Jok, bolan... nije on bio u talu s njima...

Post Reply
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

Jastreb35 wrote:
zasto i ti poput mnogih drugih svaku kritiku Izetbegovica smatras, ako ne velicanjem Slobe ili Franje, a ono barem izjednacavanjem njihovih uloga sa Izetbegovicevom?
Tvrditi da se Izetbegovica treba ocjenjivati na osnovu danasnjeg stanja drustva, jeste izjednacavanje istog s nekoliko hiljada drugih koji su isto tako ucestvovali u transformaciji stabilne SFRJ u postojecu fragmentiranost torova.

Izetbegovica se moze kritikovati po pitanju taktickih poteza, strategija mu je bila ispravna i jedina koja je usvajala realnosti okrutnog postjugoslovenstva. Takticki, bila je greska ne pruziti Siberu i Divjaku mogucnost koju se pruzilo Halilovicu. Ali i Linkoln i Mandela i Broz su pravili greske, no strategija im je generalno (za dati prostor i vrijeme) bila ispravna.

Kada neko kaze; "Volio ga ne volio, ocijeni ga pogledom oko sebe, sirom BiH. Jad i bijeda.", u najboljem slucaju ignorise one koji su planirali stvaranje Velike Srbije, a u najboljem, ne zna sabrati dva i dva.
Mislis li da se o politicaru Izetbegovicu ne moze govoriti odvojeno od dvojice pomenutih?
Naravno da moze, ali kontekst teze "pogledaj oko sebe, jad i bijeda" ga bjesomucno vuce u drustvo nacionalistickog dvojca, koji je glavni i kljucni krivac za tu bijedu i jad.

Kada neko optuzi Izetbegovica za nesposobnost, ja pitam za alternativu (njemu kao covjeku i njegovim potezima). Ali kada ga neko optuzi za nesto za sto su krivi vizionari s Pantovcaka i Dedinja, ja nisam taj koji ga delegira u njihovo drustvo.
Ti "jastrijebe", mora da si ovu temu cit'o odavde od kraja, a ne od pocetka! Kako ces ga "delegirati u njihovo drustvo", kad on njima SLUZI!! A onaj ko sluzi, nije u istom drustvu! On je fizicki prisutan, ali on je SERVANT - iliti SLUGA, iliti HAMAL, jastrijebe !!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Topla voda wrote:eto sad ko ne izjednacavate njega sa ovom dvojicom.
mozda ne ti ,ali kad se, tebi u podrsku,prikace raznorazni likovi,onda to dobija drugi izgled.
ako se razgovara o dogovorenoj razmjeni teritorija,o tome kako nismo htjeli uci na grbavicu,kako je neka curica na punktovima vidjela nase borce sa oruzjem,pa kao mi naoruzani..otkud to da se mi nismo spremali za rat..
pa kako se zove tema?
jok, eto oni su u talu,al ih ne izjednacavate.
i shvatam da je drugacija percepcija okoncanja rata bosancima sa okupiranih teritorija od onih koji su sa teritorija koje su odbranjene.
ja mislim da tu dolazi do podjele u podrsci "opstajanja bih po svaku cijenu,makar se neko nikad kuci ne vratio"
i vjerujem da bi i ja da mi je dom ostao u modrici,zvorniku ili banjaluci bio bijesan na sve "branioce interesa ispravne politike A.I."
ali tako je kako je,mozda bi bilo konstruktivno,a po meni i najnormalnije i najljudskije da se taj bijes usmjeri ka onima koji su za te stvari i odgovorni,a to sigurno nije A.I.
Slazem se. Alija Izetbegovic, ako sta nije bio, nije bio odgovoran, ni prema drzavi ni prema narodu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

forUMASH wrote: ....vrijeme je da se sa Izetbegovica skine andjeoski oreol i da ga se analizira kroz njegova djela i ucinak za uradjeni posao i preuzetu odgovornost....prvi korak u takvoj analizi je da se okrenes oko sebe i vidis sta i kakav je rezultat njegovog obavljenog posla.....ja kad to uradim, dolazim samo do jednog zakljucka, a to je katastrofa....
Nema nista od toga. Puna su usta svima kako isti treba skidati sa Tita (i treba, slazem se, ali mu jos uvjek ne moze ni prismrditi ni po cemu ni jedan od nasih politicara iz novog vakta) a sa Izetbegovica se skidati za jedno 50 godina brat bratu, kad opet padne kome na pamet da uzme pusku u ruke i krene osvajati ono sto je vijekovno njegovo :oops:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

mozda ne ti ,ali kad se, tebi u podrsku,prikace raznorazni likovi,onda to dobija drugi izgled.
ako se razgovara o dogovorenoj razmjeni teritorija,o tome kako nismo htjeli uci na grbavicu,kako je neka curica na punktovima vidjela nase borce sa oruzjem,pa kao mi naoruzani..otkud to da se mi nismo spremali za rat..
pa kako se zove tema?
i shvatam da je drugacija percepcija okoncanja rata bosancima sa okupiranih teritorija od onih koji su sa teritorija koje su odbranjene.
ja mislim da tu dolazi do podjele u podrsci "opstajanja bih po svaku cijenu,makar se neko nikad kuci ne vratio"
i vjerujem da bi i ja da mi je dom ostao u modrici,zvorniku ili banjaluci bio bijesan na sve "branioce interesa ispravne politike A.I."
ali tako je kako je,mozda bi bilo konstruktivno,a po meni i najnormalnije i najljudskije da se taj bijes usmjeri ka onima koji su za te stvari i odgovorni,a to sigurno nije A.I.
I u tebe vala ni vruca ni hladna voda..
Bash ono, topla, mlaka...Pa ni tam´ ni vam´ Sto nas narod veli, rado bi se ti izgleda, ali da ti ne udje.. :oops:
Perpetuum mobile 1. vrste... :roll:

Znaci, posto si iz Sarajeva (pretpostavljam) zadovoljan si sa uradjenim a da si recimo iz Prijedora, hebo bi ti mater Aliji i ostaloj kompaniji?

Sto ti je iskreni bosanski rodoljub iliti domoljub! :zzzz:

No pustimo to na stranu...
Da ne bude zabune, Aliju i ostale licno ne poredim kad se radi o samom ratu i zlocinima pocinjenim u ratu!
A sto se tice politike, dogovora, pregovora, uvlacenja u shupak jednima i plazenja jezika drugima, a sve to duboko u pozadini dok su naprijed bili istureni obicni, zbunjeni ali i mozgova isprani ljudi je nesto sasvim drugo!
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Kolega Vodenjak, cijenio bih tvoj trud i vrijeme koje utrosis u obradi dvije ili tri (po tebi) kljucne Izetbegoviceve greske, alternative, te nacina na koji bi se ta alternativna rjesenja moglo realizovati.

pozdrav
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

_BosanaC wrote:
pa kako se zove tema?
Slazem se. Alija Izetbegovic, ako sta nije bio, nije bio odgovoran, ni prema drzavi ni prema narodu.
On bi bio NEodgovoran da nije potpisao Dejton!
Ali ga je potpisao jer je bio odgovoran i jer je narodu bilo dosta rata, patnje i stradanja.
Komandovati drzavom i armojom u najtezim trenucima je ipak velika odgovornost, i on je taj ispit polozio, a dokaz za to je odbranjena BiH!
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

forUMASH wrote: ....vrijeme je da se sa Izetbegovica skine andjeoski oreol i da ga se analizira kroz njegova djela i ucinak za uradjeni posao i preuzetu odgovornost....prvi korak u takvoj analizi je da se okrenes oko sebe i vidis sta i kakav je rezultat njegovog obavljenog posla.....ja kad to uradim, dolazim samo do jednog zakljucka, a to je katastrofa....
Ono sto nam je danas, je rezultat i zaostavstina rata koji nam je bio nametnut i agresija koja je nad nama vrsena! MI SMO SE BRANILI, za tvoju informaciju.

A kad vec zlobno pricas o zaostavstini, sta nam je i koga, Tito ostavio u amanet...!? ...Komunistu Milosevica, politicke procese, agresiju, nesredjeno nacionalno pitanje...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Dolina avalona wrote:
Ono sto nam je danas, je rezultat i zaostavstina rata koji nam je bio nametnut i agresija koja je nad nama vrsena! MI SMO SE BRANILI, za tvoju informaciju.

A kad vec zlobno pricas o zaostavstini, sta nam je i koga, Tito ostavio u amanet...!? ...Komunistu Milosevica, politicke procese, agresiju, nesredjeno nacionalno pitanje...
Ostavio ti je Republiku Bosnu i Hercegovinu sa ni vise a ni manje prava od onih koja su imale ostale Republike bivse SFRJ!
Da ti ne ostavi to, danas bi bio manji od makovog zrna ili bi se zvao Djuradj, Stipe, a mozda i Sergej, ko zna...
Osim toga ostavio je jos nekoliko ugursuza, osim gore pomenutog sotone, koji su uspjeli, demokratskim metodama naravno :oops: , dovesti do holokausta na samom kraju proslog vijeka!
A da ih nama svima nije ostavio, mozda bi ti danas pisao hvalospijeve i In Memoriam istima kao zrtvama ogavnog Brozovog komunistickog rezima! :-?
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Vodenjak wrote:
Dolina avalona wrote:

Ostavio ti je Republiku Bosnu i Hercegovinu sa ni vise a ni manje prava od onih koja su imale ostale Republike bivse SFRJ!
Da ti ne ostavi to, danas bi bio manji od makovog zrna ili bi se zvao Djuradj, Stipe, a mozda i Sergej, ko zna...
Osim toga ostavio je jos nekoliko ugursuza, osim gore pomenutog sotone, koji su uspjeli, demokratskim metodama naravno :oops: , dovesti do holokausta na samom kraju proslog vijeka!
A da ih nama svima nije ostavio, mozda bi ti danas pisao hvalospijeve i In Memoriam istima kao zrtvama ogavnog Brozovog komunistickog rezima! :-?
kako je ovo strasno...vidjeti...
Vodenjak, jel mislish da bi nam se stavri bas tako odvijale u proslosti, da recimo SFRJ nije imala taj republicki sistem...da je bila recimo...drzava bez republika :?
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

A da tebi Vodenjace nije bilo Jugoslovenskog robijasa AI, danas bi ti spavao u nekoj masovnoj grobnici zatrpan pod nekom svetosavskom crkvom!

Cijeli demokratski svijet, od Amerike do Malezije, je priznao herojstvo i veliku drzavnicku ulogu prvog predsjednika BiH. Ak' nisi znao...

Alija je vladao samo 10 godina, a od toga 5 je bilo borba za opstanak a onih drugih 5 borba sa Sumadincima rs-a...

Dok je Tito vladao 40 godina i to u sistemu gdje je bio Bog, pa nije ni cudo sto je narod i sada izdresiran da mu se klanja pred kipom.

Za razliku od njega, Alija je bio demokrata i to u najtezim vremenima!!
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zena wrote: kako je ovo strasno...vidjeti...
Vodenjak, jel mislish da bi nam se stavri bas tako odvijale u proslosti, da recimo SFRJ nije imala taj republicki sistem...da je bila recimo...drzava bez republika :?
@Zeno, stvarno ne kuzim pitanje... :?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Dolina avalona wrote:A da tebi Vodenjace nije bilo Jugoslovenskog robijasa AI, danas bi ti spavao u nekoj masovnoj grobnici zatrpan pod nekom svetosavskom crkvom!

Cijeli demokratski svijet, od Amerike do Malezije, je priznao herojstvo i veliku drzavnicku ulogu prvog predsjednika BiH. Ak' nisi znao...

Alija je vladao samo 10 godina, a od toga 5 je bilo borba za opstanak a onih drugih 5 borba sa Sumadincima rs-a...

Dok je Tito vladao 40 godina i to u sistemu gdje je bio Bog, pa nije ni cudo sto je narod i sada izdresiran da mu se klanja pred kipom.

Da, stvarno mi je on spasio zivot u Bosanskoj Krajini!
Hvala mu na tome! :x
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Vodenjak wrote:
Oprosti, mozda je do mene...ali sam shvatila...tvoj post ovako. Da SFRJ nije podijeljena bazirana na republickom sistemu, da je Tito recimo odlucio da nema republika (a moglo se jel da...) da bi scenarij isao... u smjeru onoga sto si napisao...danas bi se ja zvala Anđa... :D recimo :-?
Jel to mislish? ... da bi Bosnjaci otisli u potpunu asimilaciju (prisilnu ili ne) s drugim narodima u ex-yu, i da je asimilacija potpuna, bila sprijecena time sto je ipak BiH bila samoupravna republika... ?
jasnije?
Opet kazem...mozda ja ne razumijem...
kekec

Post by kekec »

Dolina avalona wrote:A da tebi Vodenjace nije bilo Jugoslovenskog robijasa AI, danas bi ti spavao u nekoj masovnoj grobnici zatrpan pod nekom svetosavskom crkvom!
Koja zatucanost, zaslijepljenost i nepoznavanje osnovnih stvari,
dogadjaja i odnosa na ovim prostorima u blizoj istoriji.
Post na koji se covjek samo najezi, svjestan da bi pokusaj
ukazivanja na zabludu i neistinu, prvo bio glup, a drugo, potpuno bezuspjesan. :sad:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

zena wrote:
Vodenjak wrote:
Oprosti, mozda je do mene...ali sam shvatila...tvoj post ovako. Da SFRJ nije podijeljena bazirana na republickom sistemu, da je Tito recimo odlucio da nema republika (a moglo se jel da...) da bi scenarij isao... u smjeru onoga sto si napisao...danas bi se ja zvala Anđa... :D recimo :-?
Jel to mislish? ... da bi Bosnjaci otisli u potpunu asimilaciju (prisilnu ili ne) s drugim narodima u ex-yu, i da je asimilacija potpuna, bila sprijecena time sto je ipak BiH bila samoupravna republika... ?
jasnije?
@Zeno, iskreno te postujem i tebi nikad ne bih odgovorio na onakav nacin kao na post na koji sam reagovao...
Da, ja mislim da je bilo vrlo bitno sto je BiH imala status Republike u onoj Jugoslaviji) upravo iz razloga sto su se srpski i hrvatski fashizam onako povampirili krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih godina...
Da nije bilo te pretpostavke (dakle, ravnopravne Republike BiH u sastavu Jugoslavije, veliko bi pitanje bilo sta bi bilo s nama kao NARODOM...
O religiji bi se mozda i dalo pricati...

Ali, religiju kao religiju nije osporavao ni jedan Karadzic recimo... :-? :x

Nadam se da je barem malo jasnije... :)
Kwaheri

Post by Kwaheri »

i Minnelin bijes potpuno razumijem... :(

...
samo sto su meni krivi cetnici...za klanja, ubijanja, silovanja i za RS...
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Vodenjak wrote:
zena wrote:
Vodenjak wrote: @Zeno, stvarno ne kuzim pitanje... :?
jasnije?
@Zeno, iskreno te postujem i tebi nikad ne bih odgovorio na onakav nacin kao na post na koji sam reagovao...
Da, ja mislim da je bilo vrlo bitno sto je BiH imala status Republike u onoj Jugoslaviji) upravo iz razloga sto su se srpski i hrvatski fashizam onako povampirili krajem osamdesetih i pocetkom devedesetih godina...
Da nije bilo te pretpostavke (dakle, ravnopravne Republike BiH u sastavu Jugoslavije, veliko bi pitanje bilo sta bi bilo s nama kao NARODOM...
O religiji bi se mozda i dalo pricati...

Ali, religiju kao religiju nije osporavao ni jedan Karadzic recimo... :-? :x

Nadam se da je barem malo jasnije... :)
Jeste, Vodenjak. Hvala. I govorila sam o narodu...

...sto se moje religije tiče, mogla bih se ja zvati i Anđa... :) i Gospe ;) i Zlata ;)
Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Jastreb35 wrote:Kolega Vodenjak, cijenio bih tvoj trud i vrijeme koje utrosis u obradi dvije ili tri (po tebi) kljucne Izetbegoviceve greske, alternative, te nacina na koji bi se ta alternativna rjesenja moglo realizovati.

pozdrav
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Jastreb35 wrote:
Jastreb35 wrote:Kolega Vodenjak, cijenio bih tvoj trud i vrijeme koje utrosis u obradi dvije ili tri (po tebi) kljucne Izetbegoviceve greske, alternative, te nacina na koji bi se ta alternativna rjesenja moglo realizovati.

pozdrav
Ne zamjeri, nisam promasio tvoj odgovor, ali ti i ja smo o tome vec malo diskutovali ali se nismo slozili.
Neka ostane na tome.
I to je dio rasprave. :)
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Minnela wrote:

eh,pa ovo stvarno nema smisla..pa kako te nije stid tako napisati?? a sta sa onima sto su pod zemljom? ako bih ja i neko drugi trebao zahvaliti Aliji sto nase kosti nisu pod zemljom,trebaju li onda i oni cije su kosti pod zemljom reci,hvala ti AI sto nas vise nema medju zivima!!!!!!!!!!!!

AI hvala ti sto nisam kod svoje kuce,sto je moj grad u RS!! hvala ti puno!!!!!
Tu zahvali ostavi za one planere sto su se uz casu sampanjca dogovarali u Karadjordjevu kako da izmasakriraju BiH, a na za one koji su bili napadnuti i koji su se branili!!

Ma koliko vi mrzili tu cinjenicu, ipak je historijski fakat da su SDA i AI bili glavni organizatori otpora agresiji.

To su priznali i domaci, komsiski i svjetski politicari.

Alija Izetbegovic je raspisao referendum, koji je Bosni dao status medjunarodno priznate drzave i na taj nacin barem malo izazvao svjetsku paznju. Da je BiH ostala u krnjoj YU, tada bi nas iskorijenili malo po malo.

Alija Izetbegovic nije sam odbranio BiH, Bosnu je odbranila casna armija BiH, goloruki momci, ali Alija je bio predsjednik i komandant te armije koja je BRANILA drzavu. Fakat. Zato i njemu pripada velika zasluga za opstanak BiH.

A o njemu su najbolje rekli oni koji su radili sa njime, Tatjana Mijatovic, Mirko Pejanovic, Stjepan Kljujic, BiH generali(Dudakovic, Karavelic...), inostrani pol. Mesic, Klinton...
Last edited by Dolina avalona on 10/01/2007 23:27, edited 1 time in total.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Dolina avalona wrote:
Minnela wrote:

eh,pa ovo stvarno nema smisla..pa kako te nije stid tako napisati?? a sta sa onima sto su pod zemljom? ako bih ja i neko drugi trebao zahvaliti Aliji sto nase kosti nisu pod zemljom,trebaju li onda i oni cije su kosti pod zemljom reci,hvala ti AI sto nas vise nema medju zivima!!!!!!!!!!!!

AI hvala ti sto nisam kod svoje kuce,sto je moj grad u RS!! hvala ti puno!!!!!
Tu zahvali ostavi za one planere sto su se uz casu sampanjca dogovarali u Karadjordjevu kako da izmasakriraju BiH, a na za one koji su bili napadnuti i koji su se branili!!

Ma koliko vi mrzjeli tu cinjenicu, ipak je historijski fakat da su SDA i AI bili glavni organizatori otpora agresiji.

To su priznali i domaci, komsiski i svjetski politicari.

Alija Izetbegovic je raspisao referendum, koji je Bosni dao status medjunarodno priznate drzave i na taj nacin barem malo izazvao svjetsku paznju. Da je BiH ostala u krnjoj YU, tada bi nas iskorijenili malo po malo.
Isto ko sto su i Crnogorce...

A mi smo imali srecu pa su na brzinu pobili stotinjak hiljada, milioncek protjerali a onda dobili svoju Republiku! Od koga ono bi?
Ah, da, od prvog nam predsjednika, sad se sjetih...
I ovoga sto ce tu Republiku da ukine...
U ponedeljak, najvjerovatnije... :oops:

Pokrij se ba po ushima, shuti i pokusaj da nesto naucis!!
:x
Bechir

Post by Bechir »

Alju nisu uopste interesovali Bosnjaci iz Krajine, iz Posavine, iz Mostara, Stoca, Istocne Bosne i Hercegovine - sve je to za njega bila skart roba, koju bi dobri Aljo najvise volio da je nije bilo nikako, jer ni u jednom momentu nije pokazivao da mu je stalo do tih ljudi, s obzirom da je imao Sarajevo, Zenicu i pola Mostara, tj. u narodu famoznu fildzan drzavicu. Na isti dan kada je rahmetlija preko malih ekrana govorio svome narodu i gradjanima BiH da rata nece biti, ja sa balkona zgrade svojih roditelja u Derventi gledam puckaranje u okolnim selima. Masa djecurlije igra odbojke ispred zgrade a Srbi se masovno izvlace iz mase, kupe stvari i preko noci bjeze iz grada. Da u Derventi kojim slucajem nije bilo HVO-a u kojem je bila masa Bosnjaka, mi bi bili zaklani k'o jagnjad, kao sto su pobijeni i nestali mnogi uticajni gradjani, intelektualci i sportasi sa pogresnim imenom i prezimenom, da bi im se tek poslije 10 godina nasle kosti negdje tamo u Prnjavoru u masovnoj grobnici. I dosta je vise te suplje price, kako je Aljo uradio dobrih stvari - nije on uradio nista jer je bio nesposoban za politiku. Za njega je bila dzamija i mejtef, jer je za to jedino i bio nadrisposoban a to je jos poznato i od prije rata, kad je bjezao sa skupstinskih sjednica, nebil propustio podne ili ikindiju. :x
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Alija Izetbegovic nije sam odbranio BiH, Bosnu je odbranila casna armija BiH, goloruki momci, ali Alija je bio predsjednik i komandant te armije koja je BRANILA drzavu. Fakat. Zato i njemu pripada velika zasluga za opstanak BiH.

Da je on htjeo podijeliti BiH, to bi i uradio, mogao je da je htjeo. ALi nije! Vec se do kraja borio za BiH, skoro do Banja Luke kad nas je USA zaustavila.

A o njemu su najbolje rekli oni koji su radili sa njime, Tatjana Mijatovic, Mirko Pejanovic, Stjepan Kljujic, BiH generali(Dudakovic, Karavelic...), inostrani pol. Mesic, Klinton...

Vodenjace, jeli po tebi AI kriv za rat u BiH ili Karadjordjevci?
Jeli po tebi, AI bio na strani odbrane zemlje ili na strani unistenja zemlje?
Dolina avalona

Post by Dolina avalona »

Minnela wrote: svom tati mogu zahvaliti na zivotu,a ne Aliji
Minnela, samo za tebe...

Alija izetbegovic je bio predsjednik tvoje napadnute zemlje i vrhovni komandant (goloruke)armije napadnute BiH. Ta ista armija je branila Bosnu i Hercegovinu, pa i tvoj grad. Ti si prezivjela zahvaljujuci toj armiji kojom je komandovalo predsjednistvo BiH.

Reci da AI nije nista ucinio za tebe licno, je i vise nego glupo i bezobrazno. Po tvojoj logici ni Tito nije ucinio nista za tebe ni tvoj grad.

Logika, samo logika...
Suicidal Siberian

Post by Suicidal Siberian »

Dolina avalona wrote:
Minnela wrote: svom tati mogu zahvaliti na zivotu,a ne Aliji
Minnela, samo za tebe...

Alija izetbegovic je bio predsjednik i vrhovni komandant armije BiH. Ta ista armija BiH je branila Bosnu i Hercegovinu, pa i tvoj grad. Ti si prezivjela zahvaljujuci toj armiji kojom je komandovalo predsjednistvo BiH.

Reci da AI nije nista ucinio za tebe licno, je i vise nego glupo. Po tvojoj logici ni Tito nije ucinio nista za tebe.

Logika, samo logika...
Jel to ti poredis Aliju sa Titom?....ja necu da pljujem po mrtvima kao sto puno ljudi radi ovdje, ali je cinjenica da ce A.I. suditi istorija kao i svim bivsim drzavnicima....o tome najbolje govori njegova zaostavshtina....getoiziran narod, koji nije profitirao ni na kratak rok...a na dugi rok....uffff..ne smijem ni pomisliti...
Post Reply