Prezivljena Zemlja - Ko je, kada i gdje dijelio BiH
-
mr__bosnjak
Sta nije bilo pristojno i kulturno? Upitao sam se da objasnis podebljano, sto nije bas pristojno i kulturno ako cemo po tvom 
-
twat
A, da upitas uciteljicu? Isprintaj ovo tvoje "pitanje" i prikazi joj. Mozda ona zna
Da te ne mucim, tvoje "pitanje" je pitanje zato sto si stavio znak pitanja na kraju recenice. Meni se cinilo kao ZAHTJEV, a to je vec nesto drugo.
Ali da nastavimo oko onog podebljanog... Ne znam, optuzuju ga, prodaja Bosne (koja, slozicemo se nije njegova prcija, njegovi su vladali Bg pasalukom
), potpisivanja Daytona, a time i ozakonjenja republike sumske i po meni najbitnije, sjebavanje bosanstva naustrb bosnjastva, tj. pretvaranja multi-kulti Armije BiH na koju sam bio ponosan, borio se i ranjavan bio, u muslimansku, dzamahirijsku vojsku.
Slazem se, bilo je jebeno '93ce. Sta je mogo kukavac? Pa na primjer, mogao je odjebat u Tursku ili Arabiju i prepustit nekome sposobnijem da povede narod u pobjedu protiv srbo-ustasko-balijskih fasista. Mogao se otresti kriminalaca koji su se bogatili na racun nase patnje i stradanja. Mogo je svasta uraditi, a nije. Naprotiv, napravio je toliko katastrofalnih gresaka da ce i djeca tvoje djece to ispastati.
Ma nemam vise zivaca da nabrajam, znas i sam.
Uzdravlje
Da te ne mucim, tvoje "pitanje" je pitanje zato sto si stavio znak pitanja na kraju recenice. Meni se cinilo kao ZAHTJEV, a to je vec nesto drugo.
Ali da nastavimo oko onog podebljanog... Ne znam, optuzuju ga, prodaja Bosne (koja, slozicemo se nije njegova prcija, njegovi su vladali Bg pasalukom
Slazem se, bilo je jebeno '93ce. Sta je mogo kukavac? Pa na primjer, mogao je odjebat u Tursku ili Arabiju i prepustit nekome sposobnijem da povede narod u pobjedu protiv srbo-ustasko-balijskih fasista. Mogao se otresti kriminalaca koji su se bogatili na racun nase patnje i stradanja. Mogo je svasta uraditi, a nije. Naprotiv, napravio je toliko katastrofalnih gresaka da ce i djeca tvoje djece to ispastati.
Uzdravlje
-
mr__bosnjak
Nepotreban ti je pokusaj omalovazavanja sugovornika na pocetku sto samo pokazuje da si slab u argumentima a onda lupas sa "izdajnik, nacionalista bla, bla, bla... potpisao dejton..." kao obicno.
Sve u svemu obicna propaganda....
Je l´ ovo bilo kulturno?
Je l´ ovo bilo kulturno?
- danas
bilo je kulturno, ali je bilo i supljemr__bosnjak wrote:Nepotreban ti je pokusaj omalovazavanja sugovornika na pocetku sto samo pokazuje da si slab u argumentima a onda lupas sa "izdajnik, nacionalista bla, bla, bla... potpisao dejton..." kao obicno.
Je l´ ovo bilo kulturno?
sta -- od ovoga sto je ovaj gore rekao -- nije tacno?
- uvjek dobar gost
Sloboda nikad nije sama dolazila, kroz razna razdoblja ljudi su se borili za to nešto što zove se sloboda... danas mi u miru gledamo kako vene nešto za šta smo se borili mi i naši očevi... bez riječi padaju linije i šta sve ne...
A ko je dijelio dijeli je i danas, samo je problem što smo danas mi saučesnici u podjeli....
Vrijeme je da se krene !!!!
A ko je dijelio dijeli je i danas, samo je problem što smo danas mi saučesnici u podjeli....
- danas
moze li bez prozivanja kolegauvjek dobar gost wrote:Sloboda nikad nije sama dolazila, kroz razna razdoblja ljudi su se borili za to nešto što zove se sloboda... danas mi u miru gledamo kako vene nešto za šta smo se borili mi i naši očevi... bez riječi padaju linije i šta sve ne...
a mi mozda gledamo kako vene nesto za sta smo se mi i nasi ocevi i djedovi borili, dok neki drugi dapace gledaju kako ponovo cvjeta ono za sta su se oni i njihovi ocevi i djedovi borili. u tome je problem, u dvije (ili mozda cak i 3 ili vise) vizije bosne...
vizije koje su nekompatibilne, jer ne moze bosna biti i ono sto mi hocemo i ono sto oni hoce -- istovremeno.
-
mr__bosnjak
Ovo drugodanas wrote:bilo je kulturno, ali je bilo i supljemr__bosnjak wrote:Nepotreban ti je pokusaj omalovazavanja sugovornika na pocetku sto samo pokazuje da si slab u argumentima a onda lupas sa "izdajnik, nacionalista bla, bla, bla... potpisao dejton..." kao obicno.
Je l´ ovo bilo kulturno?
sta -- od ovoga sto je ovaj gore rekao -- nije tacno?
-
zzzzz
S jednim dijelom bih se slozio, mada veci dio posta je pusta utopijatwat wrote:A, da upitas uciteljicu? Isprintaj ovo tvoje "pitanje" i prikazi joj. Mozda ona zna![]()
Ali da nastavimo oko onog podebljanog... Ne znam, optuzuju ga, prodaja Bosne (koja, slozicemo se nije njegova prcija, njegovi su vladali Bg pasalukom), potpisivanja Daytona, a time i ozakonjenja republike sumske i po meni najbitnije, sjebavanje bosanstva naustrb bosnjastva, tj. pretvaranja multi-kulti Armije BiH na koju sam bio ponosan, borio se i ranjavan bio, u muslimansku, dzamahirijsku vojsku.
Uzdravlje