eh da... a tek taj štreberski pristup materiji, bez imalo smisla za pojašnjenje, gledanje stvari u širem kontekstu... gradivo se uči kao da je pjesmica u osnovnoj školi i ne daj Bože izostaviti koji stih... pa strah od bilo kakvog autoriteta koji je u hijerarhiji iznad nje (zbog toga je onoj kolegici 96 časova zanemarivo, pogotovo naspram mojih 33), te posljedično tlačenje sviju koji su u hijerarhijskom stablu ispod nje, pa... divna profesorica, sretne su generacije koje su je izbjegleCompos_Sui wrote:a za ovo moram potvrdit..van Basten wrote:ovo nisam mogao prešutiti... moja razredna, koja je sada srećom u penziji... što se mene tiče, 4 godine prekasno.Compos_Sui wrote:
Sericka
Mnogi je pljuju a eto meni je ostala u nekom lijepom sjecanju bas zato sto sam na svojoj kozi osjetila da nema miljenika..kad sam znala 5 kad nisam 3
To da nema miljenika možemo objesiti maču o rep. Imala je ona i miljenika i nemiljenika. Ja jednu sedmicu nisam išao u školu zbog bolesti, 33 opravdana časa (uredna ispričnica od doktora iz Vrazove), druga kolegica nakupila za isto vrijeme 96 "opravdanih" zbog putovanja sa babaom po Evropi. Njoj veli "zanemarivo", a meni održi polusatni govor kako ona zna da sam ja bio bolestan, ali ima granica i opravdanih časova koliko može biti, kad se pređe ne može se zaključiti polugodište, tromjesječje šta li već... da se ne smije toliko izostajati.... ne volim je ni u putu sresti
meni se desilo da smo drug iz razreda i ja isti dan dobili pljuskavice i nakon 2 sedmice istog dana se vratili
proziva nas Sera ..ja ovo-ono bila bolesnakaze ok dok dodjes sebi
proziva druga..kaze on i ja bolestan bio..a ona ni 5 ni 6 ..imao si vremena kad ucit![]()
al kako rekoh..iza cega i stojimkad nisam znala dobila bih 3
sjeca li se iko ..il je to bila provala samo u mojoj generaciji mada cisto sumnjam
Sera: "Reci mi sve o vitaminu C i u kom vocu/povrcu se najvise nalazi"
Ucenik izbifla sve o vitaminu C i kad dodje do nabrajanja povrca i voca slijedi "Kupus,Paprika,Limun,Nar..."
(primjer je ilustracija dogadjaja ne i stvarni odgovor da se razumijemo)
Sera: "ne!"
Ucenik opet :"Pa kako nije profesorice...Kupus,Paprika,Limun,Nar..."
Sera: "ne!"
Ucenik![]()
![]()
![]()
Sera: "Paprika ,Limun Kupus pa Nar"![]()
![]()
Da je barem '95 otišla u penziju.
I još ima obraza, nakon svih nipodaštavanja koje sam trpio od nje, prići na proslavi 10 godina mature (kada sam uspio nešto i završiti i početi nekakvu poslovnu karijeru, njenim predviđanjima uprkos), prići i reći kako sada ima i mene za "zlu ne trebalo". Kontam se - bolje ti je da ti ne zatreba moja pomoć