Druga Gimnazija Sarajevo

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
van Basten

Post by van Basten »

Compos_Sui wrote:
van Basten wrote:
Compos_Sui wrote:
Sericka
Mnogi je pljuju a eto meni je ostala u nekom lijepom sjecanju bas zato sto sam na svojoj kozi osjetila da nema miljenika..kad sam znala 5 kad nisam 3 :D
ovo nisam mogao prešutiti... moja razredna, koja je sada srećom u penziji... što se mene tiče, 4 godine prekasno.
To da nema miljenika možemo objesiti maču o rep. Imala je ona i miljenika i nemiljenika. Ja jednu sedmicu nisam išao u školu zbog bolesti, 33 opravdana časa (uredna ispričnica od doktora iz Vrazove), druga kolegica nakupila za isto vrijeme 96 "opravdanih" zbog putovanja sa babaom po Evropi. Njoj veli "zanemarivo", a meni održi polusatni govor kako ona zna da sam ja bio bolestan, ali ima granica i opravdanih časova koliko može biti, kad se pređe ne može se zaključiti polugodište, tromjesječje šta li već... da se ne smije toliko izostajati.... ne volim je ni u putu sresti
a za ovo moram potvrdit..
meni se desilo da smo drug iz razreda i ja isti dan dobili pljuskavice i nakon 2 sedmice istog dana se vratili
proziva nas Sera ..ja ovo-ono bila bolesna :D kaze ok dok dodjes sebi
proziva druga..kaze on i ja bolestan bio..a ona ni 5 ni 6 ..imao si vremena kad ucit :roll:
al kako rekoh..iza cega i stojim :D kad nisam znala dobila bih 3 :D

sjeca li se iko ..il je to bila provala samo u mojoj generaciji mada cisto sumnjam :D
Sera: "Reci mi sve o vitaminu C i u kom vocu/povrcu se najvise nalazi"
Ucenik izbifla sve o vitaminu C i kad dodje do nabrajanja povrca i voca slijedi "Kupus,Paprika,Limun,Nar..."
(primjer je ilustracija dogadjaja ne i stvarni odgovor da se razumijemo :D )
Sera: "ne!"
Ucenik opet :"Pa kako nije profesorice...Kupus,Paprika,Limun,Nar..."
Sera: "ne!"
Ucenik :? :? :?
Sera: "Paprika ,Limun Kupus pa Nar" :D :D :D
eh da... a tek taj štreberski pristup materiji, bez imalo smisla za pojašnjenje, gledanje stvari u širem kontekstu... gradivo se uči kao da je pjesmica u osnovnoj školi i ne daj Bože izostaviti koji stih... pa strah od bilo kakvog autoriteta koji je u hijerarhiji iznad nje (zbog toga je onoj kolegici 96 časova zanemarivo, pogotovo naspram mojih 33), te posljedično tlačenje sviju koji su u hijerarhijskom stablu ispod nje, pa... divna profesorica, sretne su generacije koje su je izbjegle :x
Da je barem '95 otišla u penziju.
I još ima obraza, nakon svih nipodaštavanja koje sam trpio od nje, prići na proslavi 10 godina mature (kada sam uspio nešto i završiti i početi nekakvu poslovnu karijeru, njenim predviđanjima uprkos), prići i reći kako sada ima i mene za "zlu ne trebalo". Kontam se - bolje ti je da ti ne zatreba moja pomoć
luciferino

Post by luciferino »

No_oNe__ wrote:Zara je uvijek bila nekom brat nekom rat.
Ali se moglo kod nje stici i od 2 do 5 i ciste i bistre ljubavi!
Najbolji su bili oni dani kada te pita nesto i ona se zadubi u neke svoje misli(mozda koliko jos rakije ima u onom ormaru) i onda ti mozes pricati Crvenkapicu a ona samo klima glavom PET ZAGARANTOVANO! Tako sam barem ja skocila sa 3 na 5 i ostala do 4. na petici i bila njena draga curica.
Hahhaha
jednom je dvojicu iz naseg razreda premjestila u prvu klupu rekla je :" vi zivotinje jedne sjedit cete ispred mene, a vi fine curice(drugarica i ja) sjest cete na njihovo mjesto" iduci cas su je toliko izludjeli da je rekla:"zivotinje vratite se na svoje mjesto, a vi curice dodjite kod mene".
I kad je zakljucivala obavezno smo je nas dvije zbunjivale pa je zakljucivala ponekom i vecu ocjenu.

A profa informatike ona Aida sto je sad direktorica!
JOooooj ona je samo jadila kako nema love i davala nam 2, pa smo morali svi redom(ponekad i cijeli razred) ici na instrukcije, i tamo nista ne radimo ali imali smo svi petice.
A kako se tek napila kad je cula da je postala direktorica. Na ekskurziji. hahhaa
Žara...uf Žara...Hanibal i slonovi...prvi razred...ispitivala dok me ne uhvati na slonovima. "Koliko je Hanibal imao slonova?" (40 ako neko nije znao) i onda "sjedi 4+"... od tada mi nikada nije bilo do petice...nisam je nikad ni dobila... :D

Aida je bila ok. Jednom nam je uletio vrabac u razred i žena se istraumirala...ne voli živinu.

Zijada...prekontroliše sve druge ocjene prije nego što upiše svoju. Onda počne "Šta je ovo 3 iz engleskog, aaaaa?" Uh kako me nervirala. :x

i
pardon...nije 40 nego 37...
x0z0y0

Post by x0z0y0 »

Neelix wrote:
stachu wrote:Meni je Meliha (bosancica, ciklama, cici...) bila razrednica, i najbolje mi je bilo krvljenje izmedju Zijadinog i mog (Melihinog) odjeljenja. Zijada nama polovici podjeli jedinice, i odmah Meliha njenom razredu iduci cas pola keceva! To su bili dani! :-)
:lol: 1996/2000 :?
uu pa mi smo ista generacija :D
Brazzo

Post by Brazzo »

danas wrote:
Shoshana wrote:
danas wrote: voljela bih znati sta je sa minkom sakovic, joj kako je ta zena lagala :D
A sta je lagala? :D Minka jalija :D

Sve mi se cini da sam cula da je u Holandiji.
otkud ti znas minkacu :D
joj, ne mogu ni da pisem od smijeha :D sjecam se kad je jednom nesto maslala kako je kao sjedila sa stingom u londonu, pa onda kao doso bowie i nesto im smeto...or something like that, pozaboravljala sam :D naravno, ovi lokalni saneri tipa dzonija, brege... ona je sa njima na jebo mater... :D
ma moram pitat raju koja se sjeca toga bolje... za detalje... :-)

daj jos detalja. :D prijateljica mi kaze da joj je Minka predavala u Amstedamu na nekom univerzitetu, kaze da nije glupa zena... daj jos detalja... sta vam je sve bombala... :D :D
Ffff

Post by Ffff »

mozda ste vec vidjeli, al evo ipak... neka malo, dosta je bilo... i samo da se zna, Natasa radi isto, ali ocito je neko na Emiru natakaren, garant roditelj....

http://www.fit.ba/ba/images/stories/dop ... astava.jpg
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

Post by ladyblue18 »

Ffff wrote:mozda ste vec vidjeli, al evo ipak... neka malo, dosta je bilo... i samo da se zna, Natasa radi isto, ali ocito je neko na Emiru natakaren, garant roditelj....

nikakva novost...i nije jedina. Skoro svi profesori matematike u Drugoj drze instrukcije subotom u ucionicama i 20km je mjesec ako se dobro sjecam.
Ja sam isla u prvom kod Elme al nista vala ne naucis...kod Emire sam isla prvi mjesec treceg jer nam je ona bila nova a nismo je nista kontali,al sam vidjela da se nista plaho ne skonta na instrukcijama, kao ni na casovima :roll:
nausnica

Post by nausnica »

Pozdrav prijeratnoj generaciji :D
fantom slobode

Post by fantom slobode »

nausnica wrote:Pozdrav prijeratnoj generaciji :D
kojoj?Od mene pozdrav onima sot su zavrsili 85/86, 86/87 i 87/88.
No_oNe__

Post by No_oNe__ »

Kako ce ikome direktorica ista odgovoriti o tome kada je i sama za 30km mjesecno drzala "instrukcije" iz informatike i skoro svi su isli jer inace nisu mogli imati vise od 2! Osim onih nekih koji su bili bas dobri.
I uvijek nam je jadila kako nema para.
Neelix

Post by Neelix »

No_oNe__ wrote:Kako ce ikome direktorica ista odgovoriti o tome kada je i sama za 30km mjesecno drzala "instrukcije" iz informatike i skoro svi su isli jer inace nisu mogli imati vise od 2! Osim onih nekih koji su bili bas dobri.
I uvijek nam je jadila kako nema para.
ha? ja nikad na nikakve instrukcije nisam isao, a imao sam 5 vazda.

:lol: al kad me je uhvatila da gledam golu laru croft :? u onom kabinetu sa macintoshima :lol: :lol:
Ffff

Post by Ffff »

ladyblue18 wrote:
Ffff wrote:mozda ste vec vidjeli, al evo ipak... neka malo, dosta je bilo... i samo da se zna, Natasa radi isto, ali ocito je neko na Emiru natakaren, garant roditelj....

nikakva novost...i nije jedina. Skoro svi profesori matematike u Drugoj drze instrukcije subotom u ucionicama i 20km je mjesec ako se dobro sjecam.
Ja sam isla u prvom kod Elme al nista vala ne naucis...kod Emire sam isla prvi mjesec treceg jer nam je ona bila nova a nismo je nista kontali,al sam vidjela da se nista plaho ne skonta na instrukcijama, kao ni na casovima :roll:
e pa u tome i jest poenta, sto ne skontas nista na casovima pa te onda namami na instrukcije za pare... mislim, kakva je to nebuloza da ti profesor koji ti predaje drzi i instrukcije? to je kriminal klasicni...
luciferino

Post by luciferino »

Ffff wrote:
ladyblue18 wrote:

e pa u tome i jest poenta, sto ne skontas nista na casovima pa te onda namami na instrukcije za pare... mislim, kakva je to nebuloza da ti profesor koji ti predaje drzi i instrukcije? to je kriminal klasicni...
Ne dozvolite da vas ucjenjuju ocjenama. I mojoj staroj je Prgo rekao da ja mogu dobiti i 3 "ako se potrudim". Tu je već ženi bilo jasno koliko je sati i odgovorila mu je "može ona i pet dobiti profesore". Uglavnom mi je najveća ocjena bila 3+. Meni bilo dosta, hvala.
A sjećam se da curi nije dao 5 zato što nije čitav razlomak stavila pod korjen.
E zato gosn. Prgu neću ni pogledati na ulici, a kamoli pozdraviti. Jedva čekam deset godina mature da mu saspem par stvari u onu facu.
helo

Post by helo »

Pa ko ide na faks da bi nesto naucio i bio pametniji, svi to rade da bi se odmakli od tezi poslova, ili ti da bi na sadasnju platu imali povod da primi sa razlogom vecu platu od prosjecne. Uostalo kada sve sabereš, jebo naše diplome, mozes samo dupe da obriseš sa istom, sve to je fula u danasnejem vremenu i prostoru u kojem zivimo.

Nebi volio da me neko pogresno skonta da netreba ici na faks, ali dans svi idu iz svakog drugog razloga od onog pravog, a to je da nauci nesto više.
Wednesday

Post by Wednesday »

luciferino wrote:
Ffff wrote:
ladyblue18 wrote: nikakva novost...i nije jedina. Skoro svi profesori matematike u Drugoj drze instrukcije subotom u ucionicama i 20km je mjesec ako se dobro sjecam.
Ne dozvolite da vas ucjenjuju ocjenama. I mojoj staroj je Prgo rekao da ja mogu dobiti i 3 "ako se potrudim". Tu je već ženi bilo jasno koliko je sati i odgovorila mu je "može ona i pet dobiti profesore". Uglavnom mi je najveća ocjena bila 3+. Meni bilo dosta, hvala.
E zato gosn. Prgu neću ni pogledati na ulici, a kamoli pozdraviti. Jedva čekam deset godina mature da mu saspem par stvari u onu facu.
druga gimnazija je uvijek vazila za matematicku, i naravno da je matematika teza nego u drugim skolama, i da su kriteriji za 5 veliki, ali da si znala za 5, prgo bi ti dao 5.
i na svom primjeru sam se uvjerila da mozes imat sve trice, ali ako uradis za 5 dat ce ti 5.
covjek stvarno ima jake kriterije, ali to nije razlog da ga se ne postuje.
od svih profesora u drugoj, on je jedan od rijetkih kojeg cu zapamtit kao dobrog covjeka, koji je uvijek bio korektan prema svima.
luciferino

Post by luciferino »

Wednesday wrote:
luciferino wrote:
Ffff wrote: e pa u tome i jest poenta, sto ne skontas nista na casovima pa te onda namami na instrukcije za pare... mislim, kakva je to nebuloza da ti profesor koji ti predaje drzi i instrukcije? to je kriminal klasicni...
druga gimnazija je uvijek vazila za matematicku, i naravno da je matematika teza nego u drugim skolama, i da su kriteriji za 5 veliki, ali da si znala za 5, prgo bi ti dao 5.
i na svom primjeru sam se uvjerila da mozes imat sve trice, ali ako uradis za 5 dat ce ti 5.
covjek stvarno ima jake kriterije, ali to nije razlog da ga se ne postuje.
od svih profesora u drugoj, on je jedan od rijetkih kojeg cu zapamtit kao dobrog covjeka, koji je uvijek bio korektan prema svima.
Nemoj me zekit. Sad da se ne svađamo :)
Daleko je od korektnog. Svaki profesor koji je u stanju prouzrokovati čir na želucu je propali pedagog. :D Još uvijek imam štoseve papira i izvježbanih mintakovića i drugih mp3-jeva. Znači vježbala sam, ali nisam kontala, prema kriterijima uzvišenog nisam znala, što me vjerovatno čini i idiotom. Kao i 90% moga razreda. :-) Uostalom draže mi je bilo imati sve petice, a tricu kod prge, nego sve trice, a peticu kod prge. Ne vrijedi sestro, ne vrijedi. Poznato je kako je govorio da je njegova trice jednaka osmici na fakultetu. Danas, nakon završenog fakulteta koji apsolutno nema nikakve veze s matematikom, iskreno se pitam što mi je opšte prgina trica i trebala. A valjda opšti smjer ima određeno značenje. Nismo svi planirali studirati elektrotehniku ili pmf. Zato smo i upisali opšti smjer.

A imam još jedan lični rezlog za nepoštovanje, ali to je već za podforum politika. :-)
danas

Post by danas »

a ko vam je prgo? :? :? :? amater neki garant :D
Wednesday

Post by Wednesday »

luciferino wrote: Nemoj me zekit. Sad da se ne svađamo :)
Daleko je od korektnog. Svaki profesor koji je u stanju prouzrokovati čir na želucu je propali pedagog. :D Još uvijek imam štoseve papira i izvježbanih mintakovića i drugih mp3-jeva. Znači vježbala sam, ali nisam kontala, prema kriterijima uzvišenog nisam znala, što me vjerovatno čini i idiotom. Kao i 90% moga razreda. :-) Uostalom draže mi je bilo imati sve petice, a tricu kod prge, nego sve trice, a peticu kod prge. Ne vrijedi sestro, ne vrijedi. Poznato je kako je govorio da je njegova trice jednaka osmici na fakultetu. Danas, nakon završenog fakulteta koji apsolutno nema nikakve veze s matematikom, iskreno se pitam što mi je opšte prgina trica i trebala. A valjda opšti smjer ima određeno značenje. Nismo svi planirali studirati elektrotehniku ili pmf. Zato smo i upisali opšti smjer.

A imam još jedan lični rezlog za nepoštovanje, ali to je već za podforum politika. :-)
doduse, to jeste- prgini kriteriji ocjenjivanja jesu prejaki za opste smjerove. glupo je zahtjevati takmicarsko znanje matamatike od ljudi koje to uopste ne zanima, i koji ce upisati pravo i sl., i nikad im to nece trebati u zivotu. meni su prgini testovi uvijek bili ok, al ja kao matematicki smjer vjerovatno nisam mjerodavna. :roll:

zanima me na sta si mislila zadnjom recenicom? :shock:
luciferino

Post by luciferino »

Wednesday wrote:
luciferino wrote: Nemoj me zekit. Sad da se ne svađamo :)

doduse, to jeste- prgini kriteriji ocjenjivanja jesu prejaki za opste smjerove. glupo je zahtjevati takmicarsko znanje matamatike od ljudi koje to uopste ne zanima, i koji ce upisati pravo i sl., i nikad im to nece trebati u zivotu. meni su prgini testovi uvijek bili ok, al ja kao matematicki smjer vjerovatno nisam mjerodavna. :roll:

zanima me na sta si mislila zadnjom recenicom? :shock:
Sada se bolje razumijemo, ti si matematički smjer, a i čini mi se da si i malo mlađa generacija od moje, tako da je moguće da su se neke stvari i promijenile. Prgo nije za opšti smjer i čini mi se da se tu slažemo. Što se tiče posljednje rečenice...ništa strašno. Malo sam izkarikirala. Jednostavno, skoro svaki profesor ima izjave s kojima se ne slažeš, ali kao učenik nisi u poziciji da raspravljaš i da se suprostaviš. Nije Prle jedini. Govorim o njemu jer je ova priča o instrukcijama i matematici probudila neke "bolne" uspomene. Ne mogu ga prvenstveno poštovati kao pedagoga, možda kao čovjek i nije toliko loš, možda se jednom nađemo i odemo na pićence pa popričamo o nekim životnim stvarima, ali s matematikom definitivno dalje od mene.
harisl

Post by harisl »

OnoA wrote:Koliko samo ima anegdota iz mog razreda:)) u 4 srednje u prvom tromjesjecju je u citavoj skoli bilo 8 losih vladanja, od toga u mom razredu 4:))))
Ako su starije generacije zavrsile prije godinu dvije, sta je sa nama koji smo je zavrsili '91:) nismo valjda metuzalemi:)

Zelim vam puno srece i uspjeha. Nadam se da ste puno sretniji nego moja generacija, od nas 37 u razredu 36 nas je upisalo fakultet, jedan nije jer je otisao vani. Godinu dana poslije toga nije nas u gradu bilo više od 6-7.
Nikad se nisam pokajao sto sam upisao tu skolu, da mogu danas bi se opet upisao:)
Ista smo generacija (91').
Sjecam se Ekrema Karadze, "isp'o" je jednom i u novinama... valjda je bio ribolovac i nesto poveliko upecao. Pricalo se da se druzi sa Safetom Isovicem... ko ce mu ga znati.

Od profesorskih pasjaluka, najvise se sjecam Serdarevica (Serrrdzo) koji mi je predavao jednu matematiku. On je pregledao zadace (ili je to bilo samo kada nas je ispitivao usmeno) i jednom me je poslao kuci po zadacu (imali smo tri casa zaredom) i rekao da ce me oboriti ako ne dodjem do kraja treceg casa (zadacu sam uradio u tranvaju dok sam se vracao nazad u skolu).

Sve u svemu, 'Drugu' su tada sacinjavali ucenici, kao sto je vjerovatno i sada cine. Profesori su vecinom bili samo dekoracija, ili su lijecili neke komplekse. Tada sam se (kada nam je prosjek iz matematike u prvom razredu bio 1.6 jer smo masovno padali iz matematike 1 ili matematike 2) pitao kako smo tako glupi, a sada (nakon studija i rada na 4 univerziteta izvan BiH) mi nikako nije jasno ko je uopste dopustio pojedinim kretenima (bilo je dosta dobrih profesora, al' bilo je brate i budala) da kroce u takvu elitnu skolu. U svijetu, ukoliko ti padne vise od 10% ucenika u razredu, jednostavno mozes zaboraviti na posao - to jednostavno znaci da ti ne znas da preneses znanje i treba da se bavis necim drugim. Onome ko je mogao da obori pola razreda u skoli koju pohadja krema inteligencije BiH bi dozivotno trebalo zabraniti da predaje. Svuda ima profesora koji imaju pomalo cudne metode poducavanja, ali te metode obicno imaju neku svrhu, zasigurno drugaciju od lijecenja sopstvenih kompleksa i mlacenja novca za instrukcije. Trebalo bi i kod nas uvesti anonimno ocjenjivanje profesora na kraju skolske godine i prema tome obnavljati ugovor sa profesorima. Tada jedan Cemo Salih nebi mogao Ismiru spucati keca (iz inata) kada ga Ismir pita zasto je dobio dvicu iz fizike (o zemljo otvori se...)
Ti bolesni ljudi su bili proizvod naseg visokog skolstva u kojem je profesor Hajrudin Pasic na Masinskom Fakultetu mogao izderati svesku nekog studenta jer nije imala tvrde korice i podmetnuti je ispod table da mu se ne klati i gadjati studente kredom. Al' opet, taj isti Pasic nije obarao bez razloga i na znanju koje je uspio da mi prenese sam mu beskrajno zahvalan i uvijek cu ga cijeniti.
Na kraju, drago mi je da cujem da Druga radi punom parom. Kvalitet skole je bio visok, opet vjerovatno zahvaljujuci kvalitetu ljudi koji su je pohadjali, a vjerujem da je i sada visok.
Puno pozdrava svim bivsim i sadasnjim ucenicima.
stachu

Post by stachu »

Compos_Sui wrote:
Neelix wrote:
stachu wrote:Meni je Meliha (bosancica, ciklama, cici...) bila razrednica, i najbolje mi je bilo krvljenje izmedju Zijadinog i mog (Melihinog) odjeljenja. Zijada nama polovici podjeli jedinice, i odmah Meliha njenom razredu iduci cas pola keceva! To su bili dani! :-)
:lol: 1996/2000 :?
uu pa mi smo ista generacija :D
Ocito smo sve troje! :D
stachu

Post by stachu »

Auuuu...
Vidi Emire sto se pohasila!!!! :lol:
modesti

Post by modesti »

harisl wrote: Sjecam se Ekrema Karadze, "isp'o" je jednom i u novinama... valjda je bio ribolovac i nesto poveliko upecao.

:D mi smo mu i dali taj članak i taj nas čas nije postrojavao i igrao se asocijacija s nama :-) viđam ga po gradu, isti je. Meni su krvave njegove "Dragi druže profesore, izvinjavam se duboko što sam žvakala žvaku na Vašem času, svečano obećavam da neću nikada više." Ja sam mu bila redar nekih 7 mjeseci :)

Meni je luda Petra predavala matematiku i pred rat se svađala sa nama da pišemo simbole na ćirilici. Kao, ro rade Rusi, šta im fali. Koja ubleha od žene... zgadila mi je mnogo toga.

A Minku su jedne godine poslali da nas smiruje na (sad se baš i ne sjećam gdje smo bili) na Tjentištu, možda? Tu večer je provela držeći masu pijanih glava dok su povraćali, hehehehe. Njena mama mi je predavala SH.

Pozdrav generaciji koja je "završila" 1992.
Wednesday

Post by Wednesday »

bash mi je drago procitati ove odgovore vas koji ste zavrsili prije vise od 10 godina, ti profesori- petra, karadza su predavali mojoj mami. :D
nekako me rastuzi kad pomislim da cu za koju godinu i ja s nostalgijom pricati o tim "davnim vremenima" :(
Neelix

Post by Neelix »

Wednesday wrote:bash mi je drago procitati ove odgovore vas koji ste zavrsili prije vise od 10 godina, ti profesori- petra, karadza su predavali mojoj mami. :D
nekako me rastuzi kad pomislim da cu za koju godinu i ja s nostalgijom pricati o tim "davnim vremenima" :(
Djordje Balasevic
Starim

Jutro me zatice samog
kao skoljku u pesku
svu noc su senke
na zidu skicirale fresku

Trazio sam jedan stih
skoro da ga osetih
al' mi je iz ruku nestao
protura se novi dan
al' taj trik je providan
samo da bi prosli prestao

Jutro me zatice
u pravom haosu tema
u mojim strofama
lagani raspad sistema
al' u tajnim vezama
s' nekim davnim brezama

Ponovo se pesma primice
zasad nema imena
samo bluza svilena
kako mi iz ruku izmice

Ref.
Zaboravljam imena, samo lica ostaju
u prolazu ljude otkrivam kroz sifre
dovraga, sve mi to govori da starim
zaboravljam dosadne cifre

Zaboravljam imena
malih bircuza uz put
i curice, sto su uvek dobre bile
neke bistrine se nepovratno mute
ali nikad dodir svile

Jutro me zatice
opet u smisljanju bekstva
cim malo usporim
stignu me davna prokletstva

To su samo momenti
losim vetrom doneti
to su samo male vecnosti
to su samo godine
kad se covek otkine
kao od one gorke tecnosti
:D
harisl

Post by harisl »

Wednesday wrote:bash mi je drago procitati ove odgovore vas koji ste zavrsili prije vise od 10 godina, ti profesori- petra, karadza su predavali mojoj mami. :D
Tako je i mojoj majci Andiicka predavala (ja mislim) istoriju, a Dule geografiju (mater mi kaze da je i tada bio star). I jednom kada je moja majka dosla na roditeljski, Andriicka je prepoznala (ili se pretvarala, ko ce mu ga znati...). E sada, u ta doba se to mescini zvalo 'realna' gimnazija, sta god to znacilo.
A sto se tice starenja, jos 15-20 godina, pa cu doci u najbolje godine 8-) (gdje mislim da se zadrzim narednih 10-tak... otprilike nesto k'o Fantom).
Post Reply