opadanje kose
Moderator: anex
-
emir222
neka mobsterc stipu ljude da se nesto pametno i procitati sa ovoga.zanima me sta je ovaj rough kako radi sa minoxom sam prezadovoljan al nekako se jos nisam pronasao najbolji sampon koji bi mi odgovarao pa ako neko ima neki prijedlog neka sada kaze ili suti zauvjek 
-
sl@ven
bogami ovaj vedo99, a mozda jos neki rade za toppik 100%....
ipak, kako je ljude u muci najlakse prevariti, narucio sam ovaj monocil (ili nesto tako
)...
2 pakovanje 130 kmova............. uh jebote...
al hajde bio sam ja i zesce prevaren, ovo je, ako je, prvi put preko interneta. bar sam moderan....
vedo ako ne djeluje vidimo se za 4 mjeseca

ipak, kako je ljude u muci najlakse prevariti, narucio sam ovaj monocil (ili nesto tako
2 pakovanje 130 kmova............. uh jebote...
al hajde bio sam ja i zesce prevaren, ovo je, ako je, prvi put preko interneta. bar sam moderan....
vedo ako ne djeluje vidimo se za 4 mjeseca
-
emir222
pogledaj ovdje a i pitaj mozda ima nesto za zene a ja ti sigurno mogu reci nek pokusa sa toppikom ako joj je kosa rijetka a ako je bas celava onda neznam meni dosta pomaze minox za muskarce a vidim da ima i neka verzija za zene pa neka proba nema sta izgubiti.
-
shin
#234 Re: opadanje kose
Ili perika ili nularica. Šaban probaoemir222 wrote:ljudi imam porblem sa kosom.nece da raste..imali iko kakav savjet posto se fakat nemam kome drugom obratit..hvala za svu pomoc...

-
amalia
Sajo, to zvuci kao Alopecia Areata iliti mjestimicna celavost. Kosa pocinje opadati u manjim krugovima i u 98% slucajeva je ogranicena na par mjesta. Kod preostalih 2% opadne sva kosa i dodje do totalne celavosti (proguglaj malo, Alopecia Areata ili Alopecia Totalis).Sajo---: wrote:Drugovi moji slucajno naletih na ovu temu i veoma me zainteresovala, a također se sjetih jedne PRIJATELJICE, naime ima tek 17 godina, super je lijepa, zgodna, pametna i sta ti ja vec znam ali joj je kosa pocela opadati prije 2 godine tako da je sada skoro potpuno bez kose (nosi marame, kapice i tako to). nisam sve pročitao sto ste pisali a sigurno cu procitati, sada me interesuje dali postoji nesto sto će joj sigurno pomoći za rast kose (išla je kod doktora u njemačku austriju i po cijeloj europi ali niko ne zna uzrok niti kako da popravi stanje). Zamolio bih vas kada biste mi mogli nabrojati preparate koji su vama pomogli (pročitao sam prvu stranicu i vidio sam da se nekima stanje popravilo nakon koristenja odredjenih preparata) pa da joj preporučim.
Uzrok, na zalost, jos uvijek nije poznat, pa prema tome ni lijek. Alopecia se racuna u poremecaje imunoloskog sistema (kao i alergije). U vecini slucajeva kosa pocinje rasti sama od sebe, samo sto to moze potrajati i par godina. Na zalost, u 20% slucajeva nikada ne dodje do ponovnog rasta kose.
U pocetnoj fazi se opadanje pokusava suzbiti kortikosteroidima, u ekstremnijim slucajevima se primjenjuje tzv DCP (diphenciprone) terapija. Ako zelis vise informacija, javi se na pp.
Garancije, medjutim ne postoje!
Cheers!
P.S. Ako prijateljica zeli, moze mi se javiti na pp, imala sam isto iskustvo.
-
skojotovski
ima u obi-ju trave, pun ku..c! namoci vugla i natapiraj! i djetelina ce da ti nikne

-
Vedo99
Nemojte se varati nekim produktima koji nisu dokazani. Glavni proizvodi koji rade vec duze, Minoxidil 5% za muskarce i Rogaine 2% za zene su jedini klinicki dokazani iz Amerike. Koristi se dva puta dnevno, za dva mjeseca kosa prestane opadati, za cetiri mjeseca nova kosa pocne da raste, i koristi Toppik da prekrijes ono gdje se primjeti i rijesen problem.Drugovi moji slucajno naletih na ovu temu i veoma me zainteresovala, a također se sjetih jedne PRIJATELJICE, naime ima tek 17 godina, super je lijepa, zgodna, pametna i sta ti ja vec znam ali joj je kosa pocela opadati prije 2 godine tako da je sada skoro potpuno bez kose (nosi marame, kapice i tako to). nisam sve pročitao sto ste pisali a sigurno cu procitati, sada me interesuje dali postoji nesto sto će joj sigurno pomoći za rast kose (išla je kod doktora u njemačku austriju i po cijeloj europi ali niko ne zna uzrok niti kako da popravi stanje). Zamolio bih vas kada biste mi mogli nabrojati preparate koji su vama pomogli (pročitao sam prvu stranicu i vidio sam da se nekima stanje popravilo nakon koristenja odredjenih preparata) pa da joj preporučim.
-
rihakm
Najbolji je BOSNALIJEKOV preparat sa minoxidilom kao aktivnom materijom 'Pilfud'. Ovo kazem iz licnog iskustva jer sam koristio i Pilovit i Tretionin, ali najbolje mi je za sad pomogao Pilfud. Meni, licno, mozda i zbog nekih drugih faktora, on i najmanje "masti" kosu. Takodje, kad na stranim stranicama po netu nadjete podatke o sastavu preparata, Pilfud najvise odgovara i po onim dodatnim supstancama i po koncentraciji.Postoje dvije vrste sa 2% i 5% MInoxidila.2% mogu koristiti i djevojke dok je ovaj od 5% iskljucivo za musku populaciju.....Sretno!!još jednom meni je pomogao..Sajo---: wrote:Drugovi moji slucajno naletih na ovu temu i veoma me zainteresovala, a također se sjetih jedne PRIJATELJICE, naime ima tek 17 godina, super je lijepa, zgodna, pametna i sta ti ja vec znam ali joj je kosa pocela opadati prije 2 godine tako da je sada skoro potpuno bez kose (nosi marame, kapice i tako to). nisam sve pročitao sto ste pisali a sigurno cu procitati, sada me interesuje dali postoji nesto sto će joj sigurno pomoći za rast kose (išla je kod doktora u njemačku austriju i po cijeloj europi ali niko ne zna uzrok niti kako da popravi stanje). Zamolio bih vas kada biste mi mogli nabrojati preparate koji su vama pomogli (pročitao sam prvu stranicu i vidio sam da se nekima stanje popravilo nakon koristenja odredjenih preparata) pa da joj preporučim.
-
sabanss
Uzrok celavosti kod zena cesto zna biti i hormonalni poremecaj. Losa vjest je sto se to tesko otkriva i dijagnosticira, jos teze je naci uzrok i izlijeciti ga. Dobra vijest je sto kad nadjes uzrok kosa opet narasteSajo---: wrote:Drugovi moji slucajno naletih na ovu temu i veoma me zainteresovala, a također se sjetih jedne PRIJATELJICE, naime ima tek 17 godina, super je lijepa, zgodna, pametna i sta ti ja vec znam ali joj je kosa pocela opadati prije 2 godine tako da je sada skoro potpuno bez kose (nosi marame, kapice i tako to). nisam sve pročitao sto ste pisali a sigurno cu procitati, sada me interesuje dali postoji nesto sto će joj sigurno pomoći za rast kose (išla je kod doktora u njemačku austriju i po cijeloj europi ali niko ne zna uzrok niti kako da popravi stanje). Zamolio bih vas kada biste mi mogli nabrojati preparate koji su vama pomogli (pročitao sam prvu stranicu i vidio sam da se nekima stanje popravilo nakon koristenja odredjenih preparata) pa da joj preporučim.
-
Vedo99
Bosnalijek Piflud nije klinicki dokazan, i razlicit lijek je za zene i muskarce. Ako hoces da budes sigurna, uzmi jedini svjetski dokazani proizvod protiv opadanja kose kod zena - Rogaine. Toppik bi ti isto pomogao jel je kozmeticki proizvod i odma ces vidjeti rezultate. 
-
vatrogasac1
Piflud nedaju nikakve rezultate, i koliko sam ja upucen, nije dokazan da djeluje. Bolje uzimati dokazane lijekove iz Amerike. Ja sam super zadovoljan sa Minoxidil-om 5% za muskarce, i Toppik je super kozmetika za kosu. 
- semmy
emir222 wrote:slabo da ce ko ovdje to znati kad su svi procelavi.pitacu stare mada nisam cuo za tako nesto
alpecin c1, protiv opadanja kose ili ovaj novi dupli efekt protiv opadanja i peruti....ima skoro u svim apotekama a pokazao se kao najbolji proizvod do sada...imas i test da uradis na njihovoj stranici
za zene koje imaju problema s opadanjem kose zbog hormonalnih ili genetskih predispozicija stranica
tamo vam je sve fino pojasnjeno, a isprobano i kod nas i cujem samo pohvale.....
-
kornjaca
Neznam jel se ovde svakakvi proizvodi reklamiraju, ali vecina ljudi kao i ja koriste Minoxidil za opadanje kose sa super rezultatima. A taj drugi preparat Toppik se pospe u kosu nakon kupanja tako da se uopste nevidi i neprimjeti nista, jel je od fibera naturalne kose. Prema tome, nevjerujem tome alpecin c1, jel nije dokazan u Americi kao ova dva.
Ima milion naki kineski lijekova ko se kome bacaju pare pravo jeftini, ima i po carsiji

Ima milion naki kineski lijekova ko se kome bacaju pare pravo jeftini, ima i po carsiji