GROZD

Post Reply
privremeni

Post by privremeni »

Goa wrote:Evo brosure

http://www.grozd.ba/media/GRADJANSKAbos.doc

A za 13 tacku veze nemam
Hvala, odmah je koristim:

Code: Select all

Tokom posljednje četiri godine u Bosni i Hercegovini nije došlo do ozbiljnijeg napretka u povećanju zaposlenosti radno aktivnog stanovništva. U odnosu na 2001. godinu, na kraju 2004. godine broj registrovanih radnika se smanjio za 5 hiljada, dok se broj osoba koje su se registrovale kao nezaposlene u istom periodu povećao za čak 60 hiljada. 
Bosna i Hercegovine je zemlja koja je specifična po tome što nema nikakve zacrtane ciljeve u pogledu povećanja stope zaposlenosti ili smanjivanja stope nezaposlenosti. 
Hajmo mi vidjeti kako je realno za 4 godine zaposliti onih 150.000 ljudi, a ne prisjedati na rudu (tacka 13) nasim liderima u predizbornom skupljanju glasova, jer me na to upucuje tvoj prijedlog. Jel to treba da se izadje na ulicu i podrze parlamentarci. Sto se mene tice, eno im konkretno Harisa nek im smjenjuje i ukida entitete, sto da mu se mijesamo u posao kad covjek zna. :lol:
Ja cu radje diskutovati i o tom vasem spotu, cim ga vidim.
Goa

Post by Goa »

Prenj wrote:

A za 13 tacku veze nemam
Kako mislite mjeriti ucinak politicara na ispunjavanju ovih tacaka?

• da se obezbijedi dostojanstven standard života na selu;
• da BiH bude zemlja jednakih mogućnosti za mlade ljude;
• da se smanje troškovi administracije;
• da se smanji nivo korupcija u BiH;
• da javna preduzeća budu bolje regulisana i efikasnija u pružanju usluga;
Nauka ce pomoci...

neznam sad tacno ali ima negdje oko 160 inidkatora koji se mogu pratiti u BiH

plus NGO

jer ima oko 40 NGO koje su spremne da prate određene segmente provođenja obećanja

plus izvjestaji o nepravilnostima koje (i danas) svakodnevno objavljuju mediji... a njihovi izvjhestaji ce se koristiti kao dokazi za ne provođenje obecanja..

Ima svasta nesta planirano neznam sad tačno sta ce i kad ce biti sve publikovano javnosti ali dosta se toga radi 'iza scene' ....
A_I_

Post by A_I_ »

nešto što mi je jaaako zaparalo uši a što je rečeno u CZu::
(otprilike ovako)
...pred izbore mi ćemo reći građanima koje su to snage "kompatibilne" s našim zahtjevima bla bla...

svo to fokusiranje na stranke ne smatram pozitivnim tj. pravim putem.

istinske korjenite promjene moraju doći od samih građana a ne od političkih stranaka.

građane, da bi se trgnuli iz apatije, morate iznova i iznova ŠOKIRATI slikama stvarnosti na bilbordima (prebiranje po kontejnerima, napuštena sela, razorene tvornice, neuslove u kojima mnogo ljudi živi, javne kuhinje, ljude po smetnjištima,...) -- sve to uz usporedbu s sminkerskim zgradama tipa socijalnog, bosmala, voznom parku i nekretninama vlastodržaca i sličnim kako bi ljudi zaista postali svjesni ekonomske bijede i jaza u kom živimo.

šminkerske PR aktivnosti nikad narod neće osvijestiti - a bez osvješćenja naroda ni jedna stranka neće se osvijestiti - zašto bi?
Last edited by A_I_ on 08/06/2006 15:58, edited 1 time in total.
Prenj

Post by Prenj »

Goa wrote:
Prenj wrote:

A za 13 tacku veze nemam
Kako mislite mjeriti ucinak politicara na ispunjavanju ovih tacaka?

• da se obezbijedi dostojanstven standard života na selu;
• da BiH bude zemlja jednakih mogućnosti za mlade ljude;
• da se smanje troškovi administracije;
• da se smanji nivo korupcija u BiH;
• da javna preduzeća budu bolje regulisana i efikasnija u pružanju usluga;
Nauka ce pomoci...

neznam sad tacno ali ima negdje oko 160 inidkatora koji se mogu pratiti u BiH

plus NGO

jer ima oko 40 NGO koje su spremne da prate određene segmente provođenja obećanja

plus izvjestaji o nepravilnostima koje (i danas) svakodnevno objavljuju mediji... a njihovi izvjhestaji ce se koristiti kao dokazi za ne provođenje obecanja..

Ima svasta nesta planirano neznam sad tačno sta ce i kad ce biti sve publikovano javnosti ali dosta se toga radi 'iza scene' ....
Aha, i onda cemo se prepucavati godinama za te argumente iz 40 izvora jest-nije, ko sa piramidom.
Sve sto se ne moze izmjeriti, pripada sirokom polju demagogije, u kojoj nasi politicari plivaju ko foke.
Goa

Post by Goa »

Ma nije bas da plivaju....

vjeruj ti meni oni o masi ovih stvari veze nemaju

nezna se kako ce sve na kraju ispasti, vidicemo.

Da kazem da je ovo recept za 100 postotni uspijeh bio bi idiot zar ne. Al sta je tu je... Prema nauci i onome sto je sada realnost ovo ispadne ispravno.

Sad je li to najbolje, sigurno da nije, al moramo biti svjesni da nisu samo politicari ti koji su nesposobni. Da je to tako potvrđuje i spot zar ne. Al nije ovo ni toliko lose. Jer sad je takvo stanje da nikoga nije briga sta ce biti sutra i da je ogromna vecina skoncentrisana na dnevne probleme, ukljucujuci i pokret DOSTA!

S ovim se pokusava da sutrasnji problemi koje proizvedu danasnja rjesenja budu znatno manja nego sto bi realno mogli biti... tako nekako
Goa

Post by Goa »

A_I_ wrote:nešto što mi je jaaako zaparalo uši a što je rečeno u CZu::
(otprilike ovako)
...pred izbore mi ćemo reći građanima koje su to snage "kompatibilne" s našim zahtjevima bla bla...

istinske korjenite promjene moraju doći od samih građana a ne od političkih stranaka.

građane, da bi se trgnuli iz apatije, morate iznova i iznova ŠOKIRATI slikama stvarnosti na bilbordima (prebiranje po kontejnerima, napuštena sela, razorene tvornice, neuslove u kojima mnogo ljudi živi, javne kuhinje, ljude po smetnjištima,...) -- sve to uz usporedbu s sminkerskim zgradama tipa socijalnog, bosmala, voznom parku i nekretninama vlastodržaca i sličnim kako bi ljudi zaista postali svjesni ekonomske bijede i jaza u kom živimo.

šminkerske PR aktivnosti nikad narod neće osvijestiti - a bez osvješćenja naroda ni jedna stranka neće se osvijestiti - zašto bi?
:thumbup:
privremeni

Post by privremeni »

nešto što mi je jaaako zaparalo uši a što je rečeno u CZu::
(otprilike ovako)

Nisam gledao. Ko je to rekao?
A_I_

Post by A_I_ »

privremeni wrote: Nisam gledao. Ko je to rekao?
cini mi se onaj desni iz GROZDa s bradicom - ime mu ne znam...priča se vrtila oko ovih izbora i njihove uloge...

već vidim SzagraBIH kao one koji će iskoristiti
1) pitanje ocjepljenja
2) mantru o "Patriotizmu"
3) 12 stavki iz GROZDove inicijative...

gospodo iz GROZDa, ni jedna od stranaka koje imaju najveće izglede da pobijede nema perspektive za tzv. "unutrašnje promjene"... promjene moraju doći izvana tj. od samih građana...

ali temeljne a ne šminkerske promjene...

a sigurno će neke od njih pred izbore pokušati zamazati oči dovođenjem "novih" mladih (sic) snaga na izborne liste - mladih koji su bili i ostali samo marionete glavnih igrača :-)

sve dok narodu ne dođe iz guzice u glavu pa počnu masovni protesti, svi izbori, sve PR kampanje su uzaludne jer samo zavaravaju narod a političarima-profiterima daju tlo pod nogama...
Goa

Post by Goa »

privremeni wrote:

A za 13 tacku veze nemam
Hvala, odmah je koristim:

Code: Select all

Tokom posljednje četiri godine u Bosni i Hercegovini nije došlo do ozbiljnijeg napretka u povećanju zaposlenosti radno aktivnog stanovništva. U odnosu na 2001. godinu, na kraju 2004. godine broj registrovanih radnika se smanjio za 5 hiljada, dok se broj osoba koje su se registrovale kao nezaposlene u istom periodu povećao za čak 60 hiljada. 
Bosna i Hercegovine je zemlja koja je specifična po tome što nema nikakve zacrtane ciljeve u pogledu povećanja stope zaposlenosti ili smanjivanja stope nezaposlenosti. 
Hajmo mi vidjeti kako je realno za 4 godine zaposliti onih 150.000 ljudi, a ne prisjedati na rudu (tacka 13) nasim liderima u predizbornom skupljanju glasova, jer me na to upucuje tvoj prijedlog. Jel to treba da se izadje na ulicu i podrze parlamentarci. Sto se mene tice, eno im konkretno Harisa nek im smjenjuje i ukida entitete, sto da mu se mijesamo u posao kad covjek zna. :lol:
Ja cu radje diskutovati i o tom vasem spotu, cim ga vidim.
Ma sto se tice politike sve je realno. drzava godisnje ima na raspolaganju preko 5 milijardi KM prihoda i ako političari hoce/znaju mogu obezbjediti vise od i 300 a ne samo 150 hiljada novih radnih mjesta. Za jednu milijardu KM poticaja Intel bi otvorio fabriku koja bi direktno i indirektno zaposlila preko 20.000 ljudi odmah... Za cetri godine to bi dovelo jos 100 slicnih kompanija...

Sto bi narod reko gdje smo mi a gdje je zapad....
privremeni

Post by privremeni »

Ma sto se tice politike sve je realno. drzava godisnje ima na raspolaganju preko 5 milijardi KM prihoda i ako političari hoce/znaju mogu obezbjediti vise od i 300 a ne samo 150 hiljada novih radnih mjesta. Za jednu milijardu KM poticaja Intel bi otvorio fabriku koja bi direktno i indirektno zaposlila preko 20.000 ljudi odmah... Za cetri godine to bi dovelo jos 100 slicnih kompanija...

Sto bi narod reko gdje smo mi a gdje je zapad....
Zna se gdje smo mi, na snimanju spotova :lol:
Zato se "vidimo" u septembru da saznam, kako rece vas predstavnik u CZ, koje su to "kompatibilne" stranke. Iako mi to vise zvuci kao javni tender u bosanskim uslovima. A primjer Intela me asocira na Zenicku zeljezaru, volio bi da grijesim. Zivi bili pa vidjeli, nadam se da ce se vasa lista onako opcenita i siroka (dusu dala svim postojecim politicarima-znaci sve i nista) za cetiri godine barem za jednu stavku promijeniti. Puno srece!
senada

Post by senada »

koju god da lokalnu tv ili radio stanicu kresnemo (upalim0) naslusasm0 i nagledasm0 se pokretaaaaa.... svi se nest0 u i 0k0 beiha ... p-0-krece/cu ...u kratkom r0ku baHnuse tri aktivisticka, a-politicna pokreta sto je sasvim dosta da p0kriju 0ba-tri naroda...cudn0 da nik0 ne sp0minje sustinske probleme entitete...kant0ne... p0ruke zvuce nevjerovatno identicn0...nar0dne budilice,probudilice...pjevaju nam pjesmice..zabavljaju narod :-? samo kad bi se jos zauzeli da ukinu ine nevladine profitabilne fondacije...a to bi bilo kao da trazimo od kantonalnih i federalnih vlasti da ukinu kantone i entitete :sad: a trebalo bi ukinuti :zzzz: moderan ovaj termin ukinuti :oops: :zzzz: bezbroj nevladinih humanitarnih organizacija, asocijacija, inicijativa, udruzenja i sl.beihanibalistickih formacija, koje drzavi nanose vecu stetu od politickih (kompanija) stranaka.... :-? ...sva tri pokreta bi morala opravdati ne povjerenje naroda jer ga niko i nema nego svoje postojanje... :sad: sta bi bilo da tri pokreta uzajamno zavade :? da li bi narod, pard0n - tri konstitutivna naroda 'neplanski', 'nako k'o slucajno zaplatila :-?

ipak su izbori zakon!

:run: :faraon:
bpsang

Post by bpsang »

grozdica wrote:Sinoc je bilo o GROZDU na Centralnom, ja sam definitivno uz njih. A vi???? :)
NIKAD ROBOM
bpsang

Post by bpsang »

edu wrote:
Goa wrote:Ja da znam jedva bi doceko da napisem, al neznam... jer manje vise to mi nije toliko bitno, treba ih pitati veceras u Zabranjenom forumu...
kakav si ti inace?.. :D :D :D
KO COEK ILI ONAKO :D :D :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

evo ga spot na pinku...lele....

with all due respect, bolji su spotovi bili, kao i pjesme, u ratu...

no hard feelings...
Dasi

Post by Dasi »

fali vam jos deen u spotu :P
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Dasi wrote:fali vam jos deen u spotu :P
Backa ostavi na miru.... :x
Prince

Post by Prince »

Ma yebo spot, bitna je ideja, koja je zaista zdrava i svako normalan će je podržati.
Ovo su prvi izbori pred koje se nešto ovako počelo dešavati, gdje javno mnijenje koliko - toliko isplivava kao neki faktor. Nije ni približno bitan faktor kakav bi trebao biti, ali dobro je da se bar nekako mijenja u pozitivnom smislu.
Lady_Incognitoo

Post by Lady_Incognitoo »

Prince wrote:Ma yebo spot, bitna je ideja, koja je zaista zdrava i svako normalan će je podržati.
Ovo su prvi izbori pred koje se nešto ovako počelo dešavati, gdje javno mnijenje koliko - toliko isplivava kao neki faktor. Nije ni približno bitan faktor kakav bi trebao biti, ali dobro je da se bar nekako mijenja u pozitivnom smislu.
E bas tako :thumbup: :thumbup:
Prenj

Post by Prenj »

mIRCerka wrote:
Njega Mirci cuva za Dosta :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Prenj wrote:
mIRCerka wrote:
Njega Mirci cuva za Dosta :D
ne nego vam i dalje ne dam da ga dirate....
dok se vi zamajavate njegovim usnama, raspade nam se drzava...
Goa

Post by Goa »

trinaesti wrote:grozd je usro kad je stao na stranu opozicije...
neka svaka stranka bude nova stranka...
ni je li to nagovaranje glasaca da glasaju za opoziciju...
organizacije kao grozd trebale bi biti nezavisne, trebale bi potaci ljude da glasaju, ali bi ih trebao boliti k.... za koga ce ko glasat...
za novu ili staru stranku moj problem...
dakle, to je placenicka organizacija...
onaj ko te kamenom gađa danas, sutra ce ti hljeba dati samo da bi te i prekosutra mogo kamenom gađati.

Glasati za opoziciju znaci glasati za promjene, GROZD ne govori nista za koga ces ti glasati, samo ti pomaze da sam shvatis da li si ti onaj koji gađa ili onaj kojeg gađaju
hepok

Post by hepok »

Izbori ne mogu nista promijeniti, da mogu ne bi ni postojali :)
senada

Post by senada »

Lady_Incognitoo wrote:
Prince wrote:Ma yebo spot, bitna je ideja, koja je zaista zdrava i svako normalan će je podržati.
E bas tako :thumbup: :thumbup:
cini mi se da Pokret Dosta ne navodi narod za koju stranku trebaju glasati, po cemu se sustinski razlikuju od Grozda i radi cega ih ja potpuno podrzavam, pored ostalih njihovih prednosti.
inace smo svi za promjene, za progresivne ideje i pokrete ali za koga cemo glasati to je nasa licna stvar i tu nam ne trebaju nicije smjernice, niciji parametri i nikakvi koordinatori - tacka
senada

Post by senada »

...neman nista protiv Grozda ali ne volim da u moje ili bilo cije ime bilo ko odlucuje...

...ne zelim da mi u neko doba neko ko zadnjem debilu upre prstom za koga ja trebam glasati, kome trebam ili kome mogu a kome ne mogu vjerovati, to je to i nista drugo...

sve najbolje i jednom i drugom i svakom pokretu ali Pokret Dosta je PRVI koji se sjetio naroda i narod ce to znati uzvratiti prije ili kasnije.

ps.prije svega radi Pokreta Dosta ali i radi Grozda nije fer jedne favorizovati a druge kritikovati, tj. pisati 'ratnohuskacke' komentare, ali neke stvari treba javno odmah u startu reci.
senada

Post by senada »

Image
Post Reply