toliko katastrofalnih gresaka da ce i djeca tvoje djece to ispastati.
Ma nemam vise zivaca da nabrajam, znas i sam.

Uzdravlje
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

Nepotreban ti je pokusaj omalovazavanja sugovornika na pocetku sto samo pokazuje da si slab u argumentima a onda lupas sa "izdajnik, nacionalista bla, bla, bla... potpisao dejton..." kao obicno.
Sve u svemu obicna propaganda....
Je l´ ovo bilo kulturno? :oops:
danas

Post by danas »

mr__bosnjak wrote:Nepotreban ti je pokusaj omalovazavanja sugovornika na pocetku sto samo pokazuje da si slab u argumentima a onda lupas sa "izdajnik, nacionalista bla, bla, bla... potpisao dejton..." kao obicno.
bilo je kulturno, ali je bilo i suplje :D
sta -- od ovoga sto je ovaj gore rekao -- nije tacno? :-)
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Sloboda nikad nije sama dolazila, kroz razna razdoblja ljudi su se borili za to nešto što zove se sloboda... danas mi u miru gledamo kako vene nešto za šta smo se borili mi i naši očevi... bez riječi padaju linije i šta sve ne...

A ko je dijelio dijeli je i danas, samo je problem što smo danas mi saučesnici u podjeli....

Vrijeme je da se krene !!!!
danas

Post by danas »

uvjek dobar gost wrote:Sloboda nikad nije sama dolazila, kroz razna razdoblja ljudi su se borili za to nešto što zove se sloboda... danas mi u miru gledamo kako vene nešto za šta smo se borili mi i naši očevi... bez riječi padaju linije i šta sve ne...

A ko je dijelio dijeli je i danas, samo je problem što smo danas mi saučesnici u podjeli....

Vrijeme je da se krene !!!!
moze li bez prozivanja kolega :D cuj danas... :-)

a mi mozda gledamo kako vene nesto za sta smo se mi i nasi ocevi i djedovi borili, dok neki drugi dapace gledaju kako ponovo cvjeta ono za sta su se oni i njihovi ocevi i djedovi borili. u tome je problem, u dvije (ili mozda cak i 3 ili vise) vizije bosne...

vizije koje su nekompatibilne, jer ne moze bosna biti i ono sto mi hocemo i ono sto oni hoce -- istovremeno.
mr__bosnjak

Post by mr__bosnjak »

danas wrote:
mr__bosnjak wrote:Nepotreban ti je pokusaj omalovazavanja sugovornika na pocetku sto samo pokazuje da si slab u argumentima a onda lupas sa "izdajnik, nacionalista bla, bla, bla... potpisao dejton..." kao obicno.
bilo je kulturno, ali je bilo i suplje :D
sta -- od ovoga sto je ovaj gore rekao -- nije tacno? :-)
Ovo drugo :D
zzzzz

Post by zzzzz »

twat wrote:A, da upitas uciteljicu? Isprintaj ovo tvoje "pitanje" i prikazi joj. Mozda ona zna :)

Da te ne mucim, tvoje "pitanje" je pitanje zato sto si stavio znak pitanja na kraju recenice. Meni se cinilo kao ZAHTJEV, a to je vec nesto drugo.

Ali da nastavimo oko onog podebljanog... Ne znam, optuzuju ga, prodaja Bosne (koja, slozicemo se nije njegova prcija, njegovi su vladali Bg pasalukom 8) ), potpisivanja Daytona, a time i ozakonjenja republike sumske i po meni najbitnije, sjebavanje bosanstva naustrb bosnjastva, tj. pretvaranja multi-kulti Armije BiH na koju sam bio ponosan, borio se i ranjavan bio, u muslimansku, dzamahirijsku vojsku.
Slazem se, bilo je jebeno '93ce. Sta je mogo kukavac? Pa na primjer, mogao je odjebat u Tursku ili Arabiju i prepustit nekome sposobnijem da povede narod u pobjedu protiv srbo-ustasko-balijskih fasista. Mogao se otresti kriminalaca koji su se bogatili na racun nase patnje i stradanja. Mogo je svasta uraditi, a nije. Naprotiv, napravio je toliko katastrofalnih gresaka da ce i djeca tvoje djece to ispastati.
Ma nemam vise zivaca da nabrajam, znas i sam.

Uzdravlje
S jednim dijelom bih se slozio, mada veci dio posta je pusta utopija
Post Reply