DaysleepeR wrote:Ma jebeš sve nego reci ti meni, jel ta jadna djevojka iz Golfa došla sebi?
"Motorista" udario ženu i dvoje djece!!!
- DaysleepeR
Mislim da su ti motoristi stvarno prevršili svaku mjeru.alek wrote:otisla je prepadnuta. mislim, odreagovala je kao sto bi odreagovao svako... rekla mi je da joj je naravno prva pomisao bila da ga je ubila (pritom nije rekla 'da se on ubio').
kako kazu, sve je dobro sto se dobro svrsi.
Nakon pješaka, počeli su da pikiraju i na ljude u automobilima.
A da ona kojim slučajem nije malo upala u njegovu traku?
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
DaysleepeR wrote: A da ona kojim slučajem nije malo upala u njegovu traku?
Jucer sam vidio jednog pod branicima izmedju traka na auto-putu. Provlacio se "cik-cak".
- DaysleepeR
Evo ovim putem apelujem na sve koji imaju negativno mišljenje prema motoristima, idući put kad vidite motoristu, priđite mu, i sve to što mislite mu recite u lice.
Nikakve svrhe palamudit i bit "duhovit" na internetu.
Over and out.
Over and out.
-
alek
aha, dakle ipak je to na stvari.DaysleepeR wrote:Mislim da su ti motoristi stvarno prevršili svaku mjeru.
Nakon pješaka, počeli su da pikiraju i na ljude u automobilima.
A da ona kojim slučajem nije malo upala u njegovu traku?
nije upala u njegovu traku, ja sam vozila iza nje, nije bilo brzine (upravo smo obje skrenule sa semafora na cvili), vozila je po ps-u. da je kojim slucajem presla u njegovu traku, po cesti bi klizala dvojica, a ne jedan (obojica su vozila sasvim lijevom stranom srednje trake). desilo se eto da je motorista (ovaj oboreni) uletio u klinc, jer joj je vec i drugi, onaj neozlijedjeni vozio uz bok (kazem, desilo se na laganoj krivini i ocito je bila stvar brzine motor(ist)a). sekund prije nego li se odbio o njen auto, bilo je jasno da hoce. trazite krivce u drugima, nastavite prodavati pricu naivnima o vlastitoj ugrozenosti na cestama, organizujte voznje protesta (kamo srece da za neku novu ne bude poznati razlog) ali morate preuzeti dio odgovornosti za ono sto vam se desava na cesti.
i btw, tvoja ironija je jadna... jer kad se sjetim izjave jednog od motorista (kad se pojavila policija): 'ma nista se nije desilo, spala joj ratkapa i auto je pregazilo' (
-
alek
ja jesam, veceras. i odgovor je bio: 'sta ces, tako je'.DaysleepeR wrote:Evo ovim putem apelujem na sve koji imaju negativno mišljenje prema motoristima, idući put kad vidite motoristu, priđite mu, i sve to što mislite mu recite u lice.
toliko o motoristima.
-
JD
Istina. Uvijek su oni ugrozeni, ali kako onda kad su sami na cesti uspiju potrefiti direkt u banderu, koje im li je auto onda zasmetalo da mi je znat...alek wrote:trazite krivce u drugima, nastavite prodavati pricu naivnima o vlastitoj ugrozenosti na cestama, organizujte voznje protesta (kamo srece da za neku novu ne bude poznati razlog) ali morate preuzeti dio odgovornosti za ono sto vam se desava na cesti.
-
Eshek
Ne pada mi na pamet da gubim vrijeme. Slijedeći put kada mi motorista namjerno uleti u makazice pred auto, jednostavno necu ni okom trepnuti, nego samo nastaviti istim pravcem. Kada njega boli qrc, boli i mene.DaysleepeR wrote:Evo ovim putem apelujem na sve koji imaju negativno mišljenje prema motoristima, idući put kad vidite motoristu, priđite mu, i sve to što mislite mu recite u lice.
Over and out.
-
JD
Hehe tebi ce se ionako samo skinuti malo laka sa auta, a on vise nikad nece ulijetati, a kad njemu nije drag vlastiti zivot zasto bi nekome drugome bio.Eshek wrote: Slijedeći put kada mi motorista namjerno uleti u makazice pred auto, jednostavno necu ni okom trepnuti, nego samo nastaviti istim pravcem. Kada njega boli qrc, boli i mene.
- Baghira
Stich, to je jako tragicno i zalosno. Nadam se da ce mali prezivjeti.Stitch__ wrote:IDIOT PAPAK SELJAK CHOBAN DEBIL I STA JOS NE NA MOTORU udario sedmogodisnjeg djecaka juce oko pola 3 kod remize, jos uvijek se malom bore za zivot![]()
![]()
![]()
![]()
Ipak bih da se osvrnem na sve silne postove u kojim se zdusno odmah krivi motorista, iako se ne zna sta i kako je bilo, i prepucavanja sa Sleeperom. Pa ljudi, vozite li vi auto? Da li vam se ikad dogodilo da vam neko istrci na ulicu i da jedva uspijete zakociti, iako ste vozili propisanom brzinom? I nemojte reci, da je vozio po propisima, ne bi ih ozlijedio/umrtvio. Mog rahmetli daidzu je udarilo auto na semaforu, dok je pretrcavao preko crvenog. Iste noci je podlegao
Nazalost, fakt je da se u Sarajevu vozilo i vozi velikim brzinama, narocito u sitnim satima. Licno sam imala nesrecu dozivjeti takvu nezgodu u Sarajevu, kad je idiot uletio, kazu sa 160 km/h, u nas auto. Sreca pa nikom nista nije bilo, ni nama, ni njemu, ali od tada ja ne vjerujem ni jednom vozacu u Sarajevu i puno vise pratim saobracaj nego dotad. Mora se vise uraditi po tom pitanju, Jedino provjereno je sredstvo koje ce primorati ljude na pridrzavanje, su visoke kazne. Moraju kazne biti vece i mora se svaki policajac koji pristaje primiti mito prijaviti. Mozda tada budu vise postivali pravila.
-
_BosanaC
Sinoc oko deset dvojica kretena na motorima idu kroz Aleju lipa, koja je jednosmjerna, u totalno suprotnom pravcu od dozvoljenog! Iz pravca Trga heroja izleti kombi, jedan je lik upao s motora drugi je uspjeo zakociti prije kombija, sreca nikakva veca nesreca. I sta se desi? To da jebu frajeru mater, da je kreten, degen, ne gleda gdje vozi, da je covjek mogao poginuti, te da ih zaboli neka stvar sto su u jednosmjernoj a voze suprotnim smjerom?
- DaysleepeR
Prošlog vikenda je u Sarajevu održana motorijada u organizaciji MC Rajvosa.
Tog vikenda je u Sarajevo došlo 300 motorista iz Danske, Finske, Slovenije, Hrvatske i BiH.
Nijednog jedinog incidenta tog vikenda u gradu nije bilo a da je vezan sa motorima.
To dovoljno govori kakvi su pravi motoristi.
Zbog negativnog publiciteta koje pojedinci rade bili smo uskraceni za defile ulicama grada sto je velika steta zbog ljudi koji su dosli.
Dakle i mi ispastamo radi pojedinaca.
Al stvarno ste vise dosadni sa tim.
Svaki dan neko pokupi dijete sa autom i svaki dan imamo bar dvije pogibije u sabracajnim nesrecama gdje su samo automobili ukljuceni.
I kakva je svrha sada to stavljati na forum a jos gore kakva je svrha takve stvari koristiti da se napadaju svi vozaci automobila.
Tema stvarno nema nikakvog smisla i samo dize tenzije.
Tog vikenda je u Sarajevo došlo 300 motorista iz Danske, Finske, Slovenije, Hrvatske i BiH.
Nijednog jedinog incidenta tog vikenda u gradu nije bilo a da je vezan sa motorima.
Zbog negativnog publiciteta koje pojedinci rade bili smo uskraceni za defile ulicama grada sto je velika steta zbog ljudi koji su dosli.
Svaki dan neko pokupi dijete sa autom i svaki dan imamo bar dvije pogibije u sabracajnim nesrecama gdje su samo automobili ukljuceni.
I kakva je svrha sada to stavljati na forum a jos gore kakva je svrha takve stvari koristiti da se napadaju svi vozaci automobila.
- terapija
Pa hajde malo napadni te pojedince prijateljuDaysleepeR wrote:Prošlog vikenda je u Sarajevu održana motorijada u organizaciji MC Rajvosa.
Koji god motorista vozi ko kreten po gradu, treba mu odmah amputirati i ono sto mu je ostalo od mozga.
Ne dokazuje se trkanjem od semafora do semafora i busenjem auspuha. Sve piskica do pickice
- seljak_cojek
A gdje ste to pokušali objasniti građanima kakva je razlika između bajkera i ovih ahmaka koji se trkaju ulicama. Čak i na ovoj temi ste češće pokušavali objasniti kako je teško upravljati motorom, kako su pješaci nekorektni (ko da je to nešto novo), možda je ovo , možda je ono....DaysleepeR wrote:Prošlog vikenda je u Sarajevu održana motorijada u organizaciji MC Rajvosa.
A da ste, recimo, napisali, negdje u novinama, na internetu .... "Bajkeri iz MC Rajvosa osuđuju i ograđuju se od budala koji prave nered po gradu i ruše ugled ljubiteljim motora" stvorili bi ste sasvim drugu sliku ili barem pokušali.
Braneći idiote koji se kur*e po gradu, praktično vi izjednačavate bajkere sa njima.
- DaysleepeR
Ja nisam nikog branio niti se ogradjivao.seljak_cojek wrote:A gdje ste to pokušali objasniti građanima kakva je razlika između bajkera i ovih ahmaka koji se trkaju ulicama. Čak i na ovoj temi ste češće pokušavali objasniti kako je teško upravljati motorom, kako su pješaci nekorektni (ko da je to nešto novo), možda je ovo , možda je ono....DaysleepeR wrote:Prošlog vikenda je u Sarajevu održana motorijada u organizaciji MC Rajvosa.
A da ste, recimo, napisali, negdje u novinama, na internetu .... "Bajkeri iz MC Rajvosa osuđuju i ograđuju se od budala koji prave nered po gradu i ruše ugled ljubiteljim motora" stvorili bi ste sasvim drugu sliku ili barem pokušali.
Braneći idiote koji se kur*e po gradu, praktično vi izjednačavate bajkere sa njima.
Poenta sve moje price je da mozes voziti sasvim regularno pa ti se opet moze desiti da nekog udaris.
Ja to govorim zato sto ZNAM, za razliku od vecine koji nemaju pojma kako je to voziti motor.
Dakle moje misljenje je itekako mjerodavno.
A sa tastature se moze palamuditi beskonacno.
A MC Rajvosa kao i ostali klubovi imaju svoje oznake i sasvim je lako razluciti njihovo ponasanje od ponasanja ostalih.
Samim tim smo se i ogradili i prihvatili odgovornost za sve svoje postupke, jer sta jedan uradi lose, citav klub trpi.
- DaysleepeR
Ja nisam policija.terapija wrote:Pa hajde malo napadni te pojedince prijateljuDaysleepeR wrote:Prošlog vikenda je u Sarajevu održana motorijada u organizaciji MC Rajvosa.
Koji god motorista vozi ko kreten po gradu, treba mu odmah amputirati i ono sto mu je ostalo od mozga.
Ne dokazuje se trkanjem od semafora do semafora i busenjem auspuha. Sve piskica do pickice
- terapija
Ali jesi policija, ukoliko je pjesak nesmotreno prelazio ulicu, ili se cura nesmotreno ubacila u drugu trakuDaysleepeR wrote:Ja nisam policija.terapija wrote:Pa hajde malo napadni te pojedince prijateljuDaysleepeR wrote:Prošlog vikenda je u Sarajevu održana motorijada u organizaciji MC Rajvosa.
Nije mi namjera da krivim nikoga (ko ne zasluzuje naravno) ali cinjenica je da se pridrzavanjem propisane brzine nesrece znatno rjedje desavaju. To ne moze niko osporiti. A motoristi tu manje paze od vozaca drugih vrsta vozila. Ja ih djelimicno i razumijem, jer dobar je osjecaj ici tom brzinom i imati "medju nogama" tako mocnu masinu. Ali divljanje po gradu je opet cisti papanluk za mene. "pravi" motoristi koje eto toliko branis, ne kurce se bez kaciga i u sorcevima. Pravi motoristi kurce se izderanim koljenima na odijelima i izderanim prstima na cizmama. Ako si zaista pravi motorista neces se vaditi nego ces i sam osuditi ovu nekolicinu divljaka koja vama pravim motoristima unistava image
pozdrav
- DaysleepeR
drago mi je da ti znas kako izgledaju pravi bajkeriterapija wrote:Ali jesi policija, ukoliko je pjesak nesmotreno prelazio ulicu, ili se cura nesmotreno ubacila u drugu trakuDaysleepeR wrote:Ja nisam policija.terapija wrote: Pa hajde malo napadni te pojedince prijatelju
Ne dokazuje se trkanjem od semafora do semafora i busenjem auspuha. Sve piskica do pickiceDupla mjerila imas brate
Nije mi namjera da krivim nikoga (ko ne zasluzuje naravno) ali cinjenica je da se pridrzavanjem propisane brzine nesrece znatno rjedje desavaju. To ne moze niko osporiti. A motoristi tu manje paze od vozaca drugih vrsta vozila. Ja ih djelimicno i razumijem, jer dobar je osjecaj ici tom brzinom i imati "medju nogama" tako mocnu masinu. Ali divljanje po gradu je opet cisti papanluk za mene. "pravi" motoristi koje eto toliko branis, ne kurce se bez kaciga i u sorcevima. Pravi motoristi kurce se izderanim koljenima na odijelima i izderanim prstima na cizmama. Ako si zaista pravi motorista neces se vaditi nego ces i sam osuditi ovu nekolicinu divljaka koja vama pravim motoristima unistava image
pozdrav
hajd mene opisi
- DaysleepeR
Nije do mene, takva je tema.
Fino opet kazem, i ja na svojoj kozi osjetim negativan stav prema svim motoristima zbog nekolicine, i na strani sam dobrog u cijeloj prici, ali dozvolite i meni da ja malo budem politicar.
Sve je to odraz opste saobracajne nekulture koja vlada i opsteg seljakluka i papankluka koji vlada u drzavi i sve ce to doci na svoje vremenom ako drzava bude imala interes da to dodje na svoje.
Ako drzava ne bude imala interes da to bude dovedeno u red mozemo mi svi dizat frku i sve dzaba.
A policija zna bit jako odlucna u nekim stvarima samo kad hoce.
Ja se licno ne bojim nikakvih mjera, i sa zadovoljstvom mogu reci da nisam nikad platio kaznu niti bio zaustavljen zbog nepropisne voznje motorom, niti me je, da razjasnimo, neko ganjao da me zaustavi
Fino opet kazem, i ja na svojoj kozi osjetim negativan stav prema svim motoristima zbog nekolicine, i na strani sam dobrog u cijeloj prici, ali dozvolite i meni da ja malo budem politicar.
Sve je to odraz opste saobracajne nekulture koja vlada i opsteg seljakluka i papankluka koji vlada u drzavi i sve ce to doci na svoje vremenom ako drzava bude imala interes da to dodje na svoje.
Ako drzava ne bude imala interes da to bude dovedeno u red mozemo mi svi dizat frku i sve dzaba.
A policija zna bit jako odlucna u nekim stvarima samo kad hoce.
Ja se licno ne bojim nikakvih mjera, i sa zadovoljstvom mogu reci da nisam nikad platio kaznu niti bio zaustavljen zbog nepropisne voznje motorom, niti me je, da razjasnimo, neko ganjao da me zaustavi
-
Stitch__
daleko od toga da ja optuzujem sve bajkere. motor je vozilo koje je dozvoljeno zakonom, isto kao i auto. problem je u tome sto se jedna grupa kretena izdvaja iz mase normalnih bajkera i daje svima los image. ja nikad nisam ni pomislio, ni rekao ruznu rijec o motoristi koji postuje pravila saobracaja, vozi po ogranicenju i ne prdi motorom po gradu u 3 ujutru.
neko je vec rekao da se bajkeri koji voze kako treba trebaju malo trznuti. pa poradite malo na izgradjivanju bolje slike o vama. zasto dopustate da ti kreteni u shorcevima i japankama (kaciga je vec naucna fantastika) i sa izbusenim auspusima (da bi ih "trebe" cule kad prolaze) prave toliko negativnog publiciteta? izbacite ih iz klubova, napravite neku akciju protiv takve voznje.. uradite NESTO...nemojte samo kukat sto svi misle da ste papci, POKAZITE da niste...pa ces vidjet rezultata moj dejsliperu...
neko je vec rekao da se bajkeri koji voze kako treba trebaju malo trznuti. pa poradite malo na izgradjivanju bolje slike o vama. zasto dopustate da ti kreteni u shorcevima i japankama (kaciga je vec naucna fantastika) i sa izbusenim auspusima (da bi ih "trebe" cule kad prolaze) prave toliko negativnog publiciteta? izbacite ih iz klubova, napravite neku akciju protiv takve voznje.. uradite NESTO...nemojte samo kukat sto svi misle da ste papci, POKAZITE da niste...pa ces vidjet rezultata moj dejsliperu...
-
13
da se nadovezemStitch__ wrote:IDIOT PAPAK SELJAK CHOBAN DEBIL I STA JOS NE NA MOTORU udario sedmogodisnjeg djecaka juce oko pola 3 kod remize, jos uvijek se malom bore za zivot![]()
![]()
![]()
![]()
idiot papak i sl. nije jer znam lika .... jeste da vozi R1 i da je zuca ali je jedan od rijetkih brzanera koji zna kako se vozi ..... i nije jedna od onih njuski koji gologuzih glava voze isiti brzaner ..... vec je obucen od glave do pete ..... a sad dalje .... mali kojeg je udario je jedno od 100-tine klinaca koji se istovaraju iz kombija na semafore da ciste sajbe i prose .... zanci mali je bio izmedju traka i auta ... se setkao ..... i izletio je ispred njega na metar ... jos je vozio u prvoj jer je dolazio na semafor .... znam to sve jer sam s likom pricao jutros ..... frajer je u k**** .... jer je regularan .... i brine se za klinca da prezivi .....
a ja ne krivim njega ..... i nije kriv ..... secunde ..... tako isto je moglo auto da potkaci klinca koji i dalje stoji na cesti dok se semafor ne zatvori ..... djete samo da prezivi ..... a ince me boli neka rabota za istog ..... sta on ima da radi na cesti izmedju auta ......
adjjjuuuu
Last edited by 13 on 07/07/2006 14:05, edited 1 time in total.