Jesam li rasista?
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
nasao bi on svoje stado vjeruj mi. nije tu u pitanju politicko opredjeljenje, misljenje, ili kako se zoves. rasizam nije u redu. al isto tako nije u redu da se neko osudjuje da je rasista samo zato sto ne zeli da mu dijete zivi strancom.dawn_upon_dawn wrote:karabaja-x wrote:jel se to primjeti na prvi pogled? ja pricam iz iskustva jarane. da vidis kako oni najglasniji antirasisti bjeze nazad u svoje stado_BosanaC wrote: Bujrum ti preseli negdje gdje ces biti crna ovca u stadu, ja dio stada nikad nisam bio a vazda sam crna ovca, od kada znam za sebe, pa tako i dan danas. Mozda bas s tog aspekta i govorim.
ja sam isto bila vani. zivjela nisam, ali su mi zivotne okolnosti tako nametnule da od malih nogu srecem ljude raznih rasa, narocito se to dogadjalo u djetinjstvu, prije rata, zbog prirode posla mojih roditelja, koji su mi, hvala im, usadili vrijednosti kojima se i dan danas vodim u zivotu. i mogu samo reci - sebe uvijek nosis sa sobom, i ako si i sam osoba sa kojom se tesko komunicira, neprilagodljiv, pun predrasuda - naici ces i na takve crnce, azijate, arape. ako nisi - naici ces na dobre ljude.
buduci da niti sam krijumcarka drogom i automobilima, niti sponzorusa, niti prodavas swatch satova na crno, ne srecem ljude koji nakon mafijaskih progona lete jedni drugima u stado. simple as that.
i koja je to logika? znaci, mi bosanci smo mirisne ruze? a sto nam je zemlja k... puna kriminala, nepotizma i korupcije? da nam nisu stagod crnci zafrknuli? valjda im krvo sto smo mi arijevci.
- karabaja-x
- Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)
da dodam, i sam sam bio meta rasizma. da me ne bi pogresno shvatili, ja zivim u jednoj mijesanoj sredini, volim to, volim egzoticne zene
, al nije u redu osudjivati nekog da je rasista jer kaze ne bi volio da mu dijete ozeni osobu druge rase.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
i ja sam bila meta nacionalizma, pa vecina gradjana BiH jeste, bez obzira na nacionalnu pripadnost. zato mislim da bismo morali neke stvari malo bolje razumjeti.
ono zbog cega je @vesela rasist je: prije svega sto stavlja rasu ispred svega drugog - ispred osjecaja i srece svoga djeteta. ne bih ja rekla da joj je dijete igrom slucaja odabralo svedjanku. dobro je ona usadila u njega svoje principe. dakle, zelim ti da si, sine, sretan, zdrav, ziv, da imas djecu, da volis, da si voljen... ali ne sa azijatkinjom. A TO JE RASIZAM, ma kakvu definiciju bosanci preko noci izmislili.
druga je stvar sto iz apsolutno svakog njenog posta izbija predrasuda, nacinom na koji govori o ljudima druge rase, nacinom na koji prica o samom FENOMENU ljudi druge boje koze. A TO JE isto RASIZAM.
zatim je dokazala da je itekako svjesna toga, pa je napisala kako je "da ne bi ispala rasist i netolerantna" rekla muzu da razgovara sa sinom. dakle, itekako je ona svjesna sta su njeni stavovi. nijedan rasist nije naivan. nek mi se ne prodaje ovdje. zatim poce pricati nekakvu gnusnu pricu o tome kako ce joj dijete voditi u nekakvu tamo Aziju... zamisli haman odvedu joj sinkaru sto mu je ona plela priglavke u tobejarabi Aziju. a vjerujem da je njoj Azija mars. ja sam se rodila u Aziji vesela, hajd pospricaj me malo nekim dezinfekcijskim sprejom, da te ne zatrujem preko foruma.
ne kazem ja da posto poto treba dijete udati/ozeniti za nekog druge rase, cim tu osobu sretne. isto je tako i u zajednici crnaca, azijata i sl. zbog gomila predrasuda, ljudi idu linijom manjeg otpora i milioni ljubavi zbog toga propadnu. ali apriori zabranjivati ljudima da se zene sa osobom druge rase, mijesati se na taj nacin u zivot svojeg djeteta kao odrasle osobe, to je rasizam. dakle, ti ces bjelkinju koju hoce zeniti tvoj sin dobro ispitati - je li dobra, da li ga voli, kakva je osoba, kakav je on sa njom, itd. a crnkinju ili bilo koga druge rase ces unaprijed otpisati zbog rase - eto zbog toga je to RASIZAM.
ja vjerujem da je vesela sad sretna, usla je u arijevsku svedsku porodicu, o kojoj je sanjala jos dok je kao rumeno djevojce mastila jufke od pite. samo da joj porucim da je nekome i bosanac - crnac.
ide ona sad sretna na bajram parti - strasno predano ce da uziva u slatkisima i toplom razgovoru ljudi razlicitih vjeroispovijesti. ma samo nek se bijeli.
bajram mubarek olsun
ono zbog cega je @vesela rasist je: prije svega sto stavlja rasu ispred svega drugog - ispred osjecaja i srece svoga djeteta. ne bih ja rekla da joj je dijete igrom slucaja odabralo svedjanku. dobro je ona usadila u njega svoje principe. dakle, zelim ti da si, sine, sretan, zdrav, ziv, da imas djecu, da volis, da si voljen... ali ne sa azijatkinjom. A TO JE RASIZAM, ma kakvu definiciju bosanci preko noci izmislili.
druga je stvar sto iz apsolutno svakog njenog posta izbija predrasuda, nacinom na koji govori o ljudima druge rase, nacinom na koji prica o samom FENOMENU ljudi druge boje koze. A TO JE isto RASIZAM.
zatim je dokazala da je itekako svjesna toga, pa je napisala kako je "da ne bi ispala rasist i netolerantna" rekla muzu da razgovara sa sinom. dakle, itekako je ona svjesna sta su njeni stavovi. nijedan rasist nije naivan. nek mi se ne prodaje ovdje. zatim poce pricati nekakvu gnusnu pricu o tome kako ce joj dijete voditi u nekakvu tamo Aziju... zamisli haman odvedu joj sinkaru sto mu je ona plela priglavke u tobejarabi Aziju. a vjerujem da je njoj Azija mars. ja sam se rodila u Aziji vesela, hajd pospricaj me malo nekim dezinfekcijskim sprejom, da te ne zatrujem preko foruma.
ne kazem ja da posto poto treba dijete udati/ozeniti za nekog druge rase, cim tu osobu sretne. isto je tako i u zajednici crnaca, azijata i sl. zbog gomila predrasuda, ljudi idu linijom manjeg otpora i milioni ljubavi zbog toga propadnu. ali apriori zabranjivati ljudima da se zene sa osobom druge rase, mijesati se na taj nacin u zivot svojeg djeteta kao odrasle osobe, to je rasizam. dakle, ti ces bjelkinju koju hoce zeniti tvoj sin dobro ispitati - je li dobra, da li ga voli, kakva je osoba, kakav je on sa njom, itd. a crnkinju ili bilo koga druge rase ces unaprijed otpisati zbog rase - eto zbog toga je to RASIZAM.
ja vjerujem da je vesela sad sretna, usla je u arijevsku svedsku porodicu, o kojoj je sanjala jos dok je kao rumeno djevojce mastila jufke od pite. samo da joj porucim da je nekome i bosanac - crnac.
ide ona sad sretna na bajram parti - strasno predano ce da uziva u slatkisima i toplom razgovoru ljudi razlicitih vjeroispovijesti. ma samo nek se bijeli.
bajram mubarek olsun
Last edited by Bea_Trix on 11/10/2007 18:18, edited 2 times in total.
-
hrizantema
Treci stan od mene zivi jedna holandjanka s crncem.Imaju dvoje male djece, i sve to izgleda super, al kad prodjes pored ili ne daj boze , izadjes na balkon, i ako se opet , ne daj boze, malo duze zadrzis imas priliku da poletis ko bakica jer iz tog stana nema doba dana ili noci da s en eosjeti miris trave...Ja kazem , ok, dvoje konja su punoljetni i neka im, al sto djeca moraju to da trpe...A on, zlatni zubi u glavi, mrcina pet puta jaca od mene , al jaran nista pod milim bogom ne radi(osim dilanja droge , vjerovatno) i govori draga socijala...Svi ti dogadjaji polako udju u glavu i htio ili ne , pocinjes da postajes subjektivan ...
-
mamica papucarka
dawn_upon_dawn wrote:ma bjezi, i to je svima ovdje najnormalnije razmisljanjemamica 31 wrote:neki dan slusam komentar neke nase krasotice![]()
Ispred ulaza u trgovinu cuci crnac i prodaje novine.
Kad ce ova nasa jaranici -"a vidi ovih crnaca nizasta ih Bog stvorio nije"![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pa ce onda -"a mi cemo od igle napravit sta god hoces"
majke mi, zeludac mi se okrenuo
dje ti se nece zeludac okrenut
a oba svjetska rata pokrenuli i bili glavni akteri braca bjelci... (austrijanci, nijemci) a od pamtivijeka bogati kolonizatori (britanci, francuzi, spanjolci) pljackaju i ubijaju po zemljama treceg svijeta (medju tim zemljama je i nasa bosna) - valjda su tako od igle napravili... svasta. sa tudjim blagom.
@vesela, nema razloga da se cudis "zucnim ispadima2 sa bilo cije strane. necu ja tebe tjesiti i tapsati po ramenu da si dobra osoba, ma koliko ti nesvjesno bila pravi, text book rasist. da je neko na vrijeme prepao rasiste kroz povijest, da ih je zgurao u misiju rupu gdje i pripadaju - pateticni mali stvorovi ne bi dosli na celo drzave i napravili s*anja po svijetu. ne kazem da bi ti to nuzno ucinila, cisto da znas ko ti stoji rame uz rame.
nema nista od poricanja - ti imas problem, i to ozbiljan problem. to je isto kao kad bi mi rekla da svako jutro u deset sati salijes litru konjaka i pitas me jesi li alkoholicarka. dakle, nije vise pitanje tvog djeteta - hvala bogu ono ce naci svoju srecu s nekim. poenta je u tome sto ces ti ostati takva kakava jesi sama sa sobom. i meni je iskreno tebe jako zao. zao mi te je do onog momenta kad nemas utjecaja na druge ljude - ali imas ocito i pozicij u drustvu. bas me zanima sta bi mislila djeca i nastavnici iz te skole u kojoj radis kad bi znali kakvu su osobu zaposlili da bude u blizini djece.
a najtuznije je od svega sto bosanci ne vide... da su i oni zrtve rasisma, nacionalizma i predrasuda istih tih arijevaca kojima se uvlace u...
definitivno najveci sok mi je bio po dolasku u Austriju, dok sam radila u jednom restoranu u kojem je radio i jedan crnac.
Kuhinja restorana je otvorena, tako da se vidi ko sta kuha.
I dolazi jedna gospodja i moli sefa da joj se njena hrana vrati, jer je vidjela da ju je crnac napravio. Gadi joj se
Ja sam ostala sokirana. I "gospodja" moli da joj neko drugi napravi ono sto je ona narucila
Kao slag na tortu, okrece se sef i govori bijelcu da napravi novu sniclu (sta li je vec bilo)
ja da sam bila sef, istjerala bih doticnu iz restorana. Ali eto, sve za goste
I onda prilazi meni jedna nasa hamsa i sapce kako njoj taj crnac smrdi
-
uvijek dobar post
jednostavno je.
jesi, rasist si.
kraj.
jesi, rasist si.
kraj.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
cula sam mnogo o rasizmu u holandiji, npr. u zemlji cvijeca je to ogroman problem. i u austriji i u holandiji sam bila prekratko poslije rata (samo posjete od po mjesec dana) ali sam svejedno shvatila koliko problema imaju, jer samo malo zagrebes ispod povrsine i otkrijes grozote....
-
_BosanaC
Jbg jarane, nije li malo cudno da neko ode iz BiH jer mu kao ide na zivce sav taj nekakav nacionalizam, pa kad dodje anamo tamo gdje nema profesionalnih Srba/Hrvata/Bosnjaka onda mu smetaju crnci, Kinezi i inikarabaja-x wrote:da dodam, i sam sam bio meta rasizma. da me ne bi pogresno shvatili, ja zivim u jednoj mijesanoj sredini, volim to, volim egzoticne zene, al nije u redu osudjivati nekog da je rasista jer kaze ne bi volio da mu dijete ozeni osobu druge rase.
- karabaja-x
dobro je ljudi smirite se malo. znaci sad ne smijes vise rec da neko smrdi, mislim ako stvarno smrdi, onda smrdi jebiga. a vesela je izgleda starija osoba, malo razumijevanja bi vam dobro doslo. sigurno je odrasla u bosni i nije imala puno iskustva s ljudima drugih rasa.
- karabaja-x
nije to isto bolan_BosanaC wrote:Jbg jarane, nije li malo cudno da neko ode iz BiH jer mu kao ide na zivce sav taj nekakav nacionalizam, pa kad dodje anamo tamo gdje nema profesionalnih Srba/Hrvata/Bosnjaka onda mu smetaju crnci, Kinezi i inikarabaja-x wrote:da dodam, i sam sam bio meta rasizma. da me ne bi pogresno shvatili, ja zivim u jednoj mijesanoj sredini, volim to, volim egzoticne zene, al nije u redu osudjivati nekog da je rasista jer kaze ne bi volio da mu dijete ozeni osobu druge rase.
-
_BosanaC
Ali je zato imala sigurno iskustva sa izvornim Bosanskim (i Hercegovackim) rasizmom, i bas zato bi trebala imati razumjevanja.karabaja-x wrote:dobro je ljudi smirite se malo. znaci sad ne smijes vise rec da neko smrdi, mislim ako stvarno smrdi, onda smrdi jebiga. a vesela je izgleda starija osoba, malo razumijevanja bi vam dobro doslo. sigurno je odrasla u bosni i nije imala puno iskustva s ljudima drugih rasa.
-
_BosanaC
Kako nije isto?karabaja-x wrote:nije to isto bolan_BosanaC wrote:Jbg jarane, nije li malo cudno da neko ode iz BiH jer mu kao ide na zivce sav taj nekakav nacionalizam, pa kad dodje anamo tamo gdje nema profesionalnih Srba/Hrvata/Bosnjaka onda mu smetaju crnci, Kinezi i inikarabaja-x wrote:da dodam, i sam sam bio meta rasizma. da me ne bi pogresno shvatili, ja zivim u jednoj mijesanoj sredini, volim to, volim egzoticne zene, al nije u redu osudjivati nekog da je rasista jer kaze ne bi volio da mu dijete ozeni osobu druge rase.
- karabaja-x
razlike su mnogo vece_BosanaC wrote:Kako nije isto?karabaja-x wrote:nije to isto bolan_BosanaC wrote: Jbg jarane, nije li malo cudno da neko ode iz BiH jer mu kao ide na zivce sav taj nekakav nacionalizam, pa kad dodje anamo tamo gdje nema profesionalnih Srba/Hrvata/Bosnjaka onda mu smetaju crnci, Kinezi i ini
- Bea_Trix
cekajte, cekajte, polako 
nije mene briga koliko @vesela ima godina, jer je to na forumu dobna diskriminacija. ja ljude cijenim po onome sto napisu, ne po godinama, naciji, rasi i porijeklu.
i @vesela nije zbunjena provincijalka, neka vas ne zavara. ima ona itekako samopouzdanja, sjecam je se otprije na forumu, a i svojim postovima ovdje niposto ne ostavlja dojam nesigurne i zbunjene osobe. prema tome, nemojte mu.. pod bubrege prodavati
prvo, iz @mamicine price je jasno da je taj kuhar obrukan samo zato sto je crnac, jer gospodja koja je vratila hranu nije rekla da smrdi, nego da nece hranu koju joj je pravio crnac. ohrabrena takvim razvojem dogadjaja, uvijek jaca kad ima rulju da se prikljuci, jedna nasa miomirisna dama je sapnula kako taj crnac jos i smrdi. dakle, vrlo je jasno da joj smrdi sto je crn.karabaja-x wrote:dobro je ljudi smirite se malo. znaci sad ne smijes vise rec da neko smrdi, mislim ako stvarno smrdi, onda smrdi jebiga. a vesela je izgleda starija osoba, malo razumijevanja bi vam dobro doslo. sigurno je odrasla u bosni i nije imala puno iskustva s ljudima drugih rasa.
nije mene briga koliko @vesela ima godina, jer je to na forumu dobna diskriminacija. ja ljude cijenim po onome sto napisu, ne po godinama, naciji, rasi i porijeklu.
i @vesela nije zbunjena provincijalka, neka vas ne zavara. ima ona itekako samopouzdanja, sjecam je se otprije na forumu, a i svojim postovima ovdje niposto ne ostavlja dojam nesigurne i zbunjene osobe. prema tome, nemojte mu.. pod bubrege prodavati
Last edited by Bea_Trix on 11/10/2007 19:22, edited 1 time in total.
- karabaja-x
bila ona rasista ili ne, i slagao se ja sa njom ili ne, ja je razumijem.
- danas
ja najvolim ove sto misle da je njihova picka zlatna, pa kukaju sto jedan nijemac ili sved misle da su svi bosanci balkanska gamad i sto nece da ozeni svoju kcer za njenog amara -- 'ama kako on to NAMA tako'
-- a onda se okrenu i u istom dahu pocnu 'sovat nekom mater crnacku, arapsku, sandzacku, siptarsku, dijasporsku, srpsku (popuniti as needed
) i branit svojoj belmi da hoda sa onim malim jer je sljego iz rogatice ili iz irana (svejedno
)
ma mi smo narod... da nas nema, trebalo bi nas izmislit...
ma mi smo narod... da nas nema, trebalo bi nas izmislit...
- lady midnight
ja sam toliko sretna shto u krugu prijatelja imam ljudi zhuckaste, crvenkaste, blijedo-ruzhichaste, svjetlosmedje, tamnosmedje... boje kozhe, sa svih kontinenata, iz dosta etnichkih grupacija, koji govore razlichitim jezicima...od njih i kroz njih nauchih mnogo toga, nauchih shta znachi biti privilegovan u drushtvu u kojem bijelci dominiraju (nisam ni bila svjesna nekih stvari koje po defaultu uzimam kao svoje pravo, ali sad znam da su drugima uskracene samo zato shto izgledaju drugachije), shvatih da ovo "moje" i nije centar svijeta i da na svijetu ima ljudi i drushtava u daleko vecim govnima nego shto smo "mi", shvatih kako dolazi do kreiranja ovog "mi" i "oni", nauchih dosta o zemljama koje sam sa televizije i iz medija znala samo u kontekstu prirodnih katastrofa i gradjanskih nemira i shvatih da se i tamo ljudi samo trude da vode svoj zhivot, (ne)normalan koliko i svugdje ostalo, shvatih sa du slichnosti medju nama daleko vece nego razlike zasnovane na razlichitom porijeklu, koje se daju prebroditi ukoliko se sve ostalo slazhe...
i nauchila sam cijeniti tu raznolikost.
iskreno?
gade mi se oni nashi emigranti po zapadnim zemljama, a imala sam priliku i josh uvijek imam da ih sretnem, koji od vecinskog drushtva preuzimaju - u sushtini rasistichku - "hijerarhiju stranaca", pa na toj skali sebe svrstavaju iznad nekog drugog...bili to afrikanci u skandinaviji ili turci u njemachkoj...
po principu: mi smo "kulturni i civilizovani - a ne ko ovi divlji afrikanci" ili "mi smo moderni - nismo zaostali, prljavi i shovinisti - kao turci..."
josh gore: slomishe noge da udajom ili zhenidbom za kakvog shvedskog, njemachkog, engleskog drzhavljanina dokazhu kako oni, eto, nisu "primitivni" - jer zaboga da su primitivni, ne bi ih valjda dotichni evropljanin "izabrao"... to su oni koji pate od kompleksa manje vrijednosti i misle da ce tu vrijednost podici udajom/zhenidbom za "superiorne evropljane".
a najgori su mi ovi tipa "necu crnca u porodici ali ne osudjujte me kao rasistu". pa jadna ne bila, kako bi sutra stala na put kakvom nacisti kad pochne marisati tvoje "crno" unuche, ako se ne usudjujesh ni da proshetash sa njim po sarajevu?????
ovakvi jadnici nisu ni svjesni toga da gaze nadole, ali i da njih neko odozgo gazi. jer kao shto reche dawn, i bosanci su za nekoga "crni".
karabaja:
jedna je stvar kad chovjek prizna da se boji nepoznatog - to je normala.
ali druga stvar je kad trazhi opravdanje za svoju nespremnost da se suochi sa svojim stavovima i da ih preispita.
iskreno?
gade mi se oni nashi emigranti po zapadnim zemljama, a imala sam priliku i josh uvijek imam da ih sretnem, koji od vecinskog drushtva preuzimaju - u sushtini rasistichku - "hijerarhiju stranaca", pa na toj skali sebe svrstavaju iznad nekog drugog...bili to afrikanci u skandinaviji ili turci u njemachkoj...
po principu: mi smo "kulturni i civilizovani - a ne ko ovi divlji afrikanci" ili "mi smo moderni - nismo zaostali, prljavi i shovinisti - kao turci..."
josh gore: slomishe noge da udajom ili zhenidbom za kakvog shvedskog, njemachkog, engleskog drzhavljanina dokazhu kako oni, eto, nisu "primitivni" - jer zaboga da su primitivni, ne bi ih valjda dotichni evropljanin "izabrao"... to su oni koji pate od kompleksa manje vrijednosti i misle da ce tu vrijednost podici udajom/zhenidbom za "superiorne evropljane".
a najgori su mi ovi tipa "necu crnca u porodici ali ne osudjujte me kao rasistu". pa jadna ne bila, kako bi sutra stala na put kakvom nacisti kad pochne marisati tvoje "crno" unuche, ako se ne usudjujesh ni da proshetash sa njim po sarajevu?????
ovakvi jadnici nisu ni svjesni toga da gaze nadole, ali i da njih neko odozgo gazi. jer kao shto reche dawn, i bosanci su za nekoga "crni".
karabaja:
ali druga stvar je kad trazhi opravdanje za svoju nespremnost da se suochi sa svojim stavovima i da ih preispita.
- karabaja-x
ti su mi najgori, dno dna...nevezano za temu, al neki ljudi stvarno brzo osudjuju druge. naprimjer kad sam ljut i nije mi ni do cega i nadjem se negdje u restoranu ili prodavnici, posto ja ne znam glumit finocu tamo neko se zna naci uvrijedjen, i mozda pomisli da sam rasista. e serem se ja na takvo razmisljanje.lady midnight wrote:ja sam toliko sretna shto u krugu prijatelja imam ljudi zhuckaste, crvenkaste, blijedo-ruzhichaste, svjetlosmedje, tamnosmedje... boje kozhe, sa svih kontinenata, iz dosta etnichkih grupacija, koji govore razlichitim jezicima...od njih i kroz njih nauchih mnogo toga, nauchih shta znachi biti privilegovan u drushtvu u kojem bijelci dominiraju (nisam ni bila svjesna nekih stvari koje po defaultu uzimam kao svoje pravo, ali sad znam da su drugima uskracene samo zato shto izgledaju drugachije), shvatih da ovo "moje" i nije centar svijeta i da na svijetu ima ljudi i drushtava u daleko vecim govnima nego shto smo "mi", shvatih kako dolazi do kreiranja ovog "mi" i "oni", nauchih dosta o zemljama koje sam sa televizije i iz medija znala samo u kontekstu prirodnih katastrofa i gradjanskih nemira i shvatih da se i tamo ljudi samo trude da vode svoj zhivot, (ne)normalan koliko i svugdje ostalo, shvatih sa du slichnosti medju nama daleko vece nego razlike zasnovane na razlichitom porijeklu, koje se daju prebroditi ukoliko se sve ostalo slazhe...
iskreno?
karabaja:
- buzzer
tacno, onaj ko tako sta kaze nije rasista nego ljubitelj sladoleda od vanilije. sta koji k*ratz, nacionalizam, shovinizam, rasizam...ne smije covjek vishe ni mrzit a da ga se ne proziva...karabaja-x wrote:, al nije u redu osudjivati nekog da je rasista jer kaze ne bi volio da mu dijete ozeni osobu druge rase.
- karabaja-x
sta je, sad ako ja kazem da ne zelim zeniti crnkinju ili bilo koju amerikanku, ja sam rasista? plitko brate plitko.InfraRedRidinghood wrote:Tako je! Nismo mi rasisti, nego su oni, brate, crnikarabaja-x wrote:da dodam, i sam sam bio meta rasizma. da me ne bi pogresno shvatili, ja zivim u jednoj mijesanoj sredini, volim to, volim egzoticne zene, al nije u redu osudjivati nekog da je rasista jer kaze ne bi volio da mu dijete ozeni osobu druge rase.
- danas
nema kod nas rasista, utukli smo Hin ko vlahekarabaja-x wrote:sta je, sad ako ja kazem da ne zelim zeniti crnkinju ili bilo koju amerikanku, ja sam rasista? plitko brate plitko.InfraRedRidinghood wrote:Tako je! Nismo mi rasisti, nego su oni, brate, crnikarabaja-x wrote:da dodam, i sam sam bio meta rasizma. da me ne bi pogresno shvatili, ja zivim u jednoj mijesanoj sredini, volim to, volim egzoticne zene, al nije u redu osudjivati nekog da je rasista jer kaze ne bi volio da mu dijete ozeni osobu druge rase.