E da,veceras izadjem u Slogu,cetvrtak,muzika uzivo......Odem u 21:30 a izadjem u 23:30.....Sve je isto ali nista isto nije-kao sto kaze Halid Beslic
Sarajevski kafici nekad i sad...
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#226 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Sto ne kopiras taj tekst?
E da,veceras izadjem u Slogu,cetvrtak,muzika uzivo......Odem u 21:30 a izadjem u 23:30.....Sve je isto ali nista isto nije-kao sto kaze Halid Beslic
Samo mi je Leo popravio noc-ako se prepoznas,najzgodniji decko u Sarajevu,nosis naocale i zoves se Leo-sljedeci put kada te vidim znaces ko sam
-
mamica papucarka
#227 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
jojjj jesam se razocarala.
pa nista ne radi sto je radilo prije neekoliko godina
dje mi je onaj lepi sajo da mu zavrnem usi.
polomila sam se trazeci ulaz za Clou
Ni Fis vise ne radi
Onu Safiju u cetiri sobe ne nadjoh
pa nista ne radi sto je radilo prije neekoliko godina
dje mi je onaj lepi sajo da mu zavrnem usi.
Onu Safiju u cetiri sobe ne nadjoh
-
Kapri
#228 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Safija u 4 sobe je na Kosevu nedavno bih gore:)
-
Ko to smat
#229 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Sjcali se ko Mod kafic imali su pravo dobru muziku.Rokusa zesca.
- muha_sa
#230 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
gdje ovu temu iz naftalina izvuceKapri wrote:Safija u 4 sobe je na Kosevu nedavno bih gore:)
-
duboka_misao
#231 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Buldog.... 
-
Kapri
#232 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Trazila nesto na temi i vidjeh ovo za tetu Safiju pa morala napisati.Tek kad sam poslala vidjela da je tema stara
-
Dr. Octagon
#233 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Neki od vas su posjećivali caffe Dedan na čaršiji...To je bilo jedno od najboljih mjesta u Sarajevu decenijama.Moja malenkost je kao balavac napušeni puštala muziku tamo godinama.
-
vedrand
#234 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
siguran sam da se mnogi sjecaju zvonjenja na vratima buldoga / kluba ljubitelja prirode wigwam 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#235 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
duboka_misao wrote:Buldog....
- Filter
#236 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
dedan. prvi nocni "ozbiljan" izlazak sa sestrinom rajom neke 84/85.Dr. Octagon wrote:Neki od vas su posjećivali caffe Dedan na čaršiji...To je bilo jedno od najboljih mjesta u Sarajevu decenijama.Moja malenkost je kao balavac napušeni puštala muziku tamo godinama.
i prilika da gledam kafansku makljazu
-
*mima*
#237 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Kapri wrote:Trazila nesto na temi i vidjeh ovo za tetu Safiju pa morala napisati.Tek kad sam poslala vidjela da je tema stara
- Gusztav
#238 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Ulazim jednom u apoteku na ćošku gdje je nekad Mapet bio...........kontam "j.bi ga paša, nekad si ovdje ulazio zbog votke, a sada zbog table kafetina" 
-
popajic
#239 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Gusztav wrote:Ulazim jednom u apoteku na ćošku gdje je nekad Mapet bio...........kontam "j.bi ga paša, nekad si ovdje ulazio zbog votke, a sada zbog table kafetina"
I na C. Vili , gdje je Murta bila , sada apoteka.
Kaze tip- ovdje su me 20 godina trovali , sad me vi ljecite !
- Gusztav
#240 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
popajic wrote:Gusztav wrote:Ulazim jednom u apoteku na ćošku gdje je nekad Mapet bio...........kontam "j.bi ga paša, nekad si ovdje ulazio zbog votke, a sada zbog table kafetina"![]()
I na C. Vili , gdje je Murta bila , sada apoteka.
Kaze tip- ovdje su me 20 godina trovali , sad me vi ljecite !
- zonna
#241 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
omiljeno mi mjesto bilo odmah pored prozora u donjem dijelu. redovno su neki sjedili vani i dobacivali ribama koje prolaze a meni drago sto sam unutraFilter wrote:dedan. prvi nocni "ozbiljan" izlazak sa sestrinom rajom neke 84/85.Dr. Octagon wrote:Neki od vas su posjećivali caffe Dedan na čaršiji...To je bilo jedno od najboljih mjesta u Sarajevu decenijama.Moja malenkost je kao balavac napušeni puštala muziku tamo godinama.
i prilika da gledam kafansku makljazu![]()
![]()
jednom imala priliku vidjeti curu kako "osamari" tipa koji joj je nesto dobacio, nogom
- Filter
#242 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
damskizonna wrote:omiljeno mi mjesto bilo odmah pored prozora u donjem dijelu. redovno su neki sjedili vani i dobacivali ribama koje prolaze a meni drago sto sam unutraFilter wrote:dedan. prvi nocni "ozbiljan" izlazak sa sestrinom rajom neke 84/85.Dr. Octagon wrote:Neki od vas su posjećivali caffe Dedan na čaršiji...To je bilo jedno od najboljih mjesta u Sarajevu decenijama.Moja malenkost je kao balavac napušeni puštala muziku tamo godinama.
i prilika da gledam kafansku makljazu![]()
![]()
![]()
jednom imala priliku vidjeti curu kako "osamari" tipa koji joj je nesto dobacio, nogom
lijepa mjesta i lijepa vremena
-
Kapri
#243 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Da li jos uvjek postoji Buda Bar?
- zonna
#244 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
drugacija vremena sigurno...
mi smo voljeli "zavrsiti" u starom satu. tu sam omiljeno mjesto imala za sankom... odusevljavao me konobar koji je bukvalno dzonglirao sa flasama
i onda pijani obavezno smo isli na carsiju, ako se dobro sjecam imena "kod rese" da nesto pojedemo i da se otrznimo (damski i to
)pa kuci...
mi smo voljeli "zavrsiti" u starom satu. tu sam omiljeno mjesto imala za sankom... odusevljavao me konobar koji je bukvalno dzonglirao sa flasama
- Gusztav
#245 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Adam's i dan danas radi (među najstarijim kafićima u gradu), volio sam otići kod Pere u Cepelin, zatim u Veronu preko puta trol. okretnice u Hrasnom, ali najljepše mi je bilo u onoj u onoj "skupini kafića" između Skenderije i Drvenije, Miris Dunja (danas Galija), Mapet, Teatar, Mod , Skoč, kod Čenge........jesam li šta zaboravio? 
- dječak sa šibicama
#246 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
Jel se sjeca neko Carlija? 
- Tvrdokorna mrlja
#247 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
zar nije miris dunja bio na bjelavama..ono od piramide ka sosu,pa lijevoGusztav wrote:Adam's i dan danas radi (među najstarijim kafićima u gradu), volio sam otići kod Pere u Cepelin, zatim u Veronu preko puta trol. okretnice u Hrasnom, ali najljepše mi je bilo u onoj u onoj "skupini kafića" između Skenderije i Drvenije, Miris Dunja (danas Galija), Mapet, Teatar, Mod , Skoč, kod Čenge........jesam li šta zaboravio?
starija raja su spominjala trasu,ja ne znam gdje je to bilo,u stelexu sam bio,dedanu predratnom,mapetu,buldogu poslijeratnom
..a gdje je bio stari sat i cenga,te kafane svi spominju? jel negdje dole kod miting pointa sadasnjeg?
- Tvrdokorna mrlja
#248 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
a sta je s carlijem,to je drzo onaj edo,zulfikarpasicev sestricdječak sa šibicama wrote:Jel se sjeca neko Carlija?
samo nestala kafana
- dječak sa šibicama
#249 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
i ja jednostavno moram

-
*mima*
#250 Re: Sarajevski kafici nekad i sad...
dječak sa šibicama wrote:Jel se sjeca neko Carlija?
omiljeni