Bosna ASA BHT 06/07

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
prleitihi

Post by prleitihi »

možda hans ili bilić.. :D
BHG

Post by BHG »

ma sve je to tako tuzno da tuznije nemoze bit....al svejedno titula ostaje u sarajevu.... :D
hemac

Post by hemac »

Nisam baš siguran, po meni su šanse 75 : 25 za Bosnu ali se pribojavam opet!
Bilo bi idealno gledat Bosnu u Jadranskoj ligi i FIBA kupu!
vryzas

Post by vryzas »

BHG wrote:"Liga 6" za prvaka BiH u košarci: Sudijski skandal pred meč odluke

*** SPAM *** - Ademir Zurapović, Petar Obradović i Bojan Jovanić ne žele suditi majstoricu za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci, koju će u subotu u Sarajevu odigrati Bosna ASA BH Telecom i Široki Prima pivo.
Trojica arbitara, koji su vodili prva dva finalna susreta, a trebali su biti delegirani i za treći, jučer su u pismu upućenom Košarkaškom savezu BiH obavijestili članove Takmičarske komisije da "zbog pritisaka sa svih strana nisu spremni za narednu utakmicu te da sa ciljem regularnosti Komisija ne računa na njih u trećoj utakmici finala plej-ofa".

Podsjetimo, nakon prvog susreta u Sarajevu i pobjede Bosne, čelnici Širokog optužili su sudije za pristrasnost. Iz Bosne su to demantovali i podsjetili na neke ranije sudijske propuste, a nakon revanša u Širokom Brijegu, koji, također, prate repovi, sudije su, očito, procijenie da bi majstorica bila prevelik zalogaj za njih.

Ko bi mogao zamijeniti ovu sudijsku trojku ako ustraje u odluci, za sada nije poznato, ali je sigurno da će se o ovoj temi, kao i o drugim gorućim pitanjima bh. košarke, raspravljati na današnjoj sjednici Predsjedništva Košarkaškog saveza BiH.
petar obradovic je najveci smetljar medju sudijama...uz husarica naravno 8)
rikardoreis

Post by rikardoreis »

evo javise da sude jovanic, cini mi se pehar i jos jedan...

nevezano za to, svaki dan sam sve veci pesimist u vezi bosne...uhhh, samo zbog lose forme, a onako licno mislim da je za nijansu bosna jaca...

joke brljavi nesto danas po novinama, stvarno mi se zgadio...prepotentan je do bola, kaze da je siroki puno bolja ekipa od bosne.
Šandor

Post by Šandor »

Suci su presudan faktor. Sad smo u kurcu.
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

hmm

jel isto u 5 tekma ?
prleitihi

Post by prleitihi »

sutra je majstorica.. :-)

(tekmI)
senko

Post by senko »

Citat: "expertu" kad izgovaras Nenino ime trebo bi ustat...taj covjek je toliko uradio za beiha kosarku da nepostoji nista sto bi ga moglo ocrnit....al dobro, pljuvaca i dezurnih besposlenih kriticara ce uvjek bit...
a sto se mense tice imo je sansu na F8 da pokaze sta moze...ekipa mu je bila vise nego solidna...izgubio je i pao u zaborav)

Strucnjak, otkud znas da nisam ustao!? A nisam, zaista. Ko govori o neni kao igraču? Govorim kao o treneru. Cime je, dakle, kao trener zaduzio BH kosarku? Nicim, naravno. Igrač = maestro! Trener = nula! Pa sta uradi s reprezentacijom!? Odmah s parketa uskocio za trenera, i Bosne i reprezentacije! A ni koru hljeba kao trener nije pojeo! Po cemu se sada istice: po psovkama, prijetnjama sudiji (omiljena uzrecica:"Ja sam za tebe Bog, ako ti odvalim samarcinu glavu cu ti okrenuti")...Eh, da nisi toliko zagrizen Bosninom bojom, drukcije bi mislio. Ako Bosna izgubi titulu, zbog njega ce, garant!
hemac

Post by hemac »

Loše je sve ovo, pritišću sudije sa svih strana, biće svega! Mislim da ovo više odgovara Širokom jer Bosna ionako ima domaći teren, dakle oni su mi nekako inicijatori :)
galaxtics

Post by galaxtics »

dabogda vas ubio Široki
pozdravi iz Zenice!
zato što ne zaslužujete titulu...ne kao grad vec kao kk bosna!
mada su i ustaše šupci :P
BHG

Post by BHG »

galaxtics wrote:dabogda vas ubio Široki
pozdravi iz Zenice!
hvala na solidarnosti iz uvjek "bratske" zenice :roll:
BHG

Post by BHG »

senko wrote:Citat: "expertu" kad izgovaras Nenino ime trebo bi ustat...taj covjek je toliko uradio za beiha kosarku da nepostoji nista sto bi ga moglo ocrnit....al dobro, pljuvaca i dezurnih besposlenih kriticara ce uvjek bit...
a sto se mense tice imo je sansu na F8 da pokaze sta moze...ekipa mu je bila vise nego solidna...izgubio je i pao u zaborav)

Strucnjak, otkud znas da nisam ustao!? A nisam, zaista. Ko govori o neni kao igraču? Govorim kao o treneru. Cime je, dakle, kao trener zaduzio BH kosarku? Nicim, naravno. Igrač = maestro! Trener = nula! Pa sta uradi s reprezentacijom!? Odmah s parketa uskocio za trenera, i Bosne i reprezentacije! A ni koru hljeba kao trener nije pojeo! Po cemu se sada istice: po psovkama, prijetnjama sudiji (omiljena uzrecica:"Ja sam za tebe Bog, ako ti odvalim samarcinu glavu cu ti okrenuti")...Eh, da nisi toliko zagrizen Bosninom bojom, drukcije bi mislio. Ako Bosna izgubi titulu, zbog njega ce, garant!
znam da nisi usto...i nemoj ziv bio ti nikome ustajat...
jesi ikad razmisljo da je neno preuzeo bosnu u najgorem mogucem trenutku....bacen je vatru da vadi ekipu iz govana...a iskreno onu ekipu ni phil jackson nebi mogo izvuc iz govana u onom trenutku....
a o neninom temperamentu netreba ni raspravljat...draze mi je vidjet onakvog trenera na klupi bosne nego mensu koji flegmanski i bez ikakvih emocija isprati poraz u prvoj utakmici f8-a....
zagrizen bosninom bojom jesam....toliko od mene!
prleitihi

Post by prleitihi »

galaxtics wrote:dabogda vas ubio Široki
pozdravi iz Zenice!
SRBIJA..SRBIJA..ori se bilinim poljem.. :thumbup: :bih: (takvi nas ne trebaju ni podržavati)

jebo ba priču da je neno bosnu preuzeo u najgorem trenutku..da je bajramović nastavio voditi..to ti ne bi palo na um da spominješ..već bi sve mensuru na leđa natovario..neno jeste loš trener..imbecilno je početniku u trenerskom poslu dati tako velike zalogaje kao što su bosna & repka..al' eto..drug sa konakovićem..drug sa imamovićem..i očekivan ishod!

nego..sinoć ne bht-u rekoše da škripari neće doći u sarajevo.. :?
prleitihi

Post by prleitihi »

Klub s Pecare će ipak doputovati u Sarajevo

Široki će igrati u Skenderiji iako sudije nisu promijenjene
Kasno sinoć objavljeno da će ekipa, na insistiranje trenera i igrača, ipak odigrati meč odluke za prvaka BIH

Nakon duge neizvjesnosti, koja je okončana sinoć, manje od 24 sata prije početka meča, košarkaši Širokog Prima piva ipak će doputovati na današnju majstoricu za prvaka BiH, na insistiranje trenera Josipa Vrankovića i igrača.
Tokom jučerašnjeg dana, izgledalo je da meča odluke neće biti. Širokobriježani su tražili da Takmičarska komisija KSBiH promijeni odluku prema da u Sarajevu sude Banjalučani Bojan Jovanić, Milan Adamović i Saša Babić, a u suprotnom, prijetili su da neće niti doputovati u Skenderiju.
Osim toga, najavljivali su da će od Košarkaškog saveza Herceg-Bosne tražiti povlačenje iz svih tijela KSBiH, te govorili da će zatražiti pomoć FIFA-e i ULEB-a-
Odluci Komisije prethodilo je pismo arbitara s prva dva finalna meča Ademira Zurapovića, Petra Obradovića i Jovanića, u kojem su naveli da "zbog velikih pritisaka nisu psihofizički spremni suditi do kraja sezone" (Jovanić je naknadno povukao potpis).
Iz Širokog naglašavaju da član Takmičarske komisije Božo Bošnjak nije učestvovao u donošenju ove odluke, što je, kako je dodano u saopćenju, u suprotnosti s odbredbama Statuta KSBiH.
Također, napomenuto je da Komisija nije delegirala trojicu narednih najboljih sudija, i to, kako tvrde, na Bosnin zahtjev.
I pored svega, niti Takmičarska komisija niti Predsjedništvo nisu promijenili delegirane sudije, da bi Široki na kraju kasno sinoć ipak objavio da će igrati meč.

E. J.

Sporan izbor Babića

Široki naročito kritizira izbor sudije Babića, koji nema FIBA-in znak, a prema njihovom mišljenju, ni kvalitet da vodi ovakvu utakmicu. Babić se, kako piše, već dokazao skandaloznim suđenjem.
- Javna je tajna kojem je klubu Babić naklonjen još od sezone 2003/2004, kada je sudio čak 12 Bosninih utakmica, a u prošlogodišnjem i u ovogodišnjem doigravanju po tri. Zbog toga tražimo da najvažniju utakmicu sezone ne sudi Babić - piše, između ostalog, u saopćenju Širokog.

patka s lištice.. :D
prleitihi

Post by prleitihi »

Damjanović i Apkomedah: U Bosni optimisti (Foto: F. Fočo)

Plej-of za košarkaše
Bosna spremna za majstoricu

Marković: Dokazat ćemo da smo najbolji u BiH
Prijetnje bojkotom iz Širokog Brijega direktor Elmedin Konaković naziva kuhinjom

U utakmici sezone košarkaši Bosne spremni su pokazati da su kvalitetnija ekipa od Širokog, najavljuje trener "Studenata" Nenad Marković uoči majstorice za prvaka BiH u Maloj dvorani Kulturno-sportskog centra Skenderija u Sarajevu (20.15 sati).
- Titula prvaka i plasman u NLB ligu dovoljni su motivi svakom igraču, treneru i navijaču da daju sve od sebe u 40 minuta kojima će biti zaokružena sezona - kaže Marković.
On nije komentirao mogućnost da Širokobriježani bojkotuju utakmicu, ali zato jeste direktor kluba Elmedin Konaković. Uz riječi da će igrači Bosne u svakom slučaju biti u dvorani u zakazano vrijeme, dodao je:
- Svaki potez Širokog do sada smo predvidjeli. Njihovo saopćenje nije nikakvo iznenađenje. Postupke Širokog mogu samo nazvati kuhinjom koja traje još od početka finala. Nama je svejedno ko će suditi. Uostalom, nikada nismo tražili nijednu loptu, ali isto tako naglašavam da se nijedan sudija koji pokuša pokrasti Bosnu neće dobro provesti.
Iako su "Studenti" visoko poraženi u drugom meču (63:82), u stručnom štabu su uvjereni da ekipa neće zakazati.
- Široki je bio vrlo inspirisan, pogađali su teške šuteve, dok smo mi promašivali ono što uglavnom ubacujemo. Međutim, bolja smo ekipa, siguran sam da ćemo to dokazati i po treći put uzastopno biti prvaci - završava Marković.
Jedini problem za stručni štab predstavlja povreda američkog plejmejkera J. R. Bremera, čiji je nastup ponovo pod upitnikom.

E. JESENKOVIĆ

Utakmica visokog rizika

S obzirom na posljednja zbivanja, direktor KK Bosna Elmedin Konaković naglašava da su u klubu spremni za utakmicu visokog rizika.
- Ponašanje predstavnika Širokog dovelo nas je u tešku situaciju, ali vjerujem da neće biti incidenata. Svjesni smo da zbog skromnog kapaciteta mnogo naših navijača neće moći posmatrati meč u Maloj dvorani. Zbog toga će na platou Skenderije, ispred dvorane, biti postavljena dva videozida na kojima će biti emitiran prijenos - rekao je Konaković.
Comrad

Post by Comrad »

A i Bosna je pogriješila sa dvoranom, mala dvorana je karina, obruči užas, parket isto tako...znali su da će se u velikoj održavati ovaj kids festival, mogli su to nekako uskladiti...ili nek se vratiti u Zetru, nedostaje mi ona škripa patika :D :-)
Edin H.

Post by Edin H. »

Zna li ne(t)ko rezultat?
Kukuruz_Barbe-q

vodi Siroki na poluvremenu 4 raz.
prleitihi

Post by prleitihi »

biće do kraja tuča.. :D

3 za široki..8 min. dok kraja 3. četvrtine.. :-)
prleitihi

Post by prleitihi »

7 za široki.. :roll:
Kukuruz_Barbe-q

wow kakav comeback bosne
prleitihi

Post by prleitihi »

7 još uvijek.. :roll: ..taman kad pođoh napisati da..uprkos usijanoj atmosferi..nema gazi ustaše..desi se blic navijanje - ustaške pičke.. :D..(nažalost..svakako!)..smjena za zapisničkim stolom..izgleda da onaj levat ne zna s ovim semaforom.. :D ..dok ovo napisah..bosna dođe do vodstva od 1 poena.. :-) (serija 12:0)..pa sad opet široki dade tricu..pa sad rahimić za dva.. :D ..pa sad odoh piškiti.. :D:D
prleitihi

Post by prleitihi »

barač van..faul čist k'o suza.. :-)
Kukuruz_Barbe-q

bosna vodi 1 razlike na kraju 3 cet.
Post Reply